Image
Image
Image
Image

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΟΨΙΜΑΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΩΝ

Η βιομηχανία της μόδας σε όλους τους τομείς που μπορείτε να σκεφτείτε, προσπαθεί πάντα να καινοτομεί για να κερδίσει την μακροζωία. Εσωτερική διακόσμηση, παιδικά παιχνίδια, ψηφιακές συσκευές, αυτοκίνητα κ.α. Το ίδιο ισχύει και για τη βιομηχανία κοσμημάτων στο σύνολό της.

1.content smith kush diamonds may highres28

Ωστόσο, ο τομέας των διαμαντιών είναι ελαφρώς διαφορετικός. Σίγουρα, υπάρχουν τάσεις, όπως και σε κάθε άλλη βιομηχανία. Για παράδειγμα, το 2019 είδαμε την άνοδο των σχημάτων αχλαδιών, ενώ μειώθηκε η δημοτικότητά τους το 2020. Αλλά όταν πρόκειται για τις κοπές διαμαντιών, οι περισσότερες από αυτές τις τάσεις τείνουν να είναι μικρές παραλλαγές σε κλασικά, παλιά σχέδια.
Ο λόγος για τον οποίο αυτές οι κοπές παραμένουν τόσο δημοφιλείς όσο τα σχέδια προτύπων είναι ότι έχουν δοκιμαστεί και δοκιμαστεί για δεκαετίες και αιώνες, και επανειλημμένα θεωρούνται ότι είναι τα καλύτερα από όλα τα υπόλοιπα πιθανά κοψίματα.
Ο συγκεκριμένος τύπος κοπής - ή σχήματος - ενός διαμαντιού θα καθορίσει τη λάμψη και το σπινθηρισμό του, καθώς και τη συνολική του εμφάνιση. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τους διαφορετικούς τύπους κοπών που υπάρχουν στη διάθεσή μας.
Λοιπόν, ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς κοπές διαμαντιών για το 2020;

The Vintage Asscher Cut

2.asscher brothers

Η Asscher cut πήρε το όνομά της από τους Ολλανδούς αδελφούς που σχεδίασαν για πρώτη φορά το αρχικό κομμάτι στο Άμστερνταμ στις αρχές του 20ου αιώνα.
Σχεδιασμένο σε ένα τυπικό Art Deco σχέδιο, η κοπή έγινε εξαιρετικά δημοφιλής για δαχτυλίδια αρραβώνων κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920, αλλά έγινε ιδιαίτερα σπάνια για δεκαετίες αφότου το στυλ βγήκε από τη μόδα. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, τέτοιες κοπές μπορούσατε να βρείτε μόνο σε αυθεντικά δαχτυλίδια διαμαντιών Asscher ή σε καταστήματα με αντίκες ή μέσω ειδικών κοσμηματοπωλείων Art Deco.

3.Asscher cut diamonds

Στις αρχές του 21ου αιώνα, η Asscher cut επανασχεδιάστηκε, με πρόσθετες πτυχές που προστέθηκαν για μια πιο λαμπρή λάμψη. Αυτή η κίνηση φαίνεται να απόδωσε, καθώς η κοπή κέρδισε δημοτικότητα με τις υποψήφιες νύφες του 21ου αιώνα που αναζητούσαν vintage έμπνευση.
Η Asscher cut είναι παρόμοια με την Emerald cut, με το τετράγωνο ή ορθογώνιο σχήμα της, τις γωνίες, την υψηλή κορώνα και το ευρύ, επίπεδο πεδίο. Μερικές φορές είναι γνωστή ως step-cut, καθώς φαίνεται από πάνω, να έχει μια εμφάνιση σκαλοπάτι.
Η Asscher cut είναι επίσης γνωστή για το φαινόμενο ψευδαίσθησης “Hall of Mirrors”, που επιτυγχάνεται με τη χρήση διαμαντιών με υψηλό επίπεδο διαύγειας για τη δημιουργία ενός εφέ πρίσματος με μέγιστη λάμψη.

The Oval Cut

4.oval cut diamond

Το Oval cut ήταν μια εξαιρετικά δημοφιλής επιλογή ως κεντρική πολύτιμη πέτρα για δαχτυλίδια αρραβώνων μέχρι το 2018. Τώρα φαίνεται να επανέρχεται ξανά στη μόδα.
Ίσως ο λόγος για τον οποίο αυτή η κοπή παραμένει τόσο δημοφιλής είναι ότι έχει ως αποτέλεσμα την επιμήκυνση του δακτύλου, το οποίο μπορεί να είναι πολύ κολακευτικό για μικρότερα, ευρύτερα δάχτυλα, κάνοντάς τα να φαίνονται πιο λεπτά. Αυτό οφείλεται στο στρογγυλεμένο, συμμετρικό, ψηλότερο σχήμα του Oval. Το Oval cut μπορεί επίσης να κάνει να φαίνεται μεγαλύτερη η πολύτιμη πέτρα από πέτρες διαφορετικού σχήματος με παρόμοιο βάρος.

5.oval loose diamond

Τα διαμάντια σε σχήμα οβάλ υπάρχουν εδώ και περισσότερα από 200 χρόνια. Ωστόσο, η πρώτη μοντέρνα κοπή Oval εμφανίστηκε στη δεκαετία του 1960. Αυτό σχεδιάστηκε από τον Ρώσο κόπτη διαμαντιών, Lazare Kaplan, ο οποίος αργότερα αναγνωρίστηκε για τη μοναδική του κοπή στο Jewelers International Hall of Fame. Ο Kaplan ήταν γνωστός για την ικανότητά του να χωρίζει ένα τραχύ διαμάντι σε μικρότερες πέτρες με ένα μόνο χτύπημα - μια διαδικασία γνωστή ως διάσπαση.

The Marquise Brilliant Cut

6.Marquise Cut Diamond

Μια άλλη κοπή που έχει ως αποτέλεσμα την επιμήκυνση και κολακεύοντας το δάχτυλο είναι η κομψή κοπή Marquise Brilliant. Μια δημοφιλής επιλογή ως κεντρική πέτρα, το Marquise είναι συχνά τοποθετημένο με σχήμα αχλαδιού με στρογγυλές πλευρικές πέτρες.
Παρόμοια με το Oval, το Marquise έχει μακρύ και οβάλ σχήμα, αλλά διαφέρει από το Oval, καθώς τείνει να είναι πιο στενό και με πιο μυτερά άκρα. Αυτά τα χαρακτηριστικά δίνουν στο Marquise παρόμοια εμφάνιση με το κύτος ενός μικρού σκάφους, γι ‘αυτό το σχήμα του μερικές φορές αναφέρεται ως “navette”, που σημαίνει “μικρό σκάφος” στα γαλλικά.
Το Marquise μπορεί μερικές φορές να δημιουργήσει ένα αποτέλεσμα “παπιγιόν”, καθώς όταν το φως περνά μέσα από το διαμάντι μπορεί να ρίξει μια σκιά στην επιφάνεια της πέτρας, η οποία μπορεί να μειώσει τη λάμψη της. Αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να μετριαστεί κάνοντας την επιφάνεια βαθύτερη και ισορροπώντας τις γωνίες των όψεων. Αυτό επιτρέπει τη διάχυση του φωτός πιο αποτελεσματικά στο κέντρο της πέτρας.

7.Marquise Cut Diamond1

Το Marquise (που σημαίνει “γαλλικός τίτλος δικαιωμάτων”) εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι το 1745 και σχεδιάστηκε από τον κοσμηματοπώλη του βασιλιά Louis XV. Ο βασιλιάς Λούις ανέθεσε προφανώς στον κοσμηματοπώλη να σχεδιάσει ένα διαμάντι με την εικόνα του χαμόγελου της όμορφης ερωμένης του.
Το σχήμα της κοπής Marquise τροποποιήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του 20ου αιώνα και τελικά εξελίχθηκε στο Marquise Brilliant cut που αναγνωρίζουμε σήμερα. Ήταν ιδιαίτερα περιζήτητο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 και του 1980, και τώρα βλέπουμε μια άλλη αναζωπύρωση στη δημοτικότητα αυτής της ασυνήθιστης, εντυπωσιακής κοπής.

The Trillion Cut

8.trillion cut

Τα Trillion Cut διαμάντια είναι γνωστά για τον εξαιρετικό τους σπινθηρισμό και το μοναδικό τους τριγωνικό σχήμα. Χρησιμοποιούνται συχνά ως πλευρικές πέτρες για να συμπληρώσουν μεγαλύτερες κεντρικές πολύτιμες πέτρες. Όταν παράγεται στο βέλτιστο βάθος, το Trillion Cut εκπέμπει μια εντυπωσιακή, φλογερή λαμπρότητα.
Κατά την επιλογή ενός Trillion Cut για μια σειρά πολύτιμων πετρών, συνιστάται συνήθως μια καμπύλη ή κυρτή κοπή. Εναλλακτικές παραλλαγές περιλαμβάνουν τριγωνικές, στρογγυλεμένες κοπές.

9.The Trillion Cut

Το πρωτότυπο “Trillion Cut” ήταν πραγματικά γνωστό ως “Trilliant” - μια άλλη κοπή που σχεδιάστηκε από τους διάσημους αδελφούς Asscher - και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Άμστερνταμ κατά την εποχή του Art Deco. Το όνομα έχει εξελιχθεί έκτοτε, με τα “Trillion”, “Trielle” και “Trillian” να γίνονται οι γενικοί όροι για κάθε λαμπρό, τριγωνικό κομμένο διαμάντι.

The Old European Cut

11.The Old European Cut

Η Old European – ή αλλιώς η “Old Euro cut “ - ήταν η τυπική κοπή για στρογγυλά διαμάντια που παρήχθησαν στην Ευρώπη μεταξύ της δεκαετίας του 1890 και του 1930. Συχνά περιζήτητα από vintage συλλέκτες κοσμημάτων, το πρωταρχικό χαρακτηριστικό αυτής της αντίκας κοπής είναι η λαμπερή λευκή του εμφάνιση. Οι σύγχρονες εκδόσεις του Old Euro παράγονται με την εικόνα των αρχικών λαμπρών κοπών.

10.The Old European Cut1

12.The Old European Cut2

Το Old Euro ήταν το πιο διαδεδομένο σχήμα διαμαντιού κατά την εποχή του Art Deco στις αρχές του 20ου αιώνα. Πριν από την τεχνολογία κοπής διαμαντιών έκανε τεράστιες προόδους κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1940.
Σήμερα, τα παλιά διαμάντια με Old Euro cut, συχνά επανατοποθετούνται σε μοντέρνα στυλ και αυτό γίνεται όλο και πιο δημοφιλής επιλογή για όσους αναζητούν αντίκες δαχτυλίδια αρραβώνων με μια πιο σύγχρονη πινελιά.