Η Klarna Bank AB*

Οι λιανικές πωλήσεις πρέπει να αποκτήσουν πιο ευέλικτους τρόπους πληρωμής, σύμφωνα με έρευνες

Η Η Klarna Bank AB* ανέλαβε τη διεξαγωγή έρευνας, η οποία καταδεικνύει σε τι βαθμό οι καταναλωτές προτιμούν τους ευέλικτους τρόπους πληρωμής, όταν ψωνίζουν σε έναν τομέα πολυτελείας.

1 a83e0699d9113362 org

Η Παγκόσμια Τράπεζα Λιανικής και η Υπηρεσία Πληρωμών και Αγορών δημοσίευσε τον απολογισμό εν ονόματι «The State of Smooth: Unpacking Luxury in 2022 Report», διερευνώντας τις προτιμήσεις αγορών και πληρωμών των καταναλωτών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 84% τοις εκατό των αγοραστών ειδών πολυτελείας δηλώνουν ότι θα ήταν χρήσιμο να πληρώνουν για προϊόντα υψηλής ποιότητας σε βάθος χρόνου, χωρίς τόκο ή επιπλέον κόστος.
Με βάση τα ευρήματα μιας πρόσφατης έρευνας σε περισσότερους από 1.000 αγοραστές στις ΗΠΑ καθώς και μέσα από στοιχεία για τα ιδιωτικά δεδομένα αγορών και εφαρμογών της Klarna, στον απολογισμό διαπιστώνεται επίσης ότι το 78% των αγοραστών θεωρούν την αφοσίωση των επώνυμων brand πολυτελείας στην καινοτομία ως σημαντικό παράγοντα που καθοδηγεί τις αγοραστικές αποφάσεις.

2 S KlarnaLandingPage AW01

Τρεις στους πέντε αγοραστές προϊόντων υψηλής ποιότητας (61%) θέλουν να χρησιμοποιούν διαδικτυακές εφαρμογές, ενώ περισσότεροι από τους μισούς (57%) αναζητούν επίσης ευέλικτες επιλογές πληρωμής στο ταμείο.
«Μια νέα γενιά αγοραστών πολυτελείας με ανεπτυγμένες γνώσεις ψηφιακής τεχνολογίας αναδύεται, φέρνοντας στο προσκήνιο νέες προτιμήσεις σχετικά με τους τρόπους που ψωνίζουν και πληρώνουν», δήλωσε ο David Sykes, επικεφαλής της Klarna στη Βόρεια Αμερική. Και συμπλήρωσε:
«Παρότι η γοητεία των brand (52%) και η αυθεντικότητα (39%) εξακολουθούν να κινούν τα νήματα για τις αγορές πολυτελείας, οι σημερινοί αγοραστές υψηλής ποιότητας αναζητούν μεγαλύτερη ευελιξία και καινοτομία στη συνολική εμπειρία των αγορών τους.

3 img 5984 scaled

«Για τους εμπόρους λιανικής, αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να επενδύσουν σε νέες τεχνολογίες για τη δημιουργία μιας ανεπτυγμένης εμπειρίας αγορών παντός καναλιού, τόσο στο διαδίκτυο όσο και εντός του καταστήματος – από άτοκες εναλλακτικές λύσεις πληρωμής στο ταμείο, έως την ενσωμάτωση εικονικών αγορών και επιλογής μέσω του διαδικτύου - παραλαβής από το κατάστημα υπηρεσιών».
Άλλα ευρήματα που αξίζει να αναφερθούν είναι το γεγονός ότι το 84% των αγοραστών πολυτελείας θεωρούν ότι το να αγγίζουν και να βλέπουν ένα προϊόν στη φυσική του κατάσταση είναι απαραίτητο για την αγοραστική τους εμπειρία και το ότι τρεις στους τέσσερις αγοραστές πολυτελείας (73%) αγόρασαν ένα προϊόν αφού το είχαν βρει πρώτα στο διαδίκτυο – αριθμός που αναφέρεται κυρίως στους αγοραστές της νεότερης ηλικιακής ομάδας.

4 instore

Εν τω μεταξύ, οι καινοτόμες τεχνολογίες ολοένα αυξάνονται στο γενικότερο πλαίσιο του εμπορίου, με παραδείγματα όπως τα εικονικά καμαρίνια ή την επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι οι καταναλωτές που αγοράζουν είδη πολυτελείας έχουν περισσότερες από δύο φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να αναμένουν παράδοση εντός 24 ωρών ή λιγότερο από τους αγοραστές μη πολυτελών προϊόντων.

* Η Klarna Bank AB, κοινώς αναφερόμενη ως Klarna, είναι μια σουηδική εταιρεία fintech που παρέχει διαδικτυακές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, όπως πληρωμές για ηλεκτρονικές βιτρίνες και άμεσες πληρωμές μαζί με πληρωμές μετά την αγορά.

Η λιανική έχει πεθάνει;

Ζήτω το λιανικό εμπόριο!

Εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, οι άνθρωποι προβλέπουν το τέλος των φυσικών καταστημάτων καθώς οι επιλογές και η άνεση παρασέρνουν τους πελάτες μακριά από τους δρόμους και προς το διαδίκτυο. Αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο, και όπως αποδεικνύεται από τα δύο τελευταία χρόνια, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται στην αρχή. Η Angela Han διερευνά τι επιφυλάσσει το μέλλον για το λιανικό εμπόριο.

1 rsz 120141029 brittanys 026

Η λιανική πέθανε, φώναξαν ορισμένοι ειδικοί! Στην πραγματικότητα, ορισμένοι μοιρολάτρες ήταν τόσο σίγουροι για την κατάρρευση του λιανικού εμπορίου που επινοήθηκε ένας νέος όρος: «αποκάλυψη λιανικής».
Η ιδέα ξεκίνησε γύρω στο 2010 λίγο μετά την Παγκόσμια Χρηματοπιστωτική Κρίση, όταν πολλοί μεγάλοι έμποροι λιανικής άρχισαν να κλείνουν τα καταστήματα λιανικής τους, ειδικά τις διεθνείς αλυσίδες.

2 61dc5435621b2 mobile bg

Ο όρος έγινε ευρέως γνωστός γύρω στο 2017, όταν αναφέρθηκε για πρώτη φορά στον Ατλαντικό για να περιγράψει μεγάλες χρεοκοπίες και μαζικά κλεισίματα λιανικών καταστημάτων μεγάλων αλυσίδων των ΗΠΑ. Μόλις δύο χρόνια αργότερα, το 2019 - λίγο πριν την πανδημία - οι ΗΠΑ είδαν περίπου 10.000 περισσότερες επιχειρήσεις να κλείνουν τις πόρτες τους, κάτι που αναφέρθηκε ως αύξηση 60 τοις εκατό σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Είναι λοιπόν κατανοητό ότι οι προάγγελοι της καταστροφής ζωγράφιζαν ήδη μια τρομερή εικόνα για το μέλλον του λιανικού εμπορίου – μια δεκαετία μετά, οι προφητείες πραγματοποιούνταν όλες. Στη συνέχεια, τελικά το 2020 ο πραγματικός αντίκτυπος επικράτησε, καθώς ο COVID-19 έγινε παγκόσμιος.
Από τον Μάιο του 2020, μόλις λίγους μήνες μετά την πανδημία, το κλείσιμο καταστημάτων και οι χρεοκοπίες κατέκλυσαν το εμπόριο. Αν και είναι σχεδόν αδύνατο να εξακριβωθεί ένας ακριβής αριθμός, αναφέρθηκε ότι περίπου 12.000 έμποροι λιανικής είχαν κλείσει τα καταστήματά τους σε όλες τις ΗΠΑ μόνο το 2020. Σύμφωνα με έκθεση του Ομίλου UBS για το 2021, αναμένεται ότι άλλα 80.000 καταστήματα στις ΗΠΑ θα κλείσουν τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ το ένα τέταρτο των εμπορικών κέντρων των ΗΠΑ αναμένεται επίσης να κλείσουν οριστικά.
Η αμερικανική οικονομία θεωρείται συχνά ως ο θύλακας για όσα συμβαίνουν στον υπόλοιπο κόσμο. Τι σημαίνει λοιπόν αυτό για το μέλλον του λιανικού εμπορίου;
Παρά τις μεγάλες καταστροφές που συνόδευσαν το θρίλερ της πανδημίας, οι σοφοί γνωρίζουν από την εμπειρία του παρελθόντος ότι η οικονομική αστάθεια και οι προκλήσεις σε αυτήν μπορούν να οδηγήσουν σε νέες ευκαιρίες. Έτσι, αυτά τα γεγονότα μπορούν να εκθέσουν τις υπάρχουσες αδυναμίες και να ενισχύσουν τη θέση μιας επιχείρησης.
Πράγματι, ενώ ο COVID-19 έχει επιταχύνει το κλείσιμο καταστημάτων, έχει επίσης εγκαινιάσει ένα κύμα ψηφιακής επανάστασης για τον τομέα λιανικής. Με τους καταναλωτές πλέον να ζουν, να σκέφτονται και να ψωνίζουν διαφορετικά, οι επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να εξελιχθούν και να πειραματιστούν περαιτέρω με το τι λειτουργεί και τι όχι - μια παιδική χαρά για να εξερευνήσουν ελεύθερα τις ευκαιρίες που είχαν αναβληθεί.
Σίγουρα, αν «έσερνες τα πόδια σου» πριν από το 2020, η πανδημία σε «έσυρε από τα μαλλιά» στον νέο κόσμο.
Η έρευνα της KPMG (Αυστραλιανής Προοπτικής Λιανικής) του 2021 έδειξε ότι παρά την τεράστια στροφή προς τα ψηφιακά καταστήματα, το 25 τοις εκατό των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι οι ιστοσελίδες τους δεν παράγουν έσοδα και το 21 τοις εκατό είπαν ότι λιγότερο από το 5 τοις εκατό των εσόδων τους προέρχεται από το ηλεκτρονικό εμπόριο. Λιγότερο από το 10 τοις εκατό των εμπόρων λιανικής ανέφεραν ότι η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου τους παράγει έως και το 50 τοις εκατό των εσόδων.

3 1602799435 all jewelry plp content2 d

Αυτό είναι ένα δίκοπο μαχαίρι: ενώ έχει σημειωθεί εξαιρετική ανάπτυξη και ανάπτυξη στο ηλεκτρονικό εμπόριο, είναι σαφές ότι οι καταναλωτές εξακολουθούν να προτιμούν να ξοδεύουν περισσότερα στο κατάστημα.
Καθώς οι πελάτες εξαναγκάστηκαν στο ψηφιακό εμπόριο, είτε τους άρεσε είτε όχι, ένα ντόμινο συνεπειών μπήκε στο παιχνίδι: πρώτον, οι άνθρωποι συνειδητοποίησαν τη σημασία μιας απτής εμπειρίας αγορών στο κατάστημα και, δεύτερον, με την αύξηση των χρεώσεων παράδοση και την καθυστέρηση στους χρόνους διανομής, οι τιμές των αντικειμένων τόσο στο κατάστημα όσο και στο διαδίκτυο έγιναν συγκρίσιμες.
Σε συνδυασμό με αυτό, η πιο πρόσφατη εκτίμηση του κύκλου εργασιών της Αυστραλιανής Στατιστικής Υπηρεσίας (Νοέμβριος 2021) για τις επιχειρήσεις λιανικής, που περιλαμβάνουν τόσο τις πωλήσεις φυσικών καταστημάτων όσο και τις ηλεκτρονικές πωλήσεις, αναφέρεται ότι έχει αυξηθεί 7,3 τοις εκατό από μήνα σε μήνα και αυξήθηκε 5,8 τοις εκατό το 2020 συνολικά. Ουσιαστικά, ο κόσμος δεν έχει σταματήσει να ψωνίζει και, αντίθετα, η κατανάλωσή του έχει αυξηθεί.
Επιπλέον, αυτό που έχει αποκαλυφθεί από το 2020 είναι σε ποιο βαθμό απολαμβάνουν οι καταναλωτές να αγοράζουν κοσμήματα.
Τον Οκτώβριο του 2020 έγραψε: «Σε σύγκριση με άλλες κατηγορίες λιανικής, υπάρχουν άφθονες ενδείξεις ότι πολλοί λιανοπωλητές εκλεκτών κοσμημάτων παρέμειναν ανθεκτικοί κατά τη διάρκεια της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης εξαιτίας του COVID», κάτι που υποστηρίχθηκε από την άνοδο των τιμών των μετοχών της Pandora και της Tiffany.
Ο λιανοπωλητής Chow Tai Fook, από το Χονγκ Κονγκ βλέπει τις μετοχές του να εκτοξεύονται πίσω στις μέρες της ακμής του 2018 και τόσο η Michael Hill International όσο και η αμερικανική αλυσίδα Signet Jewelers, έχουν ανακάμψει από τότε που το τεράστιο ξεπούλημα στα βάθη της κρίσης και οι τιμές των μετοχών της LVMH επέστρεψαν σε ό,τι ήταν πριν από τον COVID».
Και τώρα, 15 μήνες αργότερα, η Pandora έχει καταγράψει τα υψηλότερα έσοδα όλων των εποχών, ενώ η Michael Hill χαρακτηρίζει αυτή την περίοδο ως το δεύτερο καλύτερο τρίμηνο στην ιστορία της. Οι πωλήσεις του ομίλου Richemont φέρεται να έχουν ξεπεράσει αυτές των προ-COVID και ακόμη και το τοπικό κοσμηματοπωλείο Linneys ανέφερε ιστορικές χριστουγεννιάτικες συναλλαγές. Οι πωλήσεις ανθούν!

4 ada diamonds made to order fine jewelry

Κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα εξετάζουμε την «αποκάλυψη λιανικής» από διαφορετική σκοπιά. Σίγουρα, ενώ οι καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας δεν μπορούν να αγνοηθούν, ήταν εξίσου μια ευκαιρία για γενναίους και έξυπνους λιανοπωλητές να επανεφεύρουν, να επαναπροσδιορίσουν και να αναγεννηθούν.
Τον Μάρτιο του 2020, έγραψαν μια ταπεινή συμβουλή για αυτές τις δύσκολες στιγμές: «αν θέλετε να προετοιμαστείτε ενάντια στους ιππείς της αποκάλυψης, μην χτίζετε καταφύγιο - μάθετε να ιππεύετε ένα άλογο!»
Φαίνεται ότι κάποιοι έχουν προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και έμαθαν να δαμάζουν ένα ολόκληρο κοπάδι.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΙΑ ΛΑΛΑΟΥΝΗ

logo lalaouni

Επ’ ευκαιρίας της Περιοδικής Έκθεσης “Μορφή & Λειτουργία: H Ακολουθία του Σχεδιασμού 200 + 200”, που θα ανοίξει για το κοινό στις 22 Μαρτίου 2022, και του προγράμματος “Satelite” που θα πλαισιώνει την έκθεση με παράλληλες εκδηλώσεις, το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη ανακοινώνει επιλεγμένα εργαστήρια και ξεναγήσεις που θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο του 2021 με σκοπό να εντάξουν το κοινό στο πνεύμα της επικείμενης έκθεσης.

lalaounis1 DOC 20210330 10219207 Eik 1280x720

Μορφή & Λειτουργία: Η ακολουθία του Σχεδιασμού 200+200 Διακοσμητικές και Εφαρμοσμένες Τέχνες 1621 – 2021

Η έκθεση τελεί Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Kατερίνας Σακελλαροπούλου

H δημιουργία πάντα ακολουθούσε την λειτουργικότητα. Οι διακοσμητικές και εφαρμοσμένες τέχνες στην Ευρώπη, από τον 17ο έως τον 20ο αιώνα, προσαρμόστηκαν σε κάθε πολιτισμό κινητοποιώντας την έκφραση της τρέχουσας θρησκευτικής, πολιτικής και οικονομικής κανονικότητας, ή επηρεάζοντας την ανατροπή τους, μέσω της χρήσης και της νέας δημιουργίας.
Ο προσδιορισμός «200+200» αφορά στον χρόνο, με σημείο εκκίνησης το πέρασμα από την περίοδο της Αναγέννησης έως την Ελληνική Επανάσταση, καταλήγοντας στην σύγχρονη δημιουργία. Δείγματα Διακοσμητικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών που χρησιμοποιήθηκαν στoν Ελλαδικό χώρο, αλλά παράχθηκαν σε Ευρωπαϊκές πόλεις, αποτελούν πεδίο μελέτης, ως προς την κατασκευή, την χρήση, τον συμβολισμό, αλλά και το κοινωνικό κύρος προσαρμόζοντας την καθημερινή ζωή και διακηρύσσοντας την σημασία της τέχνης μέσα από το πέρασμα της ιστορίας.
Ο πόλεμος για την ελληνική Ανεξαρτησία από την Οθωμανική Αυτοκρατορία (1821-1829) ήταν ένα κοσμοϊστορικό γεγονός που έδωσε πνοή σε ένα νέο έθνος: την σύγχρονη Ελλάδα. Εξελίχθηκε σε έναν ολοσχερή πόλεμο που διαδραματίστηκε σε στεριά και θάλασσα, μια επίμονη μάχη που δόθηκε στο όνομα της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και, κατ’ επέκταση, της νεοτερικότητας. Ως εκ τούτου, ανέδειξε μια μακρά παράδοση ελεύθερης σκέψης και καλλιτεχνικής έκφρασης.

lalaounis2 ilias lalaounis jewelry museum

Παρόλα αυτά, η παρούσα έκθεση δεν εξιστορεί την Ελληνική Επανάσταση, αυτή καθαυτή. Στρέφεται στον υλικό πολιτισμό που διαμόρφωσε και τελικώς, τις κοινωνίες τις οποίες κινητοποίησε ενάντια στους πανίσχυρους Οθωμανούς. Από πολλές απόψεις, οι Έλληνες του 17ου και 18ου αιώνα, στις πόλεις και την ύπαιθρο, μοιράστηκαν τον υλικό πολιτισμό των τυράννων τους, ενώ ταυτόχρονα, ατένιζαν προς τον δυτικό πολιτισμό, γοητευμένοι από τις τέχνες και τις τεχνοτροπίες της Ευρώπης. Ακολουθώντας τα καλλιτεχνικά κινήματα της Αναγέννησης, του Μπαρόκ και του Ροκοκό, η επιρροή στις τέχνες ταξίδεψε ως την Ελλάδα κι εφαρμόστηκε στην αισθητική και τις ανάγκες του τόπου. Συνεπώς, η έκθεση αφηγείται την πολιτισμική διαδρομή, 200 χρόνια πριν την Ελληνική Επανάσταση, μέχρι τον απόηχό της στην σύγχρονη εποχή.
Οι πολιτισμικές αλληλεπιδράσεις ήταν ποικίλες και ουσιαστικές. Πολύ συχνά, τα νοήματα αναστρέφονταν και νέοι συμβολισμοί γεννιόντουσαν. Η δημιουργία των μηχανισμών των όπλων, παραδειγματικά, αποτελεί μελέτη περίπτωσης: συνήθως κατασκευάζονταν στην Ισπανία, την Αλβανία και την Ιταλία και στην συνέχεια εισάγονταν στον ελλαδικό χώρο, αρκετά πριν την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης. Στην Ηπειρωτική Ελλάδα ανακατασκευάζονται και διακοσμούνται με την χρήση των ελληνικών παραδοσιακών τεχνικών μεταλλοτεχνίας. Αυτό είναι το σημείο, όπου οι πτυχές των παραδοσιακών τεχνών της Ελλάδας, φανερώνονται κι έρχονται να αποτελέσουν σύμβολο Ελευθερίας, ιεραρχίας και κοινωνικού κύρους. Ακολούθως, τα επιτραπέζια ρολόγια και τα ρολόγια τσέπης, τα κεραμικά έργα, αλλά και τα παραδοσιακά κοσμήματα, αποτελούν ορισμένες μόνο περιπτώσεις μελέτης της περιόδου αυτής που, σήμερα, αποτελούν ιστορικά κειμήλια που μαρτυρούν την λειτουργικότητα μιας εποχής.
Τα λάφυρα πολέμου, από την άλλη, είναι ορισμένα μόνο από τα αξιοσημείωτα καλλιτεχνήματα που διασώζονται, με τις ελληνικές Ιδιωτικές και Μουσειακές Συλλογές να εξιστορούν την ιστορική αστάθεια της Ευρώπης μέσα στους αιώνες. Σήμερα, αντιστέκονται στον χρόνο, ως κειμήλια και εξέχοντα έργα τέχνης.
Η έκθεση προβάλλει την δημιουργία καλλιτεχνημάτων, την χρήση τους, αλλά και την αισθητική τους ομορφιά, ενώ ταυτόχρονα γίνεται όραμα για την σύγχρονη παραδοσιακή χειροποίητη δημιουργία.

lalaounis3 lalaounis 1900x500

ΧΑΡΤΟΓΡΑΦIΑ: Το Εμπόριο στην Ευρώπη στα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας διαφαίνεται και μέσα από την εικονογράφηση των χαρτών του 1700. Οι έμποροι εμφανίζονται από τα τέλη του Μεσαίωνα σαν μια νέα «κάστα» της Ευρωπαϊκής κουλτούρας, ταξιδεύοντας, πλέον, σε Ασία και Αμερική και μεταφέροντας προϊόντα από τους δρόμους της Μεσογείου. Πολλά αντικείμενα ή μέρη αυτών, αλλά και πρώτες ύλες μεταφέρονται με εμπορικά πλοία, δια μέσου της Μεσογείου, στους Τούρκους και τους υποδουλωμένους Έλληνες, με σκοπό την επεξεργασία και την χρήση τους. Οι εμπορικές συναλλαγές διέπονται από κανόνες και συμφωνίες που ορίζονται από συνθήκες, όπως η Συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή που έδινε το δικαίωμα στους Έλληνες πλοιοκτήτες να ταξιδεύουν στις θάλασσες με την χρήση της Ρωσικής σημαίας, επιτρέποντάς τους να ακμάσουν μέσω του παλινδρομικού εμπορίου αγαθών.

ΟΠΛΟΥΡΓIΑ: Ο οπλισμός και η αρματωσιά της Ανατολικής Μεσογείου αποτέλεσε ένα εξαιρετικά δημοφιλές σύστημα ελεύθερης αγοράς. Ο μηχανισμός και η κάννη των όπλων, κατασκευάζονταν αρχικά σε χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία ή και η Αλβανία κι έπειτα έφταναν στην ηπειρωτική Ελλάδα με σκοπό την διακοσμητική τους επένδυση, καταλήγοντας να ανταλλάσσονται, περνώντας από χέρι σε χέρι, ως λάφυρα πολέμου. Τόσο πριν, όσο και κατά την διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης, τα όπλα ανακατασκευάζονταν και διακοσμούνταν με σκοπό να αποτελούν μοναδικά αντικείμενα του είδους τους. Πιστόλες, τσακμακόπετρες, τρομπόνια, μαχαίρια, γιαταγάνια, παλάσκες, αλλά και κατηγορίες αυτών, φέρνουν στο φως όψεις του Μεσογειακού ταπεραμέντου της ελληνικής χειροτεχνίας καθιστώντας τα κειμήλια αυτά σύμβολα κοινωνικής θέσης και της Ελευθερίας.

Η ΤΑΥΤOΤHΤΑ ΤΗΣ EΝΔΥΣΗΣ: O διάκοσμος και η ενδυμασία σε άντρες και γυναίκες θα αποτελέσουν σημαντική ενότητα της έκφρασης της Ελληνικής λαογραφίας. Σε μια κοινωνία που άλλαξε σημαντικά μετά την Επανάσταση του 1821, τα κοσμήματα και τα ενδύματα από τον Ελλαδικό χώρο αποτελούν σημαντική πηγή κοινωνιολογικής προσέγγισης για την κατασκευή και χρήση τους, σε μια εποχή που σηματοδοτεί την παραδοσιακή ελληνική φορεσιά. Η κατασκευή και χρήση των παραδοσιακών κοσμημάτων ακολουθούν την λειτουργικότητα αναδεικνύοντας τα σημεία του σώματος. Σήμερα, τα ελάχιστα επιλεγμένα αντικείμενα της έκθεσης αποτελούν πολύτιμα κειμήλια του 18ου και 19ου αι. διατηρώντας ζωντανή την ιστορική και πολιτιστική μας μνήμη.

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΣΕΡΒΙΤΣΙΟΥ: Από τα σπάνια κεραμικά του Ιζνίκ του 15ου αι., έως τις πορσελάνες της ευρωπαϊκής Δύσης και τα ροδίτικα κεραμικά σκεύη, ξεδιπλώνεται μια σύντομη ανασκόπηση της κεραμικής δημιουργίας. Τα οικιακά σκεύη, διακοσμημένα με χρώματα και μοτίβα, κατάλοιπα της μοντέρνας Ευρωπαϊκής παραγωγής, βρίσκονται να κοσμούν τα τραπέζια της Τουρκικής και Ελληνικής κοινωνίας, ανεξαρτήτως της κοινωνικής τάξης. Σε μια προσπάθεια απόδοσης του ελληνικού τραπεζιού της εποχής, επιχειρείται η ρεαλιστική απεικόνιση του σερβίτσιου με το μονόγραμμα του πολιτικού και ηγέτη των Μανιατών, Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, που σήμανε με την δράση του την έναρξη της επανάστασης, υψώνοντας την πολεμική σημαία στην Αρεόπολη της Μάνης, στις 17 Μαρτίου 1821.
Μέχρι σήμερα, η κεραμική τέχνη συνδυάζει την πολυτέλεια με την χρηστικότητα, με τα κεραμικά έργα να διατηρούν το ενδιαφέρον τους, επανερχόμενα στην καλλιτεχνική και λειτουργική επικαιρότητα και αποτελώντας πηγή για περαιτέρω έρευνα και έμπνευση για σύγχρονες δημιουργίες.

lalaounis4 Ilias Lalaounis Jewelry Museum

ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ: Οι περίτεχνες ταμπακοθήκες, οι σφραγίδες, τα είδη γραφής και καπνού αφηγούνται την ροή της αστικής καθημερινότητας. Σήμερα, τα αντικείμενα αυτά δεν απολαμβάνουν της κατάλληλης αναγνώρισης και συνήθως «στριμώχνονται» στις μουσειακές συλλογές. Κατά την διάρκεια της δική μας έρευνας, εντοπίσαμε χιλιάδες πολύτιμα μικροαντικείμενα, τα οποία μας φανέρωσαν τα τεχνικά και κατασκευαστικά τους μυστικά, επιτρέποντάς μας να επιλέξουμε διεξοδικά ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα καλλιτεχνημάτων αναδεικνύοντας τα σημαντικότερα σημεία παραγωγής της Ευρώπης και της Μικράς Ασίας για να φανερώσουν τις συνήθειες της ελίτ.

Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ: Επιτραπέζια Ρολόγια & Ρολόγια Τσέπης για την Τουρκική αγορά.
Οι νέες τεχνολογίες φτάνουν από την Ευρώπη και διευκολύνουν τη καθημερινή λειτουργία. Τα μοναδικά «κρεμμύδια» με την τριπλή θήκη και τους περσικούς αριθμούς, κατασκευασμένα για τα τάγματα των Οθωμανών, σήμερα νοούνται ως ιδιαιτέρως σπάνια. Τα επιλεγμένα ρολόγια τσέπης της έκθεσης, κατασκευασμένα για σημαντικούς αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης, αποτελούν σημαντικά κατάλοιπα που μαρτυρούν την ιστορία. Τα «Φιλελληνικά» επιτραπέζια ρολόγια αποτέλεσαν σημαντική υποστήριξη για τον αγώνα της Ελευθερίας από την αστική τάξη της Ευρώπης, ενώ σήμερα, παρά την «μπαρόκ» πλούσια διακόσμησή τους, δύναται να αποκατασταθούν λειτουργικά και να καταστούν χρηστικά σύμβολα μιας εποχής.

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ “ΜΕΝΩ ΑΣΦΑΛΗΣ”

1 jewel time hackin 55

Του Δημήτρη Μάλλη Ερευνητή Κυβερνοασφάλειας

Όπως το μεγαλύτερο ποσοστό των ιδιοκτητών και των διευθυντών μικρών επιχειρήσεων, μπορεί και εσείς να πιστεύεται ότι η επιχείρηση σας δεν θα προσελκύσει την προσοχή ή το ενδιαφέρον των εγκληματιών στον κυβερνοχώρο.
Σκεφτείτε το ξανά!
Στατιστικές μελέτες έχουν δείξει πως για το έτος 2020, το 43% των μικρών επιχειρήσεων υπήρξαν θύματα τέτοιων επιθέσεων και δυστυχώς οι περισσότερες από αυτές έκλεισαν σε διάστημα 6 μηνών. Τα κύρια αίτια αποδίδονται στον ανθρώπινο παράγοντα, στην ελλιπή ενημέρωση και φυσικά στην αδυναμία / αποτυχία μη αποτελεσματικών μέτρων ασφαλείας ή ακόμα και την παντελή έλλειψη συστημάτων ασφαλείας.

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι κυβερνοεπιθέσεων περιλαμβάνουν:
• Εκμετάλλευση αδυναμιών ιστοτόπου
• Email ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing emails)
• Κοινωνική μηχανική (social engineering)
• Κλοπή διαπιστευτηρίων (Credentia ITheft)

2 jewel time qg56pTMATLqWC6PmLbTl

Ένα κοινό παράδειγμα περιλαμβάνει εγκληματίες του κυβερνοχώρου οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες που δημοσιεύετε στο Διαδίκτυο για να πλαστοπροσωπήσουν και να τους δώσετε προϊόντα ή οικονομικές πληροφορίες.
Οι συνέπειες του συμβάντος μιας κυβερνοεπίθεσης ενδέχεται να επηρεάσουν την επιχείρηση σας για μέρες, εβδομάδες, αν όχι μήνες, αργότερα. Ακολουθούν πέντε τομείς όπου ενδέχεται να υποφέρει η επιχείρηση σας:

• Οικονομικές απώλειες
• Απώλεια παραγωγικότητας
• Δυσφήμιση
• Νομική ευθύνη
• Προβλήματα / επιπλοκές επιχειρησιακής συνέχειας
Ο κλάδος του κοσμήματος όχι μόνο δεν αποτελεί εξαίρεση, αντιθέτως μπορεί να χαρακτηριστεί πόλος έλξης οικονομικών ηλεκτρονικών εγκλημάτων καθώς τόσο η αντικειμενική αξία των εμπορευμάτων όσο και τα πνευματικά δικαιώματα ακόμα και οι λίστες πελατών / συνεργατών μπορούν να αποδώσουν σημαντικά κέρδη μετά από μια επιτυχημένη κυβερνοεπίθεση. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι επιτυχημένες κυβερνοεπιθέσεις ενδέχεται να είναι το πρώτο βήμα ή αλλιώς το “κλειδί” για μια φυσική επίθεση (π.χ., διάρρηξη, κλοπή, απαγωγή. κ.α.).

3 jewel time iStock 817486228 e1565181936399 scaled

Κοινές και βασικές πρακτικές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να προστατεύσετε την επιχείρηση σας είναι οι εξής:
• Βεβαιωθείτε ότι τα τείχη προστασίας των ψηφιακών συστημάτων σας και τα προγράμματα κατά των ιών είναι ενεργοποιημένα, πρόσφατα ενημερωμένα και ασφαλή.
• Ασφαλίστε το Wi-Fi σας με ισχυρό κωδικό τουλάχιστον 8 - 10 χαρακτήρων περιλαμβάνοντας πεζά, κεφαλαία, αριθμούς και ειδικούς χαρακτήρες. Ανανεώνετε τον κωδικό κάθε 3 - 6 μήνες.
• Μην εργάζεστε ποτέ χρησιμοποιώντας δημόσιο Wi-Fi, όπως για παράδειγμα σε καφετέρια.
• Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας καθημερινά στο cloud ή σε τουλάχιστον σε έναν εξωτερικό διακομιστή.
• Αποφεύγετε να συνδέετε USB μνήμες πελατών απευθείας στους υπολογιστές σας.

Ενημερωθείτε σε βάθος, επενδύστε σε σύγχρονο, ασφαλή εξοπλισμό και τεχνική υποστήριξη προστασίας ηλεκτρονικών συστημάτων. Κυρίως, όμως, φροντίστε πάντα να είστε υποψιασμένοι προτού κάνετε “κλικ”

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ

Στο σχεδιασμό του καταστήματος λόγω COVID-19 από τον Jesse Balaity

Ο σχεδιαστής καταστημάτων Jesse Balaity εξηγεί πώς οι λιανοπωλητές μπορούν να σχεδιά-σουν ένα πιο υγιέστερο μέλλον.

1.interiorfinal2

Έχουμε την ευκαιρία να ακολουθήσουμε μόνιμες στρατηγικές σχεδιασμού που ανταποκρίνο-νται στον COVID-19 και προβλέπουν μελλοντικές απειλές για τη δημόσια υγεία. Θα περά-σουμε από παρεμβατικές συσκευές σε ολοκληρωμένες στρατηγικές και πρακτικές. Κατατάσ-σω αυτές τις στρατηγικές ως άμεσες για ό,τι ο καταναλωτής μπορεί να δει, να αγγίξει, να μυ-ρίσει ή να ακούσει. και έμμεσες για τεχνολογίες που λειτουργούν στο παρασκήνιο.

2.shutterstock 1637840734

Άμεσες

Όταν σχεδιάζω ένα κατάστημα πλέον, καθορίζω τα πάντα χωρίς την επαφή, όπως το υλικό για την πόρτα, τα αξεσουάρ μπάνιου, τα χειριστήρια φωτισμού και τα υλικά των σημείων πώλησης τουλάχιστον. Κανένα από αυτά τα στοιχεία δεν είναι δύσκολο να αλλαχθεί. Οτιδή-ποτε έχει άγγιγμα πρέπει να εξεταστεί ξανά και να αναθεωρηθεί. Αυτό μπορεί να σημαίνει τη χρήση ταπετσαρίας μιας χρήσης καθαρού βαθμού και στερεών επιφανειών σε σημεία ε-παφής του πελάτη. Εξαλείψτε ή ελαχιστοποιήστε τα χαλιά, και τα βαριά υφάσματα όπως βελούδο και τσόχα. Αντικαταστήστε τα με διαφορετικά υλικά που εξακολουθούν να φαίνο-νται πολυτελή.
Για τη διάταξη του καταστήματος, συνεχίζω με στρατηγικές αλληλεπίδρασης με τους πελάτες για την προστασία τους από τον COVID. Από τους ιδιωτικούς και τους ημι-ιδιωτικούς χώρους συναντήσεων, οι πελάτες μπορούν να φύγουν με ασφάλεια από τον πολυσύχναστο χώρο των πωλήσεων, ενώ το προσωπικό πρέπει να ικανοποιεί τις ανάγκες τους. Προτείνω επίσης στα καταστήματα να καταργήσουν τις χαμηλές βιτρίνες για να παρέχουν περισσότερο ανοιχτό χώρο. Υπάρχει μια σωστή ισορροπία μεταξύ των χαμένων πωλήσεων από συγκεκριμένες κα-τηγορίες και της αυξημένης διατήρησης των πελατών που διαφορετικά δεν θα αισθανόταν ασφαλείς και δεν πρόκειται να εισέρχονταν σε ένα πολυσύχναστο κατάστημα.
Δεν προτείνω να καταργήσετε το χώρο αναμονής και άλλα δημιουργικά κοινωνικά περιβάλ-λοντα που είναι τόσο σημαντικά για την εμπειρία των πελατών. Ένας πελάτης θέλει ακόμα ένα άνετο μέρος για να καθίσει και να πιει ένα ποτήρι κρασί. Δημιουργήστε χώρο καθισμά-των, αλλά εξαλείψτε τις ανέσεις αυτοεξυπηρέτησης.

3.Virus Outbreak Spain 63012.jpg 14cc1 t1170

Έμμεσες

Συντονίζομαι με μηχανικούς και ηλεκτρολόγους μηχανικούς για σημαντικές τεχνολογικές λύ-σεις. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν υψηλής έντασης επεξεργασία UV και συστήματα δι-πολικού ιονισμού στον αγωγό, διήθηση αέρα επιστροφής MERV-13 και αυξημένους ρυθμούς κυκλοφορίας αέρα. Θεωρώ ότι αυτές οι επιλογές προσθέτουν λιγότερο από 15 τοις εκατό στο κόστος των νέων συστημάτων HVAC και ότι πολλά συστήματα ενδέχεται να μετασκευα-στούν.
Ελπίζω ότι οι στρατηγικές σχεδιασμού που σχετίζονται με την υγεία θα ακολουθήσουν την πορεία του περιβαλλοντικού σχεδιασμού. Αυτό που κάποτε ήταν καινοτόμο ή άβολο - όπως φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων ή βρύσες με αισθητήρα - είναι τώρα αβλαβές. Οι μεγά-λες πλαστικές ασπίδες θα πέσουν και θα προσεγγίσουμε τις πιο λεπτές συσκευές και στρατη-γικές τον επόμενο χρόνο.

4.01ccfd1e3c382902df9d73dfda6d2121

Edelman

Τι προσδοκούν οι καταναλωτές από τις εταιρείες κοσμημάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας;

Μια νέα μεγάλη παγκόσμια έρευνα της εταιρείας επικοινωνιών, Edelman, αποκαλύπτει ότι εάν οι καταναλωτές αντιληφθούν ότι μια εταιρεία ενδιαφέρεται μόνο για το οικονομικό της κέρδος κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού, τότε “θα χάσουν την εμπιστοσύνη τους σ’ αυτήν για πάντα”.

1 Edelman coronavirus

Σ’ αυτή την παγκόσμια έρευνα συμμετείχαν 12000 ερωτηθέντες που κάλυψαν το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Κίνα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ινδία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τη Νότια Αφρική, τη Νότια Κορέα και τη Βραζιλία και το 71% αυτών συμφώνησαν με την προαναφερόμενη δήλωση.

Επιπλέον, η μελέτη αποκαλύπτει ότι το 62% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι οι επώνυμες μεγάλες εταιρείες “διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο” βοηθώντας τις χώρες τους να ανακάμψουν από την κρίση του κοροναϊού και τις προκλήσεις που φέρνει. Στην πραγματικότητα, το 55% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι τα brands και οι επιχειρήσεις ανταποκρίνονται πιο γρήγορα και αποτελεσματικά από τις κυβερνήσεις.

Για το σκοπό αυτό, ένα συντριπτικό 90% των ερωτηθέντων “θέλει τις εταιρείες να κάνουν ότι μπορούν για να προστατεύσουν την ευημερία και την οικονομική ασφάλεια των υπαλλήλων και των προμηθευτών τους, ακόμη και αν αυτό σημαίνει σημαντικές οικονομικές απώλειες έως ότου τελειώσει η πανδημία”.

2 coronavirus

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;

Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές θέλουν να δουν και να ακούσουν τι κάνουν οι εταιρείες και οι λιανοπωλητές κοσμημάτων για να βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αντί να βλέπουν την άμεση πώληση προϊόντων τους στα κοινωνικά μέσα και σε άλλα ψηφιακά κανάλια.

Αυτό θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε από το πώς φροντίζετε τους υπαλλήλους για να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλείς και οικονομικά υποστηριζόμενοι, έως τον τρόπο με τον οποίο η επιχείρησή σας συγκεντρώνει χρήματα για μια συγκεκριμένη φιλανθρωπική οργάνωση ή ακόμα και για την κατασκευή εξοπλισμού που θα βοηθήσει στην καταπολέμηση του ιού.

3 coronavirus

Αυτά τα στατιστικά στοιχεία της έρευνας ρίχνουν φως στο πως θα μπορούσαν να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις κοσμημάτων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου:

Το 80% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι θέλουν να βλέπουν από τη διαφήμιση της εταιρείας να “επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίο βοηθούν τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ζωής που σχετίζονται με την πανδημία”.

Το 77% δήλωσε ότι θέλει από τις εταιρείες “να μιλούν μόνο για τα προϊόντα τους με τρόπο που να δείχνουν ότι γνωρίζουν για την κρίση και τον αντίκτυπο στη ζωή των ανθρώπων”.

Το 85% των ερωτηθέντων δηλώνουν επίσης ότι επιθυμούν οι εταιρείες να χρησιμοποιούν τη δύναμή τους για εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένης της παροχής εκπαιδευτικών πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο προστασίας τους. Για τα κοσμηματοπωλεία αυτό μπορεί να σημαίνει την ανάδειξη της σημασίας της υγιεινής κοσμημάτων και της παροχής καθοδήγησης για το πώς να το πράξουν.

Σε τελική ανάλυση, οι επιχειρήσεις είναι στην πραγματικότητα μια βασική πηγή πληροφοριών για τους καταναλωτές, καθώς είναι πιο πιθανό να εμπιστεύονται τον πιστό τους τοπικό κοσμηματοπώλη από τα τυχαία άρθρα στο διαδίκτυο που συχνά καταλήγουν να είναι ψεύτικες ειδήσεις.

4 coronavirus

Επίσης το 78% αξιολόγησαν τους ιατρούς ως αξιόπιστους εκπροσώπους για τις ενέργειες που σχετίζονται με τον ιό και όχι τους επώνυμους ή τους celebrities να λειτουργούν ως εκπρόσωποι της εκάστοτε κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

5 coronavirus

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι επιχειρήσεις πρέπει να εστιάσουν τα μηνύματά τους σε λύσεις και όχι σε πωλήσεις.

Η ερώτηση λοιπόν είναι: Τι κάνετε ως επιχείρηση για να κάνετε τη διαφορά για τους ανθρώπους που εργάζονται για εσάς, αγοράζουν από εσάς και παλεύουν για έναν καλό σκοπό για τη χώρα σας;

Όποια και αν είναι η απάντηση… μοιραστείτε την με την κοινότητά σας αυτήν τη στιγμή. Ποτέ δεν ήταν πιο σημαντικό να δείξετε την προσωπικότητα της εταιρείας σας σε σχέση με τα προϊόντα της.

Τέλος, οι εταιρείες πρέπει να φέρνουν κοντά τους ανθρώπους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και να δημιουργήσουν μια αίσθηση σύνδεσης και αλληλεγγύης.

Οι ερωτηθέντες λένε ότι θέλουν συναισθηματική σύνδεση, πράγμα που σημαίνει ότι τους βοηθά να παραμείνουν κοντά σε άτομα από τα οποία αναγκάζονται να απομακρυνθούν φυσικά. Το 83% θέλει επίσης συμπονετική σύνδεση, συμπεριλαμβανομένης της ανταλλαγής μηνυμάτων από τις εταιρείες που επικοινωνούν με την εν συναίσθηση και την υποστήριξη με τους αγώνες που αντιμετωπίζουν, ενώ το 84% θέλει τα κοινωνικά κανάλια να διευκολύνουν την αίσθηση της κοινότητας και να προσφέρουν υποστήριξη σε όσους την έχουν ανάγκη.

Το να ακούν από εταιρείες που γνωρίζουν και χρησιμοποιούν, το τι κάνουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι παρηγορητικό και καθησυχαστικό.

Όχι για να ασκήσουν άμεση πίεση για πώληση, αλλά το 65% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι η ανταπόκριση μιας εταιρείας στην κρίση θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στην πιθανότητα αγοράς από αυτήν στο μέλλον.

Έτσι, για τη βιομηχανία κοσμημάτων, δεν είναι η ώρα να χαλάρωση, αλλά για την ενεργή χρήση των εργαλείων που βρίσκονται στη διάθεσή σας για να κοινοποιήσετε την προσωπικότητα, τις αξίες και τον ρόλο της εταιρείας σας στην κοινότητα.

6 coronavirus

Πηγή: professionaljeweller

CHOPARD

Η Chopard έγινε ο πρώτος μεγάλος οίκος πολυτελείας με κοσμήματα ηθικής προέλευσης

1 rihanna chopard jewellery

Σε μια συνέντευξη Τύπου στην ελβετική πόλη της Βασιλείας, η Chopard έκανε μια τολμηρή ανακοίνωση. Μέχρι εκείνο το καλοκαίρι, θα λειτουργούσε μόνο με χρυσό που θεωρούσε ότι προέρχεται από επαληθευμένες “ηθικές” πηγές.

2 Fairmined Gold Ingots

3 thema

Ενώ οι δεοντολογικές πρακτικές κοσμημάτων και η προμήθεια χρυσού έχουν επικεντρωθεί σε πολλούς μικρότερους κοσμηματοπώλες και σχεδιαστές σε ολόκληρο τον κόσμο, η Chopard είναι η πρώτη μεγάλη μάρκα κοσμημάτων πολυτελείας που έχει κάνει μια τέτοια δημόσια και πλήρη δέσμευση για τις πολύτιμες πηγές των μετάλλων.

4 RedCarpet2018 Header desktop 01 v01

Η ανακοίνωση αποτέλεσε ορόσημο για την Chopard, αλλά η συμμετοχή της στο κίνημα της ηθικής κοσμημάτων ξεκίνησε πριν πολύ καιρό και συγκεκριμένα πριν από έξι χρόνια με την έναρξη του προγράμματος Journey to Sustainable Luxury, όπως μας λέει ο συμπρόεδρος και καλλιτεχνικός διευθυντής Caroline Scheufele.

5 thema

Τι σκεφτήκατε πρώτα για τη δημιουργία κοσμημάτων πολυτελείας με πιο ηθικό τρόπο;
“Ως οικογενειακή επιχείρηση, η βιωσιμότητα, η ευθύνη και η ηθική ήταν πάντα ένα σημαντικό κομμάτι της οικογενειακής μας φιλοσοφίας. Φυσικά, βάζουμε πάντα την ηθική στην καρδιά των αξιών της Chopard. Πριν από ογδόντα χρόνια συναντήθηκα με τη Livia Firth, ιδρυτή της Eco-Age, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης για τα Όσκαρ. Με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι δεν υπήρχε πραγματική ιχνηλασιμότητα του χρυσού που χρησιμοποιείται στον κλάδο. Το πρόγραμμα Journey to Sustainable Luxury ξεκίνησε έτσι με την έναρξη μιας συλλογής ηχογραφημένων οικολογικών χαλιών στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Μαζί με την Eco-Age, δημιουργήσαμε μια φιλανθρωπική σχέση με την ARM [Alliance of Responsible Mining] για να υποστηρίξουμε άμεσα και να επιτρέψουμε στις κοινότητες εξόρυξης χρυσού να επιτύχουν πιστοποίηση Fairmined και να παρέχουν εκπαίδευση, κοινωνική ευημερία και περιβαλλοντική υποστήριξη. Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε φτάσει σε ένα σοβαρό ορόσημο τον Ιούλιο του 2018, όταν πετύχαμε τη χρήση στο 100% του δεοντολογικού χρυσού για την παραγωγή όλων των ρολογιών και κοσμημάτων μας”.

6 Julianne Moore in Green Carpet Collection Necklace 1

Ακόμα ασχολείστε με το Κίνημα των Πράσινων Χαλιών;
“Ναι, είμαστε μέρος της. Είμαστε ο πιο διάσημος οίκος κοσμημάτων του κόκκινου χαλιού - στις Κάννες, στα Όσκαρ, τα Baftas - γι’ αυτό χρησιμοποιούμε αυτή την προνομιακή θέση για να γυρίσουμε το κόκκινο χαλί σε πράσινο όποτε είναι δυνατόν. Μας αρέσει να προσφέρουμε στους ηθοποιούς την ευκαιρία να φορούν ηθικά κομμάτια και να αισθάνονται περήφανοι που συνδέονται με αυτή τη μεγάλη πρωτοβουλία. Στις Κάννες πέρυσι, η ηθοποιός Julianne Moore φορούσε ένα φανταστικό κολιέ από τη συλλογή Green Carpet. Οι Charlize Theron, Marion Cotillard, Léa Seydoux και Gemma Arterton φορούσαν επίσης κοσμήματα από την ίδια συλλογή”.

7 L.U.C XPS Twist QF Fairmined 1 Black 161945 50011

Πιστεύετε ότι υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για ηθικά κοσμήματα;
“Υπάρχει σίγουρα ένα μεγάλο ενδιαφέρον. Αυτό είναι χάρη στις νεότερες γενιές που συνειδητοποίησαν ότι η πραγματική πολυτέλεια είναι να γνωρίζουν την προέλευση ενός πολυτελούς αγαθού. Όταν μιλάμε για πολυτέλεια, πολλοί πελάτες θέλουν σήμερα να είναι σίγουροι ότι αγοράζουν προϊόντα που κατασκευάζονται υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εργασίας και με κοινωνικές ευθύνες. Η απαίτηση είναι πραγματική, αν και η πορεία προς την επίτευξη αυτού του στόχου είναι ένα μακρύ ταξίδι, εμείς θα πρέπει να επιμείνουμε και να επιδιώξουμε να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας, αν θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά στη ζωή εκείνων των ανθρώπων που κάνουν την επιχείρησή μας δυνατή”.

ASEAN GEMS & JEWELLERY ASSOCIATION CONFERENCE 2019 ISTANBUL, TURKEY

Μια συνάντηση άξια της βιομηχανίας κοσμημάτων

asean 1

Οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας κοσμημάτων 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη στις 9 Οκτωβρίου 2019.
Φέτος, η Τουρκία, φιλοξένησε το 8ο συνέδριο ASEAN Gems and Jewellery Association που θεωρείται η G20 του κόσμου κοσμημάτων. Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κοσμημάτων της Τουρκίας διοργάνωσε την εκδήλωση, η οποία συγκέντρωσε τους σημαντικούς παράγοντες της βιομηχανίας στην Τουρκία.
Η ένωση ASEAN Gems and Jewellery Association ιδρύθηκε από τις χώρες ASEAN προκειμένου να ενισχύσει τη συνεργασία και την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των μελών της κοινότητας Gems and Jewellery. Η εκδήλωση ονομαζόταν “The AEC + 12 Gems & Jewellery Presidents’ Summit “. Φέτος η εκδήλωση μετονομάστηκε σε “ASEAN Gems & Jewellery Association Conference 2019”, όπως συμφωνήθηκε από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της AGJA στη Σαγκάη πέρυσι.
Ο Σύλλογος Εξαγωγέων Κοσμημάτων της Τουρκίας συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής των “ASEAN Gems & Jewellery” από το 2015 ως μέρος της συνεργασίας με την AGJA.

asean 2

Περισσότεροι από 100 αντιπρόσωποι από 37 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπως το Μπρουνέι, η Καμπότζη, το Λάος, η Μαλαισία, το Μυανμάρ, οι Φιλιππίνες, η Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ, συμμετείχαν στο 8ο Συνέδριο ASEAN Gems and Jewellery Association. Οι εναρκτήριες ομιλίες του συνεδρίου δόθηκαν από τον κ. Rıza Tuna Turagay Υφυπουργό Εμπορίου της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Τουρκίας, τον κ. Ismail Gülle Πρόεδρο της Τουρκικής Συνέλευσης Εξαγωγέων, τον κ. Suttipong Damrongsakul Πρόεδρο της ASEAN Gems and Jewellery Association και τον κ. Mustafa Kamar Πρόεδρο της Ένωσης Εξαγωγέων Κοσμημάτων της Τουρκίας. Με τη βιομηχανία κοσμημάτων να συναντάται στην Κωνσταντινούπολη, η γέφυρα μεταξύ των ηπείρων, της ανατολής και της δύσης έγινε πιο κοντά από ποτέ.

asean 3

Δύο σημαντικά θέματα χαρακτηρίστηκαν από αυτή τη συνάντηση του κλάδου. Το πρώτο θέμα ήταν η χρήση των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης για τη βελτίωση της ζήτησης κοσμημάτων μεταξύ των μελών της νέας γενιάς. Το δεύτερο θέμα συνίστατο στο εύκολο εμπόριο, στους εμπορικούς πολέμους, στις συμφωνίες ελευθέρων συναλλαγών και στην επιβολή φόρου μόνο στο κόστος εργασίας στις εξαγωγές. Ένα άλλο σημαντικό θέμα ήταν η υπεύθυνη προμήθεια χρυσού και οι σχετικοί κανονισμοί. Εργαστηριακά διαμάντια ήταν επίσης μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν το συνέδριο.

asean 4

Ο κ. Mustafa Kamar, Πρόεδρος της Ένωσης Εξαγωγέων Κοσμημάτων της Τουρκίας

“Πρέπει να αυξήσουμε τον όγκο της επιχείρησής μας στη βιομηχανία κοσμημάτων”
Δήλωσε ο κ. Mustafa Kamar Πρόεδρος της Ένωσης Εξαγωγέων Κοσμημάτων της Τουρκίας.
Σήμερα, έχουμε εδώ τα πιο σημαντικά ονόματα της βιομηχανίας κοσμημάτων, που προέρχονται από 37 χώρες που συμμετέχουν στο συνέδριο μας. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας και ελπίζω ότι αυτό το συνέδριο θα συμβάλει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων. Είναι η πρώτη φορά που η ανατολή και η δύση φτάνουν τόσο κοντά ο ένας στον άλλο. Οι πολύτιμοι επιχειρηματίες της βιομηχανίας κοσμημάτων συναντιούνται στην Κωνσταντινούπολη, τη γέφυρα μεταξύ ηπείρων, για πρώτη φορά.

asean 5

Το εμπόριο κοσμημάτων πρέπει να γίνει ευκολότερο
Από την άλλη πλευρά, ως βιομηχανία κοσμημάτων, μας αποθαρρύνει να έχουμε περιορισμένο λόγο και όγκο συναλλαγών. Οι 37 χώρες που συμμετέχουν στο συνέδριο έχουν συνολική ικανότητα εισαγωγής και εξαγωγής 88,5 δισ. Δολαρίων και 111 δισ. Δολαρίων ΗΠΑ αντίστοιχα. Οι χώρες ASEAN, στις οποίες ζουν 650 εκατομμύρια άνθρωποι, εισάγουν συνολικά κοσμήματα αξίας 4,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά αγοράζουν μόνο κοσμήματα αξίας 45 εκατομμυρίων δολαρίων από την Τουρκία. Εμείς ως Τουρκία θα πρέπει να εξηγήσουμε το περιεχόμενο των προκλητικών Συμφωνιών Ελευθέρων Συναλλαγών στη γραφειοκρατία, προκειμένου να αυξήσουμε τις εξαγωγές μας. Πρέπει να επιλύσουμε το ζήτημα των υψηλών εισφορών επί των εισαγωγών προκειμένου να αποκτήσουμε πρόσβαση σε ξένες αγορές, ενώ στην εγχώρια αγορά θα πρέπει να εργαστούμε για ένα φορολογικό σύστημα που θα λαμβάνει το κόστος εργασίας ως φορολογική βάση.

asean 6

Ο κ. Suttipong Damrongsakul, Πρόεδρος της ASEAN Gems and Jewellery Association

Η Κοινότητα Αsean έχει καθιερωθεί επίσημα
Συνέχισε ο κ. Suttipong Damrongsakul Πρόεδρος της ASEAN Gems and Jewellery Association.
“Η Κοινότητα ASEAN έχει καθιερωθεί επίσημα χάρη στους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των μελών των Συλλόγων Gems και Jewellery. Πιστεύουμε ότι τα έργα μας θα ενισχύσουν τη συνεργασία μεταξύ κατασκευαστών, προμηθευτών, διανομέων και λιανοπωλητών εντός και εκτός της περιοχής του ASEAN. Η αποφασιστικότητα και οι προσπάθειές μας για την επίτευξη αυτού του στόχου θα ενισχύσουν την ανάπτυξη ισχυρότερων αγορών κοσμημάτων εντός και εκτός της περιοχής του ASEAN στο εγγύς μέλλον”.

asean 7

Ο κ. Ismail Gülle, Πρόεδρος της Τουρκικής Συνέλευσης Εξαγωγέων

Ο κ. Ismail Gülle Πρόεδρος της Τουρκικής Συνέλευσης Εξαγωγέων
Καλώς ήρθατε στη χώρα μας και στην Κωνσταντινούπολη, το σταυροδρόμι του παγκόσμιου εμπορίου, με μια παγκοσμίου φήμης συμβολή στο επάγγελμα του χρυσοχόου και στο σχεδιασμό κοσμημάτων. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό συνέδριο όπου θα συζητήσουμε το μέλλον μιας βιομηχανίας υψηλής προστιθέμενης αξίας για το παγκόσμιο εμπόριο.
Εμείς ως η Τουρκική Συνέλευση Εξαγωγέων αποδίδουμε μεγάλη σημασία στα προϊόντα με προστιθέμενη αξία. Το 2019 αυξήσαμε τις προσπάθειές μας να βελτιώσουμε την προστιθέμενη αξία της βιομηχανίας μας και να προωθήσουμε παγκοσμίως την αρχαία ιστορία και τις δεξιότητες των χρυσοχόων μας.
Μερικά στοιχεία και στοιχεία από τη βιομηχανία μας:
Βλέπουμε ότι το 80% της παγκόσμιας ζήτησης ύψους 547 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018 ήταν κατά κύριο λόγο από την Ελβετία, το Χονγκ Κονγκ, την Κίνα, τις ΗΠΑ, την Ινδία, την Ουκρανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σιγκαπούρη, τη Γερμανία και την Ταϊλάνδη.

asean 8

Ο κ. Rıza Tuna Turagay, Αναπληρωτής Υπουργός Εμπορίου

Οι εξαγωγές μας δεν αντανακλούν το δυναμικό μας
Ο κ. Rıza Tuna Turagay, Αναπληρωτής Υπουργός Εμπορίου.
Με εξαγωγές κοσμημάτων 4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το περασμένο έτος, το μερίδιο της Τουρκίας στις παγκόσμιες εισαγωγές ήταν 4%. Ο αριθμός αυτός δεν αντικατοπτρίζει το πραγματικό δυναμικό της Τουρκίας, θα μπορούσαμε να φτάσουμε σε πολύ υψηλότερα ποσοστά. Η Τουρκία προσφέρει τα νεότερα και πιο μοντέρνα προϊόντα στις παγκόσμιες αγορές. Το συνολικό ποσό εισαγωγών των 10 χωρών ASEAN ανέρχεται σε 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, η Τουρκία εξάγει κοσμήματα μόνο 45 εκατομμυρίων δολαρίων σε αυτές τις χώρες και πρέπει να αυξήσουμε αυτό το ποσοστό. Ως εκ τούτου, η διάσκεψη αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική για την αύξηση της συνεργασίας μας και την προώθηση του δυναμικού της Τουρκίας. Έχετε τις πρώτες ύλες και έχουμε την ικανότητα παραγωγής και την εξειδικευμένη χειροτεχνία. Ας συνδυάσουμε αυτές τις δυνατότητες. Η Τουρκία έχει μεγάλη ικανότητα επεξεργασίας χρυσού και αργύρου. Χρειαζόμαστε καλύτερη συνεργασία για να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα την ικανότητά μας.

Η τιμή των εργαστηριακών διαμαντιών μειώνεται
Εργαστηριακά διαμάντια, φυσικά διαμάντια, διεθνές εμπόριο διαμαντιών και ο ρόλος του WFDB στο εμπόριο διαμαντιών
Ο κ. Ernest Blom, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαμαντιών.
Στην WFDB, με τα 30 χιλιάδες ενεργά μέλη μας, προσπαθούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των μεμονωμένων μελών και των διαμαντιών μας. Είμαστε επίσης υπεύθυνοι για τη διαιτησία των πιθανών προβλημάτων που θα μπορούσαν να συμβούν μεταξύ των χρηματιστηρίων. Η προστασία της φήμης και της αυθεντικότητας των διαμαντιών είναι μια άλλη αποστολή που έχουμε. Με αυτούς τους στόχους, το ίδρυμά μας υποστηρίζει το εμπορικό περιβάλλον και τη νομική υποδομή. Η δύναμή μας έγκειται στις πειθαρχικές διαδικασίες. Σε περίπτωση που ένα μέλος παραβιάζει τους κανόνες μας, αναλαμβάνουμε αμέσως πειθαρχική δράση. Από την άλλη πλευρά, εργαζόμαστε σε συνεννόηση με τον ΟΟΣΑ για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. Σήμερα το νέο σύνθημα του εμπορίου είναι “Γνωρίστε την προέλευση του προϊόντος”. Οι καταναλωτές είναι πιο προσεκτικοί ως προς το τι αγοράζουν και θέλουν τα προϊόντα που αγοράζουν να έχουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.
Όσο για τα εργαστηριακά διαμάντια, δεν έχουμε προβλήματα με αυτά, εφ’ όσον αυτό υποδεικνύεται. Εάν τα διαμάντια δεν είναι πραγματικά, δηλαδή, αν η φύση δεν τα έκανε σε εκατομμύρια χρόνια, πρέπει να φέρουν το σήμα “φτιαγμένο στο εργοστάσιο”. Επειδή δεν μπορούμε να αντέξουμε τις επιπτώσεις εάν οι πελάτες αγοράσουν διαμάντια που πιστεύουν ότι είναι φυσικά, μόνο για να μάθουν αργότερα ότι ήταν εργαστηριακά. Ναι, το μερίδιο των εργαστηριακά διαμαντιών αυξάνεται, το οποίο είναι σήμερα 4%. Ωστόσο, τα διαμάντια είναι πολύ περισσότερο από πολύτιμες πέτρες, η αξία τους μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. Ενώ η τιμή των φυσικών διαμαντιών θα αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου, οι εργαστηριακά αναπτυσσόμενες θα χάσουν σίγουρα την αξία τους.

asean 9

Ο Καθ. Emre Alkin, Ακαδημαϊκός, Οικονομολόγος, Συγγραφέας

Η βιομηχανία κοσμημάτων πρέπει να προσαρμοστεί στην ψηφιακή εποχή
Η ψηφιακή οικονομία θα αποτελέσει το 24% της παγκόσμιας ανάπτυξης μέχρι το 2025, εξ ου και η βιομηχανία κοσμημάτων πρέπει να προσαρμοστεί στην ψηφιακή εποχή και στις νέες τεχνολογίες. Ο τομέας των επιπτώσεων λειτουργιών όπως ανάλυση δεδομένων, διαχείριση κοινωνικών μέσων και ψηφιακό μάρκετινγκ αναπτύσσεται στη βιομηχανία κοσμημάτων όπως και κάθε άλλη. Μαζί με το Διαδίκτυο, μέχρι το 2020 περίπου 50 δισεκατομμύρια συσκευές θα μιλούν μεταξύ τους. Ωστόσο, παρόλο που οι τεχνολογικές εξελίξεις διευκολύνουν την παγκόσμια ανταλλαγή πληροφοριών, παρατηρούμε ότι οι εξωτερικές εμπορικές σχέσεις δεν ακολουθούν την ίδια τάση. Οι ηγέτες της βιομηχανίας κοσμημάτων πρέπει να επικοινωνούν με τις κυβερνήσεις και τις αρχές τους σχετικά με τα θέματα στα οποία συμφωνούν όλοι, όπως η μείωση των φόρων στο εξωτερικό εμπόριο και η διευκόλυνση του εμπορίου κοσμημάτων με τη βοήθεια διεθνών συμφωνιών, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να οδηγηθούν στις απαραίτητες αλλαγές.

asean 10

Η κα. Celine Lau, Διευθυντής Εκθέσεων Κοσμημάτων της Informa Markets

Ανοίγουμε τον δρόμο για νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες οργανώνοντας εμπορικές εκθέσεις
Σήμερα είμαι πολύ ευτυχής να απευθυνθώ στους ηγέτες της βιομηχανίας κοσμημάτων. Οι ανάγκες της βιομηχανίας μας και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε μεταβάλλονται σύμφωνα με τον συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο. Σε αυτόν τον κόσμο που γίνεται όλο και πιο ψηφιοποιημένος, πρέπει να αξιοποιήσουμε τις ικανότητες μας για να στηρίξουμε την ανάπτυξη της βιομηχανίας μας. Ως Informa Markets διοργανώνουμε εμπορικές εκθέσεις με την υποστήριξη του παγκόσμιου δικτύου μας και της εξουσίας που μας δίνουν οι εταίροι μας, ώστε να δημιουργήσουμε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις. Οι συνθήκες υπό τις οποίες οι εταιρείες κοσμημάτων εκτελούν τις δραστηριότητές τους γίνονται όλο και πιο δύσκολες. Ωστόσο, οι προκλήσεις μπορούν επίσης να φέρουν ευκαιρίες. Πιστεύουμε ότι αν εργαστούμε χέρι-χέρι, θα έχουμε πολλά οφέλη κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

asean 11

Ο κ. Ermin Siow, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της AGJA & παλαιός πρόεδρος της Ομοσπονδίας των ενώσεων χρυσοχόων και κοσμημάτων της Μαλαισίας

Η εταιρεία μας ιδρύθηκε το 1976 και άνοιξε το πρώτο της κατάστημα το1980. Επί του παρόντος έχουμε περίπου 100 καταστήματα στη Μαλαισία. Δεν είμαι γκουρού μάρκετινγκ, αλλά θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικά από τα θέματα που η ομάδα μάρκετινγκ τόνισε για να προσεγγίσει τη νεότερη γενιά. Πρώτον, ο σχεδιασμός του προϊόντος σας πρέπει να είναι μοναδικός, ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλος για τους νέους. Επίσης, θα πρέπει να υιοθετήσετε μια στρατηγική χονδρικής τιμολόγησης. Σήμερα τα κοινωνικά μέσα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται. Στην εταιρεία μας, χρησιμοποιούμε την ιστοσελίδα μας για σκοπούς μάρκετινγκ. Επωφελούμαι επίσης από γεγονότα και επιρροές για να ενισχύσουμε τις προσπάθειες μάρκετινγκ. Η πρόσβαση 24 ώρες το εικοσιτετράωρο σε απευθείας σύνδεση με τα μέσα ενημέρωσης είναι εξαιρετικά σημαντική στο μάρκετινγκ. είναι επίσης δυνατό να δημιουργήσετε ενθουσιασμό στο κοινό-στόχο σας και να τραβήξετε την προσοχή σας με ζωντανά βίντεο. Στις διαφημίσεις μας εργαζόμαστε με πρότυπα για τα οποία μπορούν να συσχετιστούν οι νέοι. Επίσης, παραμένουμε μοντέρνοι, έχοντας επιρροές μετά από μας.
Η ηλεκτρονική αγορά στη Μαλαισία είναι διαφορετική και μικρότερη από τις ΗΠΑ. Προσφέρουμε σχετικά φθηνότερα προϊόντα σε αυτά τα κανάλια. Είμαστε σε ανταγωνισμό με άλλους κλάδους και όχι με τους δικούς μας ανταγωνιστές προσπαθώντας να προσελκύσουμε το διακριτικό εισόδημα των καταναλωτών.

asean 12

Ο κ. Ömer Şenguler, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομάδα Προώθησης της Τουρκίας

Τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης είναι ένα σημαντικό κανάλι για την πώληση κοσμημάτων σε νεότερες γενιές. Ωστόσο, είναι πιο σημαντικό να γνωρίζουμε τι να πούμε πού να το πούμε. Όλα πηγαίνουν πίσω για να διαχειριστεί σωστά το περιεχόμενο και να αγγίξει τις καρδιές των ανθρώπων. Το εμπορικό σήμα σας αφορά το τι λένε οι άνθρωποι όταν φεύγετε από το δωμάτιο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για κουτσομπολιά και από στόμα σε στόμα. Όταν ρωτάμε τους νεαρούς, βλέπουμε ότι νοιάζονται ότι το προϊόν είναι “δροσερό”. Κανένας από αυτούς δεν κάνει κλικ στο πανό. Ωστόσο, βλέπουν και επηρεάζονται από τις εξωτερικές διαφημίσεις. Ομοίως, μπορούμε να φτάσουμε στους νέους με τη βοήθεια των φεστιβάλ. Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι να κάνουμε τα σχέδια νεότερα για να ευχαριστήσουμε τους νέους. Οι νέοι κυβερνούν τον σημερινό κόσμο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το εμπορικό σήμα σας έχει κάτι που θα του αρέσουν. Η διαφήμιση είναι μια τακτική. Το μάρκετινγκ από την άλλη πλευρά είναι στρατηγική. Εάν η διαφήμιση δεν έχει στρατηγική, είμαστε καταδικασμένοι να αποτύχουμε. Πιστεύω ότι η βιομηχανία κοσμημάτων στερείται στρατηγικής.

asean 13

Η κα. Mia Florencio, Πρόεδρος (Συντονιστής) Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου AGJA & Guild of Philippine Jewelers Inc.

Είναι ώρα να γράψω νέες ιστορίες σε κοσμήματα. Εύκολο εμπόριο, εμπορικοί πόλεμοι, επιτροπή συμφωνιών ελεύθερων συναλλαγών
Θα συζητήσουμε εάν υπάρχει ελεύθερο εμπόριο για τα κοσμήματα. Ως ASEAN Gems and Jewellery Association, προσπαθούμε να δράσουμε από κοινού σε κάθε τομέα και να ενώσουμε τις φωνές μας για να διευκολύνουμε το εμπόριο και να τροποποιήσουμε τους φορολογικούς κανονισμούς. Βοηθάμε επίσης τα μέλη μας να αποκτήσουν πρόσβαση στην αγορά στις χώρες που δραστηριοποιούμαστε. Στόχος μας είναι να καταστήσουμε την βιομηχανία κοσμημάτων ισχυρότερη με τη δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου.

asean 14

Ο Δρ. Aung Kyaw Win, Αντιπρόεδρος Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου AGJA και Myanmar Gems and Jewellery Entrepreneurs Association

Ο Δρ. Aung Kyaw Win, Αντιπρόεδρος Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου AGJA και Myanmar Gems and Jewellery Entrepreneurs Association.
Επιτρέψτε μου πρώτα να σας δώσω ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τη χώρα Μυανμάρ. Έχουμε πληθυσμό 55 εκατομμυρίων και η χώρα μας είναι πλούσια σε φυσικούς πόρους. Είμαστε αρκετά πλούσιοι από άποψη πολύτιμων λίθων. Έχουμε μια πολιτική κυβέρνηση από το 2010 (πριν από την ημερομηνία αυτή ήταν μια στρατιωτική κυβέρνηση), η οποία έκανε το εμπόριο πολύτιμων λίθων ευκολότερη. Καθώς ο ιδιωτικός τομέας συνεργάζεται στενά με το Υπουργείο των Gems. Έχουμε υποστεί σημαντική αλλαγή όσον αφορά τις επενδυτικές ευκαιρίες, με αποτέλεσμα την αύξηση των άμεσων επενδύσεών μας. Προσελκύουμε επενδύσεις από την Κορέα, τη Σιγκαπούρη και την Κίνα. Η συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είχε ως αποτέλεσμα νέους κανονισμούς εισαγωγής και εξαγωγής. Προσφέρουμε στη Μυανμάρ ένα περιβάλλον όπου οι ξένοι επενδυτές μπορούν να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους. Παράλληλα με τη διευκόλυνση του εμπορίου, αναλάβαμε επίσης πολλές πρωτοβουλίες για την ανανέωση της υποδομής στη Μυανμάρ. Οι παγκόσμιες οικονομικές διακυμάνσεις επιφέρουν μεταβλητότητα και προσπαθούμε να προσαρμοστούν σε αυτό. Εύκολο εμπόριο σημαίνει να είναι σε θέση να αγοράζουν προϊόντα υψηλότερης ποιότητας σε καλύτερες τιμές για τους πελάτες, ισχυρότερο ανταγωνιστικό περιβάλλον, πιο δυναμική αγορά, ενισχυμένη οικονομική ανάπτυξη, ισχυρότερη καινοτομία και τεχνολογική ανάπτυξη. Οι συμφωνίες ελευθέρων συναλλαγών ενθαρρύνουν ένα αμοιβαία επωφελές περιβάλλον για τα μέρη.

asean 15

Ο κ. Pramod Kumar Agrawal, Πρόεδρος Συμβούλιου Προώθησης Εξαγωγών για Κοσμήματα της Ινδίας

Ο κ. Pramod Kumar Agrawal, Πρόεδρος Συμβούλιου Προώθησης Εξαγωγών για Κοσμήματα της Ινδίας.
Σήμερα παρατηρούμε τη μετάβαση από την εποχή της παγκοσμιοποίησης στην εποχή της εθνικής οικονομικής ευημερίας. Πιστεύω ότι ως περιφερειακή εξουσία, η ASEAN θα πρέπει να βοηθήσει τις ομάδες όσον αφορά τις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου. Η κυβέρνηση της Ινδίας υιοθέτησε πολιτικές φιλικές προς το εμπόριο προκειμένου να υποστηρίξει αυτή τη βιομηχανία. Η βιομηχανία κοσμημάτων έχει μια σημαντική θέση στην ιστορία της Ινδίας ως εκ τούτου είναι πολύ σημαντική για τη χώρα μας. Τον τελευταίο καιρό εργαζόμαστε για τη διευκόλυνση του εμπορίου, επιφέραμε πολλές αλλαγές για να αυξήσουμε την τελωνειακή διαφάνεια. Αναμένουμε ότι οι οικονομικές αλλαγές θα αλλάξουν το εμπορικό περιβάλλον. Η κυβέρνησή μας παρέχει μεγάλη υποστήριξη στην ανάπτυξη του κλάδου μας. Πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για το εμπόριο με την Ινδία. Η δημιουργία αμοιβαία επωφελών εμπορικών σχέσεων θα ενίσχυε τη βιομηχανία μας. Πιστεύω ότι αν μπορούμε να συνεργαστούμε, θα μπορούσαμε να βρούμε τρόπους για να πετύχουμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Τώρα είναι η τέλεια στιγμή για το εμπόριο με την Ινδία. Μπορείτε να συνεργαστείτε με τις εταιρείες της Ινδίας για να φτάσετε σε αμοιβαία ευεργετικές συμφωνίες. Είναι δυνατή η ίδρυση εταιρειών με 100% ξένο κεφάλαιο στον τομέα των πολύτιμων λίθων και κοσμημάτων. Πρέπει να είμαστε σε θέση να βρούμε τρόπους για την αύξηση του εμπορίου μεταξύ μας, και μπορούμε να το κάνουμε αυτό χωρίς να βλάπτουμε τα συμφέροντα των άλλων. Οι κανόνες του εξωτερικού εμπορίου πρέπει να απλουστευθούν. μπορούμε όλοι να μεγαλώσουμε μαζί.

asean 16

Ο κ. Chung Fai Lo, Πρόεδρος του Συλλόγου Κατασκευαστών Κοσμήματος στο Χονγκ Κονγκ

Ο κ. Chung Fai Lo, Πρόεδρος του Συλλόγου Κατασκευαστών Κοσμήματος στο Χονγκ Κονγκ.
Το Χονγκ Κονγκ έχει μακρά ιστορία ελεύθερου εμπορίου. Εφαρμόζουμε το μοντέλο ελεύθερου εμπορίου από το 1860. Ήμασταν ψαροχώρι όταν η Βρετανία ανέλαβε το Χονγκ Κονγκ. Οι Βρετανοί δεν ενδιαφέρονται για τους φόρους, η πραγματική τους ανησυχία ήταν οι πόροι της Κίνας. άρα μας άφησαν μόνους μας. Ο λόγος για τον οποίο είμαι εδώ σήμερα είναι ότι όλες οι χώρες του ASEAN προσβλέπουν στο Χονγκ Κονγκ ως πρότυπο στο ελεύθερο εμπόριο. Θα ήθελα να σας προσκαλέσω όλους στο γεγονός που θα διοργανώσουμε στη χώρα μας το 2020. Εάν έχετε την ευκαιρία να έρθετε στο Χονγκ Κονγκ, θα δείτε τι εννοώ όταν μιλάω για ελεύθερο εμπόριο. Επιτρέψτε μου να σας πω γιατί το ελεύθερο εμπόριο είναι σημαντικό για εμάς. Σε χώρες όπως η Μυανμάρ ή η Ταϊλάνδη, υπάρχουν χρωματιστά ημιπολύτιμα πετράδια. Οι χώρες αυτές διαθέτουν τους φυσικούς πόρους, οι οποίοι θα επαρκούσαν για να τους εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Εμείς, από την άλλη πλευρά, πραγματικά δεν έχουμε τίποτα, ούτε καν νερό ή γεωργία. Έχουμε μόνο ανθρώπους και το ελεύθερο εμπόριο είναι αυτό που παρέχει σ’ αυτόν τον μεγάλο πληθυσμό. Το Χονγκ Κονγκ έχει τις ευκολότερες διαδικασίες για την ίδρυση επιχειρήσεων. Πιστεύω ότι είμαστε η καλύτερη θέση στον κόσμο με αυτή την έννοια. Εκτός από ότι οι φόροι είναι πολύ χαμηλοί.
Το ελεύθερο εμπόριο έχει γίνει ένα πολύ ελκυστικό μοντέλο στην εποχή μας. Το 2012, όλα τα μέλη του ASEAN ενώθηκαν μαζί μας ως πρότυπο. Επιτρέπουμε σε όλους να έρθουν στο Χονγκ Κονγκ και να επωφεληθούν από τα φορολογικά διαλείμματα που παρέχονται στις επιχειρήσεις. Ωστόσο, δεν έχουμε τα ίδια πλεονεκτήματα για τα προϊόντα που αποστέλλονται σε άλλες χώρες της Ασίας από το Χονγκ Κονγκ. Αυτό αποτελεί εμπορικό εμπόδιο για εμάς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ξεκινήσαμε πρόσφατα να υπογράψουμε συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου, με αποτέλεσμα οι ασιατικές χώρες να αρχίζουν σιγά σιγά να μειώνουν τους εμπορικούς φραγμούς.

ΟΙ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

Η συσσώρευση μιας πλούσιας συλλογής κοσμημάτων είναι μια δια βίου μια επιδίωξη

Υπάρχουν γυναίκες ανά τον κόσμο που έχουν θριαμβεύσει με αυτή τους την επιδίωξη

 

Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’

famous 1

famous 2

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι, η βασίλισσα της Αγγλίας, κατέχει μια εντυπωσιακή ιδιωτική συλλογή κοσμημάτων και στην πραγματικότητα μάλιστα η Βασίλισσα έχει ένα ολόκληρο δωμάτιο για να στεγάσει τα θησαυροφυλάκια της, που βρίσκονται κάτω από το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ. Χαρακτηριστικά περιλαμβάνει το Timur Ruby, ένα ρουμπίνι 352 καρατιών με εγγεγραμμένο τα ονόματα των αυτοκρατόρων Mughal που ήταν οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες του, ένα κολιέ με διαμάντια και ζαφείρια καθώς και σκουλαρίκια, γνωστά ως η Βικτωριανή σουίτα Sapphire και Diamond, που σχεδιάστηκαν αρχικά το 1850 και προικισμένα στη Βασίλισσα από τον πατέρα της, Βασιλιά Γιώργο VI, την ημέρα του γάμου της. Υπάρχουν επίσης περικοπές του διαμαντιού Cullinan, του μεγαλύτερου ακατέργαστου διαμαντιού ποιότητας που έχει βρεθεί ποτέ, στην ιδιωτική συλλογή της Βασίλισσας. Ενώ οι δύο μεγαλύτερες περικοπές του διαμαντιού είναι μέρος των Crown Jewels του Ηνωμένου Βασιλείου το Cullinan I ή το “Αστέρι της Αφρικής” στο κεφάλι του Σκήπτρου του Σουηδού με το Σταυρό, καθώς και το Cullinan II που βρίσκεται στο Imperial State Crown Cullinan III και IV, να σχηματίζουν μια καρφίτσα που ανατέθηκε στη Βασίλισσα Μαρία με την παραλαβή των διαμαντιών και αργότερα στη Βασίλισσα Ελισάβετ. Μια φήμη λέει πως το καλοκαίρι του 2012 όταν η Βασίλισσα Ελισάβετ απολάμβανε μια σπάνια εκδρομή στο Queen’s Diamond Jubilee το 2012, αποκάλεσε την καρφίτσα ως “μάρκες της Granny’s”.

 

Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ

famous 3

Η ηθοποιός ήταν γνωστή για την αγάπη της για κοσμήματα και συγκέντρωσε μια απίστευτη ποικιλία κοσμημάτων στη ζωή της, κυρίως χάρη στο σύζυγο της Richard Burton. Ολόκληρη η συλλογή πωλήθηκε μέσω της Christie’s New York το 2011. Η πώληση έλαβε παγκόσμια προσοχή με τις διάφορες συλλογές παρτίδων, οι οποίες περιλάμβαναν σπάνια κομμάτια από τους Bulgari, David Webb, Cartier και Van Cleef & Arpels, από αυτή την πώληση συγκεντρωθήκαν περίπου £ 74,9 εκατομμύρια.

famous 4

Μερικά από τα πιο διάσημα κομμάτια της συλλογής ήταν η La Peregrina, ένα μαργαριτάρι του 16ου αιώνα, που κάποτε ανήκε στη Mary Tudor, με την οποία η Cartier δημιούργησε ένα περιδέραιο από μαργαριτάρια, διαμάντια και ρουμπίνια (όπου πωλήθηκαν για £ 7,6 εκατομμύρια). Το δαχτυλίδι από διαμάντια Krupp, ένα δυνητικά άψογο σμαραγδένιο δαχτυλίδι με διαμάντια, το οποίο ήταν δώρο από τον Burton το 1968 και ένα δαχτυλίδι με ρουμπίνι και διαμάντια Van Cleef & Arpels των 8,24 καρατιών, ένα άλλο δώρο από τον Burton στην Taylor. Ο Burton λέγεται ότι το είχε υποσχεθεί στην ηθοποιό σαν ένα τέλειο κόκκινο ρουμπίνι και το οποίο το είχε αφήσει σε ένα μικρό κουτί στο πάτωμα των Χριστουγέννων της Taylor.

 

Η πριγκίπισσα Σαλίμα Αγά Χαν

famous 5

famous 6

Όταν η πρώην πρότυπη για τη μόδα, Sarah Frances Croker-Poole, παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Καρίμ Αγά Χαν IV, τον πνευματικό ηγέτη των Ισμαηλινών μουσουλμάνων και έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, πιθανότατα να γνώριζε και τα προνόμια του πρίγκηπα. Η πριγκίπισσα ήταν σύντομα προικισμένη με μια σειρά από πρωτότυπα κομμάτια που δόθηκαν από τους Boucheron και Cartier. Δυστυχώς ο γάμος του παραμυθιού δεν ήταν να διαρκέσει για πολύ και έτσι όταν το ζευγάρι αποφάσισε να χωρίσει στα μέσα της δεκαετίας του ‘90, η μοίρα της συλλογής των κοσμημάτων της Πριγκίπισσας βρισκόταν στο επίκεντρο της διαμάχης. Η πριγκίπισσα Σαλίμα Αγά Χαν, γνωστή και ως Begum Salimah Aga Khan, ήθελε τα κομμάτια να δημοπρατηθούν προκειμένου να ξεκινήσει ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, ενώ ο πρίγκηπας Karim πίστευε ότι η συλλογή πρέπει να παραμείνει στην οικογένεια του Aga Khan. Η πριγκίπισσα κέρδισε τη δικαστική μάχη και τα κοσμήματα δημοπρατήθηκαν μέσω της Christie στη Γενεύη, αν και ορισμένα κομμάτια διατάχθηκαν να αποσυρθούν από τη δημοπρασία και να πουληθούν στον Αγά Χαν. Ίσως η πιο αξιοσημείωτη πώληση ήταν το Begum Blue, ένα μπλε διαμάντι σε σχήμα καρδιάς 13,78 καρατιών που αποτέλεσε το κεντρικό στοιχείο ενός κολιέ από 41 μικρότερα διαμάντια σε σχήμα καρδιάς. Η πώληση της συλλογής έφθασε τα £ 21,2 εκατομμύρια.

 

Η Δούκισσα του Windsor

famous 7

Η Wallis Simpson, κατάφερε επίσης να συγκεντρώσει ένα αρκετά θεαματικό αριθμό κοσμημάτων κατά τη διάρκεια των 35 ετών γάμου της με τον δούκα του Windsor. Η συλλογή, μαζί με διάφορα αντικείμενα που ανήκουν στον Δούκα, δημοπρατήθηκαν στη Sotheby’s της Γενεύη αμέσως μετά το θάνατο της Wallis το 1987. Κατόπιν αιτήματος της Duchess, τα έσοδα από την πώληση, που ανέρχονταν σε περίπου 39 εκατομμύρια λίρες, δωρίσθηκαν στο Ινστιτούτο Pasteur στο Παρίσι. Αυτό θεωρήθηκε ως μια χειρονομία ευχαριστιών στον παριζιάνικο λαό για τη λήψη του ζευγαριού μετά την απέλασή τους από την Αγγλία.

famous 8

Η συλλογή περιλάμβανε ένα βραχιόλι Cartier αποτελούμενο από εννέα κοσμήματα με διαμάντια χαραγμένα με χειρόγραφες σημειώσεις από τον πρίγκιπα, ένα ειδικά σχεδιασμένο μενταγιόν από ρουμπίνι με διαμάντια από τους Van Cleef & Arpels, το οποίο ήταν ένα δώρο για τα 40α γενέθλια της Wallis και το οποίο αργότερα είχε επανασχεδιαστεί με μια πρόσθετη αλυσίδα από ρουμπίνια κάτω από τη μία πλευρά του κολιέ (που πωλήθηκε για £ 2 εκατομμύρια όταν δημοπρατήθηκε το 1987) και ένα βραχιόλι από διαμάντια και όνυχα πάνθηρα, επίσης παραγγελία από Cartier για τη Δούκισσα. Η φήμη λέει ότι η Madonna πλήρωσε £ 4,5 εκατομμύρια για το τελευταίο κομμάτι κοσμημάτων όταν πωλήθηκε και πάλι το 2010.

 

Η Κυρία Lily Safra

famous 9

Ο Βραζιλιάνος φιλάνθρωπος και δισεκατομμυριούχος τραπεζίτης Edmond Safra, και η χήρα του είναι γνωστή για την αγάπη της για τα ωραία κοσμήματα, λαμβάνοντας υπόψην της σοβαρά την αναζήτηση της για τα υψηλότερης ποιότητας κομμάτια. Είναι ιδιαίτερα οπαδός του αμερικανικού σχεδιαστή κοσμημάτων Joel Arthur Rosenthal, που αναφέρεται και ως “ο Fabergé της εποχής μας”, με το κοσμηματοπωλείο του JAR που ίδρυσε στο Παρίσι. Το 2012 ο πλειστηριασμένος από 18 κομμάτια του αποτελεί μέρος μιας από της μεγαλύτερης ατομικής συλλογής κοσμημάτων που παρουσιάστηκε ποτέ στη δημοπρασία.

famous 10

Στην ίδια πώληση, γνωστή και ως η δημοπρασία κοσμημάτων για ελπίδα, η κ. Safra πώλησε περίπου 70 αντικείμενα από την προσωπική της συλλογή, συμπεριλαμβανομένου ενός ορθογώνιου κομμένου, δυνητικά άψογου, διαμαντένιου δακτυλιδιού 34,05 καρατιών, ενός βιρμανικού ρουμπινιού 32,08 καρατιού που είχε που αγοράστηκε προηγουμένως από τον Countess Guy du Boisrouvray και το οποίο είχε τοποθετηθεί σε ένα δαχτυλίδι από τον Chaumet, και δύο εσωτερικά άψογα σε σχήμα αχλαδιού διαμάντια με κλιπ αυτιού 19,16 και 19,43 καράτια.
Τα έσοδα από την πώληση έφτασαν τα £ 30 εκατομμύρια περίπου και δώθηκαν σε 32 διαφορετικές φιλανθρωπικές οργανώσεις στο όνομα του The Lily Safra Foundation.

 

Η κοντέσα Guy du Boisrouvray

famous 11

famous 12

Κόρη του μπολιβιανού μεγιστάνα του κασσίτερου Simon Patino Countess Guy, πρώην Luz Milo Patiño, και ο σύζυγός της ήταν και οι δύο άπληστοι συλλέκτες. Εκτός από κοσμήματα, τα ενδιαφέροντά της περιλάμβαναν κεραμικά, έπιπλα, ασήμι και έργα τέχνης, ενώ ο σύζυγός της απολάμβανε τη συλλογή ζωγραφικής, βιβλίων, χειρόγραφων και Κολομβιανών αντικειμένων. Η ολόκληρη συλλογή τους, η οποία περιλάμβανε πίνακες παλαιού ιμπρεσιονισμού και αντικείμενα Faberge μαζί με μερικά θεαματικά κοσμήματα, δημοπρατήθηκε από την κόρη τους Albena du Boisrouvray το 1989. Το τμήμα κοσμημάτων της πώλησης ήταν το μεγαλύτερο από την πώληση της Duchess of Windsor’s και περιλάμβανε ένα κολιέ τριών λωρίδων με 119 μαύρα μαργαριτάρια ταϊτιανής μισής ίντσας, μια σειρά από χρωματιστές πέτρες, συμπεριλαμβανομένου ενός υπερμεγέθους μπλε ζαφείρι 65,8 καρατιών, τοποθετημένο σαν καρφίτσα με διαμάντια από την Van Cleef & Arpels και ένα art deco κολιέ από 12 σμαράγδια και 24 διαμάντια από την Cartier.
Η κοντέσα, πρώην παραγωγός ταινιών και δημοσιογράφος, όταν έγινε φιλάνθρωπος, ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν ενσωμάτωσε τη συλλογή των γονιών της στη δική της ζωή ή στο στυλ. Τα έσοδα από την πώληση ήταν όλα δωρεά σε φιλανθρωπικές οργανώσεις στη μνήμη του μοναδικού γιου της François-Xavier Bagnoud, ο οποίος πέθανε ενώ υπηρετούσε ως πιλότος μεταφορών στο Μάλι κατά τη διάρκεια του αγώνα Παρισιού Ντακάρ το 1986.

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ VIVRELLE

Η πρώτη συνεργασία με το SLS South Beach και την πρώτη πλατφόρμα του είδος

vivrelle 1

Η εταιρεία που κάνει τα όνειρα κάθε κοριτσιού πραγματικότητα, η Vivrelle ιδρύθηκε από τους νεόνυμφους Blake και Wayne Geffen περίπου τον Σεπτέμβριο του 2018. Όταν η νύφη ήταν στο κυνήγι για αξεσουάρ για να κάνει όλο το σαββατοκύριακο των εορτασμών της για την μεγάλη μέρα. Ο Blake αντί να επενδύει σε χιλιάδες δολάρια σε διαμάντια για να φοριούνται ίσως μία φορά το χρόνο, οραματίστηκε μια πλατφόρμα όπου θα μπορούσε να νοικιάζει κομμάτια που αγαπούσε με χαμηλό κόστος και βραχυπρόθεσμα. Εντούτοις, κατά την αναζήτηση ενός ενιαίου χώρου για να καλύψει τις ανάγκες της συζύγου του, ένιωσε ότι αυτό που προϋπήρχε στην αγορά ήταν κατακερματισμένο και δεν είχε τον όγκο των σχεδιαστών και της πολυτέλειας που αναζητούσε. Τότε δημιουργήθηκε η Vivrelle, μια ψηφιακή πλατφόρμα που προσφέρει πρόσβαση σε μια λαχταριστή γκάμα τσαντών, κοσμημάτων, ρολογιών και κοσμημάτων με μηνιαία αμοιβή. Με αφοσίωση στη διασκέδαση, στην προσιτή και βιώσιμη γκάμα αξεσουάρ υψηλών προδιαγραφών, η Vivrelle προσφέρει στα μέλη της τη δυνατότητα να δανείζονται αντικείμενα χωρίς ημερομηνία επιστροφής ή εναλλακτικά να αγοράζουν αντικείμενα που αγαπούν από το ντουλάπι της πλατφόρμας σε αποκλειστικές μειωμένες τιμές.

vivrelle 2

vivrelle 3

Η εταιρεία δραστηριοποιείται εδώ και οκτώ μήνες, και κατάφερε να κλείσει μια συνεργασία με έναν από τους κορυφαίους προορισμούς του Μαϊάμι για τζετ-setters που αναζητούν στυλ, το SLS South Beach. Όλοι οι επισκέπτες του ξενοδοχείου, μέλη ή όχι, έχουν δωρεάν πρόσβαση σε μια επιλογή από αξεσουάρ σχεδιαστών για να δανειστούν κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στο Magic City, μια άνευ προηγουμένου άνεση για οποιαδήποτε ξενοδοχειακή ιδιοκτησία στις ΗΠΑ με επιλεγμένες επιλογές Blake εμπνευσμένες από την κομψή αλλά παραθαλάσσια αισθητική του Miami τα τελικά εξαρτήματα για την ντουλάπα διακοπών ενός ταξιδιώτη, από ένα ζεστό ροζ Gucci crossbody σε ένα Balenciaga tote και ακόμη και μια μαύρη τσάντα Chanel Boy για μια κλασική επιλογή το βράδυ. Τα αξεσουάρ διατηρούνται με βάση την πρώτη προτεραιότητα.

vivrelle 4

vivrelle 5

vivrelle 6

“Εμείς στην SLS South Beach μας αρέσει να γιορτάζουμε τη διασκέδαση και το υπέροχο επιχειρηματικό πνεύμα μας και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος από αυτή την πρώτη συνεργασία με το Vivrelle! Ελπίζουμε ότι αυτή η αποκλειστική και μοναδική εμπειρία για τους πελάτες μας - προσφέροντάς τους μια πολυτελής τσάντα σχεδιαστών ως αρώματα και κοσμήματα για το βράδυ - θα εκφράσει πόσο τους εκτιμούμε”, δήλωσε ο Simon Sorpresi, διευθυντής της SLS South Beach. Φυσικά, προσβλέπουμε σε πολλές επισκέψεις επιστροφής. Το Vivrelle, τελικά, έχει μια τέτοια απίστευτη ποικιλία σχεδιαστών που θα πρέπει να ξαναγυρίσετε για να τα δοκιμάσετε όλα”.

vivrelle 7

vivrelle 8

Οι καταναλωτές της χιλιετίας έχουν γίνει απαιτητικοί, επιλέγοντας να νοικιάσουν ή να αγοράσουν μεταχειρισμένα προϊόντα υψηλής ποιότητας ή να κάνουν φιλικές προς το περιβάλλον δεσμεύσεις που συνήθως προσφέρονται για την αγορά των χρησιμοποιημένων προϊόντων. Η δευτερογενής οικονομία ανήλθε σε 24 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018 και αναμένεται να φθάσει σχεδόν στο 1,5 φορές το μέγεθος της μόδας μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, πλησιάζοντας με έναν υπολογισμό την αξία των 64 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ουσιαστικά, η αγορά μεταπώλησης δεν επιβραδύνεται και εταιρείες όπως η Vivrelle αξιοποιούν με επιτυχία τη σημασία του τρόπου εξέλιξης της κατανάλωσης, ιδίως όσον αφορά την ιδιοκτησία. Πάνω απ’ όλα, η γοητεία της Vivrelle είναι η ευελιξία. Ο συνιδρυτής, ο Wayne Geffen, εξηγεί: “Θα μπορούσατε να νοικιάσετε μια τσάντα, να την κρατήσετε όσο θέλετε, να δοκιμάσετε ένα χρώμα ή μάρκα που δεν συμβαίνει παραδοσιακά ή να δοκιμάσετε προτού να αγοράσετε την τσάντα των ονείρων σας, και αν ερωτευθήκατε, θα μπορούσατε να την αγοράσετε και θα εξοικονομήσετε ακόμη περισσότερα χρήματα από ό,τι αν την αγοράσατε απευθείας από ένα κατάστημα. “Η Vivrelle αναλαμβάνει τελικά τον κίνδυνο από μια οριστική αγορά και κάνει το accesorizing διασκεδαστικό και προσβάσιμο για όλους”.