Image
Image
Image
Image

Δύο νέα μεγάλα κίτρινα διαμάντια

Στα ορυχεία της Canadian Diamond ανακαλύφθηκαν τα πολύτιμα ορυκτά

canadian yellows 1

Η Arctic Canadian Diamond ανακάλυψε ένα κίτρινο διαμάντι 71 καρατιών, ενώ η Mountain Province ανέφερε ότι ανακάλυψε μια πέτρα σχεδόν 152 καρατιών στο Gahcho Kué.
Δύο εταιρείες εξόρυξης ανακάλυψαν πρόσφατα μεγάλα κίτρινα ακατέργαστα διαμάντια στον Καναδά, συμπεριλαμβανομένου ενός λίθου που θα μπορούσε να είναι ο μεγαλύτερος και πιο φανταχτερός σε ζωηρό κίτρινο, λίθος της χώρας.
Η Arctic Canadian Diamond ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι στις 25 Αυγούστου, εξόρυξε ένα οκτάεδρο διαμάντι 71,26 καρατιών από το “Misery Pipe” στο ορυχείο Ekati στα βορειοδυτικά εδάφη, ένα μέρος που είναι γνωστό για την παραγωγή κίτρινων διαμαντιών.
Οι ειδικοί του κλάδου επιβεβαίωσαν ότι είναι πιθανότατα ο μεγαλύτερος σε ζωηρό χρώμα πολύτιμος λίθος που ανακαλύφθηκε ποτέ στον Καναδά.
Το μεγαλύτερο διαμάντι που βρέθηκε ποτέ στον Καναδά -ή σε όλη τη Βόρεια Αμερική, για την ακρίβεια- ήταν μια κίτρινη πέτρα που ζύγιζε σχεδόν 553 καράτια.
Ανακαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2018 στο ορυχείο Diavik Diamond, το οποίο απέχει λιγότερο από 20 μίλια από το Ekati, αλλά δεν είναι φανταχτερό ζωηρό κίτρινο, σημείωσε η Arctic Canadian.

canadian yellows 2

Σχολιάζοντας την ανακάλυψη του κίτρινου διαμαντιού 71 καρατιών, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Arctic Canadian Rory Moore είπε: ”Αυτός ο ιστορικός φανταχτερός ζωηρός κίτρινος πολύτιμος λίθος συνεχίζει να αναδεικνύει τον Καναδά ως σημαντικό παίκτη στην παγκόσμια σκηνή για την εξόρυξη διαμαντιών… Αυτή η πέτρα είναι μια απόδειξη για την ικανότητα της Ekati να προσφέρει αξία τώρα και στο μέλλον”.
Η εταιρεία είπε ότι τελικά θα θέσει την πέτρα προς πώληση, αν και εξακολουθεί να μην έχει αποφασίσει ακριβώς το πότε και το πώς.
Το άλλο μεγάλο, πρόσφατο εύρημα κίτρινου διαμαντιού προήλθε από το ορυχείο Gahcho Kué, το οποίο ανήκει στην Mountain Province Diamonds Inc. και την De Beers Canada.
Η Mountain Province είπε στις 31 Αυγούστου ότι είχε ανακαλύψει ένα οκτάεδρο διαμάντι 151,60 καρατίων ”εξαιρετικής” διαύγειας και χρώματος, αν και η εταιρεία εξόρυξης δεν διευκρίνισε τον ακριβή βαθμό χρώματος της πέτρας.
”Αυτό το σημαντικό διαμάντι αντιπροσωπεύει ένα σαφές παράδειγμα της ικανότητας του ορυχείου Gahcho Kué να ανακτά με συνέπεια πολύτιμους λίθους υψηλής ποιότητας εξαιρετικά μεγάλου μεγέθους”, δήλωσε ο Reid Mackie, αντιπρόεδρος μάρκετινγκ διαμαντιών της Mountain Province.
”Αυτά τα πετράδια είναι ιδιαίτερα περιζήτητα από συλλέκτες σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο για την ομορφιά τους, αλλά όλο και περισσότερο, για την καναδική καταγωγή τους”.
Το κίτρινο διαμάντι 152 καρατίων επρόκειτο να βγει προς πώληση στο γραφείο του Ομίλου Bonas στην Αμβέρσα μαζί με περισσότερα από 90 άλλα ακατέργαστα διαμάντια από την Gahcho Kué βάρους 10,8 καρατίων ή περισσότερο.