Image
Image
Image
Image

Ο ασφαλής τρόπος αγοραπωλησίας διαμαντιών που παράγονται σε εργαστήρια

Τα εργαστηριακά διαμάντια αποκτούν όλο και περισσότερη δημοτικότητα, γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι θα είστε έτοιμοι να προσδιορίσετε την ποιότητά τους όταν θα τα συναντήσετε.

1 diamond

Οι αναφορές από τη GIA
Τα διαμάντια που παράγονται στο εργαστήριο αυξάνονται διαρκώς με βελτιωμένη ποιότητα και νέα χρώματα σε τιμές που πολλοί βρίσκουν ελκυστικές. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που η ζήτησή και η παρουσία τους στην αγορά ολοένα και μεγαλώνει.
Τα διαμάντια που καλλιεργούνται στο εργαστήριο είναι ελκυστικές επιλογές για τους κοσμηματοποιούς που αναζητούν προσιτές, ελκυστικές εναλλακτικές λύσεις έναντι στα φυσικά διαμάντια. Καθιστούν πιο εύκολη την προσαρμογή στο επιθυμητό μέγεθος, ενώ μπορούν να μεταλλάσσονται σε ποιότητα 4C. Εμφανίζονται επίσης σε ζωηρά χρώματα όπως ροζ, μπλε ή πράσινο, κάτι απίστευτα σπάνιο για τα φυσικά διαμάντια. Τέλος, είναι ιδανικά για τους χρυσοχόους που αναζητούν διαμάντια που δημιουργούνται με έναν ηθικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Γιατί είναι σημαντικές οι πληροφορίες της GIA σχετικά με τα διαμάντια που παράγονται σε εργαστήρια;
«Είστε εσείς και το προσωπικό σας έτοιμοι να αναγνωρίσετε ή να προσδιορίσετε την ποιότητα των διαμαντιών που συναντάτε εάν προέρχονται από εργαστήρια; Σχεδόν αδύνατο να διαχωριστούν από τα φυσικά διαμάντια με γυμνό μάτι, τα διαμάντια που δημιουργούνται στο εργαστήριο απαιτούν δοκιμές για να προσδιοριστεί η ταυτότητά τους. Εμείς στη GIA θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι τόσο εσείς όσο και οι πελάτες σας γνωρίζετε πάντα την ταυτότητα και την ποιότητα αυτού που αγοράζετε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ανανεώσαμε τις πληροφορίες μας για τα διαμάντια που παράγονται σε εργαστήρια, το 2020. Η αναφορά GIA Laboratory - Grown Diamond Report (LGDR) διευκολύνει πιο πολύ από ποτέ τους αγοραστές να γνωρίζουν την ταυτότητα των διαμαντιών τους καθώς και να κατανοούν πλήρως την ποιότητά τους».

2 1799386198001 6200252547001 6200249489001 vs

Βασικά χαρακτηριστικά της ενημερωμένης αναφοράς LGDR
Όταν ένα τεχνητό διαμάντι υποβάλλεται στο εργαστήριό μας, πρώτα εξετάζεται για να διαπιστωθεί εάν είναι φυσικό ή εργαστηριακής καλλιέργειας. Στη συνέχεια, οι ειδικοί της GIA το αξιολογούν χρησιμοποιώντας τα 4Cs, ένα πρότυπο αξιολόγησης που δημιουργήθηκε από την GIA και εφαρμόζεται σε όλο τον κόσμο. Οι ειδικοί αξιολογούν κάθε διαμάντι που καλλιεργείται στο εργαστήριο με την ίδια σχολαστική φροντίδα που αξιολογούν τα φυσικά διαμάντια. Η GIA Laboratory - Grown Diamond Report παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες για το χρώμα και την καθαρότητα των διαμαντιών, βοηθώντας τους καταναλωτές να λάβουν εμπεριστατωμένες αποφάσεις. Η αναφορά περιλαμβάνει επίσης ένα συνδυασμό των χαρακτηριστικών διαύγειας της πέτρας.
Χρησιμοποιώντας φασματοσκοπία και άλλες προηγμένες μεθόδους δοκιμών, οι ειδικοί της GIA μπορούν να προσδιορίσουν τον τρόπο δημιουργίας ενός διαμαντιού μέσω της μεθόδου υψηλής πίεσης, υψηλής θερμοκρασίας (HPHT) ή της μεθόδου χημικής εναπόθεσης ατμών (CVD). Στη συνέχεια, αυτές οι πληροφορίες περιλαμβάνονται στην έκθεση. Εκτός από τη αναφορά της μεθόδου παραγωγής ενός διαμαντιού, η έκθεση Laboratory - Grown Diamond Report αναφέρει επίσης εάν έχουν συμβεί επεξεργασίες μετά την παραγωγή . Τα διαμάντια, είτε καλλιεργούνται στο εργαστήριο είτε φυσικά, μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία με τη μέθοδο HPHT για να αποκτήσουν ένα φανταχτερό χρώμα, όπως ροζ, μπλε, πράσινο ή κίτρινο ή για να βελτιώσουν την ποιότητα του χρώματος από D σε Z. Το LGDR της GIA επιτρέπει στους καταναλωτές να γνωρίζουν εάν τα διαμάντια τους έχουν υποστεί τέτοια επεξεργασία για να βελτιώσουν το χρώμα τους.

Η ψηφιακή έκθεση
Η ενημερωμένη αναφορά Laboratory - Grown Diamond είναι εξ ολοκλήρου ψηφιακή. Μέσω της υπηρεσίας Έλεγχος αναφορών GIA στο GIA.edu, οι πληροφορίες των διαμαντιών μπορούν να προβληθούν ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε και με τρόπο που τα στοιχεία του καταναλωτή να μένουν ασφαλή. Οι ψηφιακές αναφορές συμβάλλουν στη βελτίωση της περιβαλλοντικής κατάσταση, μειώνοντας το χαρτί και την ενέργεια που απαιτούνται για την έντυπη παραγωγή και διανομή αναφορών κάθε χρόνο, αποθηκεύοντας ταυτόχρονα τα δεδομένα με ασφάλεια.
Οι άνθρωποι της GIA δηλώνουν:
«Καθώς συνεχίζουμε να προοδεύουμε στην τεχνολογία και την προστασία των καταναλωτών, υποσχόμαστε ότι ανεξάρτητα από το μέσο - έντυπο ή ψηφιακό - θα συνεχίσουμε να παρέχουμε ζωτικής σημασίας δεδομένα και γνώσεις στους πελάτες που τα χρειάζονται».

Γιατί την GIA
«Ο προσδιορισμός της ταυτότητας του διαμαντιού, του τρόπου δημιουργίας του και της επεξεργασίας που έχει υποστεί, απαιτούν επιστημονική εμπειρία. Στην GIA, είμαστε σε μοναδική θέση να παρέχουμε αυτές τις πληροφορίες λόγω της 60ετούς έρευνας μας για τα διαμάντια, της γνώσης που έχουμε αποκτήσει από την αξιολόγηση εκατομμυρίων διαμαντιών κάθε χρόνο και των πληροφοριών που συλλέγουμε από την εσωτερική καλλιέργεια διαμαντιών CVD για ερευνητικούς σκοπούς. Καλλιεργημένα από την επιστήμη, τα διαμάντια που παράγονται στο εργαστήριο αξίζουν την τεχνογνωσία των επιστημόνων. Η νέα μας Laboratory - Grown Diamond Report προσφέρει την εξειδίκευση και την τεχνογνωσία που περιμένετε από το ινστιτούτο που εμπιστεύεστε. Η γνώση της ταυτότητας και της ποιότητας των διαμαντιών που αγοράζετε και πουλάτε μπορεί να σας βοηθήσει να προσθέσετε με σιγουριά απόθεμα εργαστηριακών διαμαντιών στο κατάστημά σας και να προσθέσετε λάμψη στις σακούλες αγορών των πελατών σας.