Image
Image
Image
Image

3D Printing και για Ασημένια Κοσμήματα

Το ασήμι είναι πλέον κατάλληλο υλικό για το σύστημα παραγωγής P-1 και P-50

Η Formula 3D και η Desktop Metal συνεργάστηκαν για να λανσάρουν την τρισδιάστατη εκτύπωση ασημένιων κοσμημάτων.

ed 1

Το ασήμι 925 είναι πλέον κατάλληλο για τα συστήματα παραγωγής P-1 και P-50 της Desktop Metal, όπως ανέφεραν οι δύο εταιρείες.
Το σύστημα P-1 είναι σχεδιασμένο για να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της ανάπτυξης και της μαζικής παραγωγής και προσφέρει την ίδια εξαιρετική ποιότητα ανταλλακτικών με το P-50 με μεγάλη ευελιξία στη διαδικασία. Υποστηρίζει μη αντιδραστικά υλικά σε ταχύτητες μεγαλύτερες από 10 φορές των ταχυτήτων τεχνολογιών σύντηξης κλίνης με σκόνη λέιζερ και είναι ικανό να εκτυπώνει πολλαπλές κατασκευές ανά βάρδια και να μεταφέρει τις διεργασίες απευθείας στο P-50.
Το P-50 με τη σειρά του είναι ο ταχύτερος τρόπος τρισδιάστατης εκτύπωσης μεταλλικών εξαρτημάτων και με την αμφίδρομη εκτύπωση επιτυγχάνει ταχύτητες έως και 100 φορές μεγαλύτερες από αυτές των τεχνολογιών σύντηξης κλίνης με σκόνη λέιζερ, παράγοντας ανταλλακτικά που σε όγκο και κόστος είναι ανταγωνιστικά προς τις συμβατικές τεχνικές μαζικής παραγωγής.

ed 2

Ο Christian Tse, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία Formula 3D το 2019, παράγει τις πούδρες εκτύπωσης πολύτιμων μετάλλων, η τιμολόγηση των οποίων βασίζεται στην τιμή διαπραγμάτευσης του μετάλλου. Η Formula 3D μπορεί τώρα να προσφέρει σε σχεδιαστές και κατασκευαστές μια ολοκληρωμένη λύση για την τρισδιάστατη εκτύπωση πολύτιμου ασημιού.
Το σύστημα χρησιμοποιεί τη διαδικασία τρισδιάστατης εκτύπωσης binder jetting. Η τεχνολογία βασίζεται σε κεφαλές εκτύπωσης inkjet, του ίδιου τύπου που συναντάμε σε πολλούς οικιακούς εκτυπωτές. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, μια βιομηχανική κεφαλή εκτύπωσης εναποθέτει επιλεκτικά ένα συνδετικό υλικό σε ένα στρώμα μεταλλικών σωματιδίων, δημιουργώντας ένα συμπαγές κομμάτι μετάλλου, εκτυπώνοντας ένα λεπτό στρώμα τη φορά.

ed 3

Πιο αναλυτικά, η διαδικασία 3D Printing αποτελείται από 3 στάδια: Την εκτύπωση (Print), την αποδέσμευση (Debind) και την πυρ συσσωμάτωση (Sinter).
Με αμφίδρομη εκτόξευση μονής διέλευσης, όλα τα στάδια της διαδικασίας εκτύπωσης —απόθεση σκόνης, εξάπλωση, συμπίεση, βαλλιστική καταστολή και εκτόξευση συνδετικού υλικού— εφαρμόζονται με κάθε πέρασμα πάνω από την περιοχή κατασκευής. Στρώση προς στρώση, η μεταλλική σκόνη και το συνδετικό υλικό εναποτίθενται μέχρι να γεμίσει ολόκληρος ο όγκος κατασκευής με δεσμευμένα μέρη περιβάλλοντα από χαλαρή σκόνη.
Όταν ολοκληρωθεί μια κατασκευή, το πλαίσιο κατασκευής αφαιρείται και αντικαθίσταται με ένα νέο πλαίσιο για την επόμενη κατασκευή. Το ολοκληρωμένο κιβώτιο κατασκευής μεταφέρεται σε σταθμό αποδέσμευσης όπου αφαιρείται η χαλαρή σκόνη και τα μέρη προετοιμάζονται για πυρ συσσωμάτωση.
Στο τελικό στάδιο τα μέρη αφαιρούνται από τη σκόνη και φορτώνονται σε βιομηχανικό κλίβανο όπου θερμαίνονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Το υπολειπόμενο συνδετικό υλικό αφαιρείται προκαλώντας τη σύντηξη των μεταλλικών σωματιδίων και τη συμπύκνωση των εξαρτημάτων.
Το Desktop Metal Production System επιτρέπει στους κοσμηματοπώλες μεγαλύτερη ευελιξία και έλεγχο, επιτρέποντάς τους να κλιμακώσουν σχέδια που συνήθως είναι δύσκολο να επιτευχθούν, όπως βραχιόλια ή περιδέραια με αλυσίδα, όπου ο σύνδεσμος μπορεί να εκτυπωθεί 3-D ως ένα κομμάτι αντί να εκτυπωθεί χειροκίνητα συναρμολογημένο.
Οι κοσμηματοπώλες μπορούν επίσης να αξιοποιήσουν την τεχνολογία για τοπική παραγωγή, μειώνοντας την εξάρτηση από τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.

ed 4

Η Formula 3D και το Desktop Metal εργάζονται για την ανάπτυξη πρόσθετων κραμάτων πολύτιμων μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του κίτρινου χρυσού 18 καρατίων, του ροζ χρυσού 18 καρατίων και της πλατίνας.

ed 5

Το σύστημα λειτουργεί ήδη με ανοξείδωτο χάλυβα, όπως δήλωσε η εταιρεία.
«Το σύστημα παραγωγής Desktop Metal και η τρισδιάστατη εκτύπωση προσθέτουν εξαιρετική αξία στις υπάρχουσες διαδικασίες κατασκευής κοσμημάτων μας, αυξάνοντας την αποδοτικότητα της παραγωγής, φέρνουμε νέα σχέδια στην αγορά πιο γρήγορα και προσφέρουμε στους πελάτες μας μεγαλύτερη ευελιξία και πολλαπλές επιλογές στυλ. Μπορούμε πραγματικά να εκτυπώσουμε πολύτιμα μέταλλα μέσα σε δύο ώρες, κάτι που με το casting θα μας έπαιρνε δύο ημέρες», δήλωσε ο Christian Tse.
“Επιπλέον, η δημιουργία κοσμημάτων με άμεση τρισδιάστατη εκτύπωση σε συστήματα εκτόξευσης συνδετικού υλικού μας επιτρέπει να εξετάσουμε νέες επιλογές για να παρακάμψουμε ορισμένες από τις προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας που αντιμετωπίζει η βιομηχανία εκλεκτών κοσμημάτων. Μπορούμε να παρακάμψουμε τις καθυστερήσεις αποστολής και το κόστος τοποθέτησής τους, καθώς και να αποφύγουμε δασμούς, τυπώνοντας απευθείας το πολύτιμο ασήμι, σε αντίθεση με την αποστολή του φυσικού μετάλλου”.