Image
Image
Image
Image

Διαμαντένιο κολιέ

Bijoux de Diamants 55.55 καρατίων της Chanel

Για να γιορτάσει την 90η επέτειο του bijoux de Diamants της σχεδιάστριας μόδας Coco Chanel, ο οίκος μόδας με έδρα το Παρίσι παρουσίασε ένα πολυτελές διαμαντένιο κολιέ 55, 55 καρατίων που είναι «πλήρως μεταμορφώσιμο» σε καρφίτσα ή βραχιόλι.

1 7cce9ac5 df5a 4cb1 96dd f67513abc749 03831aa0

Το κομμάτι φέρει την υπογραφή Allure Céleste και σχεδιάστηκε εις μνήμην της συλλογής «1932» της επωνυμίας - τη χρονιά που η Bijoux de Diamants παρουσίασε τα πρώτα της υψηλά κοσμήματα από τη Chanel.
«Η Gabrielle Chanel είχε μια οραματική προσέγγιση στα κοσμήματα. Είχε την ιδέα να δημιουργήσει την πρώτη υψηλή συλλογή κοσμημάτων στην ιστορία που θα περιστρέφεται γύρω από ένα πρωταρχικό θέμα – τα σύμβολα του σύμπαντος της: ουράνια σχήματα και ραπτική», εξήγησε η Marianne Etchebarne, παγκόσμια επικεφαλής μάρκετινγκ ρολογιών και εκλεκτών κοσμημάτων, Chanel στην SCMP.

2 ChanelSapphireNeckalce 1

Το κολιέ είναι φτιαγμένο από στρογγυλά διαμάντια με ένα έντονο μπλε οβάλ ζαφείρι «φεγγάρι» 55,55 καρατίων και ένα διαμάντι «κομήτη» 8,05 καρατίων για τα κεντρικά του κομμάτια. Τα φωτοστέφανα μπορούν να διαμορφωθούν σε καρφίτσες και τα κεντρικά διαμάντια μπορούν να διαμορφωθούν σε βραχιόλι.
Σύμφωνα με τον Patrice Leguéreau, διευθυντή του Chanel Jewelry Creation Studio, το σχέδιο συμβολίζει τα ξεχωριστά ουράνια σώματα - τον ήλιο, το φεγγάρι και τον κομήτη - για να εναρμονίσει το μήνυμα της μάρκας και να «επιστρέψει στην ουσία του 1932».
«Κάθε ουράνιο σώμα λάμπει με το δικό του φως. Έχω δώσει μεταφορική έκφραση στη λάμψη του κομήτη, στο φωτοστέφανο του φεγγαριού και στη λάμψη του ήλιου. Αυτά τα γραφικά μοτίβα ενισχύουν τη λαμπρότητα των κοσμημάτων», εξήγησε ο Leguéreau.
Η συλλογή «1932» περιλαμβάνει μια σειρά από 81 κομμάτια από έγχρωμους πολύτιμους λίθους, όπως ζαφείρια, κίτρινα διαμάντια, οπάλια, ρουμπίνια, σπινέλια και τανζανίτες, εκ των οποίων τα 15 μπορούν να μεταμορφωθούν παρόμοια με το κολιέ Allure Céleste.