Image
Image
Image
Image

Γιατί οι άνθρωποι εξακολουθούν να φοράνε ρολόγια;

Η ώρα, η ημερομηνία και η μέρα της εβδομάδας είναι διαθέσιμες με το πάτημα ενός κουμπιού

Οι πληροφορίες ενός ρολογιού, που είναι να μας δείχνει την ώρα, την ημερομηνία και την ημέρα της εβδομάδας, βρίσκονται διάχυτες παντού. Γιατί λοιπόν εξακολουθούμε και τα φοράμε;

why 1

Ανακαλύψαμε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο της Michelle Graff του “Natiolan Jeweler” και σας το παρουσιάζουμε.

Ποια είναι η σημερινή ανάγκη για την πώληση και τη χρήση των ρολογιών η οποία συνεχίζεται. Ποιος τα φοράει; Με ποιο σκοπό; Και ποια μεγέθη αγοράζουν;
Ο ηλεκτρικός φωτισμός, για παράδειγμα, αντικατέστησε την ανάγκη για λεπτούς αναμεταδότες - ρολόγια, βοηθώντας τον χρήστη όταν βρίσκετε σε πλήρη σκοτάδι και οι υπολογιστές κατάδυσης αντικατέστησαν το ρολόι κατάδυσης ως αναγκαιότητα, αν και πολλοί δύτες εξακολουθούν να έχουν ένα.
Και, σαφώς το πιο πρόσφατο και σχετικό, είναι το smartphone, με το οποίο ο καθένας έχει ανά πάση στιγμή όλες τις απαραίτητες πληροφορίες διαθέσιμες.
Όλα αυτά τα ερωτήματα μου δημιούργησαν την περιέργεια να αρχίσω την έρευνα μου.

why 3

Τα ρολόγια είναι επίσης ακόμα ένα πράγμα
Μεταξύ των άλλων, διαπίστωσα ότι ο αριθμός των ατόμων που φορούσαν ρολόγια ξεπέρασε κατά πολλή τους αριθμούς που δεν είχαν.
Ανακάλυψα επίσης ότι αγοράζουν τα ρολόγια τους σε ένα ευρύ φάσμα χώρων, από ηλεκτρονικά καταστήματα, ιστοσελίδες δημοπρασιών, ανεξάρτητα κοσμηματοπωλεία και πολυκαταστήματα, ενισχύοντας αυτό που ήδη γνωρίζουμε: ότι η αγορά για την απόκτηση κοσμημάτων και ρολογιών έχει καταστεί πολύ πιο κατακερματισμένη.
Οι απαντήσεις από τους άνδρες που φορούσαν ρολόγια δεν ήταν έκπληξη.
Οι περισσότεροι είπαν ότι φορούν ρολόγια επειδή αισθάνονται ότι η επιλογή κοσμημάτων τους είναι περιορισμένη, και μου εξήγησαν: “Τα ρολόγια είναι το μοναδικό κόσμημα που φοράω. Είναι το αξεσουάρ μου. “
Οι απαντήσεις των γυναικών ήταν πιο ποικίλες και ενδιαφέρουσες : φορούν ρολόι επειδή είναι ευκολότερο από το να σκάβουν για να βρουν το τηλέφωνό τους από το πορτοφόλι τους κάθε φορά που χρειάζονται έλεγχο χρόνου και / ή το βλέπουν σαν αξεσουάρ που συμπληρώνει την εμφάνιση τους, με τον ίδιο τρόπο που κάνει και το κόσμημα.

Ένας ερωτώμενος κάτοχος ενός 38,5 mm χαλαζία Omega Aqua Terra (που αγόρασε σε ανεξάρτητο κοσμηματοπώλη) έδωσε μια απάντηση που ήταν ένα μείγμα και των δύο: «Βρίσκω τον έλεγχο του καρπού μου πολύ πιο λεπτό από το τράβηγμα του τηλεφώνου μου για να ελέγξω το χρόνο. “
Λίγες άλλες γυναίκες δήλωσαν ότι έχουν αρκετά σημαντικές συλλογές ρολογιών και αγαπούν τα ρολόγια τους όσο και τα κοσμήματα.
Έχω έναν φίλο ειδικό που έχει, κατά τα λεγόμενά της, “μια αρκετά μεγάλη συλλογή”, η πλειοψηφία της οποίας του προσφέρθηκε ως δώρα.
Το καθημερινό ρολόι Omega Seamaster, για μια γυναίκα, μας εξηγεί ότι το έλαβε ως δώρο αποφοίτησης (και επίσης αγοράστηκε σε ένα τοπικό κατάστημα κοσμημάτων).

why 2

Θέματα μεγέθους
Ζήτησα επίσης από τις γυναίκες συγκεκριμένα για το προτιμώμενο μέγεθος ρολογιών τους και διαπίστωσα ότι, κατά πολύ συντριπτική πλειοψηφία, προτιμούσαν ρολόγια με μεγαλύτερες κάσες . (Σημειώστε εδώ: Εφόσον ρωτούσα γενικά το Facebook και όχι μόνο το εμπόριο, δεν έψαξα ειδικά για το μέγεθος του χιλιοστού. Δεν περίμενα ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα το ξέρουν αυτό).
Είναι ενδιαφέρον ότι δύο ζευγάρια που απάντησαν στο ερώτημά μου είπαν ακριβώς το αντίθετο τους αρέσουν τα ρολόγια με μικρότερες κάσες.
Ένας πρώην συνάδελφος και φίλος σημείωσε: “Είχα πάντα μια συγγένεια για τα αναλογικά ρολόγια ... Μου αρέσει ένα καλά κατασκευασμένο, καλά σχεδιασμένο εργαλείο ή κομμάτι μηχανημάτων, και τα ρολόγια προσελκύουν επίσης την φετιχιστική μου αίσθηση του συναισθήματος και της νοσταλγίας .

“Ξέρω ότι δεν ζητήσατε από τους άντρες, αλλά είμαι οδυνηρός για τα παράλογα υπερμεγέθη στα ρολόγια των ανδρών αυτές τις μέρες ... Αυτά τα ρολόγια σε μεγέθους bagel πρέπει να φύγουν”.

why 4


Η ανάγκη των μεγαλύτερων ρολογιών για τις γυναίκες, σε συνδυασμό με την επιθυμία των ανδρών για μικρότερα ρολόγια, οδήγησε σε αυτό που είδα πολλή στη Baselworld του φετινού έτους. Ρολόγια που μπορούν να θεωρηθούν είτε μικρότερα για τον άντρα είτε μεγαλύτερα ρολόγια για τη γυναίκα, που έχουν ως σκοπό την ουδετερότητα των φύλων .
Είναι το ίδιο πράγμα που συμβαίνει τώρα στα ρούχα. Λίγο πριν από τη Baselworld, στην πραγματικότητα, ο οίκος μόδας H & M ξεκίνησε μια συλλογή unisex casual ρούχα που ονομάζεται Denim United.
Ενώ το Omega είχε πλέον δύο προσθήκες στα 41 χιλιοστά στη συλλογή Seamaster Aqua Terra Master Chronometer, η μάρκα εισήγαγε επίσης αυτό το μοντέλο από ανοξείδωτο ατσάλι και στα 38 χιλιοστά με μπλε dial.

why 5


Η Bulova έχει ξεκινήσει την εκστρατεία να μην κατηγοριοποιήσει τα ρολόγια ως αντρικά ή για κυρίες. Τα ρολόγια στις νέες κλασικές και αυτόματες συλλογές της σειράς κυμαίνονται σε μέγεθος από 39 έως 41 χιλιοστά και δεν είναι ιδιαίτερα «αρσενικά» ή «θηλυκά».
Επίσης στο Baselworld, η Longines κυκλοφόρησε μια όμορφη προσθήκη στη συλλογή Heritage που είναι στα 40 χιλιοστά, είναι επίσης το μέγεθος ενός άλλου από τα αγαπημένα μου ρολόγια, το ρολόι πιλότου του Big Crown 1917 Limited της Oris.
Λατρεύω τη vintage εμφάνιση και των δύο και ως γυναίκα που φοράει ήδη ένα ρολόι 38 χιλιοστών, δεν θα δίσταζα να ανεβαίνω στα 40 χιλιοστά για καθένα από αυτά.

why 5

Τι γίνεται με τα Smartwatches;
Ενώ συνολικά οι περισσότεροι άνθρωποι ανέφεραν ότι φορούσαν τακτικά ένα ρολόι, υπήρξαν μερικοί άνθρωποι που δήλωσαν ότι είχαν εγκαταλείψει ένα παραδοσιακό ρολόι υπέρ ενός FitBit, Garmin ή Apple Watch.
“Φοράω ένα FitBit, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα ρολόι. Από την αυγή του κινητού τηλεφώνου, έχω σταματήσει να φοράω ρολόγια τακτικά “, έγραψε μία γυναίκα.
Το Apple Watch μπορεί να μην ήταν ένα τεράστιο χτύπημα, αλλά οι άνθρωποι μοιάζουν με έξυπνες συσκευές που όχι μόνο δείχνουν το χρόνο, αλλά παρακολουθούν τα βήματα τους, τις θερμίδες που καίγονται κλπ. Ένας άνθρωπος σημείωσε ακόμη ότι το Apple Watch έχει εφαρμογή που “αναπνέει”, βαθιά αναπνοή λοιπόν για διαλογισμό. ΕΝΤΑΞΕΙ.

Αλλά αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, για μερικούς, η χρήση μιας συσκευής παρακολούθησης δραστηριότητας που αναφέρει επίσης και την ώρα, έχει χρησιμεύσει ως υπενθύμιση, και ότι η εξέταση του καρπού σας για να ελέγξετε το χρόνο είναι απλά ευκολότερη.

Πηγή: www.nationaljeweler.com