Image
Image
Image
Image

INHORGENTA

INHORGENTA

Διεξήχθη η απονομή των διεθνών βραβείων της

inhorgenta 1

Στη 50η επέτειο της INHORGENTA έλαβε μέρος και η τελετή απονομής των βραβείων INHORGENTA, υπό την αιγίδα της Messe Munchen. Η τελετή διεξήχθη στις 16 Φεβρουαρίου 2024, στο Showpalast Munich.
Οι κριτές που παρευρέθησαν αποτελούν πασίγνωστα πρόσωπα του χώρου και απένειμαν το επιθυμητό τρόπαιο στους νικητές για κάθε μία από τις 9 κατηγορίες βραβείων. Φέτος, για πρώτη χρονιά, προστέθηκε στην τελετή και το βραβείο με τίτλο «Luxury Watch of the Year» («Πολυτελές Ρολόι της Χρονιάς»).

inhorgenta 2

Οι απονομές ήταν οι εξής:

• Στην κατηγορία «Fine Jewelry of the Year» («Άριστα κοσμήματα της χρονιάς») ξεχώρισε ο ο Hans D. Krieger με εργονομικά και κομψά σκουλαρίκια από την Hans D. Krieger KG. Η κατηγορία αφορούσε κοσμήματα των οποίων οι τιμές ξεκινούν από τα 2.000 ευρώ σε λιανική.
• Στην κατηγορία «High Jewelry of the Year» («Κοσμήματα Υψηλής Τέχνης της Χρονιάς»), η οποία αναφέρεται σε κοσμήματα με αρχική τιμή λιανικής 30.000, νικήτρια του βραβείου ήταν η Autore με το επιβλητικό αλλά ευκολοφόρετο κολιέ “Autore Serpent”.
• Στην κατηγορία «Fashion Jewelry of the Year» («Μοντέρνα Κοσμήματα της Χρονιάς»), η οποία αφορούσε τρέντι κοσμήματα με τιμή λιανικής έως τα 2.000 ευρώ, το βραβείο απονεμήθηκε στη Seinerzeit Flora & Fauna με το παιχνιδιάρικο κόσμημα «Ms Roxy»
• Στην κατηγορία «Designer of the Year» («Σχεδιαστής της Χρονιάς») διακρίθηκε η Yana Nesper με το καινοτόμο σχέδιο «LOVE Collier».
• Στην κατηγορία «Design Newcomer of the Year» («Νέος Σχεδιαστής της Χρονιάς»), για χειροποίητα και αυτοσχέδια κοσμήματα ή ρολόγια, το βραβείο απονεμήθηκε στη Thea Thiessen (Juwelier Laufer) με το “Nautilus”.
• Στην κατηγορία «Watch Design of the Year» («Σχεδιασμός Ρολογιών της Χρονιάς»), νικήτρια του βραβείου ήταν η η Porsche Design με το «Chronograph 1 Utility – Limited Edition», με τη δυνατή, αθλητική αύρα του.
• Στην κατηγορία «Gemstone Design of the Year» («Σχεδιασμός Πολύτιμων Λίθων της χρονιάς»), νικητής του βραβείου ήταν ο Josef Michel με το «Boulder-Opal Mountain Landscape», που διεγείρει τη φαντασία.
• Στην κατηγορία «Next Generation Retail of the Year» («Επιχειρήσεις της Νέας Γενιάς της Χρονιάς») νίκησε το σχέδιο του καταστήματος Bucherer στο Βερολίνο, σχεδιασμένο από τους blocher partners. Οι κριτές επιδοκίμασαν το αισθητικό κονσεπτ της παραδοσιακής εταιρείας ρολογιών και κοσμημάτων της Ελβετίας, καθώς το κατάστημα συνδυάζει αστικά στοιχεία με μια πολυτελή ατμόσφαιρα, αντικατοπτρίζοντας την ίδια την πρωτεύουσα της Γερμανίας.
• Τέλος, στην καινούργια κατηγορία «Luxury Watch of the Year» («Πολυτελές Ρολόι της Χρονιάς»), η οποία αναφέρεται σε μηχανικά ρολόγια καρπού με λιανική τιμή από 5.000 ευρώ, νικητής ήταν η Lang & Heyne με το «Lang & Heyne Anton Manufaktur Edition». Το πολυτελές ρολόι εντυπωσίασε όχι μόνο όσον αφορά την κίνηση και την εξαιρετική τεχνοτροπία, αλλά και όσον αφορά τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν.

inhorgenta 3

inhorgenta 4

Επρόκειτο για μία πολύ εντυπωσιακή τελετή, την οποία στελέχωσαν διάσημες προσωπικότητες και καλλιτέχνες. Γιορτάζοντας τα 50 χρόνια ζωής της INHORGENTA, την τίμησαν με την παρουσία τους κορυφαία πρόσωπα όπως ενδεικτικά το μοντέλο Franziska Knuppe, η Ολυμπιονίκης Jessica von Bredow-Werndl, η ηθοποιός Lara Joy Körner και η Βαυαρή πριγκίπισσα και ορνιθολόγος Auguste von Bayern.