Image
Image
Image
Image

ΤΑ 12 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΡΟΛΟΓΙΑ

Εεκ΄των οποίων και ένα genius Smartwatch της Baselworld 2019

Η Baselworld, το σημαντικότερο γεγονός της χρονιάς για το ρολόι και το κόσμημα, είχε δει σίγουρα καλύτερες εποχές. Ο αριθμός των εκθετών υποχώρησε σταθερά, υπήρχαν 520 εκθέτες το 2019, σε σχέση με τους 1300 πριν από δύο χρόνια, αλλά το μεγαλύτερο χτύπημα φέτος ήταν η απώλεια του ομίλου Swatch, ο οποίος έχει 18 μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των Omega, Harry Winston και Breguet.
Παρά τους φόβους ότι η Baselworld τελειώνει, υπήρξε μια εκπληκτική αισιοδοξία στην έκθεση αυτή τη χρονιά. Ενώ η τεχνική καινοτομία δεν ήταν ακριβώς το επίκεντρο της έκθεσης, υπήρξαν κάποιες κομψές (και ευπρόσδεκτες) επανεμφανίσεις των κλασικών ρολογιών από τα αρχεία των μαρκών, συμπεριλαμβανομένων και αρκετών επετειακών εκδόσεων.

Εδώ είναι μερικά από τα πιο όμορφα, μιλάμε για νέα ρολόγια που θα πρέπει να σταθούν στη πάροδο του χρόνου.

ΠΗΓΗ: www.forbes.com

 

Patek Philippe Ref. 5172G Chronograph

12best1

12best2

Η Patek Philippe μπορεί πάντα να υπολογίζει σε μερικά από τα πιο περιζήτητα ρολόγια της Baselworld, μεταξύ των οποίων το Calatrava Weekly Calendar (ένα νέο περίπλοκο ρολόι από ανοξείδωτο χάλυβα) και ένα με λευκό χρυσό “Jumbo” Aquanaut in khaki green. Αλλά αυτό που ξεχωρίζει είναι το Ref. 5172G Χρονόμετρο, που αντικαθιστά το αγαπημένο Ref. 5170 που εισήχθη το 2010.
Το 5172G είναι ένας χειροκίνητος χρονογράφος λευκού χρυσού που διαθέτει μια μεγαλύτερη κάσα 41 mm από τον προκάτοχό του και έναν θαυμάσιο λαμπερό μπλε επιλογέα με φωτεινούς αραβικούς αριθμούς που του δίνουν μια πιο σπορ εμφάνιση.

 

Grand Seiko SBGZ001

12best3

12best4

Για να γιορτάσει την 20ή επέτειο της πρωτοποριακής Spring Drive της Grand Seiko, το εμπορικό σήμα κυκλοφόρησε τέσσερα μοντέλα επετείακα ως μέρος της συλλογής του Elegance. Το πιο μεγάλο από αυτά είναι το SBGZ001, ένα χειροκίνητο ρολόι που φέρει το περίφημο “νιφάδα χιονιού” της μάρκας σε μια ταιριαστή χειροποίητη πλατινένια κάσα 38,5 mm. Οι δείκτες τηςώρας κατασκευάζονται από 14 καράτια λευκόχρυσο, ενώ οι δείκτες των λεπτών είναι χαραγμένοι με το χέρι. Το μόνο μειονέκτημα; Το ρολόι περιορίζεται σε 30 κομμάτια παγκοσμίως.

 

Rolex Yacht-Master 42

12best5

12best6

Μεταξύ των πιο ώριμων ρολογιών του Baselworld πέρυσι ήταν το Rolex GMT-Master II with a Pepsi bezel με ιωβηλαίο βραχιόλι. Δεδομένου ότι το ρολόι είναι αρκετά δύσκολο να βρεθεί, η Rolex έβγαλε ένα άλλο GMT με τη λεγόμενη “Batman” bezel σε μαύρο και μπλε χρώμα.
Αλλά υποθέτω ότι ο Bruce Wayne θα προτιμούσε το νέο Yacht-Master 42 με μια κάσα λευκόχρυσου 18 καρατίων42 mm, μια εκπληκτική θήκη λευκού χρυσού (με ματ ένθετο Cerachrom) και κομψή μαύρη πλάκα. Και το βραχιόλι Oysterflex δεν είναι μόνο αρκετά άνετο, είναι όμως επίσης κομψό για ένα ρολόι του αθλητισμού.

 

Breitling Navitimer Ref. 806 1959 Re-Edition

12best7

12best8

Υπό την αιγίδα του νέου CEO Georges Kern και με μεγάλη βοήθεια από τον φημισμένο συλλέκτη Breitling Fred Mandelbaum-Breitling η Breitling έφτασε να παράγει σύγχρονες ενημερώσεις για μερικά από τα κλασικά ρολόγια της αεροπορίας.
Φέτος, το εμπορικό σήμα ταξίδεψε πίσω 60 χρόνια για να δημιουργήσει μια εκ νέου έκδοση ενός Navitimer από το 1959 που περιορίζεται σε (τι άλλο;) 1959 κομμάτια. Ενώ το ρολόι των 41 mm μπορεί να φαίνεται πολύπλοκο, συνδυάζει πολλές πληροφορίες (και την καινοτομία του παλιού σχολείου) σε ένα μικρό χώρο. Μεταξύ των χαρακτηριστικών είναι ένας χρονογράφος και περιστρεφόμενο σκελετό ολίσθησης που επιτρέπει στους πιλότους να κάνουν πολύπλοκες υπολογιστικές πτήσεις μόνο κοιτάζοντας τον καρπό. Και, ναι, λέει επίσης και το χρόνο.

 

Hublot Big Bang Sang Bleu II

12best9

12best10

Για να κατανοήσετε την αισθητική του σχεδιασμού πίσω από το Hublot Sang Bleu II, πρέπει να σκεφτείτε μελάνι όπως στα τατουάζ. Όπως ο προκάτοχός του του 2016, αυτό το Sang Bleu δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον φημισμένο καλλιτέχνη τατουάζ Maxime Plescia-Büchi. Οι ακριβείς γεωμετρικές γραμμές του πλαισίου συμπληρώνουν την εξαγωνική κάσα των 45 mm (η οποία είναι διαθέσιμη σε περιορισμένες εκδόσεις τιτανίου ή χρυσού). Μέσα στο εσωτερικό του, το ρολόι διαθέτει μια αυτορυθμιζόμενη κίνηση χρονογράφου, η οποία ενισχύει μόνο την τέχνη της χρονομέτρησης.

 

Chanel J12

12best11

12best12

Η Chanel μπορεί να είναι γνωστή για τη μόδα και τα αρώματα της, αλλά το τμήμα ρολογιών έχει κάνει μεγάλα άλματα τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα καθώς απελευθερώνει νέες εσωτερικές κινήσεις. Αυτή τη χρονιά, η Chanel έδωσε το εικονικό ρολόι J12 (το οποίο μπορεί να δένει στους καρπούς των γυναικών τόσο διαφορετικών όπως η Χίλαρι Κλίντον και η Βικτόρια Μπέκαμ), ένα facelift πριν από την 20ή επέτειό της.
Το νέο J12, το οποίο είναι διαθέσιμο σε γυαλισμένο λευκό ή μαύρο κεραμικό, έχει κάποιες λεπτές ενημερώσεις (συμπεριλαμβανομένης μιας παχύτερης κάσας 38mm και αραβικών αριθμών), αλλά η πραγματική είδηση είναι ότι τώρα διαθέτει το νέο ελβετικό caliber 12.1.

 

Bulgari Octo Finissimo Chronograph GMT

12best13

12best14

Φαίνεται ότι κάθε χρόνο η Bulgari θέτει ένα άλλο ρεκόρ για ένα λεπτότερο ρολόι. Φέτος, το εμπορικό σήμα συνέχισε με τη σειρά του την κυκλοφορία του Octo Finissimo Chronograph GMT, το οποίο ρολόι είναι σε ένα εκπληκτικό πάχος 6,9 χιλιοστών και με κάσα 42 mm. Όπως και το όνομα του ρολογιού υπονοεί ότι διαθέτει έναν χρονογράφο καθώς και την πολύ πρακτική λειτουργία GMT, αλλά αυτό που πραγματικά κάνει αυτό το σχέδιο θαυμάσιο και τόσο ελκυστικό είναι ότι το ενσωματωμένο βραχιόλι είναι εξαιρετικά άνετο στον καρπό.

 

Zenith El Primero A386 Revival

12best15

Για καθαρή καινοτομία, η Zenith κυκλοφόρησε το εντυπωσιακό Defy Inventor, το οποίο διαθέτει τον ταλαντωτή Zenith υψηλής συχνότητας. Αλλά το 2019 σηματοδοτεί επίσης την 50ή επέτειο του θρυλικού κινήματος El Primero, το οποίο είναι ο πρώτος αυτόματος χρονογράφος ή μεταξύ των πρώτων, ανάλογα με την ιστορία που πιστεύετε.
Για να γιορτάσει τη χρυσή επέτειο, η Zenith δημιούργησε τρία μοντέλα αναγέννησης El Primero A386 με κάσα των 38 mm σε κίτρινο χρυσό, σε λευκό χρυσό και σε ροζ χρυσό. Κάθε μία περιορίζεται σε μια έκδοση των 50 και χαρακτηρίζει το τρίο της υπογραφής των χρωματιστών υπο-μητρώων του Zenith.

 

The Joseph Bulova Collection

12best16

12best17

Ενώ οι κινήσεις αυτόματης και χειροκίνητης περιέλιξης είναι σαφώς οι πιο βραβευμένοι συλλέκτες ρολογιών, η Bulova κάνει μια επανεκκίνηση ενός ψηφιακού δεινοσαύρου από τη δεκαετία του 1970 - το Computron - το οποίο διαθέτει τραπεζοειδές περίβλημα που μοιάζει με φουτουριστικό (εάν ζείτε στη δεκαετία του ‘70) απεικόνιση.
Αλλά η πραγματική ματιά στη Baselworld ήταν η συλλογή Joseph Bulova, η οποία αποτίνει φόρο τιμής στον ιδρυτή της μάρκας. Η συλλογή εμπνευσμένη από τα ρολόγια από τη δεκαετία του 1920 έως τη δεκαετία του 1940, διαθέτει 16 μοντέλα των 38 mm σε τρία στυλ: round, tank and tonneau, που είναι ένα πραγματικό νοκ-άουτ, ιδιαίτερα με τους αριθμούς Art Deco και ασημένιο dial. Και οι τρεις παραλλαγές, που έρχονται σε περιορισμένες εκδόσεις των 350, μοιράζονται την ίδια αυτόματη κίνηση και η οποία έχει την υπογραφή του Joseph Bulova και το “1875” προς τιμήν του έτους που ιδρύθηκε το εμπορικό σήμα.

 

TAG Heuer Connected Modular 45 Golf Watch

12best18

12best19

Ενώ η TAG Heuer μπορεί να γιορτάζει τη νέα συλλογή Autavia Isograph, ήταν μια προσθήκη στη γραμμή Connected Modular της μάρκας που ήταν η πιο εντυπωσιακή κυκλοφορία φέτος.
Το Connected Modular 45 Golf Watch είναι σαν να φοράτε ένα caddy στον καρπό σας. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία GPS μέσα στην έξυπνη τεχνολογία Android, ο Golf Edition links συνδέεται με μια εφαρμογή τηλεφώνου που έχει προπληρωθεί με 39.000 μαθήματα σε όλο τον κόσμο και παρέχει ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την απόσταση και τους κινδύνους και προσφέρει 2-D χαρτογράφηση στο ρολόι και 3-D απεικονίσεις στο τηλέφωνο. (Επίσης, διατηρεί το σκορ για έως και τέσσερις παίκτες.) Το καλύτερο από όλα, η εφαρμογή είναι ελεύθερη για να μπορείτε να την κατεβάσετε με το ρολόι του TAG Heuer, αλλά μπορεί επίσης να συνδυαστεί με ένα ρολόι Apple και το iPhone.
Ονομάστηκε Nicklaus of Time.

 

MB&F Legacy Machine Flying T

12best20

12best21

Κατά τη διάρκεια του Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH) νωρίτερα φέτος, η MB & F προσέφερε μια κρυμμένη ματιά στο πρώτο της γυναικείο ρολόι. Στη Baselworld, το εμπορικό σήμα αποκάλυψε το Legacy Machine Flying T (για το tourbillon), και είναι μια ομορφιά.
Το θολωτό ρολόι διατίθεται σε τρεις παραλλαγές των 38,5 mm: μαύρη λάκα, έκδοση pavé διαμαντιού και μοντέλο διαμαντιών μπαγκέτας, που ενισχύουν την εμφάνιση του ρολογιού του χιονιού. Εκτός από έναν κεκλιμένο λακαριστό επιλογέα, το κεντρικό τμήμα του ρολογιού είναι το 60-second flying tourbillon. Έτσι, παρόλο που η MB & F ίσως αποκάλυψε τελικά τη θηλυκή της πλευρά, μην εκπλαγείτε αν οι άνδρες θέλουν να φορέσουν ένα.

 

Tudor Black Bay P01

12best22

12best23

Τα τελευταία χρόνια, η Tudor έχει διαλέξει πραγματικά τις παραλλαγές για τις συλλογές του Black Bay. Αυτή τη χρονιά, εκτός από τα όμορφα και νέα μοντέλα από ανοξείδωτο ατσάλι και χρυσό, η μάρκα γύρισε πίσω στα αρχεία της για να επανασχεδιάσει ένα πρωτότυπο που αναπτύχθηκε για το Ναυτικό των ΗΠΑ στη δεκαετία του 1960.
Το Black Bay P01 είναι ένας ανθεκτικός δύτης από ανοξείδωτο ατσάλι με κάσα 42 mm και με διπλή κατεύθυνση 12 ωρών (με ασυνήθιστο σύστημα ασφάλισης) και ένα στέμμα στις 4 η ώρα. Ενώ το ρολόι ταιριάζει σαφώς στο σύμπαν του Black Bay, θα ξεχωρίσει επίσης σε μια θάλασσα καταδυτικών ρολογιών.