Image
Image
Image
Image

Tiffany & Co

Η Tiffany & Co αναστέλλει τη χρήση ρωσικών διαμαντιών

77fa7000507269e8070c4e7339801df9

Νέα Υόρκη Η Tiffany & Co. δεν θα αγοράζει πλέον διαμάντια που εξορύσσονται στη Ρωσία μετά την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε το περιοδικό «The Retailer».
«Από τις 21 Μαρτίου, η Tiffany διέκοψε την προμήθεια όλων των ακατέργαστων διαμαντιών από τη Ρωσία, καθώς και των σειριακών διαμαντιών ρωσικής προέλευσης, ανεξάρτητα από το πού κόβονται και γυαλίζονται», δήλωσε η Tiffany σε δήλωση που κοινοποιήθηκε μέσω Twitter.
Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την εισαγωγή μη βιομηχανικών διαμαντιών που εξορύσσονται στη Ρωσία νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά, από την ώρα του δημοσιεύματος, υπάρχει ένα κενό που επιτρέπει την εισαγωγή ρωσικών διαμαντιών που κόβονται και γυαλίζονται σε άλλη χώρα.
Η απαγόρευση του Tiffany ισχύει μόνο για τα διαμάντια που εξορύσσονται στη Ρωσία από τις 21 Μαρτίου, επομένως τα ρωσικά διαμάντια αναμένεται να εξακολουθούν να βρίσκονται στα καταστήματα για αρκετούς μήνες ακόμα, καθώς η Tiffany πωλεί προϊόντα υπάρχοντος αποθέματος, σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg.
Η εταιρεία που ανήκει στην LVMH είπε επίσης ότι έδωσε εντολή στους προμηθευτές της να σταματήσουν να αγοράζουν ακατέργαστα διαμάντια από τη Ρωσία για λογαριασμό της, σύμφωνα με έκθεση της Barron.
Τα διαμάντια Melee διαχωρίζονται επίσης με βάση τη χώρα προέλευσής τους, ανέφερε η έκθεση.
Η LVMH κατέχει πολλές μάρκες ρολογιών και κοσμημάτων, συμπεριλαμβανομένων των Bulgari, Chaumet, TAG Heuer και Zenith. Η εταιρεία δεν απάντησε όταν ρωτήθηκε εάν κάποια από αυτές τις μάρκες έχει λάβει παρόμοια στάση.
Η Tiffany ακολουθεί κοινή πορεία με τις Signet Jewelers και Brilliant Earth, οι οποίες έχουν θέσει παρόμοιους περιορισμούς προμήθειας.
«Τα ρωσικά διαμάντια, τα οποία έχουμε αναστείλει, ήταν πραγματικά μικρή επίπτωση για εμάς, αλλά παίρνουμε μεγαλύτερη θέση σε αυτό το θέμα επειδή πιστεύουμε ότι είναι τόσο σημαντικό», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Signet, Virginia C. Drosos.
Σημείωσε ότι η Signet είναι ιδρυτής του Responsible Jewellery Council και μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Διαμαντιών και έχει το δικό της πρωτόκολλο εσωτερικής προμήθειας, το οποίο της επιτρέπει να έχει μεγαλύτερο έλεγχο της διαδικασίας.
«Αυτό μας βοηθά να ανατρέξουμε στην αλυσίδα εφοδιασμού, όχι μόνο για να γνωρίζουμε ότι οι προμηθευτές μας λειτουργούν με ηθικό τρόπο, αλλά ότι όλοι στην αλυσίδα εφοδιασμού από το ορυχείο μέχρι την αγορά λειτουργούν με τα πρότυπα που απαιτούμε», είπε.
Η Brilliant Earth ήταν ένας από τους πρώτους κοσμηματοπώλες που έκανε δήλωση για το θέμα, ανακοινώνοντας ότι είχε αφαιρέσει όλα τα ρωσικά διαμάντια από τον ιστότοπό της.