Image
Image
Image
Image

Swatch Group

Αύξηση εσόδων, χαμηλότερα των προβλέψεων εν μέσω προκλήσεων στην Κίνα

swatch 1

Η Swatch Group AG, η ωρολογοποιία με έδρα την Ελβετία, ανέφερε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα έσοδα για το 2023, διαψεύδοντας την πρόβλεψη για ρεκόρ πωλήσεων του CEO της. Η εταιρεία, γνωστή για τις μάρκες πολυτελείας όπως η Omega και η Longines, παρήγαγε 7,9 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (9,1 δισεκατομμύρια δολάρια), χωρίς να πληροί τα 8 δισεκατομμύρια φράγκα που ανέμεναν οι αναλυτές.
Στις αρχές των διαπραγματεύσεων στη Ζυρίχη, οι μετοχές της Swatch υποχώρησαν κατά 3,5%, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Nick Hayek είχε προβλέψει αισιόδοξα τον προηγούμενο χρόνο ότι οι πωλήσεις του 2023 θα μπορούσαν να εκτιναχθούν σε ένα ρεκόρ 9 δισεκατομμυρίων φράγκων, ενισχυμένες από την επιστροφή των Κινέζων καταναλωτών μετά την πανδημία (Η Κίνα, μια κρίσιμη αγορά για τη Swatch, συνεισφέρει έως και το 40% των πωλήσεών της).
Ο Hayek, σε πρόσφατη συνέντευξή του, εξέφρασε ανάμεικτα συναισθήματα για την κινεζική αγορά, επισημαίνοντας μια ιδιαίτερη προσοχή στους νεότερους καταναλωτές. Εξέφρασε την ανησυχία του για την απροσδόκητη κρίση που ξέσπασε στην Κίνα και τις σκέψεις του ότι ενδεχομένως αυτό συνέβαλε εν μέρει στο έλλειμμα της εταιρείας.

swatch 2

Συνεργασίες προϊόντων και απόδοση
Οι στρατηγικές συνεργασίες της Swatch, όπως αυτή με την κορυφαία επωνυμία Omega που πούλησε πάνω από 1 εκατομμύριο MoonSwatches το 2022, συνεχίστηκαν με μια νέα προσθήκη, τη Blancpain Fifty Fathoms. Αυτή η συνεργασία αύξησε τις πωλήσεις καταστημάτων της Blancpain κατά πάνω από 25%, αλλά η ικανοποίηση της ζήτησης για ορισμένα μοντέλα παρέμεινε ανεκπλήρωτη.

Οικονομία και Προοπτικές Αναλυτών
Η εταιρεία σημείωσε αύξηση 8,1% στα καθαρά έσοδα, φθάνοντας τα 890 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα, αν και ήταν κάτω από τα 979 εκατομμύρια φράγκα που είχαν προβλέψει οι αναλυτές. Σύμφωνα με τους αναλυτές της Jefferies, η ανάπτυξη ήταν κυρίως σε τμήματα με χαμηλότερες τιμές. Εξέφρασαν επίσης ανησυχία για την επιφυλακτική στάση της εταιρείας σχετικά με τις διακυμάνσεις των νομισμάτων το 2024 και τις πιθανές επιπτώσεις τους σε ολόκληρο τον κλάδο.

Πηγή: canadianjeweller