Image
Image
Image
Image

Το ρολόι του Που Γι

που πουλήθηκε σε δημοπρασία σε τιμή ρεκόρ

pou gi 1

Ένα ρολόι που ανήκε κάποτε στον τελευταίο αυτοκράτορα της δυναστείας Τσινγκ , στη ζωή του οποίου βασίστηκε η πολυβραβευμένη ταινία «Ο τελευταίος αυτοκράτορας», πουλήθηκε στην τιμή ρεκόρ των 5,1 εκατ. δολαρίων σε στο Χονγκ Κονγκ.

pou gi 2

Ένας Ασιάτης συλλέκτης, κάτοικος του Χονγκ Κονγκ, πλειοδότησε τηλεφωνικά και απέκτησε το σπάνιο ρολόι Patek Philippe του Αϊσίν Γκιόρο Που Γι, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών. Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται η αμοιβή του οίκου.
Ο Τόμας Περάτσι, ο επικεφαλής του τμήματος ρολογιών του οίκου δημοπρασιών Phillips Asia, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι είναι το υψηλότερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ για ρολόι χειρός που ανήκε σε αυτοκράτορα. Η αρχική εκτίμηση ήταν 3 εκατ. δολάρια.
Είναι μόλις το όγδοο γνωστό ρολόι Patek Philippe Reference 96 Quantieme Lune και το δώρισε ο Που Γι στον Ρώσο διερμηνέα του όταν ήταν φυλακισμένος στη Σοβιετική Ένωση.

pou gi 3

pou gi 4

Ο Που Γι γεννήθηκε το 1906 και ανακηρύχθηκε αυτοκράτορας της Κίνας σε ηλικία μόλις 2 ετών. Μετά την ήττα της Ιαπωνίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αιχμαλωτίστηκε στο αεροδρόμιο Σενιάνγκ της Κίνας από τον Κόκκινο Στρατό. Θεωρήθηκε αιχμάλωτος πολέμου και φυλακίστηκε για πέντε χρόνια στο Χαμπαρόφσκ της Ρωσίας.
Ο οίκος δημοπρασιών ανέφερε ότι χρειάστηκαν τρία χρόνια ερευνών, σε συνεργασία με ειδικούς στα ρολόγια, ιστορικούς, δημοσιογράφους και επιστήμονες για να επαληθευτεί η ιστορία και η προέλευση του ρολογιού.

pou gi 5

Ο δημοσιογράφος Ράσελ Γουόρκινγκ, που πήρε συνέντευξη από τον διερμηνέα του Που Γι, τον Γκεόργκι Περμιακόφ, το 2001, είπε ότι ο τελευταίος αυτοκράτορας του χάρισε το ρολόι την τελευταία ημέρα της παραμονής του στη Σοβιετική Ένωση, πριν από την επιστροφή του στην Κίνα.
Στο παρελθόν έχουν πουληθεί σε δημοπρασία και άλλα ρολόγια που ανήκαν κάποτε σε αυτοκράτορες. Το 2017 ένα Patek Philippe του τελευταίου αυτοκράτορα της Αιθιοπίας Χαϊλέ Σελασιέ πουλήθηκε για 2,9 εκατ. δολάρια και την ίδια χρονιά ένα Rolex του τελευταίου αυτοκράτορα του Βιετνάμ Μπάο Ντάι έπιασε 5 εκατ. δολάρια.

Κίτρινο διαμάντι 133 καρατίων

Θαμπώνει τους πάντες στη δημοπρασία του Sotheby’s

dimoprasia

Το μεγαλύτερο φανταχτερό και πιο ζωηρό κίτρινο διαμάντι που πουλήθηκε σε δημοπρασία δόθηκε πρόσφατα από τον οίκο Sotheby’s της Νέας Υόρκης. Στην κορυφαία παρτίδα της δημοπρασίας Magnificent Jewels του Δεκεμβρίου 2023, το διαμάντι 133,03 καρατίων έφτασε τα 7,4 εκατομμύρια δολάρια Καναδά (5,5 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).
Κερδίζοντας την προσοχή όλων, το μοναδικό κόσμημα μπριγιάν με διαύγεια VS2, αγοράστηκε από την κατασκευαστική εταιρεία διαμαντιών Diacore. Η εταιρεία έχει επί του παρόντος μια συνεργασία με τον Sotheby’s που ονομάζεται “Sotheby’s Diamonds”. Σύμφωνα με το εγχείρημα, η Diacore κατασκευάζει και εμπορεύεται διαμάντια αποκλειστικά για ιδιωτική πώληση στις τοποθεσίες των Sotheby’s στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Χονγκ Κονγκ.
Συνολικά, πουλήθηκε το 74,5 % των 137 παρτίδων της δημοπρασίας Magnificent Jewels, πετυχαίνοντας πωλήσεις άνω των 52,1 εκατομμυρίων δολαρίων Καναδά (38,4 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ). Μεταξύ των ειδών που πωλήθηκαν περιλαμβάνονται επίσης δύο χρωματιστά διαμαντένια δαχτυλίδια, ένα δαχτυλίδι πασιέντζα με ένα φανταχτερό έντονο πορτοκαλί-ροζ διαμάντι 7,37 καρατίων, και ένα δαχτυλίδι toi et moi με ένα φανταχτερό γκρι-ιώδες διαμάντι 3,68 καρατίων.

Πηγή: jewellerybusiness

H Patek Phillipe

Σημειώνει νέο εντυπωσιακό παγκόσμιο ρεκόρ σε δημοπρασία

Ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ έχει σημειωθεί για το πιο ακριβό ρολόι που πουλήθηκε σε ηλεκτρονική δημοπρασία, με τιμή 5.815.300 $

6002G 001 AMB

Το εν λόγω ρολόι είναι ένα σύνθετο Patek Phillipe Sky Moon Tourbillon και πουλήθηκε στη δημοπρασία του «Christie’s Top Of The Time», με έδρα το Χονγκ Κονγκ.

Το ρολόι από λευκό χρυσό διαθέτει 12 επιπλοκές στην κύρια όψη και την κάτω πλευρά, με λειτουργίες όπως διαρκές ημερολόγιο, ανάδρομη ημερομηνία, ένδειξη δίσεκτου έτους, αστρική ώρα, χάρτη ουρανού, φάσεις και τροχιά της σελήνης.

Ο επικεφαλής ρολογιών της Christie’s για την Ασία-Ειρηνικό, Alexandre Bigler, είπε ότι αυτή η δημοπρασία είναι η απόδειξη πως ο ενθουσιασμός για αυτού του είδους τα ρολόγια παραμένει υψηλός παρά την απαισιοδοξία για την απόδοσή τους στην παγκόσμια οικονομία.
«Συνεχίζει να υπάρχει μια εξαιρετικά ζωντανή αγορά ρολογιών σε όλο τον κόσμο, όπως αποδεικνύεται από τις έντονες παγκόσμιες προσφορές που σημείωσε αυτή η πώληση».

Οι συνολικές πωλήσεις από τη δημοπρασία ξεπέρασαν τα 8,4 εκατομμύρια δολάρια (12,63 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας) με το 93 τοις εκατό των αντικειμένων που βγήκαν σε δημοπρασία να βρήκαν νέο σπίτι.

Πηγή: Jeweller

Φανταχτερό ροζ διαμάντι των 11,15 καρατιών

Το διαμάντι «Williamson Pink Star» σημείωσε ρεκόρ δημοπρασίας στα 57,7 εκατομμύρια δολάρια

PinkD 1

Αγορασμένο από έναν συλλέκτη στη Φλόριντα, το φανταχτερό ζωηρό ροζ 11,15 καρατίων είναι το δεύτερο πιο πολύτιμο κόσμημα ή πολύτιμος λίθος που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία.
Το “Williamson Pink Star”, ένα φανταχτερό ζωηρό ροζ διαμάντι 11,15 καρατίων, πουλήθηκε για περισσότερα από 57 εκατομμύρια δολάρια από τον οίκο Sotheby στο Χονγκ Κονγκ, ξεπερνώντας τις προσδοκίες και καταρρίπτοντας ένα ρεκόρ δημοπρασίας.
Ένας ιδιώτης πελάτης από την Boca Raton της Φλόριντα, αγόρασε το εσωτερικά άψογο διαμάντι 11,15 καρατίων, πληρώνοντας 453,2 εκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ (57,7 εκατομμύρια δολάρια), πολύ πάνω από την εκτίμηση της προπώλησης των 21 εκατομμυρίων δολαρίων.
Εξορύχθηκε στο ορυχείο Williamson στην Τανζανία και κόπηκε από την Diacore, το Williamson Pink Star είναι το δεύτερο μεγαλύτερο IF fancy ζωντανό ροζ διαμάντι που εμφανίστηκε ποτέ σε δημοπρασία.

PinkD 2

Το μεγαλύτερο είναι το 59,6 καρατίων “CTF Pink Star”. Το Chow Tai Fook πλήρωσε 71,2 εκατομμύρια δολάρια για το διαμάντι το 2017 και παραμένει το πιο ακριβό κόσμημα ή κόσμημα που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία.
Το Williamson Pink Star είναι πλέον το Νο. 2.
Το διαμάντι, το οποίο ο Wenhao Yu του Sotheby περιέγραψε ως “ένα αληθινό έργο τέχνης από τη Μητέρα Φύση”, μπορεί επίσης να διεκδικήσει ένα άλλο ρεκόρ.
Με τιμή πώλησης ανά καράτι περίπου 5,2 εκατομμύρια δολάρια, κατέχει τώρα το ρεκόρ τιμής ανά καράτι για οποιοδήποτε διαμάντι ή πολύτιμο λίθο που πωλήθηκε σε δημοπρασία, διπλασιάζοντας ουσιαστικά το προηγούμενο ρεκόρ των 2,7 εκατομμυρίων δολαρίων ανά καράτι που είχε τεθεί από το 18,96 καρατίων “Winston Pink Legacy” στον οίκο Christie’s το 2018.
“Ένα από τα πιο αγνά, τα πιο ροζ διαμάντια, το Rosenberg Williamson Pink Star παίρνει τώρα τη θέση του στο πάνθεον των πολύτιμων λίθων που σπάνουν παγκόσμιο ρεκόρ του σπανιότερου είδους, ως η δεύτερη υψηλότερη τιμή που επιτυγχάνεται για οποιοδήποτε κόσμημα ή πολύτιμο λίθο που πωλείται σε δημοπρασία”, Yu. ανέφερε σε δήλωση του Sotheby’s μετά την πώληση.
”Το αποτέλεσμα σήμερα όχι μόνο επιβεβαιώνει την ανθεκτική ζήτηση για διαμάντια κορυφαίας ποιότητας στην Ασία, αλλά και μια αυξημένη επίγνωση της μεγάλης σπανιότητας ροζ διαμαντιών που οφείλεται σε μια συνεχώς περιορισμένη προσφορά”.

διαμάντι 228 καρατίων

Ρίξτε μια ματιά στο διαμάντι 228 καρατίων που θα κερδίσει 20-30 εκατομμύρια δολλάρια σε δημοπρασία

Ο οίκος Christie’s προσφέρει το μεγαλύτερο λευκό διαμάντι που έχει εμφανιστεί ποτέ σε δημοπρασία στη Γενεύη Magnificent Jewels αυτή την άνοιξη.
Ο οίκος θα παρουσιάσει με τον εύστοχο τίτλο «The Rock», ένα διαμάντι 228,31 καρατίων σε σχήμα αχλαδιού.
Η πέτρα ανακαλύφθηκε και γυαλίστηκε στη Νότια Αφρική πριν από περισσότερες από δύο δεκαετίες, είπε η Christie.
Η GIA εξέδωσε μια επιστολή που συνοδεύει την πέτρα, δηλώνοντας ότι είναι το μεγαλύτερο διαμάντι σε σχήμα αχλαδιού χρώματος D-Z που είχε ποτέ το ινστιτούτο.
Η πέτρα είναι G-color, VS1 διαύγεια. Αναμένεται να πουληθεί μεταξύ 20 και 30 εκατομμυρίων δολαρίων στη δημοπρασία Magnificent Jewels στις 11 Μαΐου.
Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε παγκόσμια περιοδεία πριν από την πώληση, ξεκινώντας από το Ντουμπάι έως τις 20 Μαρτίου, στη συνέχεια κατευθύνεται στην Ταϊπέι και, τέλος, στη Νέα Υόρκη από τις 29 Απριλίου έως την 1η Μαΐου. Θα προβληθεί στη Γενεύη στο Four Seasons Hotel des Bergues στις 6 -11 Μαΐου.
Ο Διεθνής Διευθυντής Κοσμημάτων της Christie’s, Rahul Kadakia, δήλωσε σε μια δήλωση: «Η πέτρα συνδυάζει τους καλύτερους θρυλικούς πολύτιμους λίθους που έχουν περάσει από τις παγκόσμιες αίθουσες πωλήσεων του Christie’s από το 1766. Η αγορά των διαμαντιών είναι ιδιαίτερα ζωντανή και είμαστε βέβαιοι ότι αυτός ο εντυπωσιακός πολύτιμος λίθος θα τραβήξει την προσοχή συλλεκτών από όλο τον κόσμο αυτή την ανοιξιάτικη σεζόν».

1200x 1

Το The Rock ξεπερνά κατά πολύ τα πέντε μεγαλύτερα λευκά διαμάντια του Christie’s που έχουν πουληθεί ποτέ.
Η πέτρα που κατέχει το ρεκόρ δημοπρασίας για τον οίκο Christie’s για το πιο ακριβό άχρωμο διαμάντι είναι το διαμάντι De Grisogono 163,41 καρατιών που πουλήθηκε το 2017 για σχεδόν 34 εκατομμύρια δολάρια, παρά τη διαμάχη του κλάδου σχετικά με την κατοχή του De Grisogono. (Η εταιρεία αργότερα κατηγορήθηκε ότι αποτελούσε μέτωπο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και αργότερα κήρυξε πτώχευση.)
Το δεύτερο πιο ακριβό λευκό διαμάντι που πουλήθηκε από τον Christie’s ήταν το “Winston Legacy” το 2013. Το διαμάντι των 101,73 καρατίων κέρδισε σχεδόν 27 εκατομμύρια δολάρια.
Το τρίτο διαμάντι ήταν το 76,02 καρατίων «Αρχιδούκας του Τζόζεφ» το 2012, το οποίο κέρδισε 21,5 εκατομμύρια δολάρια, ακολουθούμενο από το κολιέ «La Legende» των Boehmer et Bassenge, το οποίο ήταν και το τέταρτο ακριβότερο. Το διαμάντι 92,15 καρατίων έφτασε τα 15 εκατομμύρια δολάρια 2017.
Πέμπτο διαμάντι του Christie’s που σημείωσε ρεκόρ ήταν μια πέτρα 75,97 καρατίων που πουλήθηκε για 14,5 εκατομμύρια δολάρια το 2014.
Αλλά το πιο ακριβό λευκό διαμάντι που πουλήθηκε ποτέ σε οποιονδήποτε οίκο δημοπρασιών δεν ήταν το μεγαλύτερο. Αντίθετα, είχε μια απίστευτη προέλευση.
Το 2018, ο οίκος Sotheby’s πούλησε το μενταγιόν με διαμάντια και μαργαριτάρια που ανήκε αρχικά στη Μαρία Αντουανέτα στη δημοπρασία «Βασιλικά κοσμήματα από την οικογένεια Bourbon-Parma». Έπιασε 36 εκατομμύρια δολάρια.
Ενώ το “The Rock” από τον Christie’s είναι το μεγαλύτερο άχρωμο διαμάντι που εμφανίστηκε σε δημοπρασία, το μεγαλύτερο φανταχτερό διαμάντι ήταν το μαύρο διαμάντι 555,55 καρατίων που ονομάζεται “The Enigma”.
Πουλήθηκε φέτος στον οίκο Sotheby’s για 4,3 εκατομμύρια δολάρια.

«εξωγήινο» διαμάντι 555,55 καρατιών

Η Sotheby θέτει σε δημοπρασία ένα μαύρο, «εξωγήινο» διαμάντι 555,55 καρατιών

Τον επόμενο μήνα θα τοποθετηθεί από τον Sotheby στο μπλοκ δημοπρασίας στο Λονδίνο, ένα σπάνιο και «εξωπραγματικό» μαύρο διαμάντι 555,55 καρατιών το οποίο αναμένεται να φτάσει περίπου τις 5 εκατομμύρια λίρες (9,46 εκατομμύρια δολάρια).

1 mauro diamanti

Το μαύρο διαμάντι, που ονομάζεται «The Enigma», αποκαλύφθηκε πρώτη φορά στο Ντουμπάι και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Λος Άντζελες ως μέρος της εκθεσιακής του περιοδείας πριν κατευθυνθεί στο Λονδίνο για να δημοπρατηθεί.
Σύμφωνα με την Sophie Stevens, ειδική στα κοσμήματα, ο αριθμός «5» έχει συμβολική σημασία για την πέτρα.
«Λοιπόν, ο αριθμός πέντε διατρέχει με πολλούς τρόπους το διαμάντι», είπε, εξηγώντας ότι εκτός από τα καράτια της πέτρας, η ίδια έχει επίσης 55 όψεις ενώ το σχήμα της είναι ίδιο με το σύμβολο του φοίνικα της Μέσης Ανατολής Khamsa που σημαίνει επίσης «πέντε» στα Αραβικά.

2 Enigma 2022Sothebys

Η πέτρα χαρακτηρίστηκε ως διαμάντι carbonado, ενώ θεωρήθηκε ότι προήλθε από το διάστημα εξαιτίας των ιδιοτήτων ισοτόπου άνθρακα και της υψηλής περιεκτικότητας σε υδρογόνο, που εντοπίστηκαν σε αυτήν.
Τα μαύρα διαμάντια εντοπίζονται κυρίως στην Κεντρική Αφρική και τη Βραζιλία και πιστεύεται ότι σχηματίστηκαν πριν από 2,6 με 3,8 δισεκατομμύρια χρόνια.
«Σχετικά με τα διαμάντια carbonado, πιστεύουμε ότι σχηματίστηκαν από διαστημικές προελεύσεις, είτε από μετεωρίτες που συγκρούστηκαν με τη Γη είτε απλώς αποτελώντας κομμάτι των ίδιων των μετεωριτών», πρόσθεσε η Stevens.

Δημοπρατούνται κοσμήματα που ανήκαν στη Μαρία Αντουανέτα

anyouaneta 1

anyouaneta 2

Κοσμήματα που ανήκαν στη Μαρία Αντουανέτα, τη σύζυγο του Λουδοβίκου ΙΣτ΄, θα δημοπρατηθούν στις 12 Νοεμβρίου στη Γενεύη από τον οίκο Sotheby’s, μαζί με πολλά άλλα πολυτελή αντικείμενα που ανήκαν στην οικογένεια των Βουρβώνων-Πάρμας.
Συνολικά, θα τεθούν προς πώληση 100 βασιλικά κοσμήματα του οίκου αυτού.

anyouaneta 3
“Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες συλλογές βασιλικών κοσμημάτων που έχει ποτέ διαθετεί στην αγορά”, είπε η αντιπρόεδρος του τμήματος κοσμημάτων του Sotheby’s στην Ευρώπη, Ντανιέλα Μασκέτι. Τα κοσμήματα αυτά δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ δημοσίως και δίνουν “μια γοητευτική εικόνα της ζωής της οικογένειας αυτής κατά τους περασμένους αιώνες”.
Από τα κοσμήματα αυτά, που ανήκουν όλα σε μία οικογένεια, ξεχωρίζουν ένα διαμαντένιο κολιέ που φέρει ένα μαργαριτάρι μεγάλου μεγέθους και εκτιμάται στα 1-2 εκατομμύρια δολάρια, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια (30-50.000 δολάρια) και ένα κολιέ που αποτελείται από περισσότερα από 300 μαργαριτάρια (200-300.000 δολάρια).

anyouaneta 4
Ένα άλλο κόσμημα, που προοριζόταν για τη Λουίζα της Γαλλίας, την εγγονή του βασιλιά Καρόλου Ι΄, περιλαμβάνει 95 διαμάντια, πέντε από τα οποία ανήκαν στη Μαρία Αντουανέτα. Μια διαμαντένια τιάρα που δώρισε ο αυτοκράτορας Φραγκίσκος-Ιωσήφ (1830-1916) στη μικρανιψιά του, αρχιδούκισσα Μαρία Άννα της Αυστρίας για τον γάμο της, το 1902, εκτιμάται ότι θα πουληθεί έναντι 80-120.000 δολαρίων.

anyouaneta 5

anyouaneta 5

Δημοπρασία κοσμημάτων από την Batemans στης 4ης Νοεμβρίου

batemans1

Λευκόχρυσο με διαμάντια κολιέ από Asprey του Λονδίνου

Σε συνέχεια μιας εκπληκτικής χρονιάς για τα κοσμήματα στα Batemans, τον περασμένο μήνα, η πιο εδραιωμένη δημοπρασία του Stamford έθεσε ένα νέο ρεκόρ με ένα ζευγάρι σκουλαρικιών κλιπ Cartier της δεκαετίας του 1930 για £ 32.400 (συμπεριλαμβανομένου 20% BP) και έχουν μια άλλη εξίσου εκθαμβωτική επιλογή κοσμημάτων που προσφέρονται στην επερχόμενη πώληση το Σάββατο 4 Νοεμβρίου.
Η παρτίδα αστέρων είναι αυτό το εντυπωσιακό 18 καράτια λευκόχρυσο με διαμάντια κολιέ από Asprey του Λονδίνου. Τοποθετημένο με εκατόν είκοσι έξι εξαιρετικά διαμάντια με μαρκησία, είναι ιδανικό για μερικές πρώτες σπινθήρες Χριστουγέννων, με εκτίμηση £ 25,000 - £ 30,000.
Όχι λιγότερο όμορφο είναι αυτό το διαχρονικό χρυσό βραχιόλι Must de Cartier. Γεμάτο με διαμάντια και ζαφείρια, φέρει μια εκτίμηση £ 3.500 - £ 5.000.
Όπως πάντα, υπάρχει μια δελεαστική επιλογή από δαχτυλίδια για να διαλέξετε, μεταξύ των οποίων αυτό το δαχτυλίδι διαμαντιών και το λουλούδι Tanzanite, που υπολογίζεται σε £ 500 - £ 800.
Ένα από τα πιο συναρπαστικά μέρη στην πώληση είναι αυτό το ασυνήθιστο νωρίς βικτοριανό πορτοφόλι, αξίας £ 100 - £ 150. Σύνθετο και κεντημένο με αρχικά, πιστεύεται ότι ήταν ένα τελετουργικό κομμάτι, με οικογενειακό ιστορικό που υποδηλώνει ότι κάποτε ανήκε στον ναύαρχο Knatchbull. Θα προσφέρονται οι υποψήφιοι από το ρομαντισμό όλων; Η πώληση το Σάββατο θα αποκαλύψει όλα.

batemans2

Δαχτυλίδι Vintage με διαμάντι και Tanzanite

Αξιοθαύμαστα αποτελέσματα στα Batemans, για τα Cartier Diamonds, Jade and Fine Art, φτάνουν σε εκπληκτικά αποτελέσματα
“Σε £ 27.000, τότε; Πουλάω στα £ 27.000; Πωλείται στο τηλέφωνο σε είκοσι επτά χιλιάδες λίρες “. Και κάτω, ήρθε το σφυρί στο Batemans στο Stamford, στην κορυφή της σειράς, σε μια εντυπωσιακή πώληση, στις 7 Οκτωβρίου 2017.
Με αντικείμενα από τη συλλογή του Major-General Arthur Hay DSO OBE, του οποίου η οικογένεια ήταν γνώστες και συλλέκτες για γενιές, αυτά τα εντυπωσιακά Cartier Diamond Ear Earphones της δεκαετίας του 1930 ήταν ακριβώς η μάλλον εκθαμβωτική άκρη του παγόβουνου στα Batemans. Με κάθε κλιπ που ξεπέρασε τα τρία καράτια από την άποψη του βάρους των διαμαντιών, το χρώμα και ο συνδυασμός των πέτρων μαζί με το ακριβές σκηνικό και το λεπτό σχέδιο Art Deco σήμαινε ότι αυτά τα σκουλαρίκια θαυμάζονταν από σχεδόν κάθε επισκέπτη στο κατάστημα Ryhall Road καθώς και από ένα μεγάλο αριθμό διαδικτυακών και τηλεφωνικών προσφερόντων. Η εκτίμηση των £ 5.000 έως £ 8.000 ήταν λογική αν ίσως συντηρητική και ίσως έχει δελεάσει πολλούς από τους υποκείμενους, πωλώντας τελικά στο τηλέφωνο για μια τιμή σφυρί £ 27.000.
Δέκα τηλεφωνικές γραμμές, προσφορές από προμήθειες, διάφορες προσφορές στο διαδίκτυο και αρκετοί προσφέροντες δωματίων έδωσαν τη βοήθειά τους σε πάνω από δυόμισι λεπτά συναρπαστικής προσφοράς.
Το συνολικό ποσό των £ 32.400 (συμπεριλαμβανομένου του 20% της BP) είναι ένα νέο ρεκόρ πλειστηριασμών για το Batemans μετά από ένα τρίτο υψηλότερο αποτέλεσμα των £ 20.640 (συμπεριλαμβανομένου 20% BP) μόλις πριν από λίγους μήνες για το χρυσό Cadbury’s Conundrum Egg.

batemans3

Διαμαντένια σκουλαρίκια κλιπ του Cartier

Αυτό είναι το μεγαλύτερο άψογο διαμάντι χρώματος D που έρχεται στη δημοπρασία

dimoprasia1

Όταν οι Christie’s και De Grisogono συγκεντρώνονται, ξέρετε ότι δεν μιλάμε για μικρά τηγανητά. Αλλά το «The Art of De Grisogono», όπως ονομάζεται αυτό το κομμάτι, θα έκανε ακόμη και τον πιο περίεργο εμπειρογνώμονα παλαιών κοσμημάτων στα χέρια τους. Επειδή αυτό είναι το μεγαλύτερο άψογο D-χρώμα διαμάντι για να έρθει στη δημοπρασία.
«Πάνω από την 251χρονη ιστορία μας, η Christie’s είχε το προνόμιο να χειρίζεται τα πιο σπάνια και ιστορικά διαμάντια στον κόσμο», λέει ο διεθνής επικεφαλής των Jewels της Christie, Rahul Kadakia. «Αυτό το εντυπωσιακό τέλειο διαμάντι 163,41 καρατίων προωθεί το De Grisogono σε μια δική του κλάση».

dimoprasia2

Εδώ είναι το διαμάντι με αριθμούς:

• Είναι το 27ο μεγαλύτερο σκληρό λευκό διαμάντι που ανακαλύφθηκε ποτέ.
• Έγινε εκσκαφή ως τραχύ 404 καρατίων.
• Καταγράφηκε σε μια πέτρα 163,41 καρατίων από μια ομάδα 10 ειδικών στην Αμβέρσα για 11 μήνες.
• 50 διαφορετικά σχέδια και 1.700 ώρες αργότερα, τοποθετήθηκαν σε ένα περιδέραιο μαζί με 18 σμαράγδια κομμένα σε σχήμα διαμάντι και δύο σειρές σμαραγδένια σχήματος αχλαδιού.
Έτσι, στηρίξτε τον εαυτό σας για τη δημοπρασία της Γενεύης Magnificent Jewels στο Christie’s στις 14 Νοεμβρίου.

dimoprasia3

 

Ένα σμαράγδι με ιστορία πηγαίνει στη δημοπρασία

Ένα σμαράγδι με ιστορία πηγαίνει στη δημοπρασία

emerald 1

Στον κόσμο των δημοπρασιών, υπάρχουν λίγα πράγματα πιο συναρπαστικά από το ταξίδι ενός πολύτιμου λίθου μέσα από τα χέρια των πλουσίων και διάσημων. Το Stotesbury Emerald, το οποίο θα συμπεριληφθεί στην πώληση της Sotheby’s Magnificent Jewels στη Νέα Υόρκη, είναι μια τέτοια πέτρα.
Οι ερευνητές της Sotheby’s βρήκαν μια ιστορία γεμάτη περιπέτειες, πίσω από το ασυνήθιστο ταξίδι του σμαραγδιού των34,4 καρατίων από την Κολομβία, που διασχίζει την Αμερική, συνδέοντάς το με μερικούς από τους πιο αξιόλογους λάτρεις της κοσμηματοποιίας.
Η πέτρα, η οποία έχει εκτιμήσεις πωλήσεων ύψους 800.000 δολαρίων έως 1.2 εκατομμυρίων δολαρίων, ξεκίνησε την αμερικανική της ιστορία το 1908, όταν η Cartier δημιούργησε ένα κολιέ για τον εκκεντρικό εξορκιστή κληρονόμο Evalyn Walsh McLean με το διαμάντι των 94,8 καρατίων Star of the East και το σμαράγδι. Τρία χρόνια αργότερα, το παριζιάνικο σπίτι και ο σοσιαλισμός συμφώνησαν σε μια πολύπλοκη ανταλλαγή που περιελάμβανε το σμαραγδένιο κολιέ και το διάσημο Hope Diamond που οδήγησε σε μια πικρή δικαστική μάχη. Έτσι το 1912 γύρισε πίσω στην κατοχή του Cartier το Stotesbury Emerald.
Η Eva Stotesbury, η σύζυγος ενός πλούσιου τραπεζίτη της Φιλαδέλφειας και μέλος της υψηλής κοινωνίας, έγινε ο επόμενος ιδιοκτήτης του σμαραγδιού και ο άνθρωπος από τον οποίο πήρε το όνομα του στη συνέχεια. Το 1946 πούλησε την πέτρα στο κοσμηματοπωλείο Harry Winston της Νέας Υόρκης, το οποίο το επαναφέρει ως δαχτυλίδι και το πούλησε στην May Bonfils Stanton,  από το Κολοράντο.

emerald 2

Το σμαραγδένιο δαχτυλίδι Harry Winston, βρίσκεται σε ιδιωτική συλλογή από την πώληση του κτήματος του Stanton το 1971 από την Parke-Bernet Galleries της Νέας Υόρκης.
Ο Frank Everett, διευθυντής πωλήσεων στο τμήμα κοσμημάτων της Νέας Υόρκης της Sotheby’s, δήλωσε ότι η πολύχρωμη προέλευση του πολύτιμου λίθου είναι απίθανο να επαναληφθεί, δεδομένων των αλλαγών στον τρόπο ζωής των ανθρώπων. “Κανείς δεν ζει έτσι όπως σήμερα, κανείς δεν μαζεύει κοσμήματα όπως αυτό σήμερα”, είπε στο τηλέφωνο από το Ντουμπάι, όπου το σμαραγδί ξεκίνησε μια διεθνή περιοδεία προεπισκόπησης.
“Για να σκεφτείτε αυτό το κόσμημα που περνάει από τα χέρια των τριών υπέροχων γυναικών και των δύο θρυλικών κοσμηματοπωλείων, απλά δεν θα μπορούσε να το είχε καταφέρει άλλο”, είπε ο κ. Everett.