Image
Image
Image
Image

ΠΟΒΑΚΩ

Με επιτυχία ολοκλήρωσε τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης στη Μυτιλήνη

mutilini 1

Με επιτυχία ολοκλήρωσε τις εργασίες της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών, στην πόλη της Μυτιλήνης της νήσου Λέσβου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του τοπικού Επιμελητηρίου, στις 16 Σεπτεμβρίου 2023. Η διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη, εκφράζοντας τη βούληση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΒΑΚΩ να αποκεντρώσει τις εργασίες της, σε μια προσπάθεια τόνωσης των σχέσεων με τους τοπικούς Συλλόγους μέλη της. Μέσα σε πνεύμα αλληλεγγύης οι εργασίες της φετινής τακτικής Γενικής Συνέλευσης ολοκληρώθηκαν σε ευχάριστο, συναδελφικό και αισιόδοξο περιβάλλον.
Κατά την έναρξη των εργασιών της γενικής συνέλευσης, ο κ. Αντώνης Εγγλέζος πρόεδρος του τοπικού συλλόγου, σε ρόλο οικοδεσπότη, καλωσόρισε από το βήμα όλους τους αντιπροσώπους και εκπροσώπους των συλλόγων μελών της ΠΒΑΚΩ.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ κύριος Πέτρος Καλπακίδης, τόνισε την ανάγκη για αποκέντρωση και την επιθυμία για εξωστρέφεια της Ομοσπονδίας ώστε να βρεθεί κοντά σ’ όλους τους συλλόγους της χώρας.
Ο κ. Καλπακίδης αναφέρθηκε στην επιτυχία των κλαδικών εκθέσεων και τη συμμετοχή της ΠΟΒΑΚΩ σε εξειδικευμένες εκθέσεις ΔΕΘ και PHILOXENIA στην προσπάθεια προώθησης του αντικειμένου του κλάδου μας που είναι το κόσμημα και το ρολόι, καθώς δημιουργήθηκαν προωθητικά βίντεο για την προβολή του, ενώ ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλο έργο (ντοκιμαντέρ) για την προβολή του κοσμήματος και ωρολογίου. Έκανε λόγο για το κοινωνικό προφίλ της ΠΟΒΑΚΩ, το οποίο με ευαισθησία συνεχίζεται με την προσφορά δωρεών, ενώ αναφερόμενος στην οικονομική της βάση, τόνισε την ανάγκη διατήρησης του αποθεματικού, σε ακμάζουσα τάση. Είναι άξιο να σημειωθεί ότι στον τομέα του πολιτισμού, συνεχίζεται η στενή συνεργασία με το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη.
Από πλευράς διοικητικού συμβουλίου, το λόγο έλαβε ο γενικός γραμματέας κ. Τριαντάφυλλος Παπαθανασίου ο οποίος συμμετείχε με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης και παρουσίασε διεξοδικά τα διοικητικά πεπραγμένα της Ομοσπονδίας του παρελθόντος έτους, ενώ στη συνέχεια ο β’ αντιπρόεδρος και υποτομεάρχης εκθεσιακής πολιτικής κ. Λουκάς Βασδέκης, παρέθεσε στοιχεία της εκθεσιακής δραστηριότητας της Ομοσπονδίας μέσα από τα οποία διακρίνεται και η αναπτυξιακή πορεία των εκθέσεων. Την παρουσία των οικονομικών αποτελεσμάτων παρελθούσης χρήσης, έκανε ο ταμίας κ. Χρυσοβαλάντης Γιαλεσάκης τα οποία είχαν θετικό πρόσημο καθώς και την παρουσία του οικονομικού προϋπολογισμού του επόμενου έτους. Η αναπληρώτρια γενική γραμματέας κα Ελένη Τεζαψίδου, σε αποστροφή του λόγου της, τόνισε την περαιτέρω βελτίωση της ήδη καλής σχέσης και συνεργασίας με τη ΓΣΕΒΕΕ, ενώ στη συνέχεια το λόγο έλαβε η έφορος μητρώου και υποτομεάρχης εμπορίου κα Ζωή Πρίντζιπα και αναφέρθηκε στις θέσεις που έλαβε η ΠΟΒΑΚΩ και άπτονται του ωραρίου λειτουργίας της αγοράς και της ενέργειας. Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου κ. Φώτης Κουτσοδήμας, σε αντιπολιτευτικό ρόλο διατύπωσε την αντίθεσή του στα πεπραγμένα της διοίκησης. Ο κ. Γιάννης Κορυφίδης μέλος του διοικητικού συμβουλίου, επεσήμανε την ανάγκη το οπτικοακουστικό υλικό (ντοκιμαντέρ), που βρίσκεται σε εξέλιξη, να είναι ευέλικτο στην παρουσία του αποτελούμενο από μέρη.
Στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος της ελεγκτικής επιτροπής κ. Ντίνος Κουζούπης, ο οποίος παρουσίασε την έκθεση της ελεγκτικής επιτροπής. Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στους αντιπροσώπους, με πρώτο τον κ. Κεβόρκ Κολανιάν ο οποίος πρότεινε να υπάρχει η δυνατότητα μετάδοσης των εργασιών των γενικών συνελεύσεων με ηλεκτρονικό τρόπο. Η κα Έφη Πουρσαϊτίδου εξέφρασε την αντίθεσή της προς την κεντρική πολιτική της κυβέρνησης. Ο κ. Σταύρος Σουρούδης επανέφερε την πρόταση ανάπτυξης του συλλογικού επιχειρηματικού προγράμματος για τα μέλη της ΠΟΒΑΚΩ. Ο κ. Απόστολος Περπυράκης ανέφερε ότι θα πρέπει τα τεχνουργήματα από πολύτιμα μέταλλα να χαρακτηρίζονται από αντίστοιχο ελληνικό σήμα με παράλληλη ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού. Ο κ. Αντώνης Τρύφων σχολίασε την αναγκαιότητα βελτίωσης των σχολών ωρολογοποιίας. Η κα Αναστασία Αργυρού ως εκπρόσωπος του συλλόγου Ρόδου, αναφέρθηκε στα προβλήματα τα οποία προκαλεί ο Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων στην αγορά.
Στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας που είναι μια μέρα αποτίμησης του έργου της, δόθηκε βήμα στους αντιπροσώπους και εκπροσώπους για τη διατύπωση απόψεων, προβληματισμών και έκφραση σκέψεων και αναγκών.

Βράβευση παλαίμαχου μέλους κ. Ευάγγελου Βογιατζή

mutilini 2
Η Ομοσπονδία αναγνωρίζοντας τη συμβολή των παλαίμαχων στελεχών των θεσμικών οργάνων της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας, τίμησε τον κ. Ευάγγελο Βογιατζή. Ο κ. Βογιατζής, διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΒΑΚΩ και με μακρά παρουσία στον Σύλλογο Αργυροχρυσοχόων Ωρολογοποιών Ν. Λέσβου, υπηρέτησε μέσα από αυτά τα θεσμικά όργανα, τα συμφέροντα της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας. Η εκδήλωση απόδοσης τιμής πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΠΟΒΑΚΩ προ ημερησίας διατάξεως στις 16 Σεπτεμβρίου στην Μυτιλήνη, όπου παρευρέθηκε η οικογένεια του κ. Ευάγγελου Βογιατζή.
Στην προσφώνησή του, ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ κ. Πέτρος Καλπακίδης, τόνισε το γεγονός ότι ο κ. Βογιατζής πρόσφερε στον κλάδο την τεχνογνωσία, το ήθος και τα μεράκι που τον διαποτίζουν, αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη παρακαταθήκη.

mutilini 3

Στην αντιφώνησή του ο κ. Βογιατζής απευθυνόμενος προς το σώμα της γενικής συνέλευσης ευχαρίστησε το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας για την τιμή που του έκανε και συμβούλευσε όλους τους συναδέλφους να συσπειρώνονται γύρω από τους συλλόγους και την Ομοσπονδία.
Στον τιμηθέντα, επιδόθηκε τιμητική πλακέτα και αναμνηστικός πάπυρος, από τον πρόεδρο της ΠΟΒΑΚΩ και την αναπληρώτρια γενική γραμματέα, αντίστοιχα.

Προσφορά εθιμοτυπικού δώρου

mutilini 4

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης της γενικής συνέλευσης, ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ, προσέφερε στον πρόεδρο του συλλόγου αργυροχρυσοχόων ωρολογοποιών ν. Λέσβου, αναμνηστική πλακέτα ως ενθύμιο της πραγματοποίησης της γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας στην πόλη της Μυτιλήνης.

mutilini 5

Η Συνέλευση, της οποίας τις εργασίες διηύθυνε ο πρόεδρος της συνέλευσης κ. Παναγιώτης Καλόβουλος, έκλεισε με επιτυχία, θετικά σχόλια και χαμόγελα από την πλευρά όλων των συμμετεχόντων. Ακολούθησε δείπνο που έλαβε χώρα σε παραθαλάσσιο ρεστοράν της πόλης. Τα ποτά ήταν ευγενική προσφορά του τοπικού συλλόγου και το επιδόρπιο προσωπικό κέρασμα του προέδρου του, κ. Αντώνη Εγγλέζου.

mutilini 6

mutilini 7

mutilini 8