Image
Image
Image
Image

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΜΑΡΚΑ ROAMER

Επέστρεψε στην οικογένεια που την πρώτό αντιπροσώπευσε στην Ελλάδα

Η ιστορία συνεχίζεται με τον Γεώργιο Κουγιουμτζόπουλο τον νεότερο να εκπροσωπεί την αντιπροσώπευση και διανομή της μάρκας για την Ελληνική και την Κυπριακή αγορά.

roamer 1

Όλα ξεκίνησαν το 1955 με τον Γεώργιο Κουγιουμτζόπουλο να αντιπροσωπεύει την ελβετική μάρκα ROAMER στην Ελλάδα, στη συνέχεια και συγκεκριμένα από το 1970 μέχρι και το 1985 ανέλαβε την επιχείρηση ο γιός του Πολύκαρπος Κουγιουμτζόπουλος σημειώνοντας εξαιρετική πορεία.

Σήμερα η σκυτάλη πέρασε στην τρίτη γενεά με τον Γεώργιο Κουγιουμτζόπουλο τον νεότερο να βρίσκεται στα ηνία της επιχείρησης.

Ο ίδιος δηλώνει ότι πιστεύει πάρα πολύ στην επιτυχία της μάρκας στην Ελληνική και την Κυπριακή αγορά και ως απόδειξη αυτού σκοπεύει να επενδύσει σημαντικά ποσά στην προβολή και διαφήμιση της, κυρίως στην τηλεόραση.
Ο στόχος του είναι η καθιέρωση ενός ελβετικού ρολογιού προσιτό στους πολλούς και όχι για τους λίγους.

roamer 2

Σχετικά με τη ROAMER
Από το 1888, η Roamer σημάδεψε την ιστορία της ελβετικής βιομηχανίας ρολογιών, επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση τιμής για τα Ελβετικά ρολόγια. Η καθιέρωση πολυτελών μηχανικών ρολογιών για όλους - μέσω της καινοτομίας και των έξυπνων κατασκευαστικών λύσεων - είναι η αποστολή της Roamer από την ίδρυσή της. Έχοντας ήδη ένα μεγάλο δίκτυο σε περισσότερες από 100 χώρες, η Roamer είναι ένα από τα κορυφαία ελβετικά παραδοσιακά brands στην αγορά των μεσαίων τιμών.
www.roamer.ch

roamer 3

Η Roamer ιδρύθηκε το 1888 από τον οραματιστή και κοινωνικά υπεύθυνο επιχειρηματία Fritz Meyer. Τον πρώτο καιρό, το εργαστήριο Meyer παρήγαγε ένα και μόνο προϊόν - μια διαφυγή κυλίνδρου – την οποία και πωλούσε στους «etablisseurs». Εκείνη την εποχή η παραδοσιακή ελβετική βιομηχανία ρολογιών αποτελούνταν από μικρά ανεξάρτητα συνεργεία τα οποία κατασκεύαζαν εξειδικευμένα προϊόντα και στην συνέχεια θα συγκεντρώνονταν από έναν «establisher» για την συναρμολόγησή ολόκληρου του ρολογιού. Οι μεταγενέστερες αλλαγές προέβλεπαν και τις αλλαγές σε ολόκληρη την ελβετική ωρολογοποιία, καθώς μεγάλωνε η εταιρεία από μια εξοχική κατοικία σε μια παγκόσμια και κάθετα ολοκληρωμένη βιομηχανία.
Από το 1895, η εταιρεία άρχισε να παράγει πλήρη ρολόγια και ανέπτυξε το πρώτο δικό της εσωτερικό διαμέτρημα, που το ονομάζει 38, προς τιμήν της ηλικίας του ιδρυτή. Έκτοτε, η εταιρεία αύξησε σταθερά το εργατικό της δυναμικό και την υποδομή παραγωγής της, αυξάνοντας την παραγωγική ικανότητα της ανά έτος.
Το 1923, η εταιρεία τελικά κατασκευάζει όλα τα εξαρτήματα ρολογιών υπό την ίδια στέγη, εξασφαλίζοντας πλήρη έλεγχο της ποιότητας με αποτέλεσμα να γίνει ένας κατασκευαστικός γίγαντας, παράγοντας ένα εκατομμύριο ρολόγια. Μέχρι σήμερα η Roamer καινοτομεί συνεχώς στις διαδικασίες παραγωγής της και εισάγει πολλά έξυπνα αυτόματα διακριτικά σχέδια ρολογιών που επέτρεψαν στην Roamer να παράγει πολυτελή μηχανικά ρολόγια σε προσιτές τιμές.

roamer 4

Watch manufacturing 4.0
Κατά τη διάρκεια των αιώνων, η αποστολή της Roamer και η θέση της στην αγορά δεν έχουν αλλάξει και ως εκ τούτου, από το 2000, το εμπορικό σήμα έχει υιοθετήσει το όραμα της ενοποίησης μηχανών, ωρολογοποιών και διαδικασιών σε ένα ενιαίο ψηφιοποιημένο οικοσύστημα παραγωγής. Σε περισσότερο από μια δεκαετία, οι μηχανικοί της Roamer και οι προγραμματιστές λογισμικού δημιούργησαν ένα κατακόρυφα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής ρολογιών 4.0 στην κατασκευή υψηλής τεχνολογίας στο Mendrisio της Ελβετίας. Ένα εσωτερικώς αναπτυγμένο ιδιόκτητο ημιαυτόματο σύστημα κατασκευής, το οποίο εκτελείται από ρομπότ με μηχανή και στιλβωτικά με εξαιρετικά υψηλή παραγωγικότητα και ποιοτική συνέπεια, επιτρέπει στην Roamer να παράγει ρολόγια πολυτελείας στην αγορά των μεσαίων τιμών. Από την κατασκευή κιβωτίων και εξαρτημάτων ρολογιών στη συναρμολόγησή τους σε ένα ολοκληρωμένο ρολόι και την παράδοσή τους στον πελάτη, ολόκληρη η ροή εργασίας συνδέεται και διαχειρίζεται με αλγόριθμους λογισμικού που βελτιστοποιούν το σχεδιασμό και τη διανομή του έργου σε όλες τις φάσεις παραγωγής.
Η Roamer μπορεί πραγματικά να ισχυριστεί ότι έχει δημιουργήσει ένα σύστημα παραγωγής στο οποίο η παράδοση, οι μηχανές, οι άνθρωποι και οι διαδικασίες συνεργάζονται για να εξασφαλίσουν ποιότητα, σταθερότητα και απόδοση στην παραγωγή: Watch manufacturing 4.0