Image
Image
Image
Image

De Beers α΄ εξάμηνο 2023

Μείωση εσόδων, αλλαγές στρατηγικής

Ο Όμιλος De Beers δημοσίευσε τα οικονομικά του αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2023. Η έκθεση υπογραμμίζει τις βασικές εξελίξεις στην παραγωγή, τις πωλήσεις και τις τάσεις της αγοράς, παρέχοντας πληροφορίες για την τρέχουσα κατάσταση της βιομηχανίας διαμαντιών.

debeers 2

Βασικά οικονομικά σημεία

Παραγωγή και Πωλήσεις
Όγκος Παραγωγής: Η παραγωγή ακατέργαστων διαμαντιών παρέμεινε γενικά σταθερή στα 16,5 εκατομμύρια καράτια, σε σύγκριση με 16,9 εκατομμύρια καράτια το πρώτο εξάμηνο του 2022.
Όγκος πωλήσεων: Ο συνολικός όγκος πωλήσεων ακατέργαστων διαμαντιών ήταν 15,3 εκατομμύρια καράτια, όμοια με την προηγούμενη περίοδο.
Έσοδα: Τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν στα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια, από 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, με τις πωλήσεις ακατέργαστων διαμαντιών να μειώνονται στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Μέση Πραγματοποιηθείσα Τιμή: Η μέση πραγματοποιηθείσα τιμή μειώθηκε κατά 23% αντικατοπτρίζοντας μια πιο προσεκτική προσέγγιση από τους καταναλωτές.
Κεφαλαιουχικές Δαπάνες: Αυξήθηκαν κατά 21% στα $302 εκατομμύρια, κυρίως λόγω του υπόγειου έργου Venetia.

Περιφερειακή απόδοση
Μποτσουάνα: Η παραγωγή αυξήθηκε κατά 9% στα 12,7 εκατομμύρια καράτια.
Ναμίμπια: Η παραγωγή αυξήθηκε κατά 21% στα 1,2 εκατομμύρια καράτια.
Νότια Αφρική: Η παραγωγή μειώθηκε κατά 59% στα 1,2 εκατομμύρια καράτια, λόγω της προγραμματισμένης ολοκλήρωσης του έργουVenetia.
Καναδάς: Η παραγωγή αυξήθηκε κατά 9% στα 1,4 εκατομμύρια καράτια.

Πληροφορίες της αγοράς
Η έκθεση υπογραμμίζει τα υψηλά επίπεδα αποθέματος γυαλισμένων διαμαντιών που έρχονται το 2023 και τον αντίκτυπο των μακροοικονομικών αντίξοων ανέμων στη ζήτηση ακατέργαστων διαμαντιών. Η αναμενόμενη ανάκαμψη της κινεζικής ζήτησης επηρεάστηκε από ένα μεγάλο κύμα λοιμώξεων COVID-19, μειώνοντας την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Η μείωση της ζήτησης έπειτα και το υψηλότερο κόστος χρηματοδότησης έχουν θέσει την κερδοφορία υπό πίεση.

Στρατηγικές Εξελίξεις
Επώνυμα κοσμήματα με διαμάντια: Η De Beers Jewelers σημείωσε σταθερή ανάπτυξη σε νυφικά και συλλογές, εστιάζοντας στην κινεζική αγορά.
Προέλευση διαμαντιών: Η De Beers ανακοίνωσε το άνοιγμα της πλατφόρμας blockchain Tracr™ σε συμμετέχοντες σε όλη τη βιομηχανία διαμαντιών, τονίζοντας τη σημασία της προέλευσης των διαμαντιών.

debeers 1

Συνέπειες για τη βιομηχανία κοσμημάτων (κυρίως του Ηνωμένου Βασιλείου)

Κατανόηση της Δυναμικής της Αγοράς
Οι πληροφορίες της έκθεσης σχετικά με την παγκόσμια ζήτηση διαμαντιών, την τιμολόγηση και τα επίπεδα αποθέματος είναι απαραίτητες για να μπορούν τα βρετανικά κοσμηματοπωλεία να περιηγηθούν στο τρέχον τοπίο της αγοράς. Η προσεκτική προσέγγιση από τους αγοραστές και η άμβλυνση της καταναλωτικής ζήτησης ενδέχεται να επηρεάσουν τις αγοραστικές αποφάσεις και τις στρατηγικές τιμολόγησης.

Θέματα παγκόσμιας προσφοράς
Η έμφαση της έκθεσης στην αναμενόμενη μείωση της παγκόσμιας προσφοράς ακατέργαστων διαμαντιών λόγω των περιορισμένων νέων ανακαλύψεων υπογραμμίζει την πιθανή αύξηση της αξίας για τα φυσικά διαμάντια. Τα κοσμηματοπωλεία του Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να λάβουν υπόψη αυτές τις δυναμικές της προσφοράς στη διαχείριση προμήθειας και αποθεμάτων.

Μειώσεις και Επενδύσεις
Η εταιρεία αντιμετώπισε μειώσεις στη Νότια Αφρική, ιδιαίτερα στο ορυχείο Venetia. Ωστόσο, η De Beers έχει επίσης επενδύσει σε ένα έργο 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αναμένεται να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του ορυχείου έως το 2046 και να παράγει περίπου 94 εκατομμύρια καράτια.

Νέες συμφωνίες
Η De Beers κατέληξε σε νέα συμφωνία πώλησης με την Μποτσουάνα μετά από πολλές παρατάσεις του τρέχοντος συμβολαίου. Επιπλέον, η εταιρεία παρουσίασε ένα νέο σκάφος θαλάσσιας εξόρυξης στη Ναμίμπια, αντικατοπτρίζοντας τη δέσμευσή της για καινοτομία και επέκταση.

Ανακεφαλαίωση και Συμπεράσματα
Τα ενδιάμεσα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου De Beers για το 2023 παρέχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της τρέχουσας κατάστασης της βιομηχανίας διαμαντιών.
Η προσαρμογή στις εξελισσόμενες συνθήκες της αγοράς, η ευθυγράμμιση με τις μακροπρόθεσμες τάσεις του κλάδου και η κατανόηση των εκτιμήσεων της παγκόσμιας προσφοράς θα είναι το κλειδί για την ανάπτυξη της βιομηχανίας κοσμημάτων σε ένα περίπλοκο και ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Πηγή: jewellerymonthly

Η Ινδία ζητά παύση στις εισαγωγές ακατέργαστων διαμαντιών για 2 μήνες

Ο ισχυρισμός έρχεται σε ένα πλαίσιο μείωσης της ζήτησης και πτώσης των τιμών

indian 1

Οι ηγέτες της βιομηχανίας διαμαντιών στην Ινδία απευθύνουν έκκληση στις εταιρείες εξόρυξης και τους κατασκευαστές της χώρας να σταματήσουν την εισαγωγή ακατέργαστων διαμαντιών για τουλάχιστον δύο μήνες.
Στην επιστολή, «πρότειναν» στους κατασκευαστές να σταματήσουν την εισαγωγή ακατέργαστων διαμαντιών από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου ως απάντηση στη μείωση της ζήτησης κοσμημάτων με διαμάντια στις δύο μεγαλύτερες αγορές του κόσμου, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.

indian 2

Η επιστολή σημειώνει επίσης ότι οι Ινδοί ηγέτες διαμαντιών έχουν ήδη επικοινωνήσει με όλες τις μεγάλες εταιρείες εξόρυξης διαμαντιών και τους έχουν ζητήσει να υποστηρίξουν τη βιομηχανία με μια «συνετή και μετρημένη προσέγγιση στις προσφορές τους στην αντίστοιχη πελατειακή βάση τους».
Δηλώνει: «Έχουμε δει ότι οι εταιρείες εξόρυξης πωλούν τακτικά τα ακατέργαστα διαμάντια που εξορύσσονται, ανεξάρτητα από την κατάσταση της ζήτησης για το μέσο όρο των αγοραστών. Πιστεύουν ότι ο μέσος όρος είναι αρκετός για τη διαδικασία υπολογισμού αποθεμάτων προς πώληση.
«Με άλλα λόγια, βασίζονται στο μέσο όρο για να μετρήσουν τη ζήτηση για ακατέργαστα διαμάντια και ανταποκρίνονται ευχαρίστως με αντίστοιχα επίπεδα προσφοράς».
Η Alrosa, η οποία παραμένει υπό κυρώσεις στις ΗΠΑ, συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα να ακυρώσει τις πωλήσεις της τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο ως απάντηση σε αίτημα του Συμβουλίου Προώθησης Εξαγωγών Gem & Jewellery της Ινδίας (GJEPC).
Η De Beers είπε ότι «θα ακολουθήσουμε μια υπεύθυνη προσέγγιση στις πωλήσεις ακατέργαστων διαμαντιών, ανταποκρινόμενοι στη ζήτηση και υποστηρίζοντας τόσο τη βραχυπρόθεσμη όσο και τη μακροπρόθεσμη υγεία του κλάδου, όπως ακριβώς είχαμε κάνει παλαιότερα όταν αντιμετωπίσαμε δύσκολες συνθήκες στον κλάδο».
Μαζί, η Alrosa και η De Beers αντιπροσωπεύουν περίπου το 53 τοις εκατό της παγκόσμιας παραγωγής κατ’ όγκο και το 59 τοις εκατό σε αξία.
Η έκκληση για προσωρινή διακοπή των εισαγωγών ακατέργαστων διαμαντιών έρχεται καθώς η μείωση της ζήτησης για κοσμήματα με διαμάντια έχει αφήσει τις ινδικές εταιρείες με περισσότερα γυαλισμένα φυσικά διαμάντια σε μια αγορά όπου οι τιμές πέφτουν.

indian 3

Είναι η τρίτη φορά που οι ηγέτες του κλάδου στην Ινδία κάνουν μια τέτοια έκκληση. Η πρώτη ήταν το 2008 κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και η δεύτερη το 2020 κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.
Όπως ανέφερε ο Stephen Rego για την India Diamond Report, η παραγωγή γυαλισμένων διαμαντιών της χώρας είναι πολύ κάτω από τα επίπεδα που καταγράφηκαν πέρυσι, σηματοδοτώντας το τέλος των ημερών που γνώρισε η βιομηχανία στον άμεσο απόηχο του COVID.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η GJEPC, τους πρώτους πέντε μήνες του οικονομικού έτους της Ινδίας (Απρίλιος έως Αύγουστος 2023), οι εξαγωγές γυαλισμένων διαμαντιών μειώθηκαν κατά 30% από έτος σε έτος σε όρους αξίας και 28% σε όρους όγκου.
Ο Ajesh Mehta της D. Navinchandra Exports, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της επιτροπής Diamond Panel της GJEPC, είπε στη Rego ότι ενώ οι κατασκευαστές περίμεναν πτώση της ζήτησης στις ΗΠΑ, η παγκόσμια επιβράδυνση ήταν βαθύτερη και ευρύτερη από ό,τι αναμενόταν, σε μεγάλο βαθμό λόγω της στάσιμης ζήτησης στην Κίνα.
Στην επιστολή, οι ηγέτες του κλάδου παρείχαν παραδείγματα των διαφόρων πρωτοβουλιών που βρίσκονται σε εξέλιξη για να βοηθήσουν στην τόνωση της ζήτησης φυσικών διαμαντιών, συμπεριλαμβανομένου του γκαλά της GJEPC στην πρόσφατη έκθεση στο Χονγκ Κονγκ, του νέου αποκλειστικού τμήματος διαμαντιών στο India International Jewellery Show και των προσπαθειών της Το Natural Diamond Council, το οποίο μόλις αποκάλυψε την τελευταία του καμπάνια.

indian 4

Η De Beers προσπαθεί επίσης να δημιουργήσει ζήτηση για φυσικά διαμάντια αυτή τη γιορτινή περίοδο, αναβιώνοντας και ανανεώνοντας την καμπάνια «Seize the Day» από τη δεκαετία του 1990.
«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία και παραμένουμε βέβαιοι ότι θα αντιμετωπίσουμε και θα βελτιώσουμε τη μακροπρόθεσμη ζήτηση σε αυτόν τον πολύτιμο και σπάνιο φυσικό πόρο αλλά προς το παρόν πρέπει να κινηθούμε προσεκτικά κάνοντας μικρά βήματα κάθε φορά», αναφέρει η επιστολή.

Πηγή: nationaljeweler

Εργαστηριακό διαμάντι

50,25 καρατίων έσπασε όλα τα ρεκόρ στο Βέγκας

Το IGI πιστοποιεί το μεγαλύτερο εργαστηριακό διαμάντι στο JCK

50 25 1

Το Διεθνές Γεμολογικό Ινστιτούτο (IGI) πιστοποίησε ένα διαμάντι 50,25 καρατίων καλλιεργημένο εργαστήριο, ως το μεγαλύτερο στον κόσμο σηματοδοτώντας μια αξιοσημείωτη εξέλιξη στη βιομηχανία διαμαντιών που καλλιεργούνται στο εργαστήριο. Αυτός ο μοναδικός πολύτιμος λίθος, είναι ο πρώτος που ξεπέρασε το συμβολικό σήμα των 50 καρατίων και είναι προϊόν της Ethereal Green Diamond LLP.
Το διαμάντι ονομάζεται «Shiphra» και είναι σμαραγδένιας κοπής τύπου IIa, με διαστάσεις 22,95 x 18,45 x 11,57 χιλιοστά. Η πέτρα έχει βαθμό χρώματος G, βαθμό διαύγειας VS2 και διακρίνεται για την εξαιρετική κοπή, το γυάλισμα και τη συμμετρία της. Το διαμάντι αναπτύχθηκε σε οκτώ μήνες χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Chemical Vapor Deposition (CVD).
Το διαμάντι Shiphra παρουσιάστηκε στην τρέχουσα εμπορική εκδήλωση JCK στο Λας Βέγκας.

50 25 2

Το εργαστηριακό διαμάντι Maitri 35
Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ένα διαμάντι 35 καρατιών που είχε καλλιεργηθεί σε εργαστήριο εν ονόματι Maitri, το οποίο αποκαλύφθηκε μια εβδομάδα νωρίτερα. Η εντυπωσιακή πέτρα είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από το προηγούμενο διαμάντι 34,59 καρατίων που καλλιεργήθηκε στο εργαστήριο, που βαθμολογήθηκε από το Γεμολογικό Ινστιτούτο της Αμερικής (GIA) και ανακοινώθηκε μόλις πριν από έναν μήνα.
Η Maitri, μια εταιρεία με παγκόσμιο αποτύπωμα που περιλαμβάνει γραφεία στο Surat, στην Ινδία και στη Νέα Υόρκη, παρήγαγε τη σμαραγδένια πέτρα τύπου IIa χρησιμοποιώντας τη διαδικασία χημικής εναπόθεσης ατμών (CVD). Η διαδικασία πήρε περίπου 1.800 ώρες, που ισοδυναμούν με 75 ημέρες, για να αναπτυχθεί το διαμάντι.

50 25 3

Πιστοποίηση IGI
Το Διεθνές Γεμολογικό Ινστιτούτο (IGI), πιστοποίησε την πέτρα 35 καρατίων ως χρώμα H, διαύγεια SI1.
Ο Πρόεδρος της IGI Βόρειας Αμερικής Avi Levy επαίνεσε αυτό το εντυπωσιακό κατόρθωμα, δηλώνοντας: «Η IGI είναι περήφανη που πιστοποιεί νέα σημεία αναφοράς όπως αυτό το εξαιρετικό εργαστηριακό διαμάντι από τη Maitri. Η αυξανόμενη πολυπλοκότητα και η ποιότητα των επιτευγμάτων που βλέπουμε από τους κορυφαίους παραγωγούς είναι αξιοσημείωτες».

Οι βιτρίνες στο Las Vegas
Οι κοσμηματοπώλεις που παρευρέθηκαν στο σόου του JCK Las Vegas είχαν μια μοναδική ευκαιρία να δουν και τα δύο διαμάντια από κοντά, καθώς εκτέθηκαν στο περίπτερο του Ethereal και του Maitri.
Η Maitri ανακοίνωσε την επερχόμενη έκθεση, δηλώνοντας: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που αποκαλύπτουμε αυτό το αξιοσημείωτο εργαστηριακό διαμάντι 35 καρατίων, ένα επίτευγμα που κρύβει εκτεταμένες προσπάθειες έρευνας και ανάπτυξης, που αντικατοπτρίζει την αφοσίωσή μας στην αριστεία. Έχοντας αυτό το ορόσημο πιστοποιημένο από την IGI, ενισχύεται η αυθεντικότητα και η γενεαλογία του, ενισχύοντας την ηγετική μας θέση στον κλάδο και αναδεικνύοντας τις τεράστιες δυνατότητες των διαμαντιών που καλλιεργούνται στο εργαστήριο».
Ο Πρόεδρος της IGI, Avi Levy, τόνισε τη σημασία αυτών των προόδων, λέγοντας: «Αυτές οι ανακαλύψεις υπογραμμίζουν επίσης πόσο ζωτικής σημασίας είναι ο έλεγχος, η βαθμολόγηση και η αποκάλυψη, προς το συμφέρον της συνεχούς εμπιστοσύνης και ανάπτυξης για τον κλάδο μας».

Πηγή: jewellerymonthly

Η Tiffany & Co αγοράζει το σπάνιο «Tiffany Muzo Emerald»

 

Η Tiffany & Co ανακοίνωσε την αγορά ενός εκπληκτικού σμαραγδιού 10 καρατίων από τα ορυχεία Muzo της Κολομβίας

Ο πολύτιμος λίθος που ονομάστηκε «Tiffany Muzo Emerald», προέρχεται περίπου 100 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Μπογκοτά.

Emerald 1

«Ως παγκόσμια αυθεντία για τους σπάνιους πολύτιμους λίθους, είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την πρόσφατη απόκτηση του Tiffany Muzo Emerald», δήλωσε η επικεφαλής πολύτιμων λίθων της Tiffany & Co Victoria Wirth Reynolds.

«Αυτός ο αξιοσημείωτος πολύτιμος λίθος, που ζυγίζει περισσότερα από 10 καράτια, είναι η συνέχεια της μακροχρόνιας κληρονομιάς της Tiffany για την απόκτηση των πιο περιζήτητων πολύτιμων λίθων που έχει να προσφέρει η Μητέρα Φύση».

Emerald 2

Το σμαράγδι είναι τετράγωνο και εξήχθη από τον άξονα Puerto Arturo τον Δεκέμβριο του 2019. Ο πολύτιμος λίθος έχει επαινεθεί για την εξαιρετική διαύγεια και τη διαφάνειά του, που αναδεικνύει το πλούσιο χρώμα του.

Χωρίς ρωγμές, εμφανίζοντας μόνο μερικές που βρέθηκαν με μικροσκοπική εξέταση.

Πηγή: jewellermagazine

Η βιομηχανία εργαστηριακών διαμαντιών της Ινδίας μεγαλώνει

Η πορεία είναι ανοδική καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες μπαίνουν στην επιχείρηση παραγωγής εργαστηριακών διαμαντιών, παρά τη δραματική πτώση της τιμής τους.

lab diamonds 1

Υπάρχει αυξανόμενη κίνηση στους εξαγωγείς πολύτιμων λίθων και κοσμημάτων στην Ινδία αυτές τις μέρες, καθώς τα διαμάντια που καλλιεργούνται στο εργαστήριο αποτελούν πλέον το μεγαλύτερο μέρος της βιομηχανίας.

Σε μια περίοδο πέντε ετών, οι εξαγωγές της Ινδίας γυαλισμένων εργαστηριακών διαμαντιών εκτινάχθηκαν στα ύψη, από 197,9 εκατομμύρια δολάρια το 2017 σε 1,72 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Συμβουλίου Προώθησης Εξαγωγών Gem and Jewellery.
Πολλοί παράγοντες έχουν τροφοδοτήσει αυτήν την ανάπτυξη και σύμφωνα με τους ειδικούς του κλάδου αυτό είναι μόνο η αρχή.
Στην έκθεση κοσμημάτων στο Χονγκ Κονγκ, ο πρόεδρος της GJEPC Vipul Shah είπε ότι το ποσό εξαγωγών θα μπορούσε να φτάσει τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στα επόμενα τρία έως τέσσερα χρόνια.

Το γεγονός ότι η πορεία της παραγωγής είναι ανοδική ενισχύθηκε από δύο πρόσφατες πολιτικές ανακοινώσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του προϋπολογισμού της κυβέρνησης της Ινδίας για το 2023-24.

Για να δοθεί έμφαση σε αυτό που περιγράφηκε ως «αναδυόμενος τομέας με γνώμονα την τεχνολογία και την καινοτομία με υψηλές δυνατότητες απασχόλησης» βραχυπρόθεσμα, ο τελωνειακός δασμός στην εισαγωγή σπόρων εργαστηριακών διαμαντιών, που χρησιμοποιούνται στη μεταποίηση, μειώθηκε από 5 τοις εκατό σε μηδέν.
Περαιτέρω, με σκοπό να «ενθαρρυνθεί η εγχώρια παραγωγή σπόρων και μηχανημάτων διαμαντιών που καλλιεργούνται στο εργαστήριο και να μειωθεί η εξάρτηση από τις εισαγωγές», ανακοινώθηκε επιχορήγηση 30 εκατομμυρίων δολαρίων για έρευνα και ανάπτυξη, η οποία στη συνέχεια χορηγήθηκε σε ένα από τα κορυφαία ινστιτούτα τεχνολογίας της Ινδίας, το IIT-Madras.

Ο Anup Zaveri, διευθυντής της Real Illusion, μιας κορυφαίας εταιρείας εξαγωγής εργαστηριακών διαμαντιών της Ινδίας, πιστεύει ότι η ανακοίνωση έχει ενισχύσει την αξιοπιστία και την προβολή της βιομηχανίας.
«Τα ινδικά διαμάντια που καλλιεργούνται στο εργαστήριο έχουν ήδη αναπτύξει σημαντική παρουσία στην αγορά των ΗΠΑ», είπε
Η δική του εταιρεία, η οποία ξεκίνησε το 2019 με 24 αντιδραστήρες, τώρα έχει περισσότερους από 80 στη μονάδα παραγωγής διαμαντιών της στην Τζαϊπούρ.
«Οι πέτρες κόβονται και γυαλίζονται στο Σουράτ και έχουμε ένα εδραιωμένο δίκτυο αγοραστών μεταξύ των λιανοπωλητών των ΗΠΑ», είπε.

Ο Smit Patel της Greenlab, μίας άλλης μεγάλης εταιρείας με περισσότερους από 1.000 αντιδραστήρες κατανεμημένους σε τέσσερα εργοστάσια στο Surat, είπε ότι το τμήμα διαμαντιών που καλλιεργείται στο εργαστήριο της βιομηχανίας έχει ήδη δει «εκρηκτική και εκθετική ανάπτυξη».
Ως μέλος της Επιτροπής Lab-Grown Diamond της GJEPC, ο Patel είπε ότι η παραγωγή της Ινδίας έχει διπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια.

lab diamonds 2

Πόσο μεγάλο είναι αυτό το τμήμα σήμερα;
Οι εκτιμήσεις των παραγόντων της βιομηχανίας, των αναλυτών και των εμπορικών φορέων τοποθετούν τον συνολικό αριθμό των αντιδραστήρων μεταξύ 4.000 και 6.000, κάτι που σημαίνει πάνω από περίπου 1,5 εκατομμύριο καράτια ακατέργαστου υλικού ετησίως.
Επί του παρόντος, η εργαστηριακή βιομηχανία διαμαντιών απασχολεί μεταξύ 250.000 και 400.000 εργαζομένων, και αυτοί οι αριθμοί σαφώς τείνουν προς μία ανοδική πορεία.

Αυτή η ανάπτυξη προκαλεί υπερπροσφορά και διαφοροποίηση των τιμών;
Στην Ινδία, κανένας κώδωνας κινδύνου δεν κρούει για τη δραματική πτώση των τιμών λιανικής των εργαστηριακών διαμαντιών και των κοσμημάτων. Οι περισσότεροι το θεωρούν αναμενόμενο λόγω της μεταβαλλόμενης φύσης της αγοράς.
Ο Patel, της Greenlab, αντικατοπτρίζει τη διάθεση του κλάδου, ενώ δηλώνει ότι η δυναμική της αγοράς θα έχει πάντα ως αποτέλεσμα κάποιες διακυμάνσεις των τιμών, αλλά η κατάσταση «τώρα σταθεροποιείται καθώς όλο και περισσότεροι αγοραστές βλέπουν τα οφέλη της συνεργασίας με έναν σταθερό προμηθευτή».
Η Ινδία, αν και εισήχθη σε αυτόν τον κλάδο καθυστερημένα, έχει πλέον αναπτύξει ικανότητες σε όλα τα μεγέθη, σχήματα και χρώματα.
Η Real Illusion, για παράδειγμα, ασχολείται με εργαστηριακά διαμάντια μεγέθους μεταξύ 1 και 10 καρατίων, εστιάζοντας σε άχρωμους γύρους.

Ο Zaveri είπε ότι η εταιρεία προμηθεύει επίσης εργαστηριακά διαμάντια για νυφικά κοσμήματα και ότι υπάρχει μια έντονα αυξανόμενη χρήση διαμαντιών για δαχτυλίδια αρραβώνων και άλλα κοσμήματα γάμου.
Το Greenlab έχει ακόμη μεγαλύτερη γκάμα μεγεθών, που κυμαίνεται από 2-20 καράτια. Πέρυσι, κατασκεύασε ένα γυαλισμένο διαμάντι 27 και πλέον καρατίων, το οποίο θεωρείται το μεγαλύτερο εργαστηριακό διαμάντι που κατασκευάστηκε στην Ινδία.
Και οι δύο εταιρείες πιστεύουν ότι οι προηγούμενες επενδύσεις τους στην τεχνολογία και την έρευνα και ανάπτυξη αποδίδουν πλέον μερίσματα.
Οι εμπειρίες τους είναι σε συγχρονισμό με αυτό για το οποίο πιέζει η κυβέρνηση της Ινδίας — δηλαδή την επένδυση στην ανάπτυξη της τεχνολογίας και της τεχνογνωσίας σήμερα που θα αποφέρει μερίσματα αύριο.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου της κυβέρνησης, οι επιχειρηματικές προσπάθειες που γίνονται «θα καταστήσουν την τεχνολογία διαθέσιμη για νεοσύστατες επιχειρήσεις με προσιτό κόστος, θα αυξήσουν τις ευκαιρίες απασχόλησης, θα αυξήσουν τις εξαγωγές διαμαντιών που καλλιεργούνται στο εργαστήριο και έτσι θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην τροφοδοσία της οικονομικής ανάπτυξης της Ινδίας».

lab diamonds 3

Τι επιφυλάσσει το μέλλον;
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξει μια ταχεία έκρηξη στην παραγωγή διαμαντιών που καλλιεργούνται στο εργαστήριο, που αρχικά τροφοδοτούνταν από φθηνότερες εισαγωγές σπόρων και, στη συνέχεια, από την είσοδο νέων κατασκευαστών καθώς η τεχνολογία γίνεται πιο προσιτή.
Αλλά υπάρχει μια άλλη τάση που ήδη εμφανίζεται - η κίνηση για την κατασκευή κοσμημάτων σετ εργαστηριακών διαμαντιών για εξαγωγές.
Ένα παράδειγμα είναι η Dazzling Jewels, ένα μέρος του Ομίλου KGK, ο οποίος βρίσκεται σε λειτουργία για πάνω από έναν αιώνα και έχει ήδη ισχυρή παγκόσμια παρουσία.

Ο Amar Singhvi, ο οποίος ηγείται της πρωτοβουλίας, δήλωσε: «Έχουμε εισέλθει πρόσφατα σε αυτό το τμήμα, λιγότερο από ένα χρόνο πριν, αλλά η ανταπόκριση ήταν πολύ θετική.
«Σκοπεύουμε να επικεντρωθούμε στα κοσμήματα μόδας για τις ΗΠΑ και τη Μέση Ανατολή, με τιμές από 200-300 δολάρια ανά καράτι».

Πηγή: National Jeweler

Προσδοκίες της βιομηχανίας διαμαντιών για το 2023

Καθώς οι λιανοπωλητές και οι προμηθευτές αποχαιρετούν ένα ταραχώδες και απρόβλεπτο 2022, οι αναλυτές της βιομηχανίας διαμαντιών σκιαγραφούν τις σκέψεις τους σχετικά με το τι ακολουθεί και το πώς θα επηρεαστεί η λιανική αγορά το 2023.

diamond 4

Ως μέρος μιας έκθεσης με τίτλο «Καθορισμός προσδοκιών εν μέσω αβεβαιότητας της αγοράς» , η πιθανότητα η αγορά να ακολουθήσει παρόμοια μοτίβα με αυτά που παρατηρήθηκαν το περασμένο έτος τονίστηκε από τον ανώτερο αναλυτή της Rapaport News, Avi Krawitz.
«Μπορεί να είναι καιρός για νέα ξεκινήματα, αλλά η αίσθηση στην αγορά διαμαντιών παραμένει η ίδια – ένας κυρίαρχος δισταγμός», είπε ο Krawitz.
«Αυτό οφείλεται στο ότι η συναλλαγή διαμαντιών είναι αργή εν μέρει λόγω της εποχικής ηρεμίας, αλλά και λόγω της γενικής αβεβαιότητας της αγοράς».
Και συνέχισε: «Οι τιμές της αγοράς εξακολουθούν να μειώνονται. Το 2022 έκλεισε αφήνοντας υψηλά αποθέματα και τώρα οι κατασκευαστές συνεχίζουν να μειώνουν τις τιμές για να ξεφορτωθούν τα λιγότερο δημοφιλή αγαθά και να αυξήσουν τη ρευστότητα. Διατηρούν χαμηλή παραγωγή γυαλισμένων κομματιών μετά την πτώση των ακατέργαστων αγορών κατά το τέταρτο τρίμηνο».
Ο Krawitz σημείωσε επίσης τη αναγκαιότητα των πωλήσεων εντός της Κίνας, όπου παρά το ότι οι περιορισμοί του COVID-19 έχουν αρθεί από τους υπεύθυνους, οι καταναλωτές εξακολουθούν να διστάζουν να συνεχίσουν τις δαπάνες.
Τα μέτρα καραντίνας εξακολουθούν να ισχύουν για τους τουρίστες, πράγμα που σημαίνει ότι οι πωλήσεις σε ταξιδιωτικούς προορισμούς όπως το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο παραμένουν περιορισμένες και εξακολουθεί να μοιάζει απίθανη μία σημαντική αύξηση στις δαπάνες.
«Το βασικό στοιχείο είναι ότι δεν είναι εύκολο να προβλεφθεί η κατεύθυνση προς την οποία θα αναπτυχθεί η αγορά», είπε.
«Θυμηθείτε ότι το εμπόριο τείνει να βελτιώνεται στην αρχή του έτους, υποκινούμενο από τα κοσμηματοπωλεία που αναπληρώνουν το απόθεμα που πωλήθηκε κατά τη διάρκεια της περιόδου των γιορτών και αυτό συνήθως έχει διαδοχικές επιπτώσεις στο υπόλοιπο εμπόριο».

diamond 1

Τιμές ακατέργαστων διαμαντιών
Ο αναλυτής της βιομηχανίας διαμαντιών Edahn Golan πρότεινε πρόσφατα ότι οι τιμές των ακατέργαστων διαμαντιών πέφτουν λόγω της χαμηλότερης ζήτησης για γυαλισμένα διαμάντια.
Σύμφωνα με τον Golan, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της Edahn Golan Diamond Research and Data, η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η βιομηχανία διαμαντιών είναι η αύξηση του ενδιαφέροντος των καταναλωτών για την κατηγορία των νυφικών κοσμημάτων.
«Αυτή τη στιγμή η αγορά ακατέργαστων διαμαντιών βιώνει τη συνηθισμένη της επιβράδυνση. Οι κατασκευαστές είναι επιλεκτικοί στις αγορές τους», είπε ο Golan στο Rough & Polished.
«Όπως συνηθίζεται κάθε φορά αυτήν την εποχή του χρόνου, οι κατασκευαστές τώρα επικεντρώνονται κυρίως στην εκπλήρωση των απαιτήσεων που προέρχονται από τα καταναλωτικά κέντρα όπου οι πωλήσεις κοσμημάτων φτάνουν στο ετήσιο αποκορύφωμά τους. Μόλις τελειώσει η περίοδος των διακοπών, οι κατασκευαστές θα αξιολογήσουν τη ζήτηση των καταναλωτών και θα αποφασίσουν πώς να προχωρήσουν».

diamond 2

Ο Γκολάν είπε ότι ένας συνδυασμός της καταναλωτικής ζήτησης, της χονδρικής διαθεσιμότητας και της αξίας του νομίσματος θα καθόριζε την υγεία της αγοράς.
“Το 2021, οι τιμές και οι απαιτήσεις ήταν εξαιρετικά υψηλές, κάτι που επεκτάθηκε μέχρι το 2022. Στη συνέχεια, μια πτώση έπληξε την καταναλωτική αγορά το δεύτερο εξάμηνο του 2022. Το επίπεδο ζήτησης τον Δεκέμβριο θα υπαγορεύσει τις τιμές για τους πρώτους δύο μήνες του 2023.” είπε.
«Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, και σε συνδυασμό με τις τρέχουσες τάσεις της αγοράς, θα ήταν λογικό να αναμένουμε πτώση στις τιμές των γυαλισμένων διαμαντιών, ειδικά εάν οι τιμές των ακατέργαστων διαμαντιών συνεχίσουν να μειώνονται».

diamond 3

Οι πωλήσεις αυξάνονται, οι τιμές... πέφτουν;
Η άνοδος των διαμαντιών που δημιουργήθηκαν σε εργαστήριο παραμένει ένα καυτό θέμα στην ευρύτερη βιομηχανία κοσμημάτων και σύμφωνα με τον αναλυτή Paul Zimnisky, οι τιμές συνεχίζουν να πέφτουν παρά τη συνεχή αύξηση των πωλήσεων.
Ο ίδιος, όντας αναλυτής που εδρεύει στις ΗΠΑ ανέφερε ότι η ζήτηση κοσμημάτων με εργαστηριακά διαμάντια αυξήθηκε κατά περίπου 38 τοις εκατό το 2022 σε σύγκριση με προηγούμενα έτη, φτάνοντας τα 12 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή, οι τιμές μειώθηκαν κατά περίπου 20%.
Ο Zimnisky είπε ότι αυτή η τάση είναι πιθανό να συνεχιστεί το 2023.
«Μπαίνοντας στο 2023, η ταχεία δυναμική της αύξησης της ζήτησης εργαστηριακών διαμαντιών συνεχίζεται, ωστόσο, το ίδιο συμβαίνει και με μια τάση χαμηλότερων τιμών», είπε.
«Το 2022, όλο και περισσότεροι λιανοπωλητές, ειδικά στις ΗΠΑ, έκαναν απογραφή και διανομή των αποθεμάτων των προϊόντων τους, γεγονός που οδήγησε σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα διανομής κοσμημάτων από ότι εργαστηριακών διαμαντιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγάλη αμερικανική εταιρεία Signet Jewelers και η παγκόσμια δύναμη κοσμημάτων μόδας Pandora είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτές τις πρακτικές».
Ως μέρος της έκθεσής του, με τίτλο «Οι πωλήσεις εργαστηριακών διαμαντιών αυξάνονται καθώς οι τιμές πέφτουν», ο Zimnisky τόνισε το πώς τα διαμάντια που δημιουργήθηκαν σε εργαστήριο έφτασαν για πρώτη φορά το 10 τοις εκατό των συνολικών παγκόσμιων πωλήσεων κοσμημάτων με διαμάντια.
«Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα εργαστηριακά διαμάντια αυξάνουν τη ζήτηση για κοσμήματα με διαμάντια που διαφορετικά δεν θα υπήρχαν – ειδικά σε επίπεδα χαμηλών τιμών. Μακροπρόθεσμα, αυτή η αυξητική ζήτηση πιθανότατα θα συνεχίσει να υπάρχει, ενώ ο ρόλος των εργαστηριακών διαμαντιών που «κανιβαλίζουν» τις πωλήσεις φυσικών διαμαντιών θα σταθεροποιηθεί και θα εξισορροπηθεί», είπε.
“Το μάρκετινγκ προϊόντων τόσο από παραγωγούς φυσικών διαμαντιών όσο και από παραγωγούς εργαστηριακών διαμαντιών καθώς και η τοποθέτηση προϊόντων από τους λιανοπωλητές στον πάγκο κοσμημάτων θα καθορίσουν τελικά το επίπεδο διαχωρισμού των δύο ειδών προϊόντων.”
Καθώς η αύξηση της ζήτησης σε αντίθεση με την πτώση των τιμών μπορεί να φαίνεται αντιφατική, ο Zimnisky εξήγησε αυτό το φαινόμενο αναφερόμενος στα διαμάντια που δημιουργήθηκαν σε εργαστήριο ως βιομηχανοποιημένα προϊόντα που βασίζονται στην εξελισσόμενη τεχνολογία.
Με άλλα λόγια, η τιμολόγηση επηρεάζεται όχι μόνο από την αυξανόμενη ζήτηση αλλά από την ακόμη ταχύτερα αυξανόμενη προσφορά – και αυτή η προσφορά επιτυγχάνεται όλο και περισσότερο καθώς βελτιώνεται η απόδοση.
Αυτή είναι μια κρίσιμη αντίθεση με τη «φυσική» βιομηχανία διαμαντιών που βασίζεται στην προμήθεια μη ανανεώσιμων φυσικών ορυκτών και μετάλλων.

Πηγή: www.jewellermagazine.com

Δύο νέα μεγάλα κίτρινα διαμάντια

Στα ορυχεία της Canadian Diamond ανακαλύφθηκαν τα πολύτιμα ορυκτά

canadian yellows 1

Η Arctic Canadian Diamond ανακάλυψε ένα κίτρινο διαμάντι 71 καρατιών, ενώ η Mountain Province ανέφερε ότι ανακάλυψε μια πέτρα σχεδόν 152 καρατιών στο Gahcho Kué.
Δύο εταιρείες εξόρυξης ανακάλυψαν πρόσφατα μεγάλα κίτρινα ακατέργαστα διαμάντια στον Καναδά, συμπεριλαμβανομένου ενός λίθου που θα μπορούσε να είναι ο μεγαλύτερος και πιο φανταχτερός σε ζωηρό κίτρινο, λίθος της χώρας.
Η Arctic Canadian Diamond ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι στις 25 Αυγούστου, εξόρυξε ένα οκτάεδρο διαμάντι 71,26 καρατιών από το “Misery Pipe” στο ορυχείο Ekati στα βορειοδυτικά εδάφη, ένα μέρος που είναι γνωστό για την παραγωγή κίτρινων διαμαντιών.
Οι ειδικοί του κλάδου επιβεβαίωσαν ότι είναι πιθανότατα ο μεγαλύτερος σε ζωηρό χρώμα πολύτιμος λίθος που ανακαλύφθηκε ποτέ στον Καναδά.
Το μεγαλύτερο διαμάντι που βρέθηκε ποτέ στον Καναδά -ή σε όλη τη Βόρεια Αμερική, για την ακρίβεια- ήταν μια κίτρινη πέτρα που ζύγιζε σχεδόν 553 καράτια.
Ανακαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2018 στο ορυχείο Diavik Diamond, το οποίο απέχει λιγότερο από 20 μίλια από το Ekati, αλλά δεν είναι φανταχτερό ζωηρό κίτρινο, σημείωσε η Arctic Canadian.

canadian yellows 2

Σχολιάζοντας την ανακάλυψη του κίτρινου διαμαντιού 71 καρατιών, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Arctic Canadian Rory Moore είπε: ”Αυτός ο ιστορικός φανταχτερός ζωηρός κίτρινος πολύτιμος λίθος συνεχίζει να αναδεικνύει τον Καναδά ως σημαντικό παίκτη στην παγκόσμια σκηνή για την εξόρυξη διαμαντιών… Αυτή η πέτρα είναι μια απόδειξη για την ικανότητα της Ekati να προσφέρει αξία τώρα και στο μέλλον”.
Η εταιρεία είπε ότι τελικά θα θέσει την πέτρα προς πώληση, αν και εξακολουθεί να μην έχει αποφασίσει ακριβώς το πότε και το πώς.
Το άλλο μεγάλο, πρόσφατο εύρημα κίτρινου διαμαντιού προήλθε από το ορυχείο Gahcho Kué, το οποίο ανήκει στην Mountain Province Diamonds Inc. και την De Beers Canada.
Η Mountain Province είπε στις 31 Αυγούστου ότι είχε ανακαλύψει ένα οκτάεδρο διαμάντι 151,60 καρατίων ”εξαιρετικής” διαύγειας και χρώματος, αν και η εταιρεία εξόρυξης δεν διευκρίνισε τον ακριβή βαθμό χρώματος της πέτρας.
”Αυτό το σημαντικό διαμάντι αντιπροσωπεύει ένα σαφές παράδειγμα της ικανότητας του ορυχείου Gahcho Kué να ανακτά με συνέπεια πολύτιμους λίθους υψηλής ποιότητας εξαιρετικά μεγάλου μεγέθους”, δήλωσε ο Reid Mackie, αντιπρόεδρος μάρκετινγκ διαμαντιών της Mountain Province.
”Αυτά τα πετράδια είναι ιδιαίτερα περιζήτητα από συλλέκτες σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο για την ομορφιά τους, αλλά όλο και περισσότερο, για την καναδική καταγωγή τους”.
Το κίτρινο διαμάντι 152 καρατίων επρόκειτο να βγει προς πώληση στο γραφείο του Ομίλου Bonas στην Αμβέρσα μαζί με περισσότερα από 90 άλλα ακατέργαστα διαμάντια από την Gahcho Kué βάρους 10,8 καρατίων ή περισσότερο.

Καμία απαγόρευση διαμαντιών

Δε συμπεριλαμβάνεται στις νέες κυρώσεις της ΕΕ

Awdc

Η ΕΕ έχει επιβάλει νέες κυρώσεις αξίας σχεδόν 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Ρωσία, αλλά αποφάσισε και πάλι να μην απαγορεύσει τα ακατέργαστα διαμάντια.
Το μπλοκ των 27 εθνών αναγνώρισε ότι ο κρατικός ανθρακωρύχος της Ρωσίας χρηματοδοτούσε ένα υποβρύχιο που έφερε το όνομά του. Και ανέφερε ότι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η Alrosa ”δίνει σοβαρά έσοδα στον ομοσπονδιακό και περιφερειακό προϋπολογισμό”.
Η ΕΕ συμφώνησε σε μια σειρά νέων περιορισμών, που εισήχθησαν, αλλά δεν προχώρησε όσο ήλπιζαν ορισμένοι.
Η Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής είχαν ζητήσει την πλήρη απαγόρευση της συνεργασίας με τη Ρωσία για την πυρηνική ενέργεια και τις εισαγωγές διαμαντιών.
Το AWDC, που εκπροσωπεί τη βιομηχανία διαμαντιών του Βελγίου, έχει προειδοποιήσει ότι οι κυρώσεις για τα διαμάντια θα μπορούσαν να κοστίσουν 10.000 θέσεις εργασίας, βλάπτοντας περισσότερο την Αμβέρσα παρά τη Μόσχα.
Η ΕΕ είπε, μετά την τελευταία ανακοίνωσή της: ”Οι κυρώσεις στερούν επίσης από τον ρωσικό στρατό και τους προμηθευτές του περαιτέρω συγκεκριμένα αγαθά και εξοπλισμό που απαιτούνται για τη διεξαγωγή του πολέμου στο ουκρανικό έδαφος”.

Η GIA θα γίνει ψηφιακή μέχρι το 2025

Νέος φάκελος με ψηφιακό διαμάντι θα κυκλοφορήσει για πρώτη φόρα το 2023

GIA 1

Το GIA (Gemological Institute of America), το οποίο αποτελεί πρωτεργάτη για τη γεμολογική έρευνα, την εκπαίδευση και τις υπηρεσίες αναγνώρισης και αξιολόγησης πολύτιμων λίθων που βασίζονται στην επιστήμη, τώρα υπόσχεται να ενισχύσει την προστασία των καταναλωτών μετατρέποντας όλες τις γραπτές αναφορές σε ψηφιακή μορφή από το 2025.
Ο μετασχηματισμός θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2023 με την ψηφιακή κυκλοφορία της πιο δημοφιλούς έκθεσης του GIA, του φακέλου διαμαντιών GIA. Με την υποστήριξη μιας πλήρως επανασχεδιαζόμενης εφαρμογής, η νέα ψηφιακή αναφορά θα παρέχει τις πληροφορίες των διαμαντιών που αναζητούν οι καταναλωτές, με τον πιο ασφαλή και άμεσο τρόπο.
Η ολοκληρωμένη ψηφιακή υπηρεσία του GIA θα διαθέτει επίσης ένα νέο σύστημα αντιστοίχισης επιγραφών, ενεργοποιημένο από το καινοτόμο όργανο GIA Match iDTM. Σχεδιασμένο για να συνδυάζεται άψογα με τη νέα εφαρμογή, το GIA Match iD καταγράφει την εικόνα επιγραφής ενός διαμαντιού και συνδέει το διαμάντι με την ασφαλή του αναφορά GIA χρησιμοποιώντας τεχνολογία αποκλειστικής τεχνητής νοημοσύνης (AI).
«Οι ψηφιακές αναφορές του GIA βασίζονται στην καινοτομία που ακολουθούσαμε επί δεκαετίες και προωθούν την αποστολή μας για την προστασία των καταναλωτών», δήλωσε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του GIA Susan Jacques. «Αυτός ο σημαντικός μετασχηματισμός επιτρέπει στο GIA να προσφέρει στους καταναλωτές μια πραγματικά μοντέρνα και συναρπαστική εμπειρία βοηθώντας παράλληλα τη βιομηχανία μας να προχωρήσει προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον».
Η μετατροπή όλων των αναφορών GIA σε ψηφιακή μορφή θα εξοικονομεί 20 τόνους χαρτιού και 18,5 τόνους πλαστικού κάθε χρόνο και θα μειώσει τις εκπομπές άνθρακα που σχετίζονται με τις μεταφορές.
«Το GIA συνδυάζει μοναδικά την κορυφαία στον κλάδο έρευνα, ανάπτυξη προϊόντων και τεχνογνωσία αξιολόγησης για να αξιοποιήσει πλήρως τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης και της τεχνολογίας cloud», δήλωσε ο Pritesh Patel, ανώτερος αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του GIA. “Αυτός ο ασυναγώνιστος συνδυασμός ενισχύει την ικανότητά μας να εξυπηρετούμε καλύτερα τους αξιότιμους πελάτες μας στην παγκόσμια βιομηχανία κοσμημάτων και κοσμημάτων».
Η ψηφιακή υπηρεσία GIA Diamond Dossier βασίζεται σε τρία στοιχεία:

GIA 2

• Μια πλήρως ανεπτυγμένη ψηφιακή αναφορά που περιλαμβάνει τα 4C του διαμαντιού.
• Την εφαρμογή GIA για εμπόρους λιανικής και καταναλωτές ώστε να προβάλουν με ασφάλεια, να αποθηκεύουν και να μοιράζονται πληροφορίες για τα διαμάντια τους και να μαθαίνουν για τα 4Cs της ποιότητας διαμαντιών της GIA.
• Το όργανο GIA Match iD με ιδιόκτητη τεχνολογία AI, που καταγράφει την εικόνα της επιγραφής του διαμαντιού και συνδέει το διαμάντι με τη μοναδική του αναφορά GIA στο ασφαλές cloud GIA, φέρνοντάς το απευθείας στον καταναλωτή στην εφαρμογή GIA.

GIA 3

Η νέα εμπειρία ψηφιακής αναφοράς, συμπεριλαμβανομένων των επιδείξεων της εφαρμογής GIA και του GIA Match iD, έκανε το ντεμπούτο της στο περίπτερο GIA στην έκθεση JCK Las Vegas στις 10 Ιουνίου.
Το όργανο GIA Match iD θα είναι διαθέσιμο για αγορά το φθινόπωρο του 2022, με τιμή 695 $, συμπεριλαμβανομένης μιας συνδρομής περιορισμένου χρόνου.

Νέα χρώματα διαμαντιών

Πιθανή ανακάλυψη νέων χρωμάτων διαμαντιών στο ορυχείο Ellendale

Diamonds colors 1

Η India Bore Diamond Holdings (IBDH), μία από τις δύο αυστραλιανές εταιρείες που δραστηριοποιούνται επί του παρόντος στην τοποθεσία Ellendale στη Δυτική Αυστραλία, επιβεβαίωσε δύο ξεχωριστά στρώματα αποθέσεων διαμαντιοφόρου αμμοχάλικου στην περιοχή της.

Diamonds colors 2

Μια ποικιλία από άχρωμα, κίτρινα και καφέ διαμάντια βρέθηκαν στο ανώτερο στρώμα Α και στο βαθύτερο στρώμα αμμοχάλικου Β με βάρος μεταξύ 0,41 και 0,66 καρατιών. Η ανακάλυψη έγινε μετά από αξιολόγηση μικρού όγκου δειγμάτων χαλικιού για τη φετινή περίοδο εξόρυξης.
Πέρυσι, ένα εξαιρετικά σπάνιο «διπλό διαμάντι» ανακαλύφθηκε επίσης και αναμένεται να αυξήσει την παραγωγή διαμαντιών στο ορυχείο.
Το διαμάντι 0,85 καρατιών που είχε μια μικρότερη πέτρα κλεισμένη σε μια κοιλότητα μέσα στην πέτρα, ανακαλύφθηκε περίπου 200 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια στο ίδιο αλλουβιακό κοίτασμα.

Diamonds colors 3

Το 2020, η IBDH ανακάλυψε επίσης μοναδικά κίτρινα διαμάντια με σπάνιο πορφυρό φθορισμό στην ίδια περιοχή.
Η IBDH είναι μια από τις λίγες εταιρείες εξόρυξης που προσπαθούν να ενισχύσουν την παραγωγή έγχρωμων διαμαντιών για να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση παγκοσμίως εν μέσω της έλλειψης προσφοράς μετά το κλείσιμο του ορυχείου Argyle, το οποίο ήταν η μεγαλύτερη πηγή έγχρωμων διαμαντιών - κυρίως ροζ διαμαντιών.
Στις αρχές του 2021, παραχωρήθηκε στην IBDH η 21ετής μίσθωση εξόρυξης για το κοίτασμα L-Channel που καλύπτει περίπου 2.300 εκτάρια.
Το πεδίο διαμαντιών Ellendale εκτιμάται ότι περιέχει τουλάχιστον 1,3 εκατομμύρια καράτια διαμαντιών υψηλής ποιότητας, συμπεριλαμβανομένων των φανταχτερών κίτρινων διαμαντιών. Η IBDH είναι μία από τις δύο εταιρείες - η άλλη είναι η Burgundy Diamond Mines - που αυτή τη στιγμή εξερευνά κοιτάσματα διαμαντιών στην περιοχή, η οποία βρίσκεται περίπου 135 χιλιόμετρα ανατολικά του Derby στο West Kimberley.

Diamonds colors 4

Το ορυχείο Ellendale, που άνοιξε το 1976, ήταν κάποια στιγμή ο μεγαλύτερος παραγωγός φανταχτερών κίτρινων διαμαντιών στον κόσμο και είχε συμφωνία αποκλειστικής προμήθειας με την Tiffany & Co.
Ωστόσο, σταμάτησε η παραγωγή του το 2015 όταν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης Kimberley Diamond Company τέθηκε σε εκκαθάριση.