Image
Image
Image
Image

Κίτρινο διαμάντι 133 καρατίων

Θαμπώνει τους πάντες στη δημοπρασία του Sotheby’s

dimoprasia

Το μεγαλύτερο φανταχτερό και πιο ζωηρό κίτρινο διαμάντι που πουλήθηκε σε δημοπρασία δόθηκε πρόσφατα από τον οίκο Sotheby’s της Νέας Υόρκης. Στην κορυφαία παρτίδα της δημοπρασίας Magnificent Jewels του Δεκεμβρίου 2023, το διαμάντι 133,03 καρατίων έφτασε τα 7,4 εκατομμύρια δολάρια Καναδά (5,5 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).
Κερδίζοντας την προσοχή όλων, το μοναδικό κόσμημα μπριγιάν με διαύγεια VS2, αγοράστηκε από την κατασκευαστική εταιρεία διαμαντιών Diacore. Η εταιρεία έχει επί του παρόντος μια συνεργασία με τον Sotheby’s που ονομάζεται “Sotheby’s Diamonds”. Σύμφωνα με το εγχείρημα, η Diacore κατασκευάζει και εμπορεύεται διαμάντια αποκλειστικά για ιδιωτική πώληση στις τοποθεσίες των Sotheby’s στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Χονγκ Κονγκ.
Συνολικά, πουλήθηκε το 74,5 % των 137 παρτίδων της δημοπρασίας Magnificent Jewels, πετυχαίνοντας πωλήσεις άνω των 52,1 εκατομμυρίων δολαρίων Καναδά (38,4 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ). Μεταξύ των ειδών που πωλήθηκαν περιλαμβάνονται επίσης δύο χρωματιστά διαμαντένια δαχτυλίδια, ένα δαχτυλίδι πασιέντζα με ένα φανταχτερό έντονο πορτοκαλί-ροζ διαμάντι 7,37 καρατίων, και ένα δαχτυλίδι toi et moi με ένα φανταχτερό γκρι-ιώδες διαμάντι 3,68 καρατίων.

Πηγή: jewellerybusiness