Image
Image
Image
Image

Greek Jewelry Show

76η Έκθεση Σύγχρονες Δημιουργίες

exhibition papageorgiou 1

Ο απόηχος μιας έκθεσης με ενδιαφέρουσα προσέλευση

exhibition papageorgiou 2

Η 76η Έκθεση «Σύγχρονες Δημιουργίες» που έλαβε μέρος στο Μ.Ε.Κ. Παιανίας κατά το τετραήμερο 16 με 19 Σεπτέμβρη 2022, ολοκληρώθηκε με επιτυχία

exhibition papageorgiou 3

Το περιοδικό Jewel Time δίνοντας το παρόν για μία ακόμη φορά, είναι σε θέση να μεταφέρει τον παλμό της έκθεσης, ο οποίος σε γενικές γραμμές ήταν ο αναμενόμενος.
Συμμετείχαν συνολικά 130 εκθέτες, νούμερο μεγαλύτερο σε σχέση με τις συμμετοχές της αντίστοιχης έκθεσης της προηγούμενης χρονιάς, όχι όμως σε σχέση με τις συμμετοχές προ κόβιντ. Ως προς τους επισκέπτες η προσέλευση ήταν αρκετά ικανοποιητική τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, το Σάββατο και τη Δευτέρα όμως ήταν υποτονική. Από την άλλη, η κίνηση την Κυριακή αρκετά ζωηρή, όπως ήταν το αναμενόμενο.
Μία εξήγηση για αυτή την προσέλευση των επισκεπτών σύμφωνα με τους εκθέτες, είναι το ότι η έκθεση έλαβε χώρα αρκετά νωρίς ημερολογιακά, σε μία περίοδο που η τουριστική αγορά είναι ακόμη ανοιχτή και οι χριστουγεννιάτικες παραγγελίες φαντάζουν αρκετά μακρινές. Παρά το γεγονός όμως της μικρής προσέλευσης, σύμφωνα πάλι με τους εκθέτες, οι επισκέπτες ήταν αρκετά υψηλού αγοραστικού ενδιαφέροντος. Αυτό είναι ένα δεδομένο που προκαλεί την αισιοδοξία ότι πάρα το αποκαρδιωτικό κλίμα που μεταδίδεται συνεχώς από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η περίοδος που έρχεται ενδεχομένως θα ξεπεραστεί ευκολότερα απ’ ό, τι αναμένεται.

exhibition papageorgiou 4

Παρ΄ όλα αυτά η άποψή μας σαν περιοδικό του κλάδου της αργυροχρυσοχοΐας είναι ότι οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο σε επίπεδο χονδρικής πώλησης θα πρέπει να συμμετέχουν στις κλαδικές εκθέσεις, διότι είναι το μοναδικό μέρος που μπορούν να συναντιούνται απευθείας τα καταστήματα με τους προμηθευτές τους και να έρχονται ταυτόχρονα σε επαφή με ενδεχόμενους νέους συνεργάτες. Επιπλέον ένας μεγάλος αριθμός εκθετών είναι ένα πολύ δυνατό στοιχείο και πολύ εύκολα μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για τους επισκέπτες/καταστήματα.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η επισκεψιμότητα των κλαδικών εκθέσεων είναι διπλής όψεως, με την έννοια ότι όπως οι εκθέτες ελκύουν τους επισκέπτες, έτσι ισχύει και το ακριβώς αντίστροφο. Η παρουσία όλων των επαγγελματιών του χώρου είναι εξίσου σημαντική και καθοριστική για την πορεία των εκθέσεων και είναι αναγκαίο αυτές να υποστηρίζονται από τους ενδιαφερόμενους, για την καλύτερη δυνατή ανάπτυξη και εξέλιξη του κλάδου της αργυροχρυσοχοΐας

exhibition papageorgiou 5 exhibition papageorgiou 6

 

Το επόμενο ραντεβού της έκθεσης κοσμήματος «Σύγχρονες Δημιουργίες» δίνεται στις 13 με 16 Ιανουαρίου 2023, στο Μ.Ε.Κ. Παιανίας για την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν.