Image
Image
Image
Image

ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΩΝ

Φυσικά διαμάντια διεισδύουν στην εργαστηριακή αλυσίδα εφοδιασμού

Από την Debbie Azar, πρόεδρο και συνιδρυτή της Gemological Science International (GSI)

15.Gemological Science International GSI Logo

Τον Μάρτιο του 2020, το Gemological Science International (GSI) έγινε το πρώτο γεμολογικό εργαστήριο που παρουσίασε τις γνωστοποιήσεις της μεθόδου ανάπτυξης και των βελτιώσεων μετά την ανάπτυξη (ή της έλλειψης αυτής) στις αναφορές ταξινόμησης για διαμάντια που έχουν αναπτυχθεί στο εργαστήριο. Αυτό το επίπεδο διαφάνειας εξακολουθεί να είναι κρίσιμο στη βιομηχανία διαμαντιών και πολύτιμων λίθων. Αυτό που έχει αλλάξει, ωστόσο, είναι ένα αναδυόμενο μοτίβο φυσικών διαμαντιών “μη αποκαλυφθέντων” που αναμιγνύονται με διαμάντια κοσμημάτων εργαστηριακής καλλιέργειας.
Πρόκειται για μια νέα και διαφορετική επικοινωνία γύρω από αποκάλυψη, δοκιμές και ηθική. Ως μέρος της δέσμευσης της GSI για συνεχιζόμενη έρευνα και εκπαίδευση (ιδίως όσον αφορά τα διαμάντια που έχουν αναπτυχθεί σε εργαστήριο), όλα τα διαμάντια που έχουν αναπτυχθεί σε εργαστήριο και υποβάλλονται για πιστοποίηση στα παγκόσμια εργαστήρια της GSI υποβάλλονται σε μια συγκεκριμένη, ελεγχόμενη διαδικασία. Τους τελευταίους μήνες, κατά τη συνήθη βαθμολόγηση διαμαντιών που έχουν αναπτυχθεί στο εργαστήριο, η ομάδα εμπειρογνωμόνων μας έχει συναντήσει πολλές φορές το φυσικό διαμάντι μαζί με διαμάντια που έχουν αναπτυχθεί σε εργαστήριο.

16.DMaY51yX4AAe6pl.jpg large

Ως βιομηχανία, η εστίασή μας είναι εκπαιδευμένη σε ασαφή διαμάντια που έχουν αναπτυχθεί στο εργαστήριο και στην ανίχνευσή τους (ειδικά το melee). Έτσι, ως ένας μεγάλος γεμολογικός οργανισμός και κορυφαίο εργαστήριο που ειδικεύεται στη δοκιμή και την ανίχνευση τόσο των φυσικών όσο και των εργαστηριακών διαμαντιών, πιστεύουμε στο GSI ότι είναι σημαντικό να μοιραστούμε τις παρατηρήσεις και τα ευρήματά μας.
Σε γενικές γραμμές, είναι αντίθετο να σκεφτόμαστε ότι τα φυσικά διαμάντια αναμιγνύονται με τους αντίστοιχους εργαστηριακούς καλλιεργητές τους, οπότε γιατί αυτό το αυξανόμενο μοτίβο φυσικών διαμαντιών εντοπίζεται στα εργαστήρια κοσμημάτων διαμαντιών; Σε τελική ανάλυση, ορισμένοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι ένας καταναλωτής που αγοράζει ένα κομμάτι κοσμημάτων διαμαντιών εργαστηριακής καλλιέργειας παίρνει μια “αναβάθμιση” εάν έχουν ρίξει μερικά φυσικά διαμάντια στο μείγμα - αλλά τι γίνεται εάν ο καταναλωτής δεν θέλει φυσικά διαμάντια;
Δίνουμε την πραγματική αξία εκεί που αξίζει. Αν κάτι κοστίζει λιγότερο, αξίζει λιγότερο. αν κάτι αξίζει λιγότερο, δεν πρέπει να εκπροσωπείται ως κάτι που αξίζει περισσότερο. Αυτή είναι η Προστασία των Καταναλωτών. Αλλά τι γίνεται αν ένα διαμάντι που έχει αναπτυχθεί σε εργαστήριο “αξίζει περισσότερο” για έναν πελάτη λόγω του αντιληπτού κοινωνικού ή οικονομικού αντίκτυπου; (Η αρθρογράφος δεν κάνει την υπόθεση υπέρ ή εναντίον εργαστηρίων ή φυσικών διαμαντιών, αλλά μάλλον για αντιληπτή αξία.) Τι γίνεται αν ένας αγοραστής κοσμημάτων πραγματικά δεν θέλει ένα φυσικό διαμάντι;

Specialized Gemological Lighting Reveals a Mined Diamond, Glowing Blue (PRNewsfoto/Ada Diamonds)

Σκεφτείτε το σαν να αγοράζετε δερμάτινα παπούτσια. Εάν ένας αγοραστής παπουτσιών προτιμά το δέρμα και μαθαίνει αργότερα ότι τα νέα δερμάτινα παπούτσια του είναι κατασκευασμένα από συνθετικό δέρμα, θα ήταν απογοητευτικό. Εάν ένας αγοραστής παπουτσιών προτιμά δέρμα αλλά αγοράζει συνθετικό δέρμα λόγω του σημείου τιμής και ανακαλύπτει αργότερα ότι τα παπούτσια του είναι από γνήσιο δέρμα, αυτό θα θεωρηθεί ως μπόνους. Εάν ένας αγοραστής παπουτσιών αγοράσει συνθετικά δερμάτινα παπούτσια επειδή είναι vegan και αργότερα ανακαλύψει ότι τα παπούτσια είναι από γνήσιο δέρμα, θα δημιουργηθεί αναστάτωση.
Δεν εναπόκειται να αποφασίσουμε τι προτιμά ο καταναλωτής. Αντίθετα, είναι δική μας ευθύνη να αποκαλύψουμε πλήρως τι σκέφτονται να αγοράσουν ώστε να μπορούν να κάνουν μια σαφή και ενημερωμένη επιλογή.
Αυτό το άρθρο υποστηρίζει ότι είναι απολύτως απαραίτητο για τους λιανοπωλητές να εφαρμόσουν μια διαδικασία για να διασφαλίσουν ότι τα διαμάντια και τα κοσμήματα που πωλούν αντιπροσωπεύονται με ακρίβεια στον καταναλωτή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η GSI έχει επεκτείνει τις υπηρεσίες ελέγχου και δοκιμών κοσμημάτων για να συμπεριλάβει εργαστήρια διαμαντιών.
Στο πλαίσιο της δέσμευσής της για τη βιομηχανία, η GSI θα συνεχίσει να αναφέρει τις αναδυόμενες τάσεις στην ανίχνευση εργαστηριακών διαμαντιών. Καθώς οι καταναλωτές ζητούν περισσότερη διαφάνεια, εμείς στο GSI είμαστε επιφορτισμένοι με την παροχή ισχυρών, σαφών αναφορών που διασφαλίζουν την εμπιστοσύνη τους και τηρεί τα πρότυπα της βιομηχανίας.

Πηγή: Jewellery Business

18.debbie azar co founder of gemological science international 10 HR

Η Debbie Azar είναι πρόεδρος και συνιδρυτής της Gemological Science International (GSI), ένας από τους μεγαλύτερους γεμολογικούς οργανισμούς στον κόσμο και διακεκριμένος ηγέτης στην παγκόσμια βιομηχανία διαμαντιών και κοσμημάτων. Ως στέλεχος με εκτενή γνώση των βιομηχανιών διαμαντιών και κοσμημάτων, οι επιχειρηματικές δεξιότητες και το όραμά της βοήθησαν την GSI να επιτύχει ταχεία και συνεχή ανάπτυξη παγκοσμίως, δημιουργώντας 13 κορυφαίες γεμολογικές εγκαταστάσεις σε τέσσερις ηπείρους. Σήμερα υπηρετεί στα διοικητικά συμβούλια της επιτροπής επαγρύπνησης κοσμημάτων, του υπεύθυνου συμβουλίου κοσμημάτων και των κοσμημάτων για παιδιά, και είναι μέλος του 24 Karat Club της Νέας Υόρκης. Έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων στα Forbes, Daily Mail, Good Morning America, Bloomberg, Bloomberg Businessweek, Fox Business, Fox5, CBS2, BOLDTV, Varney & Co, The Street και NASDAQ.