Image
Image
Image
Image

διαμάντι 228 καρατίων

Ρίξτε μια ματιά στο διαμάντι 228 καρατίων που θα κερδίσει 20-30 εκατομμύρια δολλάρια σε δημοπρασία

Ο οίκος Christie’s προσφέρει το μεγαλύτερο λευκό διαμάντι που έχει εμφανιστεί ποτέ σε δημοπρασία στη Γενεύη Magnificent Jewels αυτή την άνοιξη.
Ο οίκος θα παρουσιάσει με τον εύστοχο τίτλο «The Rock», ένα διαμάντι 228,31 καρατίων σε σχήμα αχλαδιού.
Η πέτρα ανακαλύφθηκε και γυαλίστηκε στη Νότια Αφρική πριν από περισσότερες από δύο δεκαετίες, είπε η Christie.
Η GIA εξέδωσε μια επιστολή που συνοδεύει την πέτρα, δηλώνοντας ότι είναι το μεγαλύτερο διαμάντι σε σχήμα αχλαδιού χρώματος D-Z που είχε ποτέ το ινστιτούτο.
Η πέτρα είναι G-color, VS1 διαύγεια. Αναμένεται να πουληθεί μεταξύ 20 και 30 εκατομμυρίων δολαρίων στη δημοπρασία Magnificent Jewels στις 11 Μαΐου.
Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε παγκόσμια περιοδεία πριν από την πώληση, ξεκινώντας από το Ντουμπάι έως τις 20 Μαρτίου, στη συνέχεια κατευθύνεται στην Ταϊπέι και, τέλος, στη Νέα Υόρκη από τις 29 Απριλίου έως την 1η Μαΐου. Θα προβληθεί στη Γενεύη στο Four Seasons Hotel des Bergues στις 6 -11 Μαΐου.
Ο Διεθνής Διευθυντής Κοσμημάτων της Christie’s, Rahul Kadakia, δήλωσε σε μια δήλωση: «Η πέτρα συνδυάζει τους καλύτερους θρυλικούς πολύτιμους λίθους που έχουν περάσει από τις παγκόσμιες αίθουσες πωλήσεων του Christie’s από το 1766. Η αγορά των διαμαντιών είναι ιδιαίτερα ζωντανή και είμαστε βέβαιοι ότι αυτός ο εντυπωσιακός πολύτιμος λίθος θα τραβήξει την προσοχή συλλεκτών από όλο τον κόσμο αυτή την ανοιξιάτικη σεζόν».

1200x 1

Το The Rock ξεπερνά κατά πολύ τα πέντε μεγαλύτερα λευκά διαμάντια του Christie’s που έχουν πουληθεί ποτέ.
Η πέτρα που κατέχει το ρεκόρ δημοπρασίας για τον οίκο Christie’s για το πιο ακριβό άχρωμο διαμάντι είναι το διαμάντι De Grisogono 163,41 καρατιών που πουλήθηκε το 2017 για σχεδόν 34 εκατομμύρια δολάρια, παρά τη διαμάχη του κλάδου σχετικά με την κατοχή του De Grisogono. (Η εταιρεία αργότερα κατηγορήθηκε ότι αποτελούσε μέτωπο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και αργότερα κήρυξε πτώχευση.)
Το δεύτερο πιο ακριβό λευκό διαμάντι που πουλήθηκε από τον Christie’s ήταν το “Winston Legacy” το 2013. Το διαμάντι των 101,73 καρατίων κέρδισε σχεδόν 27 εκατομμύρια δολάρια.
Το τρίτο διαμάντι ήταν το 76,02 καρατίων «Αρχιδούκας του Τζόζεφ» το 2012, το οποίο κέρδισε 21,5 εκατομμύρια δολάρια, ακολουθούμενο από το κολιέ «La Legende» των Boehmer et Bassenge, το οποίο ήταν και το τέταρτο ακριβότερο. Το διαμάντι 92,15 καρατίων έφτασε τα 15 εκατομμύρια δολάρια 2017.
Πέμπτο διαμάντι του Christie’s που σημείωσε ρεκόρ ήταν μια πέτρα 75,97 καρατίων που πουλήθηκε για 14,5 εκατομμύρια δολάρια το 2014.
Αλλά το πιο ακριβό λευκό διαμάντι που πουλήθηκε ποτέ σε οποιονδήποτε οίκο δημοπρασιών δεν ήταν το μεγαλύτερο. Αντίθετα, είχε μια απίστευτη προέλευση.
Το 2018, ο οίκος Sotheby’s πούλησε το μενταγιόν με διαμάντια και μαργαριτάρια που ανήκε αρχικά στη Μαρία Αντουανέτα στη δημοπρασία «Βασιλικά κοσμήματα από την οικογένεια Bourbon-Parma». Έπιασε 36 εκατομμύρια δολάρια.
Ενώ το “The Rock” από τον Christie’s είναι το μεγαλύτερο άχρωμο διαμάντι που εμφανίστηκε σε δημοπρασία, το μεγαλύτερο φανταχτερό διαμάντι ήταν το μαύρο διαμάντι 555,55 καρατίων που ονομάζεται “The Enigma”.
Πουλήθηκε φέτος στον οίκο Sotheby’s για 4,3 εκατομμύρια δολάρια.