Image
Image
Image
Image

KOSMIMA 2013

Ο διεθνής εκθεσιακός κόμβος της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας

kosmima1

Η μεγάλη ελληνική διεθνής έκθεση KOSMIMA 2013, που φέτος διεξάγεται για 28η φορά, αποτελεί μια μεγάλη ετήσια φθινοπωρινή συνάντηση του κλάδου της αργυροχρυσοχοΐας και των ρολογιών στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Η KOSMIMA 2013 θα διεξαχθεί από τις 2 ως τις 4 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, σε μια ημερομηνία που θεωρείται ιδανική για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, και αναμένεται, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, να αποτελέσει σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες που θέλουν να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις σε κόσμημα και ρολόι, καθώς και για τις τεχνολογικές εξελίξεις του κλάδου.

Η KOSMIMA, όπως και η έκθεση ΧΡΥΣΟΣ ΑΣΗΜΙ -που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2013 με πολύ μεγάλη επιτυχία επίσης από τη ΔΕΘ-HELEXPO- είναι ένα δυναμικό δίπτυχο εκθέσεων που επιδιώκει να αναδείξει και να προβάλλει το ελληνικό κόσμημα στις αγορές του εξωτερικού.

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές της KOSMIMA, ζητούμενο της διοργάνωσης είναι να συμβάλλει στο άνοιγμα νέων αγορών και στη δημιουργία νέων εμπορικών πράξεων στην αγορά του κοσμήματος, του ρολογιού και των πολύτιμων λίθων.

kosmima2

Οι δυναμικότερες εταιρείες

Η KOSMIMAαναμένεται να φέρει σε επαφή τις δυναμικότερες ελληνικές εταιρείες του κλάδου με επιλεγμένους προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρέχοντας το πλαίσιο προβολής για τις επιχειρήσεις κοσμηματοποιίας που θέλουν να διερευνήσουν τις εξαγωγικές τους δυνατότητες.

Κεντρική θέση στη διοργάνωση εκτιμάται ότι θα έχει το θρησκευτικό κόσμημα, καθώς ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ελληνικού κοσμήματος είναι ο ορθόδοξος θρησκευτικός του χαρακτήρας. Ο επισκέπτης της KOSMIMAθα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά εκτεταμένες συλλογές σε σταυρούς και παραδοσιακό κόσμημα.

Επίσης, μια κατηγορία ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια είναι το παιδικό

κόσμημα και τα γούρια (babycharms), τα οποία δωρίζονται σε νεογέννητα μαζί με τις ευχές για καλή τύχη. Ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα από μια μεγάλη ποικιλία πρωτότυπων σχεδίων.

Η KOSMIMAτελεί υπό την αιγίδα της ΠΟΒΑΚΩ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών).

kosmima3

Προφίλ επισκεπτών

Χιλιάδες εμπορικοί επισκέπτες κάθε χρόνο πλαισιώνουν τις εκδηλώσεις της KOSMIMA. Ανάμεσά τους συμμετέχουν έμποροι λιανικής πώλησης (κοσμηματοπωλεία), χονδρέμποροι,

κατασκευαστές κοσμημάτων και εργαστήρια, σχεδιαστές κοσμημάτων, εισαγωγείς πολύτιμων πρώτων υλών αλλά και μηχανημάτων του κλάδου κ.α.

Ανάμεσα στις χώρες προέλευσης των εμπορικών επισκεπτών περιλαμβάνονται –με βάση και την περσινή KOSMIMA 2012, επισκέπτες από την Ελλάδα, την Αλβανία, τις ΗΠΑ, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Κύπρο, τη Σερβία, την Τουρκία και τη Fyrom.

kosmima4

Πλεονεκτήματα

Η συμμετοχή μιας εταιρείας στην ελληνική έκθεση KOSMIMA 2013 παρέχει μια σειρά από πλεονεκτήματα για όσες το επιλέξουν. Η διοργανώτρια αρχή ΔΕΘ-Helexpoδιοργανώνει κάθε χρόνο πρόγραμμα προσκεκλημένων εμπορικών επισκεπτών (hostedbuyers) από χώρες-στόχους του εξωτερικού για Β2Β επαφές.

Επίσης, παρέχει ευκαιρίες προβολής για τις ελληνικές εταιρείες παραγωγής κοσμήματος που θέλουν να αναπτύξουν εξαγωγική δραστηριότητα.

Προσελκύει επισκέπτες με ειδικό ενδιαφέρον για το θρησκευτικό και το παιδικό κόσμημα.

Προσφέρει κατασκευαστική πρόταση για standειδικού σχεδιασμού σε ελκυστική τιμή.

Προβάλλεται στοχευμένα στον κλαδικό τύπο και μέσω μαζικών newslettersσε εξειδικευμένη βάση δεδομένων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Και ένας ακόμα σημαντικός λόγος είναι ότι προσφέρει τη δυνατότητα αποπληρωμής με ευνοϊκούς όρους για τους συμμετέχοντες.

Τέλος, να σημειωθούν και ορισμένες επιπλέον παροχές, όπως δωρεάν στάθμευση εντός του εκθεσιακού χώρου, ηλεκτρονική υπηρεσία Expopartenaratγια ραντεβού με εμπορικούς επισκέπτες, δωρεάν ασύρματο internet, ειδικές τιμές σε ξενοδοχεία και ιατρικές υπηρεσίες

Τεύχος 3 (για Ρωσία)