Image
Image
Image
Image

KOSMIMA 2022

Αναβαθμισμένη και με αισιόδοξη προοπτική

kosmima 1

Το τριήμερο από το Σάββατο 5 Νοέμβρη έως τη Δευτέρα 7 Νοέμβρη 2022 πραγματοποιήθηκε η 36η Διεθνής Έκθεση κοσμήματος, ωρολογίων, πολύτιμων λίθων, μηχανημάτων και εξοπλισμού στο διεθνές εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο Θεσσαλονίκης, με αρκετή επιτυχία.

kosmima 2

Το περιοδικό Jewel Time για ακόμη μία φορά, σας μεταφέρει τον παλμό της έκθεσης, ο οποίος ήταν ελπιδοφόρος.

Ο αριθμός των εκθετών ήταν αυξημένος σε σχέση με την περσυνή χρονιά, γεγονός που είναι αισιόδοξο όμως και πάλι τα νούμερα ήταν αρκετά χαμηλά.

Από την άλλη ο αριθμός των επισκεπτών, ήταν πολύ ικανοποιητικός και με καλή διάθεση για τις χειμωνιάτικες παραγγελίες / αγορές -πάντα όμως αναλογικά με τον αριθμό των εκθετών-.

kosmima 3

Επίσης πολύ ενδιαφέρον ήταν ο 33ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φιλοτέχνησησς Σχεδίου Κοσμήματος, ο οποίος πραγματοποιήθηκε για την ανάδειξη και ανάπτυξη του ελληνικού κοσμήματος και ολοκληρώθηκε με την επιβράβευση των νικητών.

Στα κακώς κείμενα της έκθεσης μπορεί να συμπεριληφθεί το γεγονός ότι για να φτάσει κανείς στην κύρια είσοδο έπρεπε να περάσει από σκάλες, κάτι που ενδεχομένως ήταν αποτρεπτικό για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες ή αναπηρία. Ωστόσο υπήρξε αργότερα η ενημέρωση για μία δεύτερη είσοδο, η οποία διέθετε ράμπα και διευκόλυνε σημαντικά την πρόσβαση στην έκθεση, για όσους το χρειάζονταν.

kosmima 4

Δεύτερη παρατήρηση που αξίζει να αναφερθεί είναι η απουσία της μοκέτας. Η οργάνωση δήλωσε ότι έγινε για μια πιο αισθητική παρέμβαση, ενώ πολλοί από τους εκθέτες βρήκαν κάτι τέτοιο μη λειτουργικό ή μη ελκυστικό.

kosmima 5

Με μεγάλη μας χαρά είδαμε να γίνεται πράξη η παρότρυνση που διαδίδουμε σαν περιοδικό -ότι οφείλουμε να συμμετέχουμε όλοι οι επαγγελματίες στις κλαδικές εκθέσεις-, καθώς η μεγαλύτερη συμμετοχή εκθετών φέτος έκανε τη διαφορά και έφερε ως αποτέλεσμα και την αύξηση των επισκεπτών.

Πιστεύουμε έντονα πως εκεί βρίσκεται το κλειδί, στη συλλογική σκέψη και πράξη δίνοντας το παρόν, όχι μόνο για τον εαυτό μας αλλά και επειδή γνωρίζουμε ότι η παρουσία μας μετράει.

Ο κλάδος της αργυροχρυσοχοΐας είναι ισομερώς μοιρασμένος στα χέρια του κάθε επαγγελματία του χώρου και όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να φέρουμε την επιθυμητή ανάπτυξη.