Image
Image
Image
Image

Η ΠΟΒΑΚΩ τιμά

Τον επίτιμο πρόεδρό της Βασίλη Ιωάννου

12 povako new

Ιωάννου:
Δύσκολη η επόμενη πενταετία για την Αργυροχρυσοχοΐα
Οι συνάδελφοι να μην παίρνουν ρίσκα

Σύντομη αυτοβιογραφία της επαγγελματικής πορείας και δραστηριότητας του κ. Ιωάννου:
Με τον κλάδο της Αργυροχρυσοχοΐας άρχισα να ασχολούμαι το 1976.
Μετά τις σπουδές μου στον τομέα των Οικονομικών στην Ανωτάτη Σχολή Εμπορικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, αντί να επιδιώξω τον διορισμό μου στο Δημόσιο, επέλεξα τον κλάδο της Αργυροχρυσοχοΐας, αρχής γενομένης ως συνέταιρος σε συνεταιριστική επιχείρηση με τον αδερφό μου.
Σε ό,τι αφορά τη συνδικαλιστική μου δράση, διετέλεσα Πρόεδρος των αργυροχρυσοχόων Αθηνών για πέντε συναπτές θητείες από το 1996 έως το 2008. Επίσης, διετέλεσα Πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ, για τρεις θητείες από το 2002 έως το 2012.
Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να επισημάνω, ότι η όλη μου δραστηριότητα εμπνέεται από την κοινωνική μου ευαισθησία. Δηλαδή, η ενασχόλησή μου με τον συνδικαλισμό οφείλεται στο ότι θέλω διαρκώς να προσφέρω στον κλάδο της Αργυροχρυσοχοΐας.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Ιωάννου, κληθείς να σχολιάσει την υπάρχουσα κατάσταση στον κλάδο της Αργυροχρυσοχοΐας, αλλά και το μέλλον που προβλέπει για τους επαγγελματίες:
«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Μετά τα μνημόνια του 2010, τον covid και τη διεθνή οικονομική κρίση, ο κλάδος της Αργυροχρυσοχοΐας βρίσκεται σε συμπληγάδες.
Η επόμενη πενταετία θα είναι δύσκολη για τον κλάδο, λόγω της διεθνούς και εγχώριας οικονομικής κατάστασης.
Οι συνάδελφοι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί σε αυτό το θολό οικονομικό τοπίο, μην παίρνοντας ρίσκα. Να είναι αμυντική η πολιτική, παρά επιθετική».