Image
Image
Image
Image

Κοσμηματοπωλείο από τη Λουϊζιάνα εκτοξεύει διαμάντια στο διάστημα

Πόσο συχνά ένας καταιγισμός ιδεών για την επέκταση μιας επιχείρησης μετατρέπεται σε σχέδιο εκτόξευσης διαμαντιών στο διάστημα;

1 11.12 DianaRae

Αυτό συνέβη όταν η Dianna Rae High και ο σύζυγός της, Jeff, συζήτησαν πώς να επεκτείνουν την εμβέλεια του κοσμηματοπωλείου τους, “Dianna Rae Jewelry of Lafayette, LA.” Αν και δεν αποσκοπούν ακόμη στην κυριαρχία της επωνυμίας στο σύμπαν, ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο να φτάσουν σε ολόκληρο τον κόσμο.
«Το διάστημα είναι ένα καυτό θέμα αυτή τη στιγμή», λέει η Dianna. «Σκεφτόμουν να επεκταθώ γιατί κάνουμε πολλή δουλειά με πελάτες από όλη τη χώρα. Σκέφτηκα να επεκτείνω την επωνυμία μου σε εθνικό επίπεδο χωρίς να χρειαστεί ανοίξω νέα καταστήματα. Έτσι, σκέφτηκα ότι θα τραβούσε την προσοχή των ανθρώπων σε εθνικό επίπεδο, αν έβγαινα στο διάστημα».

2 lucy mission

Στην πραγματικότητα, η NASA εξέδωσε μια δήλωση επιβεβαιώνοντας ότι οι Highs θα είναι οι πρώτοι που θα στείλουν διαμάντια στο διάστημα για να επιστρέψουν και να μεταπωληθούν.
«Ξεκινήσαμε καλώντας το Space X και μετά τη NASA και στη συνέχεια αυτό μας έβαλε σε ένα ταξίδι διάρκειας ενός έτους αναζήτησης εμπορικών διαστημικών ταξιδιών», λέει η Dianna.
«Ήταν πολύ πιο δύσκολο από ό, τι πιστεύαμε ότι θα ήταν. Η NASA εργαζόταν για τις πολιτικές που θα ακολουθούσε η διαδικασία. Συνεχώς ακούμε ιστορίες σχετικά με τα εμπορικά διαστημικά ταξίδια, αλλά δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι το εμπορικό διαστημικό τμήμα είναι τόσο νέο».

3 diamonds the overview original 1280x1672

Δεν μοιράστηκαν τη μεγάλη ιδέα τους μέχρι να υπογράψουν επίσημα τη συμφωνία Space Act με τη NASA στα τέλη Οκτωβρίου. Μετά από αυτό, ήταν ενθουσιασμένοι που ανακοίνωσαν τα νέα και συγκέντρωσαν αμέσως την προσοχή του εθνικού τύπου και τις πρώτες πωλήσεις.
«Δεν το είχαμε πει ούτε στους υπαλλήλους μας, επειδή δεν ήμασταν σίγουροι ότι θα μπορούσαμε να το κάνουμε να συμβεί», λέει, «και ήταν δύσκολο να το κρατήσουμε μυστικό».
Η συμφωνία τους επέτρεψε να στείλουν ένα δέμα διαμαντιών με όριο 1.000 καρατίων. Σχεδίαζαν να πουλήσουν τα διαμάντια μέχρι τον Ιανουάριο. Μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την υπογραφή της συμφωνίας, είχαν πουλήσει γρήγορα επτά διαμάντια, συμπεριλαμβανομένων τριών σε μία οικογένεια.
Εκτός από την πώληση διαστημικών διαμαντιών και δαχτυλιδιών αρραβώνων με φυσικά και εργαστηριακά διαστημικά διαμάντια, οι Highs έχουν δημιουργήσει επίσης μια συλλογή από σχέδια με θέμα το διάστημα, συμπεριλαμβανομένου ενός πεφτάστερου.
Περίπου τα μισά από τα διαμάντια αγοράζονται χύμα και τα μισά θα τοποθετηθούν σε ένα από τα σχέδια της συλλογής Space Jewelry.

4 view

Πολλά από τα χαλαρά διαστημικά διαμάντια έχουν αγοραστεί από νεαρούς άνδρες που αγαπούν την ιδέα του διαστημικού ταξιδιού και τα αγοράζουν για να τα δώσουν σε κάποιον στο μέλλον.
«Τα περισσότερα από τα διαστημικά κοσμήματα αγοράστηκαν από ντόπιους πελάτες», λέει η Dianna. «Οι γυναίκες ερωτεύονται την αυθεντική συλλογή Space Jewelry που έχουμε παρουσιάσει εδώ στο κατάστημα. Και τα παιδιά λατρεύουν την ιδέα ότι τα διαμάντια πηγαίνουν πραγματικά στο διάστημα. Είναι ένα τέλειο δώρο για τον καθένα».
Οι Highs κυκλοφόρησαν επίσης έναν ειδικό ιστότοπο για το έργο, το diamondsinspace.com, το οποίο έχει μια πιο τεχνολογική αίσθηση από το συνηθισμένο branding της Dianna Rae Jewelry.
«Προσπαθούμε να προωθήσουμε την άξια ενημέρωσης του εγχειρήματός μας», λέει η Dianna. «Το στέλνουμε σε διαστημικούς bloggers και YouTubers, εκτός από τη γενική ενημερωση σε όλα τα social media Google, Instagram, Facebook και Pinterest.
«Είναι ένας καλός και έξυπνος τρόπος για να επεκτείνουμε την επιχείρηση μας».