Image
Image
Image
Image

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΝΟΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΦΥΟΥΣ LEONARDO ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στο κόψιμο διαμαντιών με την μέθοδο Leonardo Da Vinci Cut

Υποσυνείδητα και συνειδητά το ανθρώπινο μάτι έλκεται να θαυμάσει τα σχέδια με αναλογίες που κατασκευάζονται με το Golden Ratio (ac / cb = 1.618), παγκοσμίως γνωστός ως ο τύπος που καταγράφει την ουσία της ομορφιάς. Οι ρίζες αυτής της θεωρίας σημειώθηκαν στο «De Divina Proportione», ένα βιβλίο του Luca Pacioli που απεικονίζει εξήντα σχέδια του Λεονάρντο Ντα Βίντσι που περιβάλλουν τα σχέδιά του που ενσωματώνουν αυτόν τον μαθηματικό τύπο. Ο Leonardo πίστευε ότι οποιοδήποτε υλικό θα μπορούσε να μετατραπεί σε κάτι εξαιρετικό όταν χρησιμοποιηθεί αυτός ο τύπος.

ldv 1

Το κόψιμο
Ένα αρμονικό αποτέλεσμα σχεδιασμένο αιώνες πριν από μας, σε ένα κομμάτι που κανένας άλλος δεν μπορεί να προσφέρει

Η δύναμη του σαγηνευτικού φωτός
Ο Bobak M. Nasrollahi, Διευθύνων Σύμβουλος της Amin Luxury, αφιέρωσε πάνω από 10 χρόνια έντονης μελέτης στο μυαλό και την τέχνη της ιδιοφυΐας Da Vinci και έκπληκτος με τα σχέδια τέλειων στερεών που χρησιμοποίησαν το Golden Ratio, σκέφτηκε αν εφαρμόζοντας τον ίδιο μαθηματικό τύπο για να κόψει τα διαμάντια θα προσθέσει λαμπρότητα και κάτι ξεχωριστό στην πολύτιμη πέτρα. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά. Το κομμάτι είχε ως αποτέλεσμα ένα πεντάγωνο τραπέζι που ακτινοβολούσε ένα καλειδοσκόπιο τριών αστεριών ορατό με γυμνό μάτι και με τη σειρά του μια λαμπρότητα και μαγευτική ομορφιά στην πέτρα. Όλοι οι έπαινοι για αυτό το νέο κομμάτι διαμαντιού 57 προσόψεων δόθηκαν στον πραγματικό δημιουργό και κατά συνέπεια η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας περικοπή ονομάστηκε The Leonardo Da Vinci Cut.

ldv 2

Διεθνής Αναγνώριση
Αναμφισβήτητα, 3 από τα σημαντικότερα διεθνή ινστιτούτα πιστοποίησης, η IGI, η HRD και η GIA έχουν αναγνωρίσει το Leonardo Da Vinci ως μοναδικό κομμάτι διαμαντιών και έχουν πιστοποιήσει με υπερηφάνεια το διαμάντι.
Για παράδειγμα, η IGI αναγνώρισε για πρώτη φορά τα χαρακτηριστικά ταξινόμησης σε μια περικοπή και την ταξινόμησε αυτόνομα με τα δικά της πρότυπα. Καθορισμός των χαρακτηριστικών της πέτρας με το δικό της όνομα, ως αντίθεση στη στρογγυλή λαμπρή περικοπή πιστοποίησης.

Η περικοπή διαμαντιών της τρίτης χιλιετίας
Συγκρίνοντας δύο διαμάντια της ίδιας ποιότητας και βάρους, ένα από τα οποία είναι το Leonardo Da Vinci Cut (LDV) και το άλλο είναι το στρογγυλό brilliant cut diamond, μπορεί κανείς να δει αμέσως πώς το διαμάντι LDV ακτινοβολεί με μεγαλύτερη λάμψη και σπινθηρισμό, αναθεωρώντας τα πρότυπα της κοπής διαμαντιών για το σήμερα αλλά και για τις μελλοντικές χιλιετίες.

ldv 3

Η συνεργασία με την πόλη Vinci
Ο οικισμός Vinci, ο τόπος γέννησης του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, τον τίμησε με πλούσια βιβλιοθήκη και μουσείο, αφιερωμένο στο έργο του, μετατρέποντας τον Δήμο Βίντσι σε ιστορικό πολιτιστικό κέντρο σε διεθνές επίπεδο.
Είναι επίσης μεγάλη τιμή ότι η πόλη του Vinci καθώς και το μουσείο Leonardo, επέλεξαν να δώσουν την υποστήριξή τους στο Leonardo Da Vinci Cut όπου εκθέτουν την περικοπή μεταξύ των άλλων έργων του.

ldv 4

Η φιλανθρωπική οργάνωση Leonardo Da Vinci Cut
Οι δύο εταιρείες, οι οποίες αποτελούν το Leonardo Da Vinci Cut, θα δώσουν το 5% των προϊόντων του dimaond σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ο Όμιλος Niru και η Amin Luxury joiunt στην παραγωγή Leonardo Da Vinci Cut και η διεθνής διανομή, ενώ μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία στις επιχειρήσεις και τη σημασία που αποδίδουν. Κατά συνέπεια, ιδρύθηκε το φιλανθρωπικό ίδρυμα Leonardo Da Vinci Cut, με τον Όμιλο Niru να δίνει το μερίδιό του στο 5% των κερδών διαμαντιών στις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης για παιδιά και νοσοκομεία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Amin Luxury χρησιμοποιώντας τη χορηγεί κονδύλια σε έργα που σχετίζονται με την αποκατάσταση της τέχνης στο Δήμο Vinci και υποστηρίζοντας νέους φοιτητές με υποτροφίες τέχνης στην Ιταλία.

ldv 5

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ
INTERNATIONAL DIAMONDS
www.internationaldiamonds.gr
info@ internationaldiamonds.gr