Image
Image
Image
Image

H Patek Phillipe

Σημειώνει νέο εντυπωσιακό παγκόσμιο ρεκόρ σε δημοπρασία

Ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ έχει σημειωθεί για το πιο ακριβό ρολόι που πουλήθηκε σε ηλεκτρονική δημοπρασία, με τιμή 5.815.300 $

6002G 001 AMB

Το εν λόγω ρολόι είναι ένα σύνθετο Patek Phillipe Sky Moon Tourbillon και πουλήθηκε στη δημοπρασία του «Christie’s Top Of The Time», με έδρα το Χονγκ Κονγκ.

Το ρολόι από λευκό χρυσό διαθέτει 12 επιπλοκές στην κύρια όψη και την κάτω πλευρά, με λειτουργίες όπως διαρκές ημερολόγιο, ανάδρομη ημερομηνία, ένδειξη δίσεκτου έτους, αστρική ώρα, χάρτη ουρανού, φάσεις και τροχιά της σελήνης.

Ο επικεφαλής ρολογιών της Christie’s για την Ασία-Ειρηνικό, Alexandre Bigler, είπε ότι αυτή η δημοπρασία είναι η απόδειξη πως ο ενθουσιασμός για αυτού του είδους τα ρολόγια παραμένει υψηλός παρά την απαισιοδοξία για την απόδοσή τους στην παγκόσμια οικονομία.
«Συνεχίζει να υπάρχει μια εξαιρετικά ζωντανή αγορά ρολογιών σε όλο τον κόσμο, όπως αποδεικνύεται από τις έντονες παγκόσμιες προσφορές που σημείωσε αυτή η πώληση».

Οι συνολικές πωλήσεις από τη δημοπρασία ξεπέρασαν τα 8,4 εκατομμύρια δολάρια (12,63 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας) με το 93 τοις εκατό των αντικειμένων που βγήκαν σε δημοπρασία να βρήκαν νέο σπίτι.

Πηγή: Jeweller