Image
Image
Image
Image

Γιατί η Γερμανία γύρισε όλο το χρυσό της πίσω;

Η Γερμανία έχει ένα ισχυρό κίνητρο για να επαναπατρίσει τα πολύτιμα μέταλλα της

Η Γερμανία έστειλε κύματα κλονισμού στις αγορές χρυσού στις 16 Ιανουαρίου 2013, όταν ανακοίνωσε τα σχέδια της για να διασφαλίσει ότι η πλειοψηφία του γερμανικού χρυσού θα κρατιέται στο γερμανικό έδαφος μέχρι το 2020. Από τότε τα βλέμματα στρέφονται γύρω από αυτή την απόφαση. Η Γερμανία ενώ έχει το δεύτερο μεγαλύτερο απόθεμα χρυσού στον κόσμο, υπάρχουν τόσοι πολλοί που αναρωτιούνται: Γιατί τα συγκεντρώνει όλα στη Γερμανία;

germany1

Η απόφαση αυτή σήμαινε τη μετακίνηση 374 τόνων χρυσού από το Παρίσι και 300 τόνων χρυσού από την Federal Reserve στη Νέα Υόρκη. Η Γερμανία έχει φέρει τώρα όλο το χρυσό (αξίας περίπου 30 δισ. Δολαρίων) πίσω στα σύνορά της - και το έκανε πολύ νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα. Στις 23 Αυγούστου, η Bundesbank ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε αυτή τη διαδικασία, τρία χρόνια νωρίτερα. Τώρα η κερδοσκοπία στροβιλίζεται για άλλη μια φορά: Τι συμβαίνει με τη Γερμανία και τα τεράστια αποθέματα χρυσού της;

germany2

Η Γερμανία δεν εμπιστεύεται τις Ηνωμένες Πολιτείες
Η Bundesbank δηλώνει ότι αποθηκεύει χρυσό στο εξωτερικό για δύο λόγους: Είναι ευκολότερο να το χρησιμοποιήσει σε μια οικονομική κρίση και είναι ασφαλέστερο από ό, τι θα συνέβαινε σε περίπτωση σοβιετικής εισβολής. Όμως, όπως επεσήμανε ο Robert Morley το 2013, «υπάρχει και ένας τρίτος, άγνωστος και πολύ σημαντικότερος λόγος που η Γερμανία δεν κρατάει το χρυσό της στο σπίτι».
«Επιστρέφει στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», έγραψε. «Όταν οι Σύμμαχοι σταμάτησαν τελικά τη γερμανική μηχανή θανάτου το 1945 - για δεύτερη φορά σε 27 χρόνια - σκόπευαν να εξασφαλίσουν ότι η Γερμανία δεν θα μπορούσε ποτέ να καταστρέψει και πάλι την παγκόσμια ειρήνη. Αναγκάζοντας τη Γερμανία να αποθηκεύσει το χρυσό της στο εξωτερικό ήταν ο κύριος χρηματοοικονομικός μηχανισμός που εμποδίζει τη Γερμανία να ξεκινήσει ποτέ έναν άλλο πόλεμο».
«Όσο οι Σύμμαχοι ελέγχουν το χρυσό της Γερμανίας, οι Σύμμαχοι είχαν ασφαλιστήριο συμβόλαιο του κατακτητή που εξασφάλιζε ότι το Βερολίνο δεν θα ενοχλούσε και πάλι την ειρήνη», συνέχισε. «Χωρίς το χρυσό της, το νόμισμα της Γερμανίας, και κατά συνέπεια η οικονομία της, θα μπορούσε να καταστραφεί σχεδόν από τη μια μέρα στην άλλη. Αλλά τώρα η Αμερική, η Βρετανία και η Γαλλία φαίνεται να πιστεύουν ότι δεν χρειάζονται πλέον αυτό το ασφαλιστήριο συμβόλαιο».
Αλλά η Γερμανία δεν επιστρέφει αυτή την εμπιστοσύνη. Την εποχή εκείνη, ο κ. Ambrose Evans-Pritchard της Telegraph δήλωσε ότι η κίνηση αντιπροσωπεύει «μια εξαιρετική καταστροφή εμπιστοσύνης μεταξύ κορυφαίων κεντρικών τραπεζών». Νωρίτερα φέτος, οι Robert Morley και Andrew Miiller σημείωσαν: «Το γεγονός ότι η Γερμανία επαναπατρίζει τόσο πολύ χρυσό από την Αμερική, δείχνει ότι το επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών είναι σε μεταπολεμικό χαμηλό επίπεδο».
Η απόφαση για επαναφορά του χρυσού ήταν μια πολύ δημόσια δήλωση ότι δεν εμπιστεύεται τις Ηνωμένες Πολιτείες. Κάποιοι στη Γερμανία ανησυχούσαν ακόμη ότι η Αμερική κρατώντας πλέον το χρυσό δεν θα έδινε την άδεια σε γερμανικούς υπαλλήλους να το επιθεωρήσουν. Έτσι, η Γερμανία έδειχνε στον κόσμο ότι δεν πίστευε στην Αμερική για να κρατήσει το αποθεματικό χρυσού χωρίς να κλέψει κάποια από αυτά.

germany5


Προετοιμασία για καταστροφή
Όταν οι καιροί είναι καλοί, οι κεντρικές τράπεζες δεν κάνουν πολλά με το χρυσό τους. Αλλά σε περιόδους κρίσης, όταν οι άνθρωποι χάνουν την εμπιστοσύνη τους στα χαρτονομίσματα, ο χρυσός αποκτά ένα κρίσιμο πλεονέκτημα. Υποστηρίζοντας ένα νόμισμα με χρυσό βοηθάει να πείσει ένα πανικοβλημένο κοινό ότι τα χρήματά του αξίζει να εργαστούν για, την εξοικονόμηση και την αποδοχή ως πληρωμή.
Εάν η Γερμανία έχει περάσει από την πολιτική και υλικοτεχνική προσπάθεια να απαιτήσει με επιτυχία την επιστροφή του χρυσού της στο γερμανικό έδαφος, αυτό θα μπορούσε να είναι ένδειξη ότι οι Γερμανοί προετοιμάζονται για μια κρίση. Κατά τη διάρκεια μιας οικονομικής κρίσης το 1933, η αμερικανική κυβέρνηση κατέσχεσε πράγματι το χρυσό των ιδιωτών της. Εάν μια άλλη καταστροφή χτυπήσει, δεν θα μπορούσε να βοηθήσει στον εφοδιασμό της Γερμανίας;
Πέρα από αυτό, η Γερμανία θα μπορούσε να προετοιμαστεί για μια συγκεκριμένη κρίση. Τον Φεβρουάριο, όταν η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι οι μεταφορές χρυσού θα ολοκληρώνονταν πριν από το χρονοδιάγραμμα, το Reuters έγραψε: «Κάποιοι υποστηρίζουν ακόμη ότι το δεύτερο μεγαλύτερο απόθεμα χρυσού στον κόσμο μπορεί να χρειαστεί για να στηρίξει ένα νέο γερμανικό μάρκο σε περίπτωση διάλυσης της ευρωζώνης».
Ο οικονομολόγος του Πανεπιστημίου της Angers Jörg Guido Hülsmann έκανε παρόμοια σχόλια. «Σε μια μεγάλη κρίση ή μια κατανομή του νομισματικού συστήματος, η ζήτηση για χρυσό, και ως εκ τούτου η τιμή του, θα απογειωνόταν», είπε. «Ο χρυσός της Bundesbank θα άξιζε τότε τόσο πολύ που θα μπορούσε να σώσει το ευρώ αποκλειστικά με βάση την εμπιστοσύνη των αγορών σε αυτήν» (Handelsblatt, 11 Ιουνίου 2017).
Όπως επεσήμανε ο επικεφαλής της Trumpet Gerald Flurry, οι Γερμανοί θα μπορούσαν να έχουν αυτό κατά νου από την αρχή:
Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 1999, ταυτόχρονα με την έναρξη του ευρώ, η Γερμανία αγόρασε τεράστια αποθέματα χρυσού. Αρκετά, σύμφωνα με την Economic Intelligence Review, για να υποστηρίξει ένα ολόκληρο νόμισμα (Μάρτιος 2000). Επιπλέον, όταν οι 11 χώρες προσχώρησαν στο ευρώ, υπέγραψαν ότι τα χρυσά αποθέματά τους θα είναι στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στη Φρανκφούρτη, Γερμανία...
Η ΕΚΤ έχει την κατοικία της στη Γερμανία. Τα αποθέματα χρυσού της βρίσκονται στη Γερμανία.
Φέρνοντας το χρυσό σπίτι της, η Γερμανία προετοιμάζεται για μια κρίση, ή ακόμα και για προετοιμασία λύσης για την κρίση του ευρώ: ένα νέο νόμισμα που υποστηρίζεται από χρυσό.

germany3

Γιατί αυτή η βιασύνη;
Το γεγονός ότι στη Γερμανία επρόκειτο να της πάρει επτά χρόνια για να φέρει το χρυσό σπίτι της έθεσε πολλά ερωτήματα ανάμεσα στους ενθουσιώδεις ανθρώπους του χρυσού. «Είναι ενδιαφέρον ότι η γερμανική κεντρική τράπεζα λέει ότι θα χρειαστούν επτά χρόνια για να πάρει το χρυσό της από την Αμερική», έγραψε ο Robert Morley. «Η Αμερική εξακολουθεί να διστάζει να εγκαταλείψει τον έλεγχο του χρυσού της Γερμανίας;»
Το μεγάλο χρονοδιάγραμμα οδήγησε σε φρικτές φήμες ότι η Αμερική είχε πράγματι πωλήσει χρυσό της Γερμανίας και χρειάστηκε χρόνο για να αγοράσει σταδιακά τις αντικαταστάσεις. Από τη στιγμή που η μεταβίβαση ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2013, οι τιμές του χρυσού μειώθηκαν δραματικά. Η θεωρία είναι ότι η χαμηλότερη τιμή χρυσού επέτρεψε στις ΗΠΑ να αγοράσουν το χρυσό πιο γρήγορα από το αναμενόμενο.
Αυτές είναι όλες οι εικασίες. Αλλά εδώ είναι τα σημαντικότερα, ίσως η Γερμανία είναι αυτή τώρα σε πιο επείγουσα κατάσταση για να πάρει αυτό το χρυσό υπό τον έλεγχό της.
Ο χρυσός βοηθά τη Γερμανία να σπάσει την εξάρτησή της από τις Ηνωμένες Πολιτείες και θα μπορούσε να την βοηθήσει να θέσει τα θεμέλια για ένα νέο οικονομικό σύστημα σε μια περίοδο κρίσης. Με τις σχέσεις μεταξύ της Γερμανίας και των Η.Π.Α. να πέφτουν, η Γερμανία είναι ανυπόμονη να κινηθεί;
Μια τέτοια κίνηση από τη Γερμανία θα σήμαινε μαζικές αναταραχές για τον κόσμο. Η Αγία Γραφή είναι γεμάτη από προφητείες της πτώσης της Αμερικής και την άνοδο μιας νέας οικονομικής δύναμης. Δευτερονόμιο 28:52 προφητείες μιας οικονομικής πολιορκίας που έρχεται στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Βίβλος λέει ότι η Ευρώπη θα αναλάβει παγκόσμια οικονομική ηγεσία. Η Αποκάλυψη 18:3 δηλώνει ότι «οι έμποροι της γης είναι κερωμένοι πλούσιοι» μέσω αυτής της οικονομικής δύναμης.
Μεταφέροντας το χρυσό πίσω στη Φρανκφούρτη, οι Γερμανοί σηματοδοτούν την έλλειψη εμπιστοσύνης τους στην Αμερική και τη διευθέτηση του τι θα μπορούσε να είναι το δικό τους οικονομικό σύστημα. Το 2008, καθώς ξεκίνησε η κρίση του ευρώ, ο κ. Flurry
έγραψε:
Παρακολουθήστε τη Γερμανία. Παρακολουθήστε τη Γερμανία να είναι στην ηγετική θέση στην αναδιάρθρωση όχι μόνο των οικονομιών των κρατών μελών της ΕΕ, αλλά και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Αυτή η ένωση θα είναι ενωμένη και στη συνέχεια θα καθοδηγείται από το Βατικανό.

germany6

Ποιοί είναι τώρα η πραγματική υψηλή οικονομική δύναμη σε αυτό τον κόσμο; Η Γερμανία.
Και αυτό σχεδιάστηκε προσεκτικά. Ο συνδυασμός Γερμανίας-Βατικανού κερδίζει δύναμη που αυτός ο κόσμος δεν μπορεί καν να φανταστεί!
Η κρίση στην Ελλάδα αποτελεί πρόδρομο μιας ολόκληρης εξάντλησης παρόμοιων κρίσεων που σύντομα θα ξεσπάσουν σε ολόκληρη την Ευρώπη. Θα αποτελέσουν τον καταλύτη για το ηγετικό έθνος της ΕΕ, τη Γερμανία, να φτάσει στο προσκήνιο με λύσεις της δικής της δημιουργίας. Η βιβλική προφητεία δηλώνει ότι το αποτέλεσμα θα είναι ένα ευρωπαϊκό υπέρ κράτος με τη Γερμανία στο τιμόνι. Και αυτό δεν είναι καλά νέα για την Αμερική, τη Βρετανία και το μικρό έθνος που ονομάζεται Ισραήλ.
Με όλο το χρυσό πίσω, η Γερμανία είναι πλέον ένα σημαντικό βήμα πιο κοντά σε αυτό.

Πηγή: www.thetrumpet.com