Image
Image
Image
Image

KOSMIMA 2014

ΔΥΝΑΜΙΚΟ «ΠΑΡΩΝ» ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΟΙΙΑΣ

Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες της KOSMIMA 2014, της 29ης ετήσιας φθινοπωρινής συνάντησης του κλάδου του κοσμήματος και των ωρολογίων, που θα πραγματοποιηθεί 18-20 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Η KOSMIMA είναι το σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες που θέλουν να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις σε κόσμημα και ρολόι και να ανανεώσουν τις συλλογές τους για την περίοδο των Χριστουγέννων.

H KOSMIMA 2014 φιλοξενεί τον 25ο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, έναν θεσμό που στόχο έχει να αναδείξει τη δημιουργικότητα των νέων καλλιτεχνών του κλάδου.

Στόχος της KOSMIMA είναι τόσο το άνοιγμα νέων αγορών και η δημιουργία νέων εμπορικών πράξεων για τον κλάδο της αργυροχρυσοχοΐας όσο και η προβολή του ελληνικού κοσμήματος στις αγορές του εξωτερικού.

Στην KOSMIMA συμμετέχουν κατασκευαστές, εργαστήρια, σχεδιαστές, εισαγωγείς, αντιπρόσωποι και χονδρέμποροι κοσμημάτων, ωρολογίων και πολύτιμων λίθων, καθώς και εταιρίες με ασημένια είδη, είδη συσκευασίας και μηχανήματα.

Η KOSMIMA απευθύνεται σε επαγγελματίες που θέλουν να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις, να ανανεώσουν τις επαφές τους και να αναπτύξουν συνεργασίες με νέες και γνωστές εταιρίες του κλάδου. Παρά τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας και ειδικότερα την αγορά κοσμήματος, οι διοργανωτές επιδιώκουν να φέρουν σε επαφή τις δυναμικότερες ελληνικές εταιρείες του κλάδου με επιλεγμένους προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Να σημειωθεί δε ότι στην περσινή διοργάνωση έλαβαν μέρος 20% παραπάνω εκθέτες και 12%

Ανάμεσα στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της KOSMIMA είναι η συμμετοχή εταιριών με ελληνικό κόσμημα, που διακρίνεται για τον ιδιαίτερo σχεδιασμό και την υψηλή κατασκευαστική του ποιότητα, και με ορθόδοξο θρησκευτικό κόσμημα (σταυρό) και αντικείμενο.

kosmima2014

25ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός

Σημαντική πλευρά της έκθεσης είναι ο 25ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, που διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ) σε συνεργασία με τη HELEXPO, με θέμα «Συμβολίζοντας τη μοναδικότητα». Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάπτυξη και η ανάδειξη του ελληνικού κοσμήματος.

Στην Οργανωτική Επιτροπή συμμετέχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), η Συντεχνία Χρυσοχόων – Αργυροχρυσοχόων Θεσσαλονίκης (ΣΧΑΘ), ο Σύλλογος Αργυροχρυσοχόων Αθηνών (ΣΑΑ), ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών – Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης (ΣΚΩΘ) και η HELEXPO.