Image
Image
Image
Image

Συνελήφθησαν δύο μέλη από την εγκληματική οργάνωση

Που είχε «χτυπήσει» τα κοσμηματοπωλεία “Kessaris” και “Πατσέας” στην Αθήνα

Τα μέλη της οργάνωσης που εισέβαλαν σε κοσμηματοπωλεία σε ολόκληρη την Ευρώπη, ανακαλύφθηκε ότι είχαν μαζί τους κάθε φορά σημαντικές πληροφορίες για τα κοσμήματα που βρίσκονταν στις βιτρίνες – αποθηκευμένες σε σκληρό δίσκο.

Police 4

Πώς δρούσαν
Αρχικά, αφού κατέφθαναν στην εκάστοτε ευρωπαϊκή πόλη, επισκέπτονταν στοχευμένα τα κοσμηματοπωλεία που επιθυμούσαν και προσποιούνταν κάθε φορά διαφορετικούς ρόλους.
Για παράδειγμα, ένας εκ των δραστών κατά την είσοδό του σε ένα κατάστημα, προσποιούμενος το στέλεχος πολυεθνικής, με έδρα την Βαρκελώνη, μιλούσε στα ισπανικά για να μπερδέψει τους υπαλλήλους σχετικά με την καταγωγή του και στη συνέχεια με την δικαιολογία ότι δήθεν ενδιαφερόταν να αγοράσει κάποιο συγκεκριμένο ακριβό ρολόι, τους ζητούσε να το δειγματίσουν μπροστά του.
Έπειτα, με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις, χωρίς κανείς να τον πάρει είδηση, ο δράστης εξαφάνιζε σε ανύποπτο χρόνο το ρολόι αφήνοντας τους υπαλλήλους να πιστεύουν ότι θα επέστρεφε να το αγοράσει, τη στιγμή που το είχε ήδη βάλει στην τσέπη του. Μάλιστα, άφηνε και μια μικρή προκαταβολή ως εγγύηση και πάντοτε σε λίρες Αγγλίας.

Police 3

Η σύλληψη
Στην Ελλάδα, στις 18 Νοεμβρίου τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης «χτύπησαν» το «IWC SCHAFFHAUSEB» που βρίσκεται επί της Βουκουρεστίου και αφαίρεσαν με τον ίδιο τρόπο ένα Portugieser Perpetual Calendar 42 με καφέ δερμάτινο λουράκι, αξίας 38.000 ευρώ. Έπειτα κατευθύνθηκαν στο γνωστό κοσμηματοπωλείο KESSARIS επί της οδού Πανεπιστημίου, όπου οι υπάλληλοι τους έδειξαν μια σειρά από ακριβά δαχτυλίδια των 1,5 και 3 καρατίων, τα οποία προσπάθησαν να αποσπάσουν αλλά δεν τα κατάφεραν.
Την ίδια μέρα, ο «πελάτης» και μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, που προσποιούταν τον Ισπανό ως μεγάλο στέλεχος πολυεθνικής, μπήκε στο κοσμηματοπωλείο «AUDEMARS PIQUET» που βρίσκεται στον ίδιο πεζόδρομο χωρίς όμως να καταφέρει να αποσπάσει κάποιο ακριβό ρολόι διότι οι υπάλληλοι αρνήθηκαν να τα δειγματίσουν μπροστά του.
Ωστόσο, μια μέρα πριν ο ίδιος είχε εισέλθει στο κοσμηματοπωλείο «ΠΑΤΣΕΑΣ» επί της λεωφόρου Συγγρού και αφού είχε πείσει τους υπαλλήλους να του δειγματίσουν σειρά από ακριβά ρολόγια, κατάφερε να αφαιρέσει ένα απ’ αυτά. Για κακή του τύχη όμως, ένας εκ των υπαλλήλων του κοσμηματοπωλείου αντελήφθη τι είχε συμβεί και πάνω στον αναβρασμό, ο δράστης άφησε το ρολόι στο κατάστημα και τράπηκε σε φυγή.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής που ανέλαβαν να διερευνήσουν την κλοπή τις επόμενες μέρες εξέτασαν το βιντεοληπτικό υλικό και κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη δυο εκ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Πηγή: www.protothema.gr