Image
Image
Image
Image

ΣΤΟ ΜΠΑΧΡΕΙΝ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ CIBJO

Για το πλαίσιο του εμπορίου των εργαστηριακών διαμαντιών

cibjo 1

Το Παγκόσμιο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Κοσμημάτων CIBJO του 2019 διεξάχθει στο Μπαχρέιν και συζητήθηκε ένα σχέδιο για το εμπόριο εργαστηριακών διαμαντιών, ανοίγοντας διάλογο μεταξύ των φυσικών και συνθετικών βιομηχανιών.
Η CIBJO συγκέντρωσε τους ηγέτες της βιομηχανίας κοσμημάτων από όλο τον κόσμο σε μια ετήσια διάσκεψη για την ενημέρωση ενός πλαισίου για το εμπόριο κοσμημάτων και πολύτιμων λίθων.

cibjo 2

Το συνέδριο CIBJO στις 18 με 20 Νοεμβρίου στο Μπαχρέιν σημάδεψε την πρώτη φορά που υπήρξε ένας ανοιχτός διάλογος μεταξύ των ηγετών των φυσικών και συνθετικών κοινοτήτων σε ένα τέτοιο φόρουμ μιας και η σχέση μεταξύ των δύο αυτών τμημάτων της αγοράς είναι αρκετά “σφιχτή”.
Ένα έγγραφο συζήτησης για τα εργαστηριακά διαμάντια που υποβλήθηκε στους αντιπροσώπους περιλάμβανε συστάσεις για την ονοματολογία και την ταξινόμηση διαμαντιών καθώς και μια έκκληση για εποικοδομητική σχέση μεταξύ προμηθευτών φυσικών και συνθετικών διαμαντιών.
“Αυτές οι αρχές θα πρέπει να διεξάγονται με αμοιβαία εκτίμηση από όλες τις πλευρές, ώστε να μην βλάπτονται οι τομείς φυσικού ή εργαστηριακά αναπτυσσόμενου διαμαντιού στην εμπορία των αντίστοιχων προϊόντων τους”, ανέφερε το έγγραφο.

cibjo 3

Στην αρχή δημιουργήθηκε πίεση αφού οι προμηθευτές των εργαστηριακά αναπτυσσόμενων διαμαντιών κατηγόρησαν τους ανθρακωρύχους διαμαντιών για μη βιώσιμες πρακτικές, τις οποίες οι ανθρακωρύχοι απέρριψαν, αμφισβητώντας τις απαιτήσεις βιωσιμότητας των συνθετικών παραγωγών, όμως γρήγορα επανήλθαν στο κλίμα του συνεδρίου.
“Αυτή την εβδομάδα είναι η πιο αισιόδοξη”, δήλωσε ο Jonathan Kendall, πρόεδρος της De Beers Group Industry Services και παγκόσμιος αντιπρόεδρος της CIBJO.

cibjo 4

Ο πρωταρχικός στόχος του εγγράφου συζήτησης για τα εργαστηριακά αναπτυσσόμενα διαμάντια ήταν η προστασία της εμπιστοσύνης των καταναλωτών, ώστε οι καταναλωτές να λαμβάνουν πλήρη και αδιαμφισβήτητα στοιχεία σχετικά με το τι αγοράζουν.
Το έγγραφο, το οποίο δημιουργήθηκε από μια ομάδα εργασίας της CIBJO, περιέγραψε δύο επιλογές για την ταξινόμηση εργαστηριακών διαμαντιών, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος “4 C” που εφαρμόζεται επί του παρόντος για φυσικά διαμάντια ή ενός παράλληλου και ξεχωριστού προτύπου που χρησιμοποιεί διαφορετική ορολογία.
Το έγγραφο θα μεταβεί στη συνέχεια στο διοικητικό συμβούλιο της CIBJO, το οποίο θα συζητήσει εάν θα το υιοθετήσει.
“Μια μεγάλη ιστορία σε αυτό το συνέδριο της CIBJO αφορά τη διάβρωση φυσικών προϊόντων υπέρ των δημιουργημένων”, δήλωσε ο John Henn, στο συνέδριο.
“Για το μέλλον μας, οι εξελίξεις αυτές πρέπει να αντιμετωπιστούν προσεκτικά”.
Ο Kendall δήλωσε ότι αναμένει ότι οι τιμές των εργαστηριακά αναπτυσσόμενων διαμαντιών θα συνεχίσουν να μειώνονται, πιέζονται από την αύξηση των προμηθειών και ότι θα μπορούσαν τελικά να εκτοπίσουν την αγορά των CZ κοσμημάτων.

cibjo 5

Στο συνέδριο επίσης ακούστηκε και η έκκληση για τα “καλλιεργημένα” μαργαριτάρια να ονομάζονται “εκτρεφόμενα” μαργαριτάρια, εν μέσω της εννοίας ότι η ευρεία χρήση της έκφρασης “καλλιεργημένα διαμάντια” αφορά τα εργαστηριακά διαμάντια και θα μπορούσε να οδηγήσει σε παρεξήγηση των καλλιεργημένων μαργαριταριών.
“Τα καλλιεργημένα διαμάντια καλλιεργούνται σε εργαστήρια και τα καλλιεργημένα μαργαριτάρια καλλιεργούνται σε μονάδες μαργαριταριών σε μερικά από τα πιο παρθένα και όμορφα μέρη του πλανήτη και έτσι η αντίληψη των καταναλωτών θα αρχίζει να μετατοπίζεται πιο γρήγορα”, δήλωσε ο Jeremy Shepherd, της Pearl Association της Αμερικής.