Image
Image
Image
Image

Lewis Hamilton

Τρόλαρε την FIA φορώντας πολλά κοσμήματα και ρολόγια στη συνέντευξη τύπου στο Μαϊάμι

Mercedes' British driver Lewis Hamilton attends  the press conference for the first practice at the Miami International Autodrome for the Miami Formula One Grand Prix, in Miami Gardens, Florida, on May 6, 2022. (Photo by CHANDAN KHANNA / AFP) (Photo by CHANDAN KHANNA/AFP via Getty Images)

Με την FIA να προχωρά σε περαιτέρω αυστηροποίηση των κανονισμών που αναφέρουν πως οι πιλότοι δεν πρέπει να φορούν κοσμήματα ενώ οδηγούν τα μονοθέσια, εισάγοντας δύο νέα πεδία στα έγγραφα ελέγχου που περιγράφουν τους κανόνες που προβλέπονται στον Διεθνή Αθλητικό Κώδικα και που πρέπει να υπογράφουν οι ομάδες κατά τη διάρκεια ενός GP της Formula 1, ο Lewis Hamilton διαμαρτυρήθηκε με τον δικό του τρόπο, τρολάροντας την FIA.
Συγκεκριμένα, ο Hamilton εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου στο Μαϊάμι φορώντας σκουλαρίκια, τέσσερα κολιέ, τρία ρολόγια, βραχιόλια και 8 δαχτυλίδια.
«Δεν μπορούσα να φορέσω άλλα κοσμήματα σήμερα. Είναι ένα βήμα πίσω αν σκεφτείς τα βήματα που έχουμε κάνει σαν άθλημα σε ποιο σημαντικά ζητήματα στα οποία και θα πρέπει να επικεντρωνόμαστε. Νομίζω ότι έχουμε κάνει πραγματικά μεγάλα βήματα ως άθλημα, είμαστε εδώ στο Μαϊάμι, αυτό είναι ένα μικρό ζήτημα.
Είμαι στο άθλημα 16 χρόνια και φοράω κοσμήματα και τα 16 χρόνια. Και στο μονοθέσιο φοράω μόνο το σκουλαρίκι στη μύτη και στο αυτί, τα οποία δεν μπορών καν να τα αφαιρέσω.
Δεν τέθηκε ποτέ θέμα ασφαλείας στο παρελθόν. Είναι πλατινένια, δεν είναι μαγνητικά. Στα 16 χρόνια έχω περάσει από άπειρους ανιχνευτές μετάλλων και έχω κάνει τόσες μαγνητικές τομογραφίες και δεν χρειάστηκε ποτέ να τα βγάλω.

news 2

Στην πραγματικότητα δεν τίθεται ζήτημα. Είμαι πρόθυμος να υπογράψω ένα χαρτί με το οποίο θα αναλαμβάνω την ευθύνη και θα απαλλάσσω εκείνους».
Μάλιστα ο Hamilton απείλησε πως θα αποχωρήσει από τον αγώνα εάν η FIA τον αναγκάσει να αφαιρέσει τα κοσμήματα.
«Αν με σταματήσουν, τότε ας είναι. Έχουμε αναπληρωματικό οδηγό, είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι για το Σαββατοκύριακο. Υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνεις στην πόλη έτσι και αλλιώς! Θα είναι καλό σε κάθε περίπτωση».
Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είπε πως θα μιλήσει με τον Mohammed Ben Sulayem, πρόεδρο της FIA για το θέμα.
«Μου φαίνεται περιττό να μπούμε σε αυτή τη διαμάχη. Έχει να κάνει με την ατομικότητα και το να είσαι αυτός που είσαι. Προσπάθησα να τηλεφωνήσω στον Mohammed [bin Sulayem] σήμερα το πρωί, αλλά είμαι σίγουρος πως είναι πολύ απασχολημένος.
Έτσι του έστειλα ένα μήνυμα απλώς διαβεβαιώνοντάς τον ότι θέλω να είμαι σύμμαχος. Δεν θέλω να τσακωθώ μαζί τους για αυτό. Αυτό είναι πολύ, πολύ ανόητο.
Νομίζω ότι έχουμε μεγαλύτερα ψάρια να τηγανίσουμε. Πρέπει να κάνουμε πράγματα που θα έχουν θετικό αντίκτυπο. Σε αυτά πρέπει να επικεντρωθούμε».
Στο πλευρό του Hamilton στάθηκε τόσο ο Toto Wolff όσο και ο Helmut Marco, με τον Wolff να αμφισβητεί το κατά πόσο η FIA θέλει πραγματικά να συνεχίσει την διαμάχη με τους πιλότους για το θέμα.
Με τους κανόνες σχετικά με την απαγόρευση των κοσμημάτων να έχουν εγγραφεί στον Διεθνή Αθλητικό Κώδικα της FIA, δύο οδηγοί της Formula E έπεσαν θύματα της διοργανώτριας αρχής στο E-Prix του Μονακό.
Ο Pascal Wehrlein της Porsche και ο Mitch Evans της Jaguar έλαβαν αμφότεροι έναν βαθμό ποινής στη Super Licence τους μετά τις κατατακτήριες δοκιμές, καθώς διαπιστώθηκε ότι φορούσαν μεταλλικές αλυσίδες στο λαιμό τους όταν οδηγούσαν τα μονοθέσια τους. Επιπλέον τους επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ με αναστολή, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ αν διαπράξουν ξανά το ίδιο παράπτωμα.

news 3

Εξαίρεση για επιπλέον δύο αγώνες στον Hamilton
Μετά την έκταση που πήρε το θέμα η FIA έδωσε στον Hamilton εξαίρεση δύο αγώνων, επιτρέποντάς του να συνεχίσει να φοράει κοσμήματα που «δεν μπορεί να αφαιρέσει εύκολα».
Η FIA φέρεται να επανέλαβε στον Hamilton πως ο κανονισμός αφορά την ασφάλεια και όχι την προσωπική του έκφραση και ο Βρετανός συμφώνησε να αγωνιστεί χωρίς κανένα κόσμημα στο Μαϊάμι εκτός από αυτά που εξαιρούνται. Η εξαίρεση του Hamilton λήγει στο GP του Μονακό.

Πηγή: www.autoblog.gr