Image
Image
Image
Image

Φανταχτερό ροζ διαμάντι των 11,15 καρατιών

Το διαμάντι «Williamson Pink Star» σημείωσε ρεκόρ δημοπρασίας στα 57,7 εκατομμύρια δολάρια

PinkD 1

Αγορασμένο από έναν συλλέκτη στη Φλόριντα, το φανταχτερό ζωηρό ροζ 11,15 καρατίων είναι το δεύτερο πιο πολύτιμο κόσμημα ή πολύτιμος λίθος που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία.
Το “Williamson Pink Star”, ένα φανταχτερό ζωηρό ροζ διαμάντι 11,15 καρατίων, πουλήθηκε για περισσότερα από 57 εκατομμύρια δολάρια από τον οίκο Sotheby στο Χονγκ Κονγκ, ξεπερνώντας τις προσδοκίες και καταρρίπτοντας ένα ρεκόρ δημοπρασίας.
Ένας ιδιώτης πελάτης από την Boca Raton της Φλόριντα, αγόρασε το εσωτερικά άψογο διαμάντι 11,15 καρατίων, πληρώνοντας 453,2 εκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ (57,7 εκατομμύρια δολάρια), πολύ πάνω από την εκτίμηση της προπώλησης των 21 εκατομμυρίων δολαρίων.
Εξορύχθηκε στο ορυχείο Williamson στην Τανζανία και κόπηκε από την Diacore, το Williamson Pink Star είναι το δεύτερο μεγαλύτερο IF fancy ζωντανό ροζ διαμάντι που εμφανίστηκε ποτέ σε δημοπρασία.

PinkD 2

Το μεγαλύτερο είναι το 59,6 καρατίων “CTF Pink Star”. Το Chow Tai Fook πλήρωσε 71,2 εκατομμύρια δολάρια για το διαμάντι το 2017 και παραμένει το πιο ακριβό κόσμημα ή κόσμημα που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία.
Το Williamson Pink Star είναι πλέον το Νο. 2.
Το διαμάντι, το οποίο ο Wenhao Yu του Sotheby περιέγραψε ως “ένα αληθινό έργο τέχνης από τη Μητέρα Φύση”, μπορεί επίσης να διεκδικήσει ένα άλλο ρεκόρ.
Με τιμή πώλησης ανά καράτι περίπου 5,2 εκατομμύρια δολάρια, κατέχει τώρα το ρεκόρ τιμής ανά καράτι για οποιοδήποτε διαμάντι ή πολύτιμο λίθο που πωλήθηκε σε δημοπρασία, διπλασιάζοντας ουσιαστικά το προηγούμενο ρεκόρ των 2,7 εκατομμυρίων δολαρίων ανά καράτι που είχε τεθεί από το 18,96 καρατίων “Winston Pink Legacy” στον οίκο Christie’s το 2018.
“Ένα από τα πιο αγνά, τα πιο ροζ διαμάντια, το Rosenberg Williamson Pink Star παίρνει τώρα τη θέση του στο πάνθεον των πολύτιμων λίθων που σπάνουν παγκόσμιο ρεκόρ του σπανιότερου είδους, ως η δεύτερη υψηλότερη τιμή που επιτυγχάνεται για οποιοδήποτε κόσμημα ή πολύτιμο λίθο που πωλείται σε δημοπρασία”, Yu. ανέφερε σε δήλωση του Sotheby’s μετά την πώληση.
”Το αποτέλεσμα σήμερα όχι μόνο επιβεβαιώνει την ανθεκτική ζήτηση για διαμάντια κορυφαίας ποιότητας στην Ασία, αλλά και μια αυξημένη επίγνωση της μεγάλης σπανιότητας ροζ διαμαντιών που οφείλεται σε μια συνεχώς περιορισμένη προσφορά”.