Image
Image
Image
Image

Bremont το απόλυτο βρετανικό ρολόι

Η Bremont αποτίνει φόρο τιμής στην RAF για την τελευταία της κυκλοφορία

bremont1

Η Bremont, η κορυφαία μάρκα ρολογιών πολυτελείας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανακοίνωσε την τελευταία περιοδεία περιορισμένης κυκλοφορίας, που δημιουργήθηκε για να σηματοδοτήσει την εκατονταετηρίδα του Royal Air Force του επόμενου έτους. Θα υπάρχουν τρεις εκδόσεις του ρολογιού Bremont 1918, το καθένα από τα οποία περιέχει μικροσκοπικά κομμάτια κατασκευασμένα από υλικά από ένα τετράπριο των θρυλικών αεροσκαφών RAF, ακόμα και αεροπλάνα, συμπεριλαμβανομένου του Spitfire που κατέπεσε το Dunkirk τον Ιούνιο του 1940 και παρέμεινε βυθισμένο σε παράκτια άμμο μέχρι να ανακτηθεί το 1986 και να αποκατασταθεί. Η Bremont θα δωρίσει έσοδα από τις πωλήσεις των ρολογιών στη Βασιλική Ένωση Αεροπορικών Δυνάμεων (RAFA), μια φιλανθρωπική οργάνωση που υποστηρίζει το σημερινό και πρώην προσωπικό της RAF που έχει ανάγκη.

bremont2


Τα πολυτελή ρολόγια ειδικής έκδοσης που περιλαμβάνουν μικροσκοπικά κομμάτια ιστορικών ειδών - γενικά που σχετίζονται με την αεροπορία ή τη βρετανική ιστορία - είναι ένα επαναλαμβανόμενο θέμα για το Bremont, το οποίο ιδρύθηκε και διοικείται από τους αδελφούς αεροπόρων Nick και Giles English. Είναι μια δεκαετία από τότε που ξεκίνησε το τώρα εξαιρετικά συλλεκτικό EP120, το οποίο περιείχε κομμάτια ενός διάσημου Spitfire με το ίδιο όνομα. Ακολούθησαν τα ρολόγια που συνδέονται και περιέχουν τμήματα HMS Victory, τα μηχανήματα Enigma του Bletchley Park και τα αεροσκάφη που πετούσαν οι αδελφοί Wright.
«Ο Giles και εγώ εκπαιδευτήκαμε με την RAF όταν ήμασταν νέοι και μάθαμε να πετάμε μαζί τους, οπότε αυτό είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό», λέει ο Nick English, μιλώντας σήμερα στο Telegraph. «Μεγάλωσα με εκατοντάδες αφίσες και μοντέλα αεροπλάνων RAF στα υπνοδωμάτιά μας. Η RAF είναι η παλαιότερη αεροπορία στον κόσμο και οι πιλότοι της είναι ακόμα οι καλύτεροι εκπαιδευμένοι».

bremont3


Το Bremont 1918 είναι ένας χρονογράφος GMT με σχέδιο σχεδίασης με θέμα την κληρονομιά, εκ των οποίων 75 μοντέλα θα γίνονται σε ροζ χρυσό με μαύρο καντράν, 75 σε λευκόχρυσο με μπλε καντράν σε δύο τόνους και 275 σε ανοξείδωτο χάλυβα με ασημί καντράν.
Στο κάτω μέρος του πίνακα είναι μια οθόνη ημέρας / νύχτας για το χέρι GMT, την πρώτη φορά που αυτό παρουσιάστηκε σε ρολόι Bremont. Αντί για τη συνήθη εμφάνιση ενός ηλίου για τη νύχτα και το φεγγάρι για τη νύχτα, το Bremont 1918 ρολόι δείχνει ένα spitfire σε έναν μπλε ουρανό κατά τη διάρκεια της ημέρας, και ένα βομβαρδιστικό Lancaster σε ένα μαύρο ουρανό φωτιζόταν από προβολείς δέσμες τη νύχτα.

bremont4


Υπάρχουν τέσσερα αεροσκάφη, τα μικροσκοπικά απορριπτόμενα θραύσματα των οποίων βρίσκονται μέσα στα ρολόγια και αποτελούν μέρος του αυτόματου ρότορα σχήματος έλικα ορατού μέσω της θήκης. Το Supermarine Spitfire Mk 1 N3200 κατασκευάστηκε το 1939 και αφού ανακτήθηκε από την άμμο της Dunkirk, αναστηλώθηκε από τον Mark One Partners και ξεκίνησε πάλι το 2014. Ο Mk 1 Hurricane P3717 είδε δράση στη μάχη της Βρετανίας πριν συντριβεί στη Ρωσία. Το αλουμίνιο από το δέρμα και από τα δύο επίπεδα σχηματίζει μια λεπίδα στο ρότορα κίνησης.
Το Bristol Blenheim Mk 1L 6739 (το τελευταίο Μπρίστολ Μπλένχαϊμ που έτρεχε ακόμη) χρησίμευσε ως μαχητής νύχτας στη Μάχη της Βρετανίας και το αλουμινένιο του δέρμα σχηματίζει μια άλλη λεπίδα έλικας του ρότορα. Ίσως με μεγαλύτερη ακρίβεια, το RAF SE5a που χρονολογείται από το 1917 είναι ένα από τα πρώτα αεροσκάφη της RAF που επιβιώνουν, βλέποντας δράση στη Γαλλία το 1918. Ένας καπλαμάς από ξύλο από την αρχική ράβδο πηδαλίου έχει κατασκευαστεί και ενσωματωθεί στο ρότορα κίνησης.

bremont5