Image
Image
Image
Image

ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΟΥΝ ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ONLINE ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ισχυρή και σταθερή παρουσία στα social media είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη πορεία στο διαδίκτυο

marketing 1

Η παγκόσμια βιομηχανία κοσμημάτων αρχίζει σιγά σιγά να ακμάζει. Οι σχεδιαστές κοσμημάτων όλο και περισσότεροι δηλώνουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο καθώς ο ψηφιακός κόσμος αναπτύσσεται και η πελατειακή βάση μετατοπίζεται σε ηλεκτρονικές αγορές. Έτσι, και ο κατασκευαστής κοσμημάτων οφείλει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στην ηλεκτρονική του επιχείρηση. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά κοινά λάθη που αμελούν να προσέξουν στις online επιχειρήσεις τους.

marketing 2

Αντιφατική ή κακή φωτογραφία
Οι οπτικές εικόνες των προϊόντων σας είναι το καλύτερο εργαλείο μάρκετινγκ για τις online επιχειρήσεις. Οι σωστές και ποιοτικές φωτογραφίες αποτελούν το μοναδικό κλειδί για όλο και μεγαλύτερες και περισσότερες πωλήσεις. Έχοντας μεγάλες και καλές φωτογραφίες είναι η πρώτη πόρτα για να προσελκύσετε έναν πιθανόν αγοραστή. Μια ποιοτική εικόνα κοσμημάτων δεν θα κάνει μόνο το ίδιο το προϊόν να φανεί εξαιρετικό, αλλά θα προσθέσει και μια εντύπωση υψηλής ποιότητας για ολόκληρο το εμπορικό σήμα σας (λογότυπο), ειδικά αν όλες οι εικόνες έχουν μια μοναδική και συνεπή “προσωπικότητα” ή “εμφάνιση και αίσθηση”. Οι ισχυρές εικόνες είναι μέρος ενός μάρκετινγκ και έχουν σαν αποτέλεσμα να προσελκύουν κόσμο πολύ πέρα από τον ιστότοπό σας. Το Instagram και το Pinterest είναι δημοφιλή δίκτυα κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης τα οποία είναι χτισμένα γύρω από τα γραφικά. Έτσι επενδύστε σε κορυφαία φωτογραφία και θεωρήστε την ως μια επένδυση που θα επιστρέψει τα χρήματά σας πίσω.

marketing 3

Μια ιστοσελίδα χωρίς καθόλου επένδυση
Οι διάφορες πλατφόρμες τρίτων, μπορεί να είναι μια εξαιρετική ευκαιρία και τόπος για να έχετε πωλήσεις και κίνηση. Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον δικό σας εμπορικό ιστότοπο. Σας παρέχει τη νομιμότητα για τα εμπορικά σήματα και σας επιτρέπει να βλέπετε τις προοπτικές ή στο να οδηγεί και να δημιουργεί ένα χώρο για τους ανθρώπους να μάθουν περισσότερα για την επιχείρηση σας, με αποτέλεσμα περισσότερες πωλήσεις με την πάροδο του χρόνου. Όμως οι περισσότεροι επαγγελματίες κοσμημάτων γνωρίζουν ελάχιστα για ένα σχεδιασμό μιας ιστοσελίδας και γενικότερα για το μάρκετινγκ στο διαδίκτυο. Αυτό συχνά είναι σε θέση να οδηγήσει σε αδυναμία κατανόησης του πραγματικού κόστους της λειτουργίας ενός επιτυχημένου ιστότοπου. Θα μπορούσαμε να παραλληλίσουμε μια ιστοσελίδα με ένα φυσικό κατάστημα που θα θέλαμε να κτίσουμε από την αρχή του, από τα τούβλα. Θα προσλαμβάνατε ποτέ έναν έφηβο για να κατασκευάσει τα θεμέλια του νέου σας καταστήματος με λίγα χρήματα; Ή θα προσλάβετε έναν επαγγελματία τεχνικό και σχεδιαστή; Ή εάν θέλατε να αλλάξετε τον φωτισμό στο κατάστημα σας ώστε να αναδεικνύονται καλύτερα τα κοσμήματα σας, θα επιλέγατε έναν φωτισμό με μοναδικό κριτήριο το κόστος του; Ή θα επιθυμούσατε το καλύτερο αποτέλεσμα; Αυτά ισχύουν λίγο πολύ για το σχεδιασμό των ιστοσελίδων και του ηλεκτρονικού εμπορίου. Μην προσπαθείτε να επιλέξετε με κριτήριο την τιμή και μόνο και ίσως θα ήταν προτιμότερο αν δεν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά, τότε να μην το κάνετε καθόλου.

marketing 4

Χωρίς καθόλου στρατηγική και μάρκετινγκ και να αναμένουμε πωλήσεις
Μήπως γνωρίζετε περιπτώσεις που ενώ έχουν ολοκληρώσει τις όμορφες συλλογές τους από κοσμήματα και τις έχουν ανεβάσει είτε και κάποια πλατφόρμα τρίτου είτε σε δική τους ιστοσελίδα αλλά δεν έχουν πωλήσεις; Αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχουν κανένα μάρκετινγκ ή γενικότερα κάποια στρατηγική. Θα πρέπει εκτός από τις εξαιρετικές συλλογές σας να δημιουργήστε ένα στρατηγικό σχέδιο μάρκετινγκ. Αν δεν μπορείτε να κοινοποιήσετε τη μάρκα κοσμημάτων σας εκεί έξω, τότε δεν θα μπορείτε να περιμένετε να λάβετε πωλήσεις.

marketing 5

Δεν χρησιμοποιείτε ολοκληρωμένες και ασφαλείς πύλες πληρωμής
Μια πύλη πληρωμής επιτρέπει να ολοκληρώνονται πληρωμές στους λιανοπωλητές από όλες τις επιχειρηματικές κατηγοριοποιήσεις. Να μπορούν να εξασφαλίζουν ότι οι ευαίσθητες πληροφορίες, όπως είναι οι αριθμοί πιστωτικών καρτών, που εισέρχονται σε ένα εικονικό τερματικό ή σε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου, να διαβιβάζονται με ασφάλεια από τον πελάτη στον έμπορο και από τον έμπορο στον διεκπεραιωτή (τράπεζα) πληρωμής μέσω της κρυπτογράφησης. Έτσι, ώστε η χρήση των ενσωματωμένων πυλών πληρωμής να δημιουργεί περισσότερη ασφάλεια και να την καθιστά φιλική ως προς το χρήστη. Εάν όχι, μπορεί αυτός να είναι ο λόγος για να υπάρξει μείωση της πελατειακής σας βάσης.

marketing 6

Μη διατήρηση παρουσίας στα κοινωνικά μέσα
Τα κοινωνικά μέσα παρέχουν στις εταιρείες την ευκαιρία να επικοινωνούν άμεσα με τους πελάτες τους. Η ισχυρή και σταθερή παρουσία στα μέσα ενημέρωσης είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη επιχείρηση στο διαδίκτυο. Συχνά μπορείτε να βρείτε ένα εμπορικό σήμα που μοιράζεται το ίδιο θέμα σε όλους τους λογαριασμούς του, στο Facebook, το Instagram, το Twitter, το Google+ και το Pinterest. Αν και κάθε πλατφόρμα τείνει να έχει τη δική της βάση χρηστών, θα διαπιστώσετε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν λογαριασμούς σε όλους τους. Μόλις διαπιστώσουν ότι δημοσιεύετε πανομοιότυπο περιεχόμενο σε όλα τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, θα σταματήσουν να σας ακολουθούν σε όλα και θα επιλέξουν μόνο ένα, με αποτέλεσμα να χάσετε την προβολή και την αφοσίωση τους. Έχοντας ένα κακό προφίλ στα μέσα κοινωνικών ενημέρωσης με ακανόνιστες, κακώς μελετημένες εικόνες, αφήνει στους επισκέπτες μια εντύπωση μιας ανοργάνωτης και αντιεπαγγελματικής εταιρείας.

marketing 7

ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ

Απλές ιδέες μάρκετινγκ για αύξηση των πελατών σας και των πωλήσεων σας

Το περιοδικό Jewel Time (Κόσμημα και ρολόι) επιδιώκοντας να προσφέρουμε κάτι περισσότερο ανακαλύψαμε έναν οδηγό μάρκετινγκ με απλά βήματα τον οποίο και δημοσιεύουμε.

marketing 1

Από το μάρκετινγκ κοσμημάτων μέχρι και στο online μάρκετινγκ για το κόσμημα, δεν υπάρχει τέλος στον κατάλογο των φανταστικών στρατηγικών που διατίθενται σήμερα...
Αλλά αν το κατάστημά σας φαίνεται άδειο ή οι πωλήσεις σας λείπουν από λάμψη, γιατί να μην αρπάξετε μια χούφτα δοκιμασμένων ιδεών μάρκετινγκ κοσμημάτων ώστε να μπορείτε εύκολα να αυξήσετε τους πελάτες σας και τις πωλήσεις σας;
Γι ‘αυτό έχουμε βάλει μαζί τις καλύτερες στρατηγικές μάρκετινγκ κοσμημάτων εδώ για σας!

 

1. Γίνετε το Νο 1 κοσμηματοπωλείο στην περιοχή σας δημιουργώντας την αναγνώριση του ονόματος σας

marketing 1

Έχοντας ένα ελκυστικό λογότυπο που σχεδιάστηκε επαγγελματικά, σας εξασφαλίζει 2 σημαντικούς λόγους για τις εργασίες μάρκετινγκ σας:
• Σας βοηθά να μοιάζετε πιο επαγγελματίας και κερδίζετε επαγγελματική εμπιστοσύνη
• Δημιουργεί αναγνώριση ονόματος.
Και τα δύο αντλούν το μεγαλύτερο μέρος των πελατών!
Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του πελάτη σας για μια στιγμή ...
Φανταστείτε ότι θέλετε να αγοράσετε ένα δαχτυλίδι αρραβώνων για την μέλλουσα αρραβωνιαστικά σας.
Βρίσκετε 2 καταστήματα κοσμημάτων όπου το ένα έχει μια παλιά ταμπέλα στο παράθυρό του που λέει:
“ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΑ ΕΔΩ”
Και το άλλο κατάστημα διαθέτει ένα όμορφα σχεδιασμένο, αριστοκρατικό λογότυπο και κάνει και αναφορά στην ιστοσελίδα του.
Σε ποιον θα διαθέσετε τα χρήματα σας για το δαχτυλίδι της ζωής σας;
Μάλλον σε αυτό που μοιάζει επαγγελματίας και νόμιμος.
Και ένα αισθητικό λογότυπο εκτός από την εικόνα σας επικοινωνεί και ότι το κατάστημα κοσμημάτων σας είναι αξιόπιστο ...
Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε στις επαγγελματικές σας κάρτες, οι οποίες εξακολουθούν να είναι ένα σημαντικό διαφημιστικό στοιχείο που πρέπει πάντα να έχετε στη διάθεσή σας.
Και όπως το λογότυπό σας πρέπει είναι καλαίσθητο, έτσι και οι επαγγελματικές σας κάρτες δεν πρέπει να είναι οι φθηνότερες που μπορείτε να βρείτε ...
Και αυτά γιατί το κατάστημα κοσμημάτων σας και το μάρκετινγκ σας πρέπει να λέει πραγματικά στους πελάτες σας πόσο σας ενδιαφέρει η επιχείρησή σας!
Και όταν δίνετε τις επαγγελματικές σας κάρτες σε οποιονδήποτε συναντάτε, βεβαιωθείτε ότι φοράτε τα κοσμήματά σας, επειδή είναι ο καλύτερος (και φθηνότερος) τρόπος να αναδείξετε τα πανέμορφα προϊόντα σας κάθε μέρα και παντού!

marketing 2

Επιπλέον
Μπορείτε να πάρετε το λογότυπό σας ένα βήμα παραπέρα και να το βάλετε σε πολλαπλά διαφημιστικά αντικείμενα, όπως στυλό κ.α. για να ενισχύσετε εύκολα (και χωρίς μεγάλο κόστος) την αναγνώριση της επωνυμίας σας και την επαγγελματική εμφάνιση της επιχείρησής σας.
Γιατί αξίζει ο κόπος για το συνεχή branding!
Και αυτό είναι που θέλετε: Να βλέπει κανείς το λογότυπο σας όσο πιο συχνά γίνεται μιλώντας για την επιχείρηση σας ...

 

2. Επενδύστε στη φωτογραφία υψηλής ανάλυσης

marketing 3

Η εμφάνιση των κοσμημάτων σας δεν είναι μια απλή υπόθεση.
Χρειάζεστε φωτογραφίες υψηλής ποιότητας για να καταγράψετε τις περίπλοκες λεπτομέρειες των κοσμημάτων και των πολύτιμων λίθων σας.
Αυτό το σημείο δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί, γι ‘αυτό και είναι δεύτερο στη λίστα.
Φωτογραφίες που δείχνουν καθαρά την ποιότητα και την ομορφιά του κοσμήματός σας θα κάνουν το μάρκετινγκ των κοσμημάτων σας πολύ πιο αποτελεσματικό, διότι οι προοπτικές θα είναι άμεσες και σε θέση να δείξουν ότι έχετε κάτι που αξίζει να αγοράσουν.

marketing 4

Συν:
Οι φωτογραφίες σας μπορούν να χρησιμοποιηθούν παντού στην αγορά όπως:
• Στο μάρκετινγκ άμεσης αλληλογραφίας
• Στον ιστότοπός σας
• Σε δημοσιεύσεις κοινωνικών μέσων
• Σε διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες όπως: eBay, Amazon και Etsy (αν αυτά έχουν νόημα για το κατάστημά σας)
• Και οποιαδήποτε σήμανση ή άλλη προώθηση που κάνετε.

 

3. Δημιουργήστε μια ειδική προσφορά που μπορεί να δημιουργήσει περισσότερες πωλήσεις

marketing 5

Μια ειδική προσφορά που στοχεύει στις σωστές προοπτικές μπορεί να κάνει θαύματα στους αριθμούς πωλήσεών σας.
Πάρτε αυτή την περιπτωσιολογική μελέτη ενός από τους πελάτες μας ως παράδειγμα:
Η William Effler Jewelers, πραγματοποίησε εκστρατεία με κάρτες που προώθησε μια ειδική προσφορά 25-50% -off, η οποία έφερε επιπλέον πωλήσεις $ 25,000 σε πωλήσεις για την 93η επέτειό της.
25.000 δολάρια. Πολύ εκπληκτικό, έτσι;

marketing 6

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα από ειδικές προσφορές που έχουν δημιουργηθεί για μερικούς πελάτες μας κοσμηματοπώλες:
• 10% έκπτωση σε οποιαδήποτε επισκευή κοσμημάτων (ή ρολογιών)
• 30-60% έκπτωση σε όλα τα αποθέματα
• ΔΩΡΕΑΝ είσοδος στο κοσμηματοπωλείο
Ακόμα περισσότερες διαφημίσεις κοσμημάτων που λειτουργούν περιλαμβάνουν:
• Αποθηκευμένες πωλήσεις (για επετείους)
• Μαζικές πωλήσεις (για διακοπές - 30-60% έκπτωση)
• Και μεγάλα δώρα
Ένα δώρο μπορεί να είναι κάτι σαν αυτό:
ΔΩΡΕΑΝ ασημένιο βραχιόλι για οποιαδήποτε αγορά πάνω από ???.

marketing 7

Γίνετε δημιουργικοί και δημιουργήστε μια ειδική προσφορά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να οδηγήσετε σε νέες προοπτικές (και πελάτες) για να επισκεφτούν και να αγοράσουν από εσάς.
Αυτό με οδηγεί σε αυτό:

 

4. Αγοράστε πρόωρα για να δημιουργήσετε περισσότερα έσοδα

Οι άνθρωποι αγοράζουν κοσμήματα σε συγκεκριμένες περιόδους του έτους, και συγκεκριμένα:
• Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
• Ημέρα της μητέρας
• Το Δεκέμβριο μαζί με τις γιορτές των Χριστούγεννων
• Σε γιορτές και επετείους κλπ
Έτσι θέλετε να ξεκινήσετε την εμπορία τουλάχιστον 6 εβδομάδες πριν από αυτές τις ημερολογιακές ημερομηνίες για να υπενθυμίσετε στους εν δυνάμη πελάτες σας να αγοράσουν από εσάς για αυτές τις συναισθηματικές διακοπές.
Σας προτείνω ημερομηνίες περιήγησης στο ημερολόγιό σας για το έτος, δίνοντας στον εαυτό σας πραγματικές προθεσμίες για να παραγγείλετε αυτά που χρείαζεστε και για το ανάλογο μάρκετίνγκ σας στο κατάστημα κοσμημάτων, ώστε να μην ξεχάσετε ή για να μην αγοράσετε πολύ αργά.
Για την εμπορία κοσμημάτων στο διαδίκτυο, μπορείτε να εκτελείτε διαφημίσεις (περισσότερες για αυτές τις επιλογές αργότερα) ταυτόχρονα στέλνετε ταχυδρομικά τις κάρτες σας για να βλέπετε το μάρκετινγκ σας σε πολλά σημεία, πράγμα που σημαίνει:
Οι πελάτες σας βλέπουν το μάρκετινγκ κοσμημάτων ξανά και ξανά και το θυμούνται όταν βγαίνουν για ψώνια.
Έτσι είναι η ιδέα του μάρκετινγκ και γίνεται αρκετά εκ των προτέρων (ΔΕΝ γίνεται την τελευταία στιγμή).
Στην πραγματικότητα, όταν κάποιος από τους πελάτες μας, διέθεσε επιμελώς το κοσμηματοπωλείο του, κατέληξε να δημιουργεί συνεχώς ανοδικές πωλήσεις.

 

5. Στοχεύστε στους ιδανικούς για εσάς υποψήφιους πελάτες σας για να προσελκύσετε περισσότερες αντιδράσεις

marketing 8

Η αλήθεια είναι ότι:
Ο καθένας μπορεί να θέλει το κόσμημά σας, αλλά δεν είναι όλοι έτοιμοι και πρόθυμοι να το αγοράσουν.
Δεν θέλετε να ξοδέψετε τα πολύτιμα χρήματα σας στο μάρκετινγκ για την προώθηση στον καθένα. Θέλετε να κάνετε στοχευμένο μάρκετινγκ, που σημαίνει:
Στοχεύστε μόνο σε εκείνες τις προοπτικές που μπορούν και θα αγοράσουν από εσάς!
Δείτε πώς να το κάνετε αυτό:
Πρώτον, κοιτάξτε τη βάση πελατών σας, τους ανθρώπους που έχουν ήδη αγοράσει από εσάς.
Παρατηρείτε κάτι παρόμοιο με όλους τους πελάτες σας; Είναι σε ένα ορισμένο εύρος ηλικίας;
Ψάχνετε για κοινότητες, ώστε να μπορείτε να επικοινωνήσετε με έναν πωλητή λίστας ηλεκτρονικών ταχυδρομείων και να νοικιάσετε μια λίστα με τους ανθρώπους που είναι ακριβώς όπως αυτοί που έχουν ξοδέψει ήδη τα χρήματα τους μαζί σας.
Ακολουθούν ορισμένα χαρακτηριστικά που πρέπει να ελέγξετε:
• Εύρος ηλικίας
• Εισόδημα
• Φύλο (πωλείτε κυρίως δαχτυλίδια στους άντρες, για παράδειγμα)
• Έγγαμος εναντίον μεμονωμένων ατόμων

 

6. Χρησιμοποιήστε αυτό το χρονικά δοκιμασμένο εργαλείο μάρκετινγκ για να δημιουργήσετε μια απόδοση επένδυσης έως και 381%

marketing 9

Η άμεση αλληλογραφία παραμένει ένα εργαλείο μάρκετινγκ κοσμημάτων δοκιμασμένο στο χρόνο και ναι, ακόμη και στην ψηφιακή μας εποχή!
Εξετάστε αυτούς τους αριθμούς:
• Το 79% των καταναλωτών δηλώνουν ότι ανοίγουν αμέσως το διαφημιστικό έντυπο τους από το ταχυδρομείο
• Το 54% των καταναλωτών δηλώνουν ότι προτιμούν το έντυπο μάρκετινγκ άμεσης αλληλογραφίας περισσότερο
Που σημαίνει:
Έντυπο μάρκετινγκ αλληλογραφίας δουλεύει.
Και τι καλύτερο διαφημιστικό εργαλείο για να αναδείξετε το μάρκετινγκ του καταστήματος κοσμημάτων σας;
Χρησιμοποιώντας διαφημίσεις κοσμημάτων που λειτουργούν και ως: POSTCARDS!
Όταν στέλνετε μια ταχυδρομική κάρτα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, οι υποψήφιοι σας μπορούν να δουν το μάρκετινγκ σας αμέσως.
Ειδικά όταν έχετε μια δελεαστική ειδική προσφορά που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.
Ίσως έχετε ένα stock στο κατάστημα σας, ή ίσως είναι μια εποχική περίοδος που έρχεται όπως η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, είτε ο τρόπος, συμπεριλαμβανομένης μιας ειδικής προσφοράς μπορεί να κάνει το μάρκετινγκ σας να λειτουργήσει.
Είναι πραγματικά ένα ζωτικό συστατικό για την επιτυχία της καμπάνιας σας!
Σε τελική ανάλυση, αν δεν δώσετε στους πελάτες σας την ευκαιρία να έρθουν στο κατάστημά σας, πως μπορείτε να δείτε αύξηση στις πωλήσεις σας;
• Έκπτωση στο προϊόν (κουπόνι 10% -60% έκπτωση)
• Ανακοίνωση μυστικής πώλησης
• Δώρα (Φέρτε αυτή την κάρτα και κερδίστε)
Θυμάμαι:
Η ειδική προσφορά σας μπορεί να είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια καμπάνια καρτ ποστάλ που σας δίνει μόνο λίγους οπαδούς έναντι μιας που δημιουργεί μια εκπληκτική απόδοση 381% της επένδυσης και αλλάζει την κατώτατη γραμμή!

 

7. Δημοσιεύστε φωτογραφίες στα προφίλ των κοινωνικών μέσων σας και δημιουργήστε επισκέπτες στον ιστότοπό σας

marketing 10

Δείξτε τις ιδέες σας για κοσμήματα και δώρα στα κοινωνικά μέσα όπου οι φωτογραφίες βασιλεύουν, δηλαδή:
Οι άνθρωποι παρακολουθούν και κάνουν κλικ όταν βλέπουν εικόνες!
Και:
Ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα στατιστικά στοιχεία:
• Το 79% του πληθυσμού χρησιμοποιεί το Facebook
• Το 70% των χρηστών του Facebook θα εισέλθουν καθημερινά
• Το 75% των χρηστών επηρεάζεται μετά την προβολή μιας διαφήμισης στο Instagram
Συν:
Τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης είναι ένας ελεύθερος τρόπος να αποκτήσετε ακολούθους, ώστε στη συνέχεια να μπορούν να δουν τι όμορφα αντικείμενα έχετε για πώληση και μπορείτε να μεταφέρετε τα κλικ από τα κοινωνικά μέσα στον ιστότοπό σας.
Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για το τι να δημοσιεύσετε στα κοινωνικά μέσα:
• Γκρο πλαν φωτογραφίες του κοσμήματός σας
• Εικόνες του καταστήματός σας
• Φωτογραφίες της ομάδας σας (ακόμα και αν είστε μόνο εσείς!)
• Πωλήσεις διαφημίσεων (εύκολα να δημιουργηθούν ακόμα κι αν έχετε μηδενικές δεξιότητες σχεδίασης γραφικών)
• Μοντέλα (ή μέλη της οικογένειας) που φορούν το κόσμημά σας
• Διαγωνισμοί ή δώρα που εκτελείτε (για να προωθήσετε στα άτομα που έρχονται!)
Βεβαιωθείτε ότι ο αριθμός τηλεφώνου σας, η διεύθυνση καταστήματος και ο ιστότοπός σας είναι όλα αναρτημένα στην επιχειρηματική σας σελίδα Facebook, ώστε να είναι εύκολο για τους πελάτες σας να επικοινωνήσουν μαζί σας!
Μιλώντας για όλα αυτά πάμε στο επόμενο βήμα:

 

8. Ενημερώστε τις ηλεκτρονικές καταχωρίσεις σας για να φτάσετε στο 93% των online προοπτικών σας

marketing 11

Το 93% όλων των online εμπειριών ξεκινά με μια μηχανή αναζήτησης, σύμφωνα με το SearchEngine Journal.
Και ενώ πολλοί από τους ανθρώπους που λαμβάνουν τις κάρτες σας κοσμημάτων θα σας ψάξουν με το όνομα και θα κατευθυνθούν απευθείας στον ιστότοπό σας (θα μιλήσουμε για το τι συμβαίνει στη συνέχεια), πολλοί από αυτούς θα αναζητήσουν απλά αυτό που χρειάζονται, όπως :
“Καλύτερος κοσμηματοπώλης στην [πόλη σου].”
Και θα δουν πολλές λίστες, μερικές από τις οποίες θα είναι ιστότοποι αναζήτησης και ανασκόπησης, όπως:
• Google
• Χρυσος οδηγός
• Και άλλα τοπικά μέσα για την πόλη σας!
Βεβαιωθείτε ότι είστε εγγεγραμμένοι σε αυτούς τους ιστότοπους - και ότι το προφίλ της επιχείρησής σας είναι σωστό, ενημερωμένο και γεμάτο με όμορφες φωτογραφίες των προϊόντων σας.
Ή κινδυνεύετε να χάσετε όλους αυτούς από τους ανταγωνιστές σας.
Μην εγγραφείτε μόνο για έχετε λογαριασμούς με αυτούς τους ιστότοπους και πιστεύετε ότι η δουλειά σας έχει ολοκληρωθεί. Η διατήρηση της καταχώρισής σας, σημαίνει ότι θα πρέπει να φορτώνετε τακτικά τις νέες φωτογραφίες και να ζητάτε από τους ευχαριστημένους πελάτες σας να σας αφήνουν μια κριτική στον ιστότοπο σας (θα μιλήσουμε περισσότερα σχετικά με αυτό)!
Όταν ολοκληρώσετε την ενημέρωση των ηλεκτρονικών καταχωρίσεών σας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας λειτουργεί σωστά.

 

9. Βοηθήστε κάποιο από το 95% των ανθρώπων που επισκέπτονται τον ιστότοπό σας

marketing 12

Ο ιστότοπός σας δεν είναι απλώς ένα φανταχτερό μέρος για τους πελάτες σας να σας επισκέπτονται online ...
Στην πραγματικότητα, είναι ένα σημαντικό μέρος της συνολικής στρατηγικής μάρκετινγκ του καταστήματος σας.
Ειδικά όταν το θεωρείτε αυτό:
Το 95% των υποψήφιων πελατών σας θα επισκεφθεί τον ιστότοπό σας ΠΡΙΝ να αποφασίσει να αγοράσει από εσάς (ή όχι).
Ο ιστότοπός σας πρέπει επομένως να γνωστοποιήσει αμέσως τα εξής:
• Ποιός είσαι
• Ποια προϊόντα πουλάτε (και υπηρεσίες που παρέχετε)
• Ότι είστε μια πραγματική (αξιόπιστη) επιχείρηση
• Και πώς να σας βρεί και να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας.

 

10. Είναι κρίμα να χάσετε το 96% των σκληρά κερδισμένων επισκεπτών σας

Έχετε σκεφτεί και δημιουργήσει επιπλέον έξοδα για να αποκτήσετε ενδιαφέρον με τις κάρτες μάρκετινγκ κοσμημάτων σας ή τις διαφημίσεις σας στο διαδίκτυο αλλά πάλι, το 95% περίπου των ανθρώπων που προσεγγίσατε θα κατευθυνθεί στον ιστότοπο σας.
Και διαβάστε αυτό:
Το 96% αυτών των επισκεπτών δεν είναι ακόμα έτοιμοι να γίνουν πελάτες σας, σύμφωνα με την Kissmetrics.
Τι θα γίνει λοιπόν;
Αφήνουν τον ιστότοπό σας και συνεχίζουν με τη ζωή τους ... δηλαδή, μπορεί να βρουν έναν ανταγωνιστή σας και να ψωνίσουν από εκεί!
Για να αποκτήσετε το μεγαλύτερο μέρος των πελατών (και των πωλήσεων) από τις στρατηγικές μάρκετινγκ κοσμημάτων, θα πρέπει να καταγράφετε την ταυτότητα των ενδιαφερομένων, ώστε να μπορείτε να επικοινωνήτε μαζί τους, για να διατηρήσετε την επιχείρησή σας στο μυαλό τους. Όταν θέλουν ένα ειδικό δώρο ή τις υπηρεσίες επισκευής κοσμημάτων τους, εσείς είστε αυτός που θα πρέπει να καλούν!
Πως;
Με μια φόρμα συλλογής στοιχείων.
Μπορείτε επίσης να παρουσιάσετε την ειδική σας προσφορά στη φόρμα σας συλλογής για να προσελκύσετε πελάτες που θα σας δώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους.
Έτσι θα μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί τους!
Σαν αυτό:
Θέλετε 20% OFF για το επόμενο χρυσό κολιέ σας; Εισαγάγετε εδώ το email σας για να λάβετε αυτή την προσφορά περιορισμένου χρόνου!
Είτε εσείς ειδικεύεστε σε δαχτυλίδια αρραβώνων, πουλάτε ή αγοράζετε χρυσό, είτε παρακολουθείτε υπηρεσίες επισκευής, ο ιστότοπός σας ΠΡΕΠΕΙ να είναι εξοπλισμένος με μια φόρμα συλλογής για να μπορεί να πάρει περισσότερους ακόλουθους από τον ιστότοπό σας.

 

11. Να απαντάτε άμεσα σε πελάτες και στους ακολούθους σας

marketing 2

Αν δεν απαντήσετε γρήγορα σε τηλεφωνήματα, ηλεκτρονικά μηνύματα και ερωτήσεις που προέρχονται από την ιστοσελίδα σας, είναι σας να αφήνετε τα χρήματα και οι πωλήσεις να φύγουν.
Οι πελάτες σήμερα χρειάζονται ταχεία ανταπόκριση και επικοινωνία, διαφορετικά κινδυνεύετε να βρουν άλλο κοσμηματοπωλείο (ίσως τον ανταγωνιστή σας).
Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο από τα ηλεκτρονικά μηνύματα, καθώς και από τις φόρμες επικοινωνίας της ιστοσελίδα σας, ώστε να απαντάτε αμέσως στους ακολούθους σας ανά πάσα στιγμή.
Επίσης:
Εάν δημοσιεύσετε φωτογραφίες στις επιχειρηματικές σας σελίδες στα social media, να γνωρίζετε ότι πάνω από το 64% των πιθανών προοπτικών μπορεί να επικοινωνήσει απευθείας με την επιχείρησή σας μέσω των ίδιων των social.
Να επιθεωρείτε λοιπόν και τα social media μερικές φορές την ημέρα, για να βεβαιωθείτε ότι δεν λείπουν σχόλια, μηνύματα ή προοπτικές πώλησης που να αναφέρουν την επιχείρησή σας!

 

12. Να καρφώσετε την επιχείρηση σας στο Google για να δημιουργήσετε ΔΩΡΕΑΝ ακολούθους από την ίδια την Google

marketing 3

Εγγραφείτε με έναν ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό στο Google My Business. Είναι για να ενημερώνετε συνεχώς την καταχώρισή σας στο Google για την εμπορία των κοσμημάτων σας στο διαδίκτυο.
Η καταχώρισή σας στο Google είναι για να εμφανίζεται η επιχείρηση σας όταν κάποιος την ψάχνει όνομα σας, όπου συμβαίνει στο 77% των αναζητήσεων στο διαδίκτυο.
Έτσι, εάν κάποιος λάβει ένα email των κοσμημάτων σας, και στη συνέχεια αναζητήσει το όνομα του κοσμηματοπωλείου σας στη google, η καταχώρισή σας θα εμφανιστεί και θα φανεί η επιχείρηση σας πιστευτή και αξιόπιστη στο βαθμό που έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία!
Επιπλέον:
Η καταχώρισή σας στο Google μπορεί (και θα έπρεπε) να δείχνει φωτογραφίες από το καλύτερο απόθεμά σας, καθώς και όλες τις πληροφορίες που θέλετε να βλέπουν οι googlers. Αυτές οι πληροφορίες αποκτώνται από τα δεδομένα που εισάγετε στον δωρεάν λογαριασμό σας στο Google My Business.
Επομένως, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε εισαγάγει αυτά τα δεδομένα σωστά, συγκεκριμένα:

• Το πραγματικό όνομα της επιχείρησής σας
• Διεύθυνση (η Google θα το επιβεβαιώσει)
• Τηλεφωνικός αριθμός
• Ώρες λειτουργίας
• Κατηγορία της επιχείρησής σας.

Επίσης, μπορεί και θα πρέπει να απαντήσετε σε τυχόν σχόλια της Google από τον λογαριασμό σας στο Google My Business γιατί όπως έχουμε αναφέρει τα σχόλια είναι σημαντικά.
Και πάλι, βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει ΟΛΑ τα στοιχεία επαφών σας ενημερωμένα στο λογαριασμό σας στο Google My Business, επειδή ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με το κατάστημα κοσμημάτων σας θα ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΝ την προσπάθεια της Google να αναβαθμίσει την επιχείρησή σας στις αναζητήσεις. Αυτό σημαίνει ότι η επιχείρησή σας μπορεί να καταλήξει να εμφανίζεται σε λιγότερες αναζητήσεις.
Και δεν είναι αυτό που θέλουμε, δεδομένου ότι η Google είναι η Νο 1 μηχανή αναζήτησης παγκοσμίως!
Έτσι, εάν η διεύθυνσή σας ή οι ώρες λειτουργίας αλλάξουν (όπως π.χ. την περίοδο των διακοπών) φροντίστε να ενημερώσετε το Google My Business!
Ένα άλλο πλεονέκτημα για την πλήρη ενημέρωση των πληροφοριών της επιχείρησής σας είναι ότι θα βρίσκεστε ευκολότερα στους χάρτες της Google, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το τοπικό μάρκετινγκ κοσμημάτων.
Αν κάποιος χρησιμοποιεί τους χάρτες της Google για να αναζητήσει μια τοπική επιχείρηση κοσμημάτων, οι σωστές και ενημερωμένες πληροφορίες σας στο διαδίκτυο (συμπεριλαμβανομένου του Google My Business) θα επιτρέψουν την κατάταξη σας στους χάρτες της να είναι υψηλότερη από ό, τι οι άλλοι κοσμηματοποιοί που δεν έχουν χρόνο.
Βεβαιωθείτε ότι τα στοιχεία επικοινωνίας της επιχείρησής σας είναι σωστά και στους υπόλοιπους ιστότοπους που χρησιμοποιείται όπως:

• Facebook
• Άλλοι λογαριασμοί κοινωνικών δικτύων
• Οδηγοί πόλεων κ.λ.

Επιπλέον, τα αποτελέσματα των χαρτών της Google εμφανίζονται ακόμη και πριν από τα τελικά αποτελέσματα των αναζητήσεων.
Που σημαίνει ότι οι χρήστες βλέπουν Πρώτα τα αποτελέσματα των χαρτών της Google όταν κάνουν μια αναζήτηση.
Θυμηθείτε ότι η Google λατρεύει τη συνέπεια, οπότε να διατηρείτε ενημερωμένες τις πληροφορίες της επιχείρησής σας όπου και αν βρίσκεστε και να εργάζεστε για να λαμβάνετε πολλά θετικά σχόλια.

 

13. Προσέλκυση κατά 75% περισσότερους δυνητικούς πελάτες σας με τις διαφημίσεις Google με πληρωμή ανά κλικ

marketing 4

Όπως έχω προαναφέρει, το 93% των online εμπειριών αρχίζει με μια μηχανή αναζήτησης.
Δυστυχώς, μόνο το 75% αυτών των ανθρώπων θα μετακινηθεί πέρα από την πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων, σύμφωνα με το HubSpot.
Με τη διαφήμιση Google pay-per-click (PPC), η καταχώρηση σας θα εμφανίζεται πάνω από τις οργανικές καταχωρίσεις και τα αποτελέσματα των χαρτών της Google όταν οι χρήστες αναζητούν την κατηγορία των υπηρεσιών σας.
Και να εξηγήσω τι εννοώ:
Το εξαιρετικό με την υπηρεσία της Google (PPC), είναι ότι πληρώνετε μόνο όταν κάποιος κάνει κλικ πάνω στη διαφήμισή σας!
Αυτό που δεν είναι και τόσο καλό είναι ότι και μπορείτε εύκολα να σπαταλάτε χρήματα σε απρόσμενα κλικ (όταν οι χρήστες κάνουν κλικ στη διαφήμισή σας, μόνο και μόνο για να σας κάνουν να πληρώσετε, αλλά δεν πρόκειται για υποψήφιους πελάτες και ούτε και ενδέχεται να μετατραπούν σε πελάτες).
Με τις διαφημίσεις της PPC, μπορείτε να δηλώσετε για λέξεις-κλειδιά, όπως “κόσμημα” ή “κοσμηματοπωλείο”. Το Google AdWords (η πλατφόρμα PPC της Google) θα προτείνει μια προσφορά για εσάς, αλλά μπορείτε πραγματικά να προσφέρετε και να διαθέτετε όσα χρήματα θέλετε.
Το κόστος ανά κλικ εξαρτάται από πολλούς παράγοντες – οι λέξεις-κλειδιά είναι μόνο μία από αυτούς - όπως:
• Πόσο ενήμερη είναι η Google ότι η ιστοσελίδα σας ανήκει στη στοχευμένη λέξη-κλειδί σας
• “Ο χρόνος παραμονής” στην ιστοσελίδα σας (πόσο χρόνο μένουν οι επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας όταν κάνουν κλικ στη διαφήμισή σας)
• Το ποσοστό μετατροπής (πόσοι δηλαδή επισκέπτες ικανοποιούνται από την επίσκεψη τους, όπως το να συμπληρώσουν τη φόρμα επικοινωνίας)
• Ο ανταγωνισμός για αυτήν τη λέξη-κλειδί που έχετε δηλώσει

Ξέρω… ίσως δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα.
Αναζητήστε και κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ εφαρμογές που υπάρχουν και μπορούν να σας εξηγήσουν: Για το πώς να κάνετε Pay Per Click Yourself (χωρίς να σπαταλάτε τα χρήματά σας).
Όταν ξεκινάτε αρχικά με τη PPC, συνιστούμε να ορίσετε έναν προϋπολογισμό (για παράδειγμα, 10,00€ την ημέρα) και να αρχίσετε τις διαφημίσεις σας καθώς ταυτόχρονα να βλέπετε τι επιτυγχάνει τα καλύτερα αποτελέσματα.
Να Θυμάστε:
Τα περισσότερα κλικ δεν είναι απαραίτητα και το καλύτερο αποτέλεσμα. Πληρώνετε για κάθε κλικ (εξ ου και το όνομα PAY-PER-CLICK). Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι αυτά τα κλικ μετατρέπονται σε υποψηφίους πελάτες!

Ακολουθούν μερικές συμβουλές:
• Δημιουργήστε μια ειδική σελίδα προορισμού για κάθε διαφήμιση που αποτελεί σαφή συνέχεια του μηνύματος στη διαφήμισή σας (αν η διαφήμισή σας λέει “50% έκπτωση στο κατάστημα!” Αλλά η σελίδα προορισμού λέει μόνο “15% έκπτωση σε επιλεγμένο απόθεμα” οι επισκέπτες σας θα φεύγουν πιο γρήγορα από ό, τι μπορείτε να φανταστείτε!
• Βεβαιωθείτε ότι η σελίδα προορισμού έχει μια φόρμα επικοινωνίας!
• Προσθέστε επεκτάσεις κλήσεων στις διαφημίσεις σας (είτε ο αριθμός τηλεφώνου σας είτε το κουμπί “κλικ για κλήση” για διαφημίσεις στα κινητά) και τα άτομα που θα παίρνουν τηλέφωνο θα μπορούν να το κάνουν χωρίς να χρεώνονται για το κλικ!

Η διαχείριση μίας εκστρατείας PPC μπορεί να ακούγεται σαν εργασία πλήρους απασχόλησης, αλλά όπως όλα τα υπόλοιπα στο μέλλον ίσως να χρειαστεί να προσλάβετε έναν άνθρωπο για την εκστρατεία σας.

 

14. Βελτιώστε την κατάταξή σας στην Google με βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO)

marketing 5

Οι μηχανές αναζήτησης λειτουργούν βρίσκοντας ιστοσελίδες που ταιριάζουν με τις λέξεις-κλειδιά που αναζητούν οι επισκέπτες σας.
Έτσι, αν οι επισκέπτες σας εισέλθουν στην ιστοσελίδα σας μέσω της Google, τότε και οι ιστοσελίδες σας θα κατατάσσονται υψηλότερα στην Google στο βαθμό που οι σελίδες του ιστότοπού σας περιέχουν τις λέξεις-κλειδιά (καθώς επίσης και άλλοι παράγοντες που είναι πιο περίπλοκοι και που δεν μπορούμε να μιλήσουμε λεπτομερώς εδώ).
Για να βρεθεί η ιστοσελίδα σας στο Google, τα δεδομένα του ιστότοπού σας πρέπει να είναι ακριβή και να συμπληρώνονται με λέξεις-κλειδιά που οι υποψήφιοι σας χρησιμοποιούν για να βρουν επιχειρήσεις όπως ακριβώς και η δική σας.
Δημιουργήστε μια λίστα με αυτές τις λέξεις-κλειδιά χρησιμοποιώντας το δωρεάν εργαλείο προγραμματισμού λέξεων-κλειδιών της Google μαζί με τον άνθρωπο που διαχειρίζεται την ιστοσελίδα σας (ακόμη και αν αυτός είστε εσείς!). Χρησιμοποιήστε τις και στις σελίδες της ιστοσελίδα σας, στην αρχική σας σελίδα, στη σελίδα σχετικά με εμάς κ.λπ.
Αλλά δεν είναι μόνο οι λέξεις-κλειδιά που χρειάζεστε.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την αύξηση του SEO:
• Ο τίτλος κάθε σελίδας θα πρέπει να είναι διαφορετικός
• Ο τίτλος της αρχικής σας σελίδας θα πρέπει να είναι “κοσμηματοπώλης” συν την πόλη και το κράτος σας
• Τα στοιχεία επικοινωνίας σας (στην αντίστοιχη σελίδα επικοινωνία σας) θα πρέπει να είναι σωστά
• Τα στοιχεία της επιχείρησής σας θα πρέπει να αναφέρονται και σε άλλες δημοφιλείς ιστοσελίδες
• Θα πρέπει να έχετε και να χρησιμοποιήσετε τον δωρεάν λογαριασμό σας στο Google My Business

Το SEO δεν είναι μια σύντομη συμφωνία αλλά είναι μια διαδικασία όπως το γενικό μάρκετινγκ!
Έτσι, να είστε πολύ προσεκτικοί σε κάθε εταιρεία που ισχυρίζεται ότι εγγυάται να τοποθετήσει την ιστοσελίδα σας στο # 1 στη Google σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Το SEO είναι μια συνεχής διαδικασία, καθώς η Google και οι αλγόριθμοι (τύποι) της αλλάζουν συνεχώς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο παίρνοντας θετικά σχόλια και όντας σίγουρος ότι η ιστοσελίδα σας είναι ρυθμισμένη για να μπορείτε καταγράψετε τους επισκέπτες σας, αξίζει το 100% του χρόνου σας.

 

15. Χρησιμοποιήστε τα σχόλια της Google ως 90% αξιόπιστα και δράστε πάνω σε αυτά

marketing 6

Όταν οι επισκέπτες σας βλέπουν τα θετικά σχόλια, είναι κατά 90% πιθανότερο να εμπιστευτούν και να αγοράζουν από εσάς, σύμφωνα με την έρευνα.
Επιπλέον, οι χρήστες έχουν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν κλικ στην ιστοσελίδα μιας επιχείρησης, όταν τα σχόλια της Google είναι θετικά, δηλαδή αυτές τις αξιολογήσεις χρυσών αστεριών που βλέπετε!
Είναι σαν να μας έχει εκπαιδεύσει η Google και να αναγνωρίσουμε ότι τα αστέρια = βαθμολογίες και όσα περισσότερα υπάρχουν, τόσο καλύτερα!
Έτσι το παιχνίδι ξεκινάει:
Αποκτήστε πολλά από τα 4 και 5 αστέρια σχετικά με το ηλεκτρονικό σας κατάστημα κοσμήματος!

Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι για να γίνει αυτό:
• Να ενημερώνουν οι πωλητές σας τους πελάτες σας στο να αφήσουν ένα σχόλιο στην Google
• Βεβαιωθείτε ότι οι πελάτες σας γνωρίζουν πώς να αφήσουν ένα σχόλιο στην Google και να τους το θυμίζετε
• Προσθέστε έναν σύνδεσμο στην υπογραφή του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου
• Στείλτε απαλά υπενθυμίσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενημερώνοντας τους παραλήπτες πως θα εκτιμούσατε ένα σχόλιο!
• Ή απλά προσθέστε στην υπογραφή σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μια φράση ως εξής:
“Βρήκατε ανταπόκριση σχετικά με την εμπειρία σας μαζί μας; Αφήστε ένα σχόλιο!”

Όταν τελειώσετε βοηθώντας έναν πελάτη να αγοράσει ένα όμορφο δαχτυλίδι, κολιέ ή βραχιόλι, πείτε του ότι θα εκτιμούσατε ένα σχόλιο του στο διαδίκτυο αν ήταν ικανοποιημένος από το κατάστημά σας.
Επίσης:
Θέλετε επίσης να αφιερώσετε χρόνο για να ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ σε αρνητικές κριτικές.
Όταν εντοπίζετε αρνητική κριτική online, φροντίστε να την σχολιάσετε και να απαντήσετε με ειλικρινή συγγνώμη και προσφορά για να αποκαταστήσετε ό, τι συνέβη που ήταν δυσαρεστημένος από την συνεργασία σας.
Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε είναι ένας δυσαρεστημένος πρώην πελάτης που κακολογεί την επιχείρησή σας.
Έτσι εάν χειριστείτε την αρνητική κριτική όμορφα, θα μπορούσαν να μετατραπούν σε έναν ευτυχισμένο πελάτη!
Αλλά:
Ακόμη και αν ο πελάτης δεν μπορεί να ικανοποιηθεί, ανεξάρτητα από το τι προσφέρετε ή κάνετε, η ανταπόκριση σας στο διαδίκτυο θα δείξει τουλάχιστον σε άλλους υποψήφιους καταναλωτές που σας ενδιαφέρουν τη διάθεση σας για την άμεση ικανοποίηση του πελάτη σας.

 

16. Προσεγγίστε το 79% των δυνητικών πελατών σας στα social media

marketing 7

Το μάρκετινγκ στο Facebook είναι πολύ δημοφιλές και για εύλογη αιτία.
Σύμφωνα με την Pew Research:

• Το 79% των online χρηστών βρίσκεται στο Facebook
• Το 75% αυτών επισκέπτονται καθημερινά το συγκεκριμένο ιστότοπο

Με άλλα λόγια:
Είναι μια τεράστια ευκαιρία για τις εταιρείες μάρκετινγκ κοσμημάτων και για την εκτέλεση διαφημίσεων κοσμημάτων γύρω από την ανάπτυξη της επιχείρησής σας.
Ωστόσο:
Πολλές από τις αναζητήσεις των επαγγελματικών σελίδων (πόσοι άνθρωποι δηλαδή μπορείτε να προσεγγίσετε δωρεάν) έχουν μειωθεί απότομα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αρχίσετε να πληρώνετε για μια διαφήμιση.
Συνιστώ όταν τρέχετε διαφημίσεις στο Facebook συγχρόνως να στέλνετε και επιστολές newsletters στους υποψήφιους πελάτες σας.
Στην πραγματικότητα:
Μπορείτε να συνδυάσετε την ειδική προσφορά και το σχεδιασμό της διαφήμισής σας στο Facebook με αυτήν της καμπάνιας άμεσης αλληλογραφίας σας.
Έτσι οι υποψήφιοι σας βλέπουν ΕΝΑ συνεκτικό μήνυμα μάρκετινγκ στο email τους και τη διαφήμισή σας στο Facebook.
Επιπλέον, αντιληφθείτε αυτό:
Εάν στέλνετε ένα email στους κατοίκους της περιοχής σας, μπορείτε να στοχεύσετε έπειτα στους ίδιους ακριβώς ανθρώπους στο Facebook την ίδια στιγμή.
Καταπληκτικό, έτσι;
Αυτός ο συντονισμός της ταχυδρομικής αλληλογραφίας και της ταυτόχρονης εμφάνισης των αντίστοιχων διαφημίσεων στο Facebook δίνει στους υποψήφιους πελάτες σας την αντίληψη ότι το μάρκετινγκ κοσμημάτων σας είναι σχεδόν παντού.
Με αυτό, το κατάστημα κοσμημάτων σας μπορεί να στοχεύσει ταυτόχρονα τους υποψηφίους σας με:

• Άμεση αλληλογραφία
• Οι διαφημίσεις στη Google (σε εκατοντάδες χιλιάδες ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο)
• Και διαφημίσεις στο Facebook.

Και δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα.
Ουσιαστικά το μάρκετινγκ κοσμημάτων σας θα εμφανιστεί παντού, δημιουργώντας τα εξής:

• Κλήσεις στην επιχείρησή σας
• Κλικ στο δικτυακό σας τόπο
• Εκατομμύρια εμφανίσεων στο διαδίκτυο
• Ουσιαστικά περισσότερη ανταπόδοση με μηδενική προσπάθεια από εσάς.

 

17. Χρησιμοποιήστε τις παγκόσμιες πλατφόρμες για την εμπορία online κοσμημάτων

marketing 8

Υπάρχουν πλέον αρκετές επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών αρκετών χιλιάδων δολαρίων που δημιούργησαν με το να πωλούν κοσμήματα σε μεγάλες παγκόσμιες πλατφόρμες, οπότε είναι απόδειξη ότι εάν αφιερώσετε χρόνο για να τις μάθετε, θα είναι ακόμα ένας χώρος για να πουλήσετε τα κοσμήματα σας και να φτάσετε ακόμα σε περισσότερους υποψηφίους.
Συν:
Το 50% των κοσμημάτων που αγοράζονται στο διαδίκτυο είναι τα διαμάντια:
Έχετε κάποια από αυτά που θέλετε να πουλήσετε;
Λοιπόν, εδώ είναι μερικές συμβουλές για να πουλήσετε τα προϊόντα σας μέσω άλλων ιστότοπων:

• Επενδύστε σε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης των προϊόντων σας
• Δώστε προσοχή και αντιληφθείτε σε ό,τι πωλούν
• Βρείτε το χώρο σας και κολλήστε σε μια θέση (π.χ. κοσμήματα opal)
• Δημιουργήστε ακαταμάχητες προσφορές σε εξαιρετικές τιμές (όπως ένα σκουλαρίκι, δαχτυλίδι, και κολιέ)

Συνήθως αυτές οι πλατφόρμες είναι εύκολες στη χρήση και για την εγκατάσταση του δικού σας ηλεκτρονικού καταστήματος δεν είναι απαραίτητες οι δεξιότητες, επιπλέον τα κοσμήματα σας μπορούν να τα δουν αρκετά εκατομμύρια παραπάνω άτομα.

 

18. Χορηγήστε σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα ή μια εκδήλωση για υπεραξία (& για επιπλέον μάρκετινγκ)

marketing 9

Μείνετε συντονισμένοι στην περιοχή σας για επερχόμενα παζάρια, έρανοι, εκθέσεις δρόμου, δημοπρασίες φιλανθρωπίας ή άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις.
Χορηγήστε την εκδήλωση ή πάρτε ένα περίπτερο όπου μπορείτε να αναδείξετε τα προϊόντα σας και να συναντήσετε τους ανθρώπους πρόσωπο με πρόσωπο (και θυμηθείτε να φορέσετε το κόσμημά σας!)
Εάν υπάρχει ένα μεγάλο γεγονός που έρχεται (όπως ένα αθλητικό τουρνουά) μπορείτε να δείτε τι θα χρειαστείτε για να γίνετε χορηγός της εκδήλωσης. Να επισκεφτούν οι αρμόδιοι το κατάστημα κοσμημάτων σας όπου θα το παρακολουθούν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι θα σκέφτονται ότι είστε γενναιόδωροι και υπεύθυνοι πυλώνες για την κοινότητά σας!
Μπορείτε ακόμη να δώσετε ένα κόσμημα (ίσως ένα όμορφο κομμάτι που ήταν δύσκολο να πουληθεί από το κατάστημά σας) για μια δημοπρασία φιλανθρωπίας σε αντάλλαγμα με το να εμφανίζεστε στο ενημερωτικό δελτίο και τις προσφορές του οργανισμού.
Είναι όλα σχετικά με το όνομα σας εκεί έξω!

 

19. Το κατάστημά σας μαζί με το μάρκετινγκ που ακολουθείται να εμφανίζονται σε ένα περιοδικό

marketing 10

Έχετε ένα μοναδικό κατάστημα ή ένα συγκεκριμένο είδος κοσμήματος που πουλάτε;
Επικοινωνήστε με τα περιοδικά και προσφέρετε την ιστορία του καταστήματός σας ως κομμάτι που θα εμφανιστεί στο επόμενο τεύχος!
Ανάλογα με το περιοδικό, κάποιοι θα σας επιτρέψουν να γράψετε το άρθρο σας δωρεάν, καθώς συμβάλλει ενδιαφέρον περιεχόμενο στο αναγνωστικό κοινό.
Ορισμένα περιοδικά προσφέρουν τα λεγόμενα “advertorials”, τα οποία είναι αμειβόμενες διαφημίσεις που παρουσιάζονται σαν ευανάγνωστα, ενημερωτικά άρθρα.
Είτε έτσι είτε αλλιώς, οι αγορές τοπικών επιχειρήσεων έχουν γίνει μοντέρνες, οπότε δείτε εάν μπορείτε να βρείτε ένα περιοδικό τοπικό στην πόλη σας και προσεγγίσετε τους.

Δείτε πώς μπορείτε να έρθετε σε επαφή με ένα περιοδικό:
• Βρείτε το σωστό άτομο επαφής (εκδότης του περιοδικού)
• Στείλτε τις πληροφορίες σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμπεριλαμβανομένων των εικόνων του καταστήματος και του προϊόντος σας
• Προσφέρετε να δώσετε ένα δώρο ως κίνητρο

Απλά ένας καλός χαρακτηρισμός για την επιχείρησή σας και τα προϊόντα κοσμημάτων σας, μπορεί να φέρει αρκετούς νέους πελάτες στο κατάστημα σας!
Συν:
Αν έχετε κάποιο επιπλέον προϋπολογισμό, θα μπορούσατε επίσης να δημιουργήσετε και μια αμειβόμενη διαφήμιση μαζί τους.

 

20. Ζητήστε να σας συστήνουν, καθώς το 92% των ανθρώπων τους εμπιστεύονται

marketing 11

Σύμφωνα με μια έκθεση του Nielsen, το 92% των καταναλωτών εμπιστεύονται τις συστάσεις από άτομα που γνωρίζουν.
Δεν προκαλεί έκπληξη, έτσι;
Όταν ρωτάς κάποιον για μια σύσταση, συνήθως τους ρωτάς επειδή τους γνωρίζεις και εμπιστεύεσαι τη γνώση τους!
Μην υποθέσετε ότι οι πελάτες σας γνωρίζουν ότι επιθυμείτε να αναπτύξετε την επιχείρησή σας με νέους πελάτες.
Μπορείτε να προσθέσετε μια γραμμή στο κάτω μέρος των αποδείξεων σας που λέει:
“Εμείς λατρεύουμε να μας συστήνουν! Αποκτήστε 10% έκπτωση για την επόμενη αγορά κοσμημάτων σας με οποιαδήποτε σύσταση που αγοράζει από εμάς!”
Μπορείτε επίσης να το προσθέσετε αυτό στο κάτω μέρος του ενημερωτικού δελτίου σας μέσω των ηλεκτρονικών αποστολών!
Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ειδικό δώρο κοσμήματος που θα έχετε για εκείνους που σας συστήνουν.
Ένα άλλο εξαιρετικό πράγμα με τις συστάσεις είναι ότι δεν χρειάζεται να πληρώσετε για να τις δημιουργήσετε.
Αντί αυτού:
Ακριβώς ανταμείψτε τους τρέχοντες πελάτες σας που σας συστήνουν ...
Η οποία θα τους κάνει να νιώθουν πολύτιμοι και να σας εξοικονομήσουν επιπλέον χρήματα για το μάρκετινγκ σας!

 

21. Προσέγγιση σε άλλες επιχειρήσεις και σύμπραξη

marketing 12

Ποιες άλλες επιχειρήσεις έχουν πελάτες που μπορεί να θέλουν να αγοράσουν από εσάς;
Ίσως κάποια από αυτά:

• Σχεδιαστές γάμου
• Καταστήματα λιανικής πώλησης ειδών ένδυσης υψηλής ποιότητας
• Καταστήματα με αντίκες
• Εκκλησίες
• Να παρακολουθείτε όλα τα καταστήματα
Μπορείτε να προσφέρετε μια έκπτωση παραπομπής στις επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργάζεστε, όπως, για παράδειγμα, το 15%.

 

22. Να διατηρείτε πάντοτε ανοιχτή την επικοινωνία με τους πελάτες σας

marketing 13

Όταν διατηρείτε την επικοινωνία ανοικτή με τους πελάτες σας, είναι δύσκολο για αυτούς να σας ξεχάσουν.
Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανότερο να αγοράσουν από εσάς όταν έρθει η ώρα για ένα κόσμημα.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απαραίτητα.
Με ένα ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να στείλετε μηνιαία μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον κατάλογο πελατών σας με:

• Νέα προϊόντα που έχετε για πώληση
• Ενημερώσεις για το κατάστημά σας (ή ώρες λειτουργίας)
• Οποιεσδήποτε ειδικές προσφορές που έχετε τρέξει (όπως τα δώρα επετείου, ή τα ονομαστικά)
• Κι αλλα!

Θυμηθείτε να συμπεριλάβετε πολλές εικόνες στα ενημερωτικά δελτία σας!
Και με τις δωρεάν πλατφόρμες μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είναι απλώς ένα θέμα drag and drop για να στείλετε πανέμορφα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Ακόμα κι αν έχετε μηδενικές δεξιότητες γραφικού σχεδιασμού.
Επιπλέον:
Ένας άλλος τρόπος να κρατήσετε τους πελάτες σας σε επαφή με το κατάστημα κοσμημάτων σας είναι να τους στείλετε κάρτες, τις οποίες μπορείτε να έχετε εξατομικευμένες, ώστε να δουν το όνομά τους απευθείας στο μάρκετινγκ κοσμημάτων σας μόλις ανοίξουν το email τους!
Και ο πιο προφανής - αλλά εξαιρετικά χρήσιμος - τρόπος για να είστε σε επαφή με τους πελάτες σας είναι αυτός:

 

23. Προσκαλέσετε τους πελάτες σας στο κατάστημά σας!

marketing 14

Ξέρετε τι συμβαίνει όταν ένας υποψήφιος πελάτης σας καλεί στο κατάστημα κοσμημάτων σας;
Όταν ένας υποψήφιος σας παίρνει τηλέφωνο στην επιχείρησή σας, δεν θέλετε να χάσετε αυτή την κλήση.
Οι υποψήφιοι πελάτες σας στα πλαίσια να κάνουν έρευνα αγοράς στο διαδίκτυο, μπορεί και να σας πάρουν τηλέφωνο, όταν λοιπόν έχετε μια τέτοια κλήση, θέλετε - και πρέπει - να είστε στο παιχνίδι.
Επιπλέον:
Όταν ένας υποψήφιος σας καλεί, μπορείτε να ρωτήσετε από που σας είδαν.
Κάντε το εύκολο για όποιον εργάζεται στο τηλέφωνό σας χρησιμοποιώντας μια φόρμα για τις εισερχόμενες κλήσεις που βοηθά το προσωπικό εξυπηρέτησης πελατών σας, το άτομο πωλήσεων ή και για να έχετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες από τον υποψήφιο σας για τις στρατηγικές μάρκετινγκ κοσμημάτων που έλαβαν ή είδαν.
Συν:
Μπορείτε επίσης να καταγράψετε εισερχόμενες κλήσεις στο κατάστημά σας, ώστε να μπορείτε να ακούτε και να μαθαίνεται πραγματικά πώς το προσωπικό σας χειρίζεται υποψήφιους νέους πελάτες.
Αυτό ονομάζεται παρακολούθηση κλήσεων.
Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη διορατικότητα για να εκπαιδεύσετε το προσωπικό σας για να λαμβάνουν τις κλήσεις σωστά με την πρόθεση να πάρουν ραντεβού για σκοπούς πωλήσεων.

 

24. Χρησιμοποιήστε το blog στην ιστοσελίδα σας για να παράγετε μέχρι και 4,5 φορές περισσότερους ακολούθους

marketing 15

Πιστεύετε ότι ένα blog είναι προαιρετικό όσον αφορά τις ιδέες σας για διαφήμιση κοσμημάτων;
Διαβάστε αυτό:
Η δημοσίευση χρήσιμων άρθρων στο blog της επιχείρησής σας μπορεί να δημιουργήσει μέχρι και 4,5 φορές περισσότερους ακολούθους από ό,τι οι επιχειρήσεις που δεν χρησιμοποιούν αυτό το δωρεάν εργαλείο μάρκετινγκ κοσμημάτων, σύμφωνα με το Hubspot.
Χρειάζεστε ιδέες μάρκετινγκ κοσμημάτων για το blog σας
Ακούστε τους τρέχοντες πελάτες σας.
Και απαντήστε σε αυτά τα ερωτήματα:

• Που χρειάζονται βοήθεια όταν αγοράζουν κοσμήματα;
• Τι είδους κοσμήματα θέλουν οι πελάτες σας;
• Τι χρήσιμο περιεχόμενο μπορείτε να γράψετε σχετικά με αυτό, όπου θα αποδείξει ότι είστε αξιόπιστος κοσμηματοπώλης;

Επιπλέον:
Όταν οπλίζετε τη στρατηγική μάρκετινγκ στο κατάστημα κοσμημάτων σας με χρήσιμο περιεχόμενο που εμφανίζεται στο blog της ιστοσελίδα σας, θα έχετε περισσότερες και καλύτερες πιθανότητες κατάταξης στη Google.
Πως;
Χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά.
Δημιουργήστε μια λίστα με λέξεις-κλειδιά που οι υποψήφιοι πελάτες σας μπορούν να χρησιμοποιήσουν όταν αναζητούν ένα κατάστημα κοσμημάτων (όπως το δικό σας) και να συμπεριλάβετε αυτές τις λέξεις-κλειδιά τόσο στο blog σας όσο και στην ιστοσελίδα σας.
Όταν ένας υποψήφιος αναζητά ένα κοσμηματοπωλείο σαν το δικό σας, η Google πιθανότατα θα προτείνει την ιστοσελίδα σας.

 

25. Κλείστε έως και 80% περισσότερες πωλήσεις, παρακολουθώντας αυτόματα τους ακολούθους σας

marketing 16

Εδώ είναι η συμφωνία:
Η πλειοψηφία των στρατηγικών μάρκετινγκ κοσμημάτων δεν θα ολοκληρώσει το 100% των ακολούθων σας από την πρώτη προσπάθεια. Αυτό δεν μπορεί να το κάνει ούτε και ο καλύτερος πωλητής σας.
Βγάζει νόημα, έτσι δεν είναι;
Διαβάστε αυτό:
Ας υποθέσουμε ότι λαμβάνετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από κάποιον απευθείας από τη φόρμα επικοινωνίας στην ιστοσελίδα σας.
Αυτό το άτομο έφτασε σε εσάς με κάποιο επίπεδο ενδιαφέροντος. Αυτό είναι το προβάδισμα!
Σας ρώτησαν πόση είναι η τιμολόγησή σας για ένα δαχτυλίδι αρραβώνων με 3 διαμάντια (που είδαν στην ιστοσελίδα σας) και γρήγορα τους παρέχετε μια απάντηση.
Έπειτα… τίποτα.
Μπορείτε να τους στείλετε μήνυμα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ίσως και να τους καλέσετε (αν έδωσαν έναν αριθμό τηλεφώνου), και ακόμα τίποτα.
Δεν πωλείται ακόμα.
Και τώρα τι κάνετε;
Τώρα ακολουθείτε μαζί τους!
Αλλά αντί να στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να τους καλείτε κάθε μέρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να παρακολουθήσετε αυτόματα αυτό το προβάδισμα για εσάς.
Σε ένα δωρεάν λογισμικό μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να δημιουργήσετε μια απλή καμπάνια για την αυτόματη αποστολή μηνυμάτων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να βρίσκεστε συνεχώς σε αυτές.
Ονομάζεται επίσης “email drip campaign,” λειτουργεί στο μάρκετινγκ κοσμημάτων στέλνοντας μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα σε υποψηφίους από μια λίστα που δημιουργείτε.
Αντί να πρέπει να θυμάστε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά στους υποψηφίους πελάτες σας σε ένα καθορισμένο χρονοδιάγραμμα, μπορείτε να το κάνετε με ένα δικό σας σύστημα μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το ίδιο εργαλείο μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να στέλνετε μηνιαία ενημερωτικά δελτία στους πελάτες σας, κάνοντάς τους να αισθάνονται σαν να φροντίζετε να τους κρατάτε ενημερωμένους για πράγματα όπως:

• Ειδικές προσφορές ή πωλήσεις που έχετε
• Νέα προϊόντα που έχετε τώρα
• Εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχατε
• Ή φιλανθρωπικές οργανώσεις που έχετε χορηγήσει

Η ιδέα είναι ότι όσο περισσότεροι υποψήφιοι σας ακολουθούν με συνέπεια, τόσο πιο πιθανό είναι να σας θυμούνται (έναντι του ανταγωνισμού σας)...
Και όταν κάποιος θυμάται, είναι πολύ πιο πιθανό να αγοράσει από εσάς όταν έρθει η ώρα.

 

26. Παρακολουθήστε τα αποτελέσματά σας σαν ειδικός μάρκετινγκ κοσμημάτων

marketing 17

Μόνο η παρακολούθηση θα σας δείξει ποια μέρη της διαφημιστικής σας εκστρατείας κοσμημάτων δημιουργεί ακολούθους (και πωλήσεις) για το κατάστημά σας.
Έτσι - Πως παρακολουθείτε;
Λοιπόν, ένας τρόπος είναι από τη φόρμα που έχετε δημιουργήσει για τις εισερχόμενες κλήσεις!
Ενας άλλος τρόπος είναι:
Το Google Analytics - ένα δωρεάν εργαλείο από την Google - που παρακολουθεί τα εξής:

• Ποιος επισκέπτεται την ιστοσελίδα σας
• Από πού προέρχονται
• Τι σελίδες επισκέπτονται
• Πόσο καιρό μένουν εκεί
• Και πολλά περισσότερα!

Ας υποθέσουμε ότι στέλνετε 10.000 newsletter σχετικά με το μάρκετινγκ κοσμημάτων σας και ελέγχετε το λογαριασμό σας στο Google Analytics και παρατηρείτε ότι 6.000 άτομα επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα σας και ότι 1.000 από αυτά τα άτομα δαπάνησαν 1-3 λεπτά στη σελίδα “Σχετικά με εμάς”.
Αλλά ... ίσως μόνο 25 άτομα έφτασαν στη σελίδα της επικοινωνίας σας για να επικοινωνήσουν μαζί σας και να γίνουν πραγματικοί ακόλουθοι για την επιχείρησή σας.
Τότε είμαστε σε θέση να διαπιστώσουμε διάφορα συμπεράσματα και ίσως να γεννηθεί και μια ιδέα:
Γιατί να μην τοποθετήσουμε μια αναδυόμενη φόρμα ή μια φόρμα επικοινωνίας σε αυτή τη σελίδα “Σχετικά με εμάς” για να τραβήξουμε περισσότερους ακόλουθους που διαβάζουν όλα για εσάς και να τους μετατρέψουμε σε απτά οφέλη που μπορείτε πραγματικά να επικοινωνήσετε και να προσκαλέσετε στο κατάστημά σας!
Ιδιοφυία!
Ωστόσο η πιο σημαντική μέτρηση για παρακολούθηση είναι η εξής:
Επιστροφή επένδυσης (ROI)!
Η απόλυτη μέτρηση του καταστήματος κοσμημάτων σας, άμεσου μάρκετινγκ αλληλογραφίας - δηλαδή των διαφόρων newsletters σας - είναι πόσες ΠΩΛΗΣΕΙΣ δημιουργεί το κατάστημά σας.
Η απάντησή σας θα μπορούσε να είναι χαμηλή...
Αλλά η απόδοση της επένδυσής σας θα μπορούσε να είναι ΥΨΗΛΗ.
Εδώ είναι αυτό που εννοώ, για παράδειγμα:
Ένα κοσμηματοπωλείο όπου έστειλε 6000 newsletters ως μία από τις κύριες στρατηγικές μάρκετινγκ κοσμημάτων τους, είχε ως αποτέλεσμα:

• Ποσοστό απόκρισης 5% από τον κατάλογο των υποψηφίων
• Ποσοστό απόκρισης 15% από τον κατάλογο πελατών
• Δημιουργώντας αρκετές χιλιάδες στα έσοδα.

Άρα:
Η εκστρατεία των newsletters τους παρήγαγε χιλιάδες δολάρια σε έσοδα για το κοσμηματοπωλείο τους, αλλά αν κρίνετε την καμπάνια μάρκετινγκ μόνο ως ποσοστό απάντησης, μπορείτε να μείνετε στα πολύ χαμηλά ποσοστά απόκρισης 4,5 ή 15%...
Αλλά δεν μπορείτε να αρνηθείτε ότι ένα πρόσθετο έσοδο με αρκετές χιλιάδες δολάρια που προστέθηκαν στην κατώτατη γραμμή σας ΔΕΝ αξίζει να αγνοήσετε!

 

Έτσι, το έχετε!
26 ιδέες μάρκετινγκ κοσμήματος για να τις χρησιμοποιήσετε και να αυξήσετε την επιχείρηση κοσμημάτων σας.
Ελπίζω να είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε μερικά από αυτά!

Διεθνή μυστικά για το σχεδιασμό κοσμηματοπωλείων

Σε αυτό το άρθρο, έχουν συγκεντρωθεί μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα καταστήματα κοσμημάτων στον κόσμο και ζητήθηκε από τους εμπλεκόμενους στο σχεδιασμό να ρίξουν φως στο πώς έχουν χρησιμοποιήσει τις γνώσεις τους για να δημιουργήσουν ένα εμπορικό περιβάλλον που οδηγεί σε πωλήσεις.

marketing1

Δεν είναι δυνατόν όλοι οι έμποροι λιανικής πώλησης να έχουν τον προϋπολογισμό για μια μεγάλη ανακαίνιση στο κατάστημα τους, ωστόσο, είναι βέβαιο ότι αξίζει να αντλήσουμε έμπνευση και να αναλύσουμε τις πιθανές βελτιώσεις, ακόμη και αν αυτό σημαίνει απλά να δώσουμε στους τοίχους ένα νέο φρέσκο χρώμα.

marketing2

Ο σχεδιασμός στο κατάστημα είναι ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει τις αποφάσεις αγοράς καταναλωτών, αλλά η εύρεση της σωστής οπτικής στρατηγικής δεν είναι πάντα εύκολη.
Τι αναζητούν οι καταναλωτές όταν εισέρχονται σε ένα κατάστημα κοσμημάτων; Εκτός από την προφανή ποικιλία προϊόντων, οι καταναλωτές αναμένουν να εισέλθουν σε ένα περιβάλλον που αντικατοπτρίζει τα χαρακτηριστικά που η επιχείρηση “στέκεται”. Ο συνδυασμός της εμφάνισης, της αίσθησης και της μυρωδιάς ενός καταστήματος διαδραματίζει αναμφισβήτητα σημαντικό ρόλο βοηθώντας τον πελάτη να αισθάνεται άνετα και τελικά να κάνει μια αγορά. Η λέξη “εμπειρία” ρίχνεται γύρω από πολλά, αλλά σίγουρα για καλό λόγο.

marketing3


Ο Kevin Linberg, επικεφαλής του σχεδιασμού στο παγκόσμιο πρακτορείο λιανικής σχεδίασης Sheridan & Co, λέει ότι λέει η ιστορία της επιχείρησης με σαφή και συναρπαστικό τρόπο είναι ζωτικής σημασίας για να κάνει μια σταθερή πρώτη εντύπωση.
“Η επωνυμία σας πρέπει να αντικατοπτρίζεται στο σχεδιασμό και στην οπτική εμπορευματοποίηση”, δηλώνει ο Linberg. “Μια ισχυρή και εμπνευσμένη σχεδιαστική γλώσσα που εξετάζει τη χρήση υλικών, μοτίβων και φωτισμού θα καθορίσει αυτό που κάνει το εμπορικό σήμα σας μοναδικό και θα το μεταφέρει στους πελάτες”.
Η στρατηγική κατασκευής καταστήματος λιανικής της Sheridan & Co, Alice Bodkin, πιστεύει ότι τα κοσμηματοπωλεία πρέπει να επηρεάζουν τον σημαντικό ρόλο που παίζει το συναίσθημα στο ταξίδι του καταναλωτή.

marketing4


“Πώς θέλει να αισθάνεται ο καταναλωτής το εμπορικό σήμα; Ενθουσιασμένοι, ανυψωμένοι, μορφωμένοι;”. “Με τη σκέψη αυτή, ο χώρος λιανικής πώλησης μπορεί να δημιουργηθεί για να επιτύχει ένα συναισθηματικό πλαίσιο που να καλλιεργεί μια αξέχαστη και διαρκή εντύπωση”.
Ο Carol Bagaric, ιδρυτής της συμβουλευτικής εικαστικής προβολής Carol B, έχει παρόμοια συναισθήματα. “Καθώς μια αγορά κοσμημάτων γίνεται συχνά με την καρδιά και όχι με το μυαλό, είναι επιτακτικό ότι το περιβάλλον μέσα σε ένα κατάστημα κοσμημάτων μιλάει σε αυτό το είδος αγοραστικής συμπεριφοράς”.
“Φωτισμός, καθίσματα, ατμόσφαιρα, αποθήκευση, διάταξη, γραφικά και σήμανση - και το προσωπικό! - θα πρέπει να είναι όλα ευνοϊκά για να διασκεδάσουν και να επιδοθούν στον πελάτη καθώς κάνουν μερικές από τις μεγαλύτερες και πιο συναισθηματικές αγορές της ζωής τους. Είναι μια ειδική αγορά και μια πολύ προσωπική, επομένως, το κατάστημα θα πρέπει να αντικατοπτρίζει αυτό το είδος περιβάλλοντος”.

marketing5

Πώς μπορείτε να μετατρέψετε ένα απλό “θέλω μόνο να δω” σε “θέλω να αγοράσω”

Εκείνα τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα είναι ζωτικής σημασίας. Εδώ θα δούμε πώς να τα αξιοποιήσουμε σωστά

από τον Shane Decker

Ο Shane Decker έχει παράσχει την κατάρτιση των πωλήσεων σε περισσότερα από 3.000 καταστήματα σε όλο τον κόσμο

marketing1

Ελεύθερα, περπατούσαν στο κατάστημά σας, ελπίζοντας να έχουν μια όμορφη εμπειρία. Θυμηθείτε: Οι πελάτες θα αποφασίσουν εντός των πρώτων 30 δευτερολέπτων αν θα μείνουν ή θα αναχώρουν. Το τι θα συμβεί τώρα εξαρτάτε και από τη δική σας στάση.
Δυστυχώς, πολλοί πωλητές προδικάζουν ότι οι πελάτες “απλά ψάχνουν” και πρόκειται να φύγουν με άδεια χέρια. Μπορείτε να τους διώξετε από την αρχή ή να πείτε κάτι σαν: “Αν δείτε κάτι θέλετε απευθυνθείτε  σε μας”, Είναι σαν να λέτε στον πελάτη με τη γλώσσα του σώματος σας, ότι δεν έχετε χρόνο ή ότι έχετε κάτι πιο σημαντικό να κάνετε.

marketing2

Αντί αυτού, όταν ένας πελάτης λέει ότι “θέλω μόνο να δω”,  απαντήσει με αυτόν τον τρόπο:  Είμαι τόσο χαρούμενος που ήρθατε στο κατάστημα μας, είναι ένα καλό μέρος για να δούμε. Ή με ένα χαμόγελο να πείτε, “θα είμαι πίσω δεξιά” και να τους φέρετε ένα ποτό ή ένα μπισκότο. Μην ρωτήσετε αν θέλουν κάτι να πιούν, διότι η απάντηση θα είναι σχεδόν πάντα όχι. Απλά να τους το φέρετε. Αυτό θα τους βγάλει από την επιφύλαξη και θα τους τοποθετήσει σε ένα καλό δρόμο, γιατί κανένας άλλος δεν το έκανε αυτό.
Τους πελάτες “απλά ψάχνουν”, τους αντιμετωπίζουμε πάντα με χαμόγελο και τους δίνουμε λίγο χώρο. Αυτό παίρνει μακριά την πίεση, επειδή δεν είστε σε εκεί για να τους πιέσετε να κάνουν κάτι που δεν θέλουν.

marketing3

Μετά την εισαγωγή σας, ρωτήστε:
• “Έχετε επισκεφτεί ποτέ το κατάστημά μας;”
• “Αν ψάχνετε για κάτι ιδιαίτερο για τον εαυτό σας ή κάποιον άλλο;”
• “Μήπως σας δώσει οποιεσδήποτε συμβουλές;”
• “Είναι μια ειδική περίσταση;”
• “Έχετε δει κάτι κάπου αλλού που σας αρέσει;”
• “Υπάρχει μια συγκεκριμένη μάρκα που ψάχνετε;”
Συνήθως δίνουν κάποιες απαντήσεις και μπορεί να προσθέσουν:, “Ας ρίξουμε μια ματιά.” Αυτό τους επιτρέπει να δουν ολόκληρο το κατάστημα. Μπορούν να περάσουν από την περίπτωση κατά την οποία θέλουν να σταματήσουν μόνο να κοιτούν. Τώρα μπορείτε να ζητήσετε περισσότερες διευκρινήσεις, ανάλογα με τη βιτρίνα, όπως το “Σας αρέσει το κίτρινο ή το λευκό χρυσό καλύτερα; “ ή “Ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα πέτρα;”
Όταν ο πελάτης σταματά, να παρακολουθείτε πάντα τα μάτια του και να εξετάσετε τι είναι αυτό που βλέπει. Αν έχετε τραβήξει έξω ένα αντικείμενο, και κοιτάει κάτι άλλο, εκείνο μάλλον είναι το σωστό.
Βγάλτε το στοιχείο που θέλει, βεβαιωθείτε ότι είναι στο χέρι της/του, και δεν κάνετε πολλά ερωτήματα και πάρα πολύ γρήγορα. Κάντε πάντα παύση μετά την ερώτηση σας και δώστε της/του χρόνο να σκεφτεί και να απαντήσει.
Δείχνουν πραγματικό ενδιαφέρον. Κάντε υπομονή. Μπορεί να θέλει να μιλήσει. Όσο περισσότερο μιλά, τόσο περισσότερο μπορείτε να ακούσετε, τόσο μεγαλύτερη είναι η αναλογία κλεισίματος. Και αν την αφήσετε να μιλήσει περισσότερο, αυτή θα αισθανθεί σαν να έχει τον έλεγχο και ότι δεν είστε τυχοδιώκτης.
Αν κάνετε μια ερώτηση και ο πελάτης απαντά με “Ξέρεις, εγώ πραγματικά θέλω μόνο να δω”, να της δώσετε λίγο περισσότερο χώρο. Προσέξτε τη γλώσσα του σώματος της και μέσα σε λίγα λεπτά, συνήθως έρχονται πίσω για μια ακόμα προσέγγιση.
Όταν σκέφτεστε, το, όλοι έχουμε πει, “θέλω μόνο να δω” Και, όλοι έχουμε αγοράσει κάτι και έχουμε δώσει τα χρήματα μας στη συνέχεια. Αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν η εμπειρία που είχαμε βιώσει.
Πάντοτε να παίρνετε τους πελάτες “ θέλω μόνο να δω” στα σοβαρά διότι από κάπου ψωνίζουν και αυτοί σήμερα.

Πηγή: ex-sell-ence.com

Δεκα μυστικα για…. καλες πωλησεις

Τα πιο κρίσιμα λάθη στις βιτρίνα των κοσμηματοπωλείων

marketing1

Η παρουσίαση στις βιτρίνες πρέπει να ορίζεται από μία συγκεκριμένη στρατηγική

Πολλοί κοσμηματοπώλες έχουν την τάση δυστυχώς να υποτιμούν, είτε και να αγνοούν ορισμένους βασικούς κανόνες που αφορούν τις βιτρίνες και συνολικά τον τρόπο παρουσίασης των πολύτιμων προϊόντων τους, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις να «πληρώνουν» αυτά τα λάθη τους χάνοντας πελάτες, και μειώνοντας τις πωλήσεις τους. Μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση αυτών των λαθών που συμβαίνουν σε πολλούς επαγγελματίες του κλάδου ανά τον κόσμο, και λύσεις για την υπέρβαση και διόρθωσή τους παρουσίασε ο Larry Johnson της Larry Johnson Consulting στο πλαίσιο ενός στοχευμένου σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε την ημέρα των εγκαινίων του 2014 American Gem Society Conclave.

marketing2

Η πυκνότητα των εκθεμάτων στις προθήκες και τις βιτρίνες θα πρέπει να αντιστοιχεί στην ποιότητα και την αξία των εκτιθέμενων προϊόντων

Στην παρουσίασή του ο κ.Τζόνσον μοιράστηκε με τους ακροατές του, τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν κοσμηματοπωλεία με τις βιτρίνες τους και στη συνέχεια τους παρουσίασε τρόπους με τους οποίους μπορούν να διορθώσουν τις αστοχίες τους και να επιλύσουν τα  προβλήματα αυτά, κατανοώντας βέβαια πρώτα, τις σωστές τεχνικές προσέγγισης της βιτρίνας και των προθηκών της, αλλά και δίνοντας νέες ιδέες παρουσίασης των πολύτιμων προϊόντων τους.
Για να λάβεις τα περισσότερα από όσα θα μπορέσει να σου προσφέρει μια βιτρίνα κοσμηματοπωλείου, θα πρέπει πρώτα να έχεις αποφασίσει τι μήνυμα θέλεις να εκπέμψει το κατάστημα στους πελάτες του, αλλά και να παρακολουθείς όλες τις νέες αλλαγές στο χώρο, τις νέες τάσεις, και πώς μπορείς να τις ενσωματώσεις στη βιτρίνα σου.  

Τα δέκα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι κοσμηματοπώλες εστιάζονται στα εξής:
1. Παρουσίαση στις βιτρίνες χωρίς να υπάρχει καμία στρατηγική, χωρίς να υπάρχει μια συγκεκριμένη επιδίωξη από τον ιδιοκτήτη.
Για αυτό έχει μεγάλη σημασία η «παρουσίαση» δειγμάτων από τα πολύτιμα προϊόντα που διαθέτει ένα κατάστημα, κι όχι η τοποθέτηση όλων ή σχεδόν όλων μέσα στις προθήκες της βιτρίνας. Δε θέλουμε απλώς να τοποθετούμε τα κοσμήματα στη βιτρίνα αλλά να τα παρουσιάζουμε με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να καθοδηγούμε τους υποψήφιους πελάτες μας στις αγορές που θέλουν ή που σκέφτονται να κάνουν.
Δοκιμάστε κάτι νέο, καινοτόμο, τηρείστε κάποιο αρχείο των κατά καιρούς εκθεμάτων, για να γνωρίζετε τι και πότε το έχετε παρουσιάσει, και για να μην επαναλαμβάνεστε. Μια καλή συμβουλή είναι η φωτογράφιση κάθε βιτρίνας στις αρχές κάθε μήνα και η χρησιμοποίηση των στοιχείων πωλήσεων προκειμένου να πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις με βάση όλα τα δεδομένα. Τι είναι αυτό που πουλάει; Τι χρειάζεται να βελτιώσουμε; Ποια επίπεδα τιμών είναι τα πιο δημοφιλή; Ποιες κατηγορίες δεν προσελκύουν τους πελάτες; Αυτά είναι ορισμένα πολύ κρίσιμα ερωτήματα, που καλό είναι να απαντιούνται άμεσα και ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

2. Άγνοια των πραγματικών πωλήσεων και των κερδών ανά βιτρίνα και η ανάλογη διαχείριση της κατάστασης.
Ξεκινήστε με τον καθορισμό των πωλήσεων και του κέρδους ανά τετραγωνικό εκατοστό της βιτρίνας, χρησιμοποιώντας το σύνολο των πωλήσεων των εμπορευμάτων και τη συνολική επιφάνεια του χώρου της βιτρίνας σας. Ο στόχος είναι να έχουμε ένα κατάστημα στο οποίο έχει διατεθεί χώρος, σε συμφωνία σε σχέση με το προς τα πού επιθυμούμε να κινηθεί το κατάστημα, από την άποψη τόσο των πωλήσεων όσο και της προοπτικής των κερδών.

marketing3

Αξιολογείστε ποια υλικά μπορούν να αναδείξουν τα προϊόντα σας

3. Χρήση ακατάλληλων ή λάθος τοποθετημένων φωτιστικών σωμάτων.
Τα φωτιστικά σώματα LED συνήθως αποτελούν την πιο κατάλληλη λύση για τις βιτρίνες των κοσμηματοπωλείων, σύμφωνα με τον Johnson. Είναι σημαντικό να αποφεύγετε τη χρήση προϊόντων απομίμησης ή κακής ποιότητας LED, γιατί πολύ σύντομα θα διαπιστώσετε ότι η επένδυση που θελήσατε να κάνετε δεν απέφερε καλό αποτέλεσμα. Επιμείνετε σε φωτιστικά με τουλάχιστον πενταετή εγγύηση και ζητείστε από τους προμηθευτές σας αναφορές πελατών τους σε σχέση με το πόσο ικανοποιημένοι έμειναν από τα φωτιστικά αυτά. Στη συνέχεια, επισκεφθείτε το κατάστημά τους για να δείτε πώς λειτουργεί ο φωτισμός και πόσο ικανοποιητικό είναι το αισθητικό τους αποτέλεσμα. Όσον αφορά τη θέση των φωτιστικών στις βιτρίνες, σημαντική λεπτομέρεια είναι να μην απέχουν από την δάπεδο πάνω από 2,5 μέτρα και να στοχεύουν σωστά.

4. Μη χρήση εσωτερικών μόνιτορ, που βοηθούν στις πωλήσεις.
Οι πελάτες στην εποχή μας έχουν πλέον συνηθίσει να βλέπουν οθόνες οπουδήποτε κι αν πάνε. Σε μεγάλα πολυκαταστήματα, πολυχώρους, καταστήματα ένδυσης, καφετέριες και ρεστοράν. Έτσι, είναι σημαντικό για τους εμπόρους λιανικής να αξιοποιήσουν ένα νέο μέσο προβολής των προϊόντων τους εντός του καταστήματός τους , καλώντας τους πελάτες τους να επιλέξουν και να αγοράσουν. Καλό είναι σε τέτοια βίντεο να προβάλουμε τα ιδιαίτερα κοσμήματα ή αντικείμενα που διαθέτουμε, τα προϊόντα εκείνα που θέλουμε να προωθήσουμε από την άποψη των τιμών τους, τις υπηρεσίες που παρέχουμε στο κατάστημα, τοπικές εκδηλώσεις (που μπορούν να δώσουν έμπνευση σε έναν πελάτη να αποκτήσει ένα κόσμημα προκειμένου να το φορέσει), άλαλ ενδιαφέροντα γεγονότα που σχετίζονται με την κοσμηματοποιία (π.χ. μια εκδήλωση ή μια έκθεση σε ένα μουσείο), ή ακόμα και φωτογραφίες πελατών που έχουν αγοράσει από το κατάστημα.

5. Μη χρήση σήμανσης ως μέσο ενίσχυσης της πώλησης.
Οι διάφορες σημάνσεις μπορούν να βοηθήσουν τους πωλητές να θυμηθούν τα κρίσιμα σημεία πώλησης αλλά και να προσελκύσουν τους πελάτες. Για παράδειγμα, μια σήμανση σε κάποιο κόσμημα ότι είναι χειροποίητο, ή ότι είναι διακοσμημένο με πετράδι «Χ» καρατίων μπορεί να βοηθήσει καταλυτικά στην προσέλκυση πελατών και στην πώληση αλλά και να βοηθήσει τον πωλητή, αλλά και τον ιδιοκτήτη του καταστήματος να έχει μεγαλύτερη επιρροή στο πώς ο πωλητής θα διενεργήσει την πώληση.
Σημάνσεις που αφορούν τιμές είναι μια επιλογή που πρέπει να την κάνει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και εξαρτάται από το ύφος που θέλει να προσδώσει στο κοσμηματοπωλείο του. Δηλαδή, εάν επιθυμεί ο πελάτης να «περιδιαβαίνει» τις προθήκες με βάση τις τιμές που έχουν αναρτηθεί ή με βάση τα ίδια τα εκθέματα.

6. Λάθος πυκνότητας στις προθήκες σε σχέση με τα εκθέματα.
Η πυκνότητα των εκθεμάτων στις προθήκες και τις βιτρίνες θα πρέπει να αντιστοιχεί στην ποιότητα και την αξία των εκτιθέμενων προϊόντων. Ο κ. Johnson συμβουλεύει τον κανόνα «20-40-40» για εξήντα ημέρες. Πάρτε το top 20% των εμπορευμάτων (με βάση την τιμή, τι θέλει το κατάστημα να πουλήσει κ.α.) σε μια κατηγορία, και εκθέστε τα σε μια συγκεκριμένη προθήκη ή βιτρίνα. Στη συνέχεια, πάρτε το μεσαίο 40% και τα προϊόντα αυτά τοποθετείστε τα σε προθήκες ανά 3 έως 5 τεμάχια. Τα πιο «φθηνά» κομμάτια σας που αντιστοιχούν στο άλλο 40%, μπορεί να εκτεθεί σε δίσκους των 7,9,12 ή και περισσότερων εκθεμάτων, αν χρειάζεται. Με τον τρόπο αυτό, το κατάστημα είναι παρουσιάζεται διαφοροποιημένο στην έκθεση των προϊόντων της, καθιστώντας το πιο ενδιαφέρον.

marketing4

Είναι καλό να παρουσιάζουμε με τέτοιο τρόπο τα προϊόντα μας έτσι ώστε οι υποψήφιοι πελάτες μας να καθοδηγούνται  στις αγορές που θέλουν ή που σκέφτονται να κάνουν.

7. Χρήση ακατάλληλων προθηκών και συσκευασιών των προμηθευτών.
«Το δωρεάν δε σημαίνει ότι είναι και η καλύτερη ιδέα», λέει ο Johnson, αναφερόμενος στις προθήκες και τα υλικά προβολής που προσφέρουν για τα προϊόντα τους οι προμηθευτές και κατασκευαστές τους. Αξιολογείστε ποια υλικά μπορούν να αναδείξουν τα προϊόντα σας. Τα χρώματα και τα μεγέθη των προθηκών που συχνά συνοδεύουν από τον προμηθευτή τα προϊόντα σας, ταιριάζουν με το ύφος και τα χρώματα του καταστήματος; Τι προσθέτουν στο κατάστημα, ώστε να γίνει η διαδικασία της πώλησης ευκολότερη;

8. Μη τοποθέτηση των ειδικών εμπορευμάτων σε οποιαδήποτε προθήκη για απευθείας πώληση.
Μια καλή ιδέα είναι η εφαρμογή της έννοιας του «αντικείμενου-κλειδί» προκειμένου να προσελκύσουμε την προσοχή των πελατών σε κάποιο ιδιαίτερο προϊόν. Θα πρέπει να τοποθετηθεί στο σημείο εκείνο της βιτρίνας όπου εκθέτουμε προϊόντα σε σχέση με τον μέσο όρο της αξίας τους, θα είναι κατά 20% υψηλότερης αξίας. Μια άλλη καλή ιδέα είναι να τοποθετήσουμε δύο προϊόντα-κλειδιά σε προθήκη όπου βρίσκονται προϊόντα 40% πιο ακριβά, για όσους πελάτες θελήσουν να δαπανήσουν ακόμα περισσότερα χρήματα.
Τέλος, πολύ καλή ιδέα είναι οι «προτάσεις δώρων», μια στρατηγική ιδιαίτερα επιτυχημένη. Επιλέγουμε μια σειρά από εντυπωσιακές προτάσεις δώρων για ειδικές περιστάσεις και για ειδικούς πελάτες. Σε αυτή την περίπτωση, συμπεριλαμβάνουμε προϊόντα κάθε επιπέδου τιμών και από όλο το κατάστημα.

marketing5

Υπάρχει πλήθος τεχνικών προσέγγισης της βιτρίνας και των προθηκών της, ώστε τίποτα να μην αφήνεται στο «τυχαίο».

9. Οργάνωση καταστήματος από προμηθευτή.  
Ο πελάτης δεν ενδιαφέρεται ποιανού κατασκευαστή-προμηθευτή είναι το κόσμημα που ενδιαφέρεται να αγοράσει. Έτσι, δεν είναι σώφρον να τον μπερδέψουμε προβάλλοντας το brand του κατασκευαστή. Είναι λοιπόν πολύ καλύτερο και πιο αποτελεσματικό, να οργανώσουμε το κατάστημά μας με βάση τις δικές μας ανάγκες, το ύφος του καταστήματος, τα χρώματά του, τα υλικά κατασκευής του, κι όχι αυτά που θα μας «επιβάλει» ο προμηθευτής μας.

marketing6

Τα χρώματα και τα μεγέθη των προθηκών είναι σημαντικό να ταιριάζουν με το ύφος και τα χρώματα του καταστήματος

10. «Κρύβοντας» τα καλά πράγματα ανάμεσα σε όλα τα κακά πράγματα.
Κατά την άποψη του Johnson, αν κάποια εμπορεύματα είναι ακόμη στην βιτρίνα μας μετά από 12 μήνες, υπάρχει μια πιθανότητα 90% να παραμείνουν εκεί ακόμα και για άλλα 5 χρόνια! Επομένως τα μη δημοφιλή προϊόντα θα πρέπει να αποσύρονται και να μην εκτίθενται για τόσο μακρύ χρονικό διάστημα, διότι «θάβουν» για ό,τι άλλο νέο προϊόν τοποθετούμε δίπλα τους. Ο Johnson συμβουλεύει την απόσυρση όσων προϊόντων δεν έχουν πωληθεί επί 12 μήνες από τις βιτρίνες και την τοποθέτησή τους στο θησαυροφυλάκιο του καταστήματος για κάποιο διάστημα.

marketing7

Το top των εμπορευμάτων (με βάση την τιμή, τι θέλει το κατάστημα να πουλήσει κ.α.) είναι καλό να εκτίθεται σε μια συγκεκριμένη προθήκη ή βιτρίνα