Image
Image
Image
Image

35η Athens International Jewellery Show

40% αυξημένος ο αριθμός των επισκεπτών
Πέτυχε τη μεγαλύτερη προσέλευση της δεκαετίας

AIJS

Με τη μεγαλύτερη προσέλευση της τελευταίας δεκαετίας ολοκληρώθηκε η 35η Διεθνής Έκθεση Κοσμήματος, Ωρολογίων, Πολύτιμων Λίθων, Μηχανημάτων & Εξοπλισμού, Athens International Jewellery Show (AIJS), η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 6 Μαρτίου στο Metropolitan Expo στην Αττική. Ειδικότερα, οι επισκέπτες –εμπορικοί στο σύνολό τους- ανήλθαν σε 4.500, αριθμός αυξημένος κατά 40% έναντι της περσινής χρονιάς. Εμπλουτισμένος ήταν και ο διεθνής χαρακτήρας της διοργάνωσης, με τους ξένους εμπορικούς επισκέπτες να προέρχονται από χώρες όπως οι ΗΠΑ, Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Κύπρος, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ελβετία και Ινδία.

AIJS2

Στην έκθεση, η οποία αναπτύχθηκε σε εκθεσιακό χώρο 12.000 τ.μ., συμμετείχαν συνολικά 373 εκθέτες (235 άμεσοι και 138 έμμεσα εκπροσωπούμενοι οίκοι), μέγεθος αυξημένο κατά 20% έναντι της διοργάνωσης του 2022.

AIJS3

Επίσης, στο πλαίσιο της φετινής AIJS πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο: «συνθετικά διαμάντια», το οποίο είχε ως σκοπό να τονίσει τις ομοιότητες και να αναδείξει τις διαφορές μεταξύ ορυκτών και συνθετικών διαμαντιών τόσο σε εργαστηριακό όσο και σε εμπορικό επίπεδο. Εισηγητής ήταν ο ειδικευμένος γεμολόγος-αδαμαντολόγος, εκτιμητής, κ. Γεώργιος Σπυρομήλιος.

AIJS4

Η Athens International Jewellery Show, που διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-HELEXPO και την ΠΟΒΑΚΩ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών, Κοσμηματοπωλών, Ωρολογοπωλών), είναι η μεγαλύτερη έκθεση του κλάδου στην Ελλάδα, αναδεικνύει κάθε χρόνο τις νέες τάσεις σε χρυσό, ασήμι και ρολόι, ενημερώνει τους επαγγελματίες του κλάδου για σύγχρονα υλικά και τεχνοτροπίες, ενώ αποτελεί το καλύτερο εφαλτήριο για συνεργασίες ανάμεσα σε ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις.