Image
Image
Image
Image

Patek Philippe World Timer

Philippe 1

Η εφευρετικότητα και το μεγαλείο της Patek Philippe για την προβολή της παγκόσμιας ώρας

HyperFocal: 0

Τα ρολόγια World Time της Patek Philippe έχουν ιστορία που εκτείνεται σε πάνω από οκτώ δεκαετίες, όταν παρουσιάστηκε το πρώτο του είδους του το 1937. Η σύγχρονη συλλογικότητα ταξιδιού στο χρόνο, ιστορικά αναφερόμενη ως Heure Universelle, γενικά παρουσίαζε ομόκεντρους κύκλους βασικών ονομάτων πόλεων που αντιπροσώπευαν τις αντίστοιχες ζώνες ώρας, με ένα κεντρικό κύκλο 24 ωρών.
Το 2016, η Patek Philippe έδωσε στο World Time του ένα διακριτικό λίφτινγκ. Το Ντουμπάι αντικατέστησε το Ριάντ, μετατοπίζοντας τις ώρες αναφοράς σε GMT+4, ενώ η Μόσχα μετακινήθηκε κατά μία θέση όταν προσάρμοσε τις ώρες της σε GMT+3.

Patek Philippe, 5231J_001_DET

Ενώ το World Time έχει περάσει από μια εποχή διαφόρων εκδόσεων, όπως μια έκδοση Eurasia που περιείχε τη Σιγκαπούρη, η Patek Philippe έκτοτε έδωσε τον τόνο λανσάροντας το νέο Ref. 5230 με τα ενημερωμένα ονόματα των πόλεων και την έκθεση των όμορφα φτιαγμένων κεντρικών καντράν.
Μια κλασική απεικόνιση στα World Timers είναι οι χάρτες ημισφαιρίου διακοσμημένοι με πολύχρωμο σμάλτο cloisonné. Στο Ref. 5230, ένα μοτίβο γραμμών χειρός έρχεται στο επίκεντρο, εμφανίζοντας ένα φιλιγκράν υφαντό μοτίβο που εμπνεύστηκε από ένα μοτίβο ύφανσης από ένα κληρονομικό ρολόι τσέπης Patek Philippe.
Η μόδα της ανάγνωσης των κύριων ωρών είναι απλή, δηλαδή μέσω των κύριων δεικτών ώρας και λεπτών που βρίσκονται στη μέση. Σε αντίστοιχη τοπική ώρα, το κόκκινο βέλος στις 12:00 θα υποδεικνύει την τρέχουσα πόλη, ενώ η ώρα για τον υπόλοιπο κόσμο μπορεί να αναφέρεται μέσω των άλλων 23 μαύρων βελών.
Οι θέσεις προσαρμόζονται αλληλεπιδρώντας στις 10 η ώρα. Αυτό υλοποιεί μια λειτουργία άλματος που μετατοπίζει τις πόλεις, καθώς και τον 24ωρο δακτύλιο, αριστερόστροφα, ενώ ο ωροδείκτης προχωρά κατά μία ώρα κάθε φορά.

Philippe 4

Αυτή η έξυπνη εφεύρεση είναι έργο του ωρολογοποιού της Γενεύης Louis Cottier τη δεκαετία του 1930, και έχει διατηρηθεί και κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την Patek Philippe από την επανεισαγωγή της στο Calibre 240. Το κίνημα αυτό-περιέλιξης συνεχίζει να τροφοδοτεί τα περισσότερα από τα ρολόγια της Patek Philippe World Time, ως εκ τούτου το Ref. 5230 World Time, μπορεί να λειτουργεί με ελάχιστο απόθεμα ισχύος 48 ώρων.
Η επιπλοκή Calatrava Pilot Travel Time είναι ο φόρος τιμής της Patek Philippe στους πρωτοπόρους της αεροναυπηγικής και τα αεροπορικά επιτεύγματα. Όταν το Ref. 5524 παρουσιάστηκε το 2015, έφερε τα χαρακτηριστικά ενός κλασικού ρολογιού πιλότου, δηλαδή υπερμεγέθεις αραβικούς αριθμούς, ευδιάκριτα νούμερα και φαρδιούς δείκτες σε στυλ μπαστούνι.

Philippe 5

Με δείκτες δύο ωρών — σε σκελετό στυλ για την ώρα στο σπίτι, γνωστή και ως την πόλη στην οποία ζείτε, ενώ η τοπική ώρα υποδεικνύεται από τον σταθερό δείκτη — μια ένδειξη ημέρας/νύχτας και μια ενδιαφέρουσα ένδειξη ημερομηνίας στο μετρητή 6, πρόκειται για ένα κομψό ρολόι χωρίς φασαρία όταν πρόκειται να το διαβάσετε μια ή δύο φορές.

Philippe 6

Ο μηχανισμός διπλής ζώνης ώρας είναι μια έξυπνη κατασκευή, για το Caliber 324 S C FUS που τυλίγει το ρολόι και που επιτρέπει να συμβαδίζει χωρίς να χάνει χρόνο ή ακρίβεια, καθώς οι ώρες ρυθμίζονται ακαριαία μέσω των ώθησης, τοποθετημένες στις 10 η ώρα για προσαρμογή προς τα εμπρός και άλλο στις 8 για να πάμε πίσω.

Με τα ταξίδια στην ημερήσια διάταξη, αυτά τα ρολόγια είναι αναμφίβολα εξαιρετικά ρολόγια, και όχι μόνο για αεροπορικά ταξίδια.