Image
Image
Image
Image

DE BEERS: ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2014

Εξόρυξη 32,6 εκατ. καρατιών ακατέργαστων διαμαντιών

gemologies

Αν και μια διακοπή για λόγους ασφαλείας επηρέασε την εξόρυξη κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2014, η μητρική εταιρεία Anglo American ανέφερε ότι η De Beers εξόρυξε συνολικά 32,6 εκατομμύρια καράτια ακατέργαστων διαμαντιών κατά το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, σε σύγκριση με 31,2 εκατομμύρια το 2013, ποσότητα που συνιστά μια αύξηση κατά 5 τοις εκατό.
Η Anglo American δήλωσε ότι η αύξηση αυτή οφείλεται στην αυξημένη παραγωγή από την Debswana, η οποία αποτελεί κοινοπραξία της εταιρείας με την κυβέρνηση της Μποτσουάνα. Τα ορυχεία Jwaneng και Orapa πέτυχαν υψηλότερη απόδοση, που προέκυψε από τη βελτιωμένη απόδοση των μονάδων επεξεργασίας τους.
Κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2014, που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου, η παραγωγή της DeBeers σημείωσε πτώση κατά 8%, από τα 9,1 εκατομμύρια καράτια στα 8,4 εκατομμύρια. Η υποχρεωτική διακοπή για λόγους ασφαλείας στο ορυχείο Snap Lake στον Καναδά, καθώς και η χαμηλότερης κατάταξης παραγωγή διαμαντιών στα ορυχεία Orapa και Venetia «ευθύνονται» για αυτή τη μείωση. Σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2014, η παραγωγή διαμαντιών ήταν ελαφρώς, αυξημένη κατά 2 τοις εκατό.
Η De Beers είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παγκοσμίως παραγωγός διαμαντιών στον κόσμο, όπως αναφέρει η ίδια με βάση τα στοιχεία για την παραγωγή του 2014. Την περασμένη εβδομάδα, η Rio Tinto κυκλοφόρησε τα δικά της στοιχεία για το έτος 2014, αποκαλύπτοντας ότι η παραγωγή ακατέργαστων διαμαντιών μειώθηκε 13 τοις εκατό σε σχέση με την αντίστοιχη παραγωγή του 2014.