Image
Image
Image
Image

ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ;

1 jewel time download 2020 12 16t145119 154 1608148321

Η πρόσφατη δημοπρασία του Rolex Daytona Paul Newman εκτόξευσε αστρονομικά την αξία του στα 17,7 εκατομμύρια δολάρια. Για πολλούς, αυτό φαίνεται να δείχνει ότι η επένδυση σε ένα συλλεκτικό ρολόι είναι μια έξυπνη επενδυτική στρατηγική.
Ωστόσο, η πλήρης εικόνα είναι ελαφρώς πιο περίπλοκη. Πάρτε το παράδειγμα του Rolex Daytona Paul Newman. Το ρολόι ανήκε στον ίδιο τον Paul Newman για 15 χρόνια. Η αξία αυτού του αντίκα ρολογιού οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον μύθο που το περιβάλλει, καθώς και τη σπανιότητα. Με απλά λόγια, δεν υπάρχει άλλο ρολόι που να μπορεί να υπερηφανεύεται για το γενεαλογικό του.

2 jewel time paul newman daytona watch 1509075944

Η επένδυση σε ρολόγια αφορά περισσότερο το κύρος και το στιλ που παρέχει το ρολόι στο άτομο που το αποκτά με ανυπομονησία, δεν υπάρχει λογικός λόγος για το Rolex ότι θα έπρεπε να είχε πωληθεί στην τιμή που ήταν. Στην πραγματικότητα, μόνο πολύ λίγα ρολόγια θα διπλασιάσουν ή ακόμα και θα τριπλασιάσουν την αξία τους. Η ιστορία πίσω από το ρολόι είναι αυτό που το καθιστά τόσο πολύτιμο.

3 jewel time graff hallucination watch 3

Η ανταμοιβή της κατοχής ενός σπάνιου ρολογιού είναι συναισθηματική παρά χρηματική. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες μάρκες ρολογιών που αναμένεται να διατηρήσουν την αξία τους καθώς περνούν τα χρόνια. Πολλά από αυτά είναι απίστευτα παραδείγματα των δεξιοτήτων που φέρνουν γνωστές εταιρείες ωρολογοποιίας όταν σχεδιάζουν και κατασκευάζουν πολυτελείς μάρκες.

4 jewel time Diamond Watches Ideas The GRAFF Diamonds Hallucination priced at

Πάρτε για παράδειγμα το Graff Diamonds Hallucination που εκτιμάται σε περίπου 55 εκατομμύρια δολάρια. Είναι μοναδικό, η καθαρή πολυτέλεια των 110 καρατιών από αφρώδη διαμάντια που διακοσμούν το ρολόι συμβάλλουν αναμφίβολα στην εκτίμησή του. Ωστόσο, αφαιρέστε αυτά τα διαμάντια από το ρολόι και προσπαθήστε να τα πουλήσετε μεμονωμένα, δεν πρόκειται να πλησιάσουν τη συνολική τιμή πώλησης, ακόμη και αόριστα του ρολόι του οποίου είναι χωριστά. Η απόλυτη σπανιότητα του ρολογιού και ο σχεδιασμός του είναι οι παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτήν την αξία. Ο Graff είναι επίσης υπεύθυνος για το Diamonds The Fascination, το οποίο εκτιμάται σε περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια.

5 jewel time CA3cGnYWkAE6ewi

Μπορούμε για άλλη μια φορά να επιστρέψουμε στο παράδειγμα του Rolex Daytona Paul Newman. Εκτός από την ιστορία πίσω από αυτό το ρολόι, η αξία των ρολογιών Rolex παρέμεινε σταθερή από γενιά σε γενιά. Αυτά τα ωραία ρολόγια είναι μια πολύ καλή επένδυση από αυτή την άποψη. Ο αγοραστής ενός Rolex μπορεί να είναι σίγουρος ότι η επένδυσή του θα προσφέρει έναν εξαιρετικό τρόπο με τον οποίο θα διασφαλιστούν τα καλά δαπανημένα χρήματά τους. Όταν το πουλήσουν σπάνια θα χάσουν μέρος αυτής της αρχικής επένδυσης. Ένα άλλο ρολόι που εκτιμά σταθερά την αξία του είναι το Omega Speedmaster Professional. Αυτό το ρολόι έχει μια φανταστική ιστορία πίσω από αυτό. Είναι ένα μοντέλο που οι αστροναύτες της NASA χρησιμοποίησαν σε κάθε επανδρωμένη διαστημική αποστολή, συμπεριλαμβανομένου αυτού που είδε τον άνθρωπο να βάζει το πόδι του στο φεγγάρι για πρώτη φορά, δεν είναι τυχαίο ότι το ρολόι είναι επίσης γνωστό ως “moonwatch”. Είναι ανθεκτικό και απίστευτα ελκυστικό, αλλά είναι το συναίσθημα που οδηγεί την τιμή. Αν και πρέπει να ειπωθεί ότι η εφαρμοσμένη μηχανική σε αυτό το ρολόι είναι απίστευτη.

6 jewel time Video Omega Speedmaster Professional

Για όσους θέλουν να δουν την αγορά ενός ρολογιού από την άποψη της απόδοσης της επένδυσης, μια κρυστάλλινη σφαίρα θα μπορούσε να ήταν πιο χρήσιμη. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να εκτιμηθεί πόσο πολύτιμο θα είναι ένα ρολόι που είναι ευρέως διαθέσιμο στο μέλλον. Επομένως, η κατευθυντήρια αρχή θα ήταν να πραγματοποιείται μια αγορά ρολογιού με την καρδιά και όχι με το κεφάλι. Αγοράστε ένα ρολόι που θα αποτελεί έκφραση του ατομικού σας στυλ και γούστου. Αν θέλετε ένα ρολόι που θα διατηρήσει την αξία του, αναζητήστε ένα κλασικό με αποδεδειγμένο ιστορικό και απολαύστε την ικανοποίηση του να γνωρίζετε ότι είστε ο ιδιοκτήτης ενός ωραίου ρολογιού.

7 jewel time

Πηγή: Jewellery Monthly