Image
Image
Image
Image

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΒΑΚΩ

Προς Α. Γεωργιάδη για τις συγχωνεύσεις των ΜμΕ

Επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, για το ζήτημα των συγχωνεύσεων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων απέστειλε η ΠΟΒΑΚΩ. Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται:

povako11 anaptyxis

«Το τελευταίο διάστημα γίνεται έντονη συζήτηση για τις συγχωνεύσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μάλιστα αυτό το διάστημα βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση το σχετικό σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο ουσιαστικά επιβραβεύει με φορολογικά κίνητρα τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Πρόσφατα σε συνέντευξη σας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra24, όταν ερωτηθήκατε για το ζήτημα των συγχωνεύσεων, κάνατε λόγο για λουκέτο ή για συγχωνεύσεις των μικρών επιχειρήσεων.
Ωστόσο οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και αναμφίβολα δεν έχουν όλες τη δυνατότητα, ίσως και την πρόθεση, να συγχωνευτούν.
Θα πρέπει μάλιστα να επισημανθεί πως στον κλάδο της αργυροχρυσοχοΐας, τον οποίο εκπροσωπεί η ΠΟΒΑΚΩ, η συντριπτική πλειοψηφία είναι πολύ μικρές επιχειρήσεις.
Πρέπει να γίνει κατανοητό πως όλες οι επιχειρήσεις επιθυμούν να επιβιώσουν και αναμφίβολα να έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό.
Θα πρέπει, λοιπόν να υπάρξει μέριμνα από την πλευρά της πολιτείας και για αυτές τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που είναι χιλιάδες και ενδεχομένως δεν θα οδηγηθούν σε συνενώσεις με μεγαλύτερες».