Image
Image
Image
Image

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΑΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ;

dark 1

Η Cora Sheibani πρωτοτυπεί με μια νέα συλλογή κοσμημάτων που χαρακτηρίζεται από πολύτιμους λίθους που μετατρέπονται σε φθορισμού κάτω από το υπεριώδες φως.
Όλοι γνωρίζουν τη διαδρομή προς τα πιο επιθυμητά διαμάντια: τα τέσσερα Cs: το κόψιμο, το χρώμα, τη σαφήνεια και το βάρος. Η κοσμηματοποιός Cora Sheibani προτείνει τώρα να προσθέσουμε ένα F για φθορισμό. Με την τελευταία συλλογή της Glow, η σχεδιάστρια κοσμημάτων γιορτάζει αυτή τη μαγική αλλά φυσική ποιότητα του πολύτιμου λίθου που δημιουργεί μια άλλη κοσμική λάμψη αλλαγής χρώματος όταν το κόσμημα εκτίθεται σε υπεριώδες φως.

dark 2

Η συλλογή, η οποία θα παρουσιαστεί στην γκαλερί Louisa Guinness στο Λονδίνο. Διαθέτει ρουμπίνια και σπινθήρες που λαμπυρίζουν ένα κόκκινο, μια μωβ τουρμαλίνη που εκπέμπει μπλε λεβάντα και καφέ διαμάντια σε ένα εκθαμβωτικό λευκό.
Το αστέρι της επίδειξης είναι ένα δαχτυλίδι Disco, με πρωτότυπο σχεδιασμό, το οποίο διαθέτει ένα υπέροχο άσπρο διαμάντι που κόβει μαρκίζα που φθορίζει ένα λαμπερό νέον-μπλε άξιο των φώτων του χορού στο Στούντιο 54. Περιβάλλεται από πέτρες Jedi spinels που ονομάζονται έτσι για τη μοναδική τους λάμψη “που δεν έχουν σκοτεινή πλευρά”, λέει. Δεν είναι ίσως τυχαίο ότι επίσης λάμπουν κόκκινα με τα φώτα.

dark 3

Η Sheibani είχε ένα πάθος για το φθορισμό από μικρή ηλικία. “Ως παιδί μου άρεσε πάντα να πηγαίνω στα μεταλλικά δωμάτια του μουσείου και βλέποντας τα εκθέματα να λάμπουν κάτω από το φωτισμό UV”, λέει. Μόλις πρόσφατα, όμως, χτυπήθηκε από την αντίφαση στο πώς η ποιότητα αντιμετωπίζεται από διαφορετικούς πολύτιμους λίθους και από κοσμηματοπωλεία και κοσμηματοπωλεία.
“Τα διαμάντια θεωρούνται λιγότερο καθαρά αν φθορίζουν ενώ η αξία των ρουμπινιών της Βιρμανίας αυξάνεται όσο περισσότερο το κάνουν”, λέει. “Είναι παράξενο και συναρπαστικό ταυτόχρονα.” Έχοντας συγκεντρώσει ένα θησαυρό από λαμπερές πέτρες, ξεκίνησε να εργαστεί για τη δημιουργία μιας συλλογής που περιλαμβάνει νέα σχέδια, καθώς και φθορίζουσες εκδόσεις των μεγαλύτερων επιτυχιών της, όπως ένα δαχτυλίδι cupcake που λάμπει με ροζ spinels και μια καρφίτσα σύννεφων φθορισμού λευκών διαμαντιών.

dark 4

Το κλειδί, λέει, ήταν να διασφαλίσει ότι κάθε πολύτιμος λίθος φαινόταν όμορφος στο φυσικό φως όπως έκανε και με το υπεριώδες φως: “Θέλησα μόνο να φτιάξω πράγματα που φαινόταν απίστευτα αν οι πολύτιμοι λίθοι φθορίζονταν ή όχι”.

dark 5

Οι λάτρεις των κοσμημάτων μπορούν να δουν το μαγικό αποτέλεσμα για τον εαυτό τους όταν η συλλογή εμφανίζεται σε μια εγκατάσταση που αφορά τη συγκεκριμένη τοποθεσία στη γκαλερί Louisa Guinness, πριν εμφανιστεί στην έκθεση Colnaghi Gallery της Νέας Υόρκης από τις 16 έως τις 23 Μαΐου. Η εγκατάσταση θα οδηγήσει τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι σε μια σκοτεινή περιοχή των θαυμάτων, όπου μπορούν να εξερευνήσουν τα κομμάτια παράλληλα με φθορίζοντα και φωσφορίζοντα ορυκτά. Αντιπροσωπεύει το επόμενο στάδιο σε ένα έργο το οποίο και για τις δύο γυναίκες ήταν η πηγή της μεγάλης ευχαρίστησης. Εξάλλου, λέει η Sheibani, “Τα κοσμήματα πρέπει να είναι τόσο διασκεδαστικά όσο και πολύτιμα”.