Image
Image
Image
Image
Image

Η HB ANTWERP ΚΑΙ Η LUCARA ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ

13a.index1 ok

Κατά δύο χρόνια επεκτείνεται η συνεργασία των δύο εταιρειών με την HB Antwerp να αγοράζει το σύνολο των ακατέργαστων διαμαντιών +10,8 καρατιών της Lucara από το ορυχείο Karowe στη Μποτσουάνα

Η Lucara ανακοίνωσε διετή επέκταση στη συμφωνία της με την HB Antwerp στην αγορά των μεγάλων ακατέργαστων πετρών (+ 10,8-cts) που αντιπροσωπεύουν το 70% των εσόδων της.
Η Καναδική εταιρεία εξόρυξης κατέληξε σε μια αρχική συμφωνία τον περασμένο Ιούλιο για να πουλήσει τις πολύτιμες πέτρες από το ορυχείο Karowe, της Μποτσουάνα, στον βελγικό κατασκευαστή με βάση την εκτιμώμενη καθαρότητα.

14.diamond jpg

Τυχόν προσαρμογές στις τιμές θα γίνονται αργότερα, με βάση την πραγματική τιμή πώλησης, μείον μια χρέωση για το κόστος κατασκευής.
Η “πρωτοποριακή συνεργασία” έχει παραταθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022.
Η Lucara αποθηκεύει τους πολύτιμους λίθους ειδικού μεγέθους από τον Μάρτιο του 2020, λόγω της αβεβαιότητας του Covid-19, με την ελπίδα να επιτύχει υψηλότερες τιμές όταν ανακάμψουν οι αγορές. Το ορυχείο ωστόσο παραμένει σε λειτουργία.

13.EiraThomas thumbnail scaled

Η Eira Thomas, Διευθύνων Σύμβουλος, της Lucara είπε: “Η απόφαση να πουλήσουμε τα ακατέργαστα διαμάντια +10,8 καρατιών στην HB, στο πλαίσιο μιας δεσμευμένης συνεργασίας που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2020, βοήθησε στη στήριξη των τιμών για αυτό το κρίσιμο διάστημα και για το τμήμα της παραγωγής μας εν μέσω της αβεβαιότητας από τη συνεχιζόμενη παγκόσμια πανδημία”.
Η Lucara πιστεύει ότι θα ωφεληθεί από τις υψηλότερες τιμές από ότι επιτυγχάνει επί του παρόντος σε διαγωνισμούς και από μια πιο αποτελεσματική αλυσίδα εφοδιασμού. Επίσης θα υπάρξουν και φορολογικά οφέλη και ευκαιρίες για την κυβέρνηση της Μποτσουάνα.