Image
Image
Image
Image

«εξωγήινο» διαμάντι 555,55 καρατιών

Η Sotheby θέτει σε δημοπρασία ένα μαύρο, «εξωγήινο» διαμάντι 555,55 καρατιών

Τον επόμενο μήνα θα τοποθετηθεί από τον Sotheby στο μπλοκ δημοπρασίας στο Λονδίνο, ένα σπάνιο και «εξωπραγματικό» μαύρο διαμάντι 555,55 καρατιών το οποίο αναμένεται να φτάσει περίπου τις 5 εκατομμύρια λίρες (9,46 εκατομμύρια δολάρια).

1 mauro diamanti

Το μαύρο διαμάντι, που ονομάζεται «The Enigma», αποκαλύφθηκε πρώτη φορά στο Ντουμπάι και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Λος Άντζελες ως μέρος της εκθεσιακής του περιοδείας πριν κατευθυνθεί στο Λονδίνο για να δημοπρατηθεί.
Σύμφωνα με την Sophie Stevens, ειδική στα κοσμήματα, ο αριθμός «5» έχει συμβολική σημασία για την πέτρα.
«Λοιπόν, ο αριθμός πέντε διατρέχει με πολλούς τρόπους το διαμάντι», είπε, εξηγώντας ότι εκτός από τα καράτια της πέτρας, η ίδια έχει επίσης 55 όψεις ενώ το σχήμα της είναι ίδιο με το σύμβολο του φοίνικα της Μέσης Ανατολής Khamsa που σημαίνει επίσης «πέντε» στα Αραβικά.

2 Enigma 2022Sothebys

Η πέτρα χαρακτηρίστηκε ως διαμάντι carbonado, ενώ θεωρήθηκε ότι προήλθε από το διάστημα εξαιτίας των ιδιοτήτων ισοτόπου άνθρακα και της υψηλής περιεκτικότητας σε υδρογόνο, που εντοπίστηκαν σε αυτήν.
Τα μαύρα διαμάντια εντοπίζονται κυρίως στην Κεντρική Αφρική και τη Βραζιλία και πιστεύεται ότι σχηματίστηκαν πριν από 2,6 με 3,8 δισεκατομμύρια χρόνια.
«Σχετικά με τα διαμάντια carbonado, πιστεύουμε ότι σχηματίστηκαν από διαστημικές προελεύσεις, είτε από μετεωρίτες που συγκρούστηκαν με τη Γη είτε απλώς αποτελώντας κομμάτι των ίδιων των μετεωριτών», πρόσθεσε η Stevens.