Image
Image
Image
Image

Απολογισμός της Γενικής Συνέλευσης του ΣΩΘ

Αντώνιος Τρύφων:

Προσεχώς σύσταση Σωματείου στην Αθήνα Έρχονται ειδικά εγχειρίδια για το ρολόι για όλους τους επαγγελματίες

apologismos 1

Τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης ολοκλήρωσε πρόσφατα το Σωματείο Ωρολογοποιών Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων, στις εργασίες παραβρέθηκαν, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, κ. Αθανάσιος Νικολόπουλος, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. κ. Αναστάσιος Καπνοπώλης,ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών κ. Πέτρος Καλπακίδης, η εκτελεστική αντιπρόεδρος του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, αναπληρώτρια γενική γραμματέας της ΠΟΒΑΚΩ και πρόεδρος της Συντεχνίας Χρυσοχόων Αργυροχρυσοχόων Θεσσαλονίκης κα Ελένη Τεζαψίδου και το σύνολο σχεδόν, των μελών του ΣΩΘ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο, κ. Αντώνη Τρύφων, μετά τους τυπικούς χαιρετισμούς, εκφράστηκε η συμπαράσταση της ΟΒΣΘ, του ΒΕΘ και της ΠΟΒΑΚΩ στο ΣΩΘ, Κατόπιν, συζητήθηκαν, διεξοδικώς και κατά προτεραιότητα, τα επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης και επενδύσεων, που είναι σε εξέλιξη στις επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Επίσης, τέθηκαν επί τάπητος διοικητικά και οικονομικά ζητήματα, με επίκεντρο τον προϋπολογισμό όλων των προγραμματισμένων δράσεων. Ο ΣΩΘ, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί τις καθιερωμένες του εκδρομές, όπως κάθε Οκτώβριο-Νοέμβριο. Έγινε, δε, αναφορά τόσο στο τεχνικό σεμινάριο του ΣΩΘ, που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2022 ως παράλληλη εκδήλωση της KOSMIMA, στη ΔΕΘ-HELEXPO, όσο και στην εκπαιδευτική ημερίδα για το ρολόι, τον περασμένο Φεβρουάριο, με τη συμμετοχή εξειδικευμένων επαγγελματιών από Αθήνα, Ιωάννινα, Κρήτη και άλλες περιοχές.

apologismos 2

Όπως ανέφερε, σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΣΩΘ, κ. Αντώνης Τρύφων, «αυτή τη στιγμή, στην Αθήνα, δεν υπάρχει σωματείο για το ρολόι». Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε, «πρόσφατα, οργανώθηκε ομάδα ατόμων, επαγγελματιών που εξειδικεύονται στο ωρολόγιο, η οποία αναπτύσσει προσπάθεια σύστασης συλλόγου». Επομένως, με βάση τα όσα προέβλεψε ο κ. Τρύφων, «μέχρι το τέλος του 2023, θα έχουμε σωματείο και στην Αθήνα».
Σε ό,τι αφορά τα σεμινάρια, δεν προβλέπεται σύντομα ανάλογη διοργάνωση. Τη θέση τους αναμένεται να λάβουν, έπειτα από συλλογική πρωτοβουλία, με τη συμμετοχή της ΠΟΒΑΚΩ, ειδικά εκπαιδευτικά εγχειρίδια, με πλούσιο εκπαιδευτικό περιεχόμενο, υλικό το οποίο θα μοιράζεται έντυπα στους συμμετέχοντες όλων των διοργανώσεων και εκθέσεων της ΠΟΒΑΚΩ. Το εγχειρίδιο αυτό θα βασίζεται στο τρίγωνο «πελάτης-κατάστημα-τεχνίτης», με τα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εκπρόσωποι αυτού του τρίπτυχου, με επίκεντρο το ρολόι. Με τον τρόπο αυτό, θα έχουν όλοι ίσες ευκαιρίες στη γνώση και την πληροφορία, παγιώνοντας τη βασική αρχή της ΠΟΒΑΚΩ, που είναι η αναβάθμιση των γνώσεων και η ανάπτυξη της τέχνης του κοσμήματος και του ρολογιού.
Ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ, κ. Πέτρος Καλπακίδης λαμβάνοντας το λόγο και απευθυνόμενος προς τα μέλη του ΣΩΘ, εξήρε τις διοικητικές προσπάθειες του συλλόγου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το συλλογικό έργο του, είναι αντιστρόφως ανάλογο του μικρού πλήθους των μελών του συλλόγου.