Image
Image
Image
Image

ΟΜΙΛΟΣ DE BEERS

Ο Όμιλος De Beers δεσμεύει 7 εκατομμύρια δολάρια στην καταπολέμηση του Covid-19

4 jewel time DB Logo image

Η συμβολή πραγματοποιείται για να υποστηρίξει την ανάπτυξη εμβολίων στη Μποτσουάνα και τη Ναμίμπια, καθώς και στις προσπάθειες αντιμετώπισης της βιομηχανίας διαμαντιών στην Ινδία

Η De Beers Group ανακοίνωσε σήμερα ότι, μαζί με τις κοινοπραξίες της, θα δεσμεύσει 6,8 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει τα εθνικά προγράμματα προμηθειών και διάθεσης εμβολίων των κυβερνητικών εταίρων της στη Μποτσουάνα και τη Ναμίμπια, καθώς και 270.000 δολάρια ΗΠΑ για τη στήριξη των προσπαθειών αντίδρασης του Covid-19 για τη βιομηχανία κοσμημάτων της Ινδίας, καθώς η χώρα καταπολεμά το καταστροφικό δεύτερο κύμα του ιού.
Η δέσμευση του Ομίλου De Beers είναι άνω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων και οι κοινοπραξίες του έχουν ήδη συνεισφέρει τόσο σε οικονομική όσο και σε ψυχολογική υποστήριξη, για να βοηθήσουν τις χώρες εταίρους της εταιρείας που παράγουν διαμάντια στην Μποτσουάνα, Καναδά, Ναμίμπια και Νότια Αφρική για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην πανδημία.

5 jewel time debeersstrongertogether

Η πρόσθετη δέσμευση του Ομίλου De Beers, σε συνεργασία με τις κοινοπραξίες του, να συνεισφέρει 55 εκατομμύρια Μποτσουάνα Πούλα (~ 5 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) στη Μποτσουάνα και 26 εκατομμύρια δολάρια Ναμίμπια (~ 1,8 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) στη Ναμίμπια για να υποστηρίξει τον εθνικό υπάλληλο κάθε χώρας στο Covid-19 προγράμματα εμβολίων. Το μερίδιο της δέσμευσης που θα συνεισφέρει ο Όμιλος De Beers αποτελεί μέρος της παγκόσμιας δέσμευσης της Anglo American για υποστήριξη εθνικών προγραμμάτων εμβολίων στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται. Ο Όμιλος De Beers και οι κοινοπραξίες του θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τις αντίστοιχες κυβερνήσεις και θα εξετάσουν τους καλύτερους τρόπους χρηματοοικονομικής συνεισφοράς για την παροχή εμβολίων προς όφελος του πληθυσμού κάθε χώρας. Η υποστήριξη σε είδος θα βοηθήσει στην παράδοση της διάθεσης εμβολίων, συμπεριλαμβανομένης της διάθεσης των υπαρχόντων νοσοκομείων και του ιατρικού προσωπικού και εξοπλισμού των εταιρειών κατά τη λειτουργία τους. Η De Beers Group έχει δεσμευτεί για τη δίκαιη διανομή εμβολίων και υποστηρίζει τις προσεγγίσεις προτεραιότητας όπως προσδιορίζονται από τους κυβερνητικούς εταίρους της.
Επιπλέον, το De Beers Group και το Anglo American Foundation θα δεσμεύσουν 20 εκατομμύρια ινδικές ρουπίες (~ 270.000 δολάρια ΗΠΑ) για να στηρίξουν τη βιομηχανία πολύτιμων λίθων και κοσμημάτων της Ινδίας καθώς ανταποκρίνεται στο τρέχον κύμα του ιού. Η συνεισφορά θα μοιραστεί με 15 εκατομμύρια INR που έχουν δεσμευτεί στο Εθνικό Ίδρυμα Αρωμάτων Gem & Jewellery (GJNRC), το οποίο ιδρύθηκε από το Συμβούλιο Προώθησης Εξαγωγών Gem and Jewellery (GJEPC), και 5 εκατομμύρια INR δεσμεύτηκαν στο Συμβούλιο Εσωτερικών Gem and Jewellery All India (GJC) Ταμείο ανακούφισης Covid-19 για την υποστήριξη τεχνιτών της βιομηχανίας. Υπό το πρίσμα των τρεχουσών προκλήσεων στην Ινδία, το Ταμείο Ανακούφισης GJNRC και GJC επικεντρώνεται στην προμήθεια και κινητοποίηση συμπυκνωτών οξυγόνου και αναπνευστήρα και στην εξασφάλιση φαρμάκων για νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα.
Ο Bruce Cleaver, Διευθύνων Σύμβουλος της De Beers Group, δήλωσε: “Από την αρχή του Covid-19 δεσμευτήκαμε να υποστηρίξουμε τις χώρες εταίρους που παράγουν διαμάντια για να ανταποκριθούν και να ανακάμψουν από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Η παροχή επιτυχημένων εθνικών προγραμμάτων εμβολίων αποτελεί κρίσιμο μέρος της φάσης ανάρρωσης και δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με τους κυβερνητικούς εταίρους μας για να διασφαλίσουμε ότι υποστηρίζουμε τις εθνικές στρατηγικές εμβολιασμού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η συνεργασία για ακμάζουσες κοινότητες αποτελεί βασικό πυλώνα του έργου μας για την αειφορία και την υγειονομική υποδομή που έχουμε δημιουργήσει στη Μποτσουάνα και τη Ναμίμπια αυτές τις δεκαετίες θα προσφέρει ζωτική υποστήριξη για τη χορήγηση του εμβολίου, ενώ η οικονομική μας συμβολή μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη της εθνικής προμήθειας εμβολίων”.

6 jewel time 14 global 1

“Ως η παγκόσμια καρδιά του κλάδου παραγωγής διαμαντιών, η κατάσταση στην Ινδία μας επηρεάζει όλους στη βιομηχανία διαμαντιών και οι σκέψεις μας είναι με όλους στην Ινδία, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχει ακόμη όσον αφορά το Covid-19. Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε το GJEPC και το GJC να διαδραματίζουν τόσο ζωτικό ρόλο στη βοήθεια εκείνων στον τομέα των διαμαντιών της Ινδίας που πλήττονται από τον ιό και είμαστε περήφανοι που υποστηρίζουμε το κρίσιμο έργο τους. Αυτό είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα που απαιτεί κοινή λύση και όλοι πρέπει να συνεργαστούμε για να καταπολεμήσουμε αυτήν την πανδημία”.
Η στρατηγική υποστήριξης του De Beers Group για το Covid-19 στις χώρες εταίρους της παραγωγής διαμαντιών περιλαμβάνει τρεις ξεχωριστές φάσεις, βοηθώντας τις κοινότητες να προετοιμαστούν για την πανδημία, υποστηρίζοντας την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης και την τρέχουσα φάση, συνεργαζόμενοι στην οικονομική ανάκαμψη. Καθ’ όλη τη φάση, ο Όμιλος De Beers παρέχει ευρεία υποστήριξη, καλύπτοντας την παροχή προϊόντων και υποδομών υγείας και υγιεινής, υποστηρίζοντας την εκπαίδευση στη δημόσια υγεία, δωρίζοντας ιατρικό εξοπλισμό και προμήθειες, συμπεριλαμβανομένων μηχανών δοκιμών Covid-19 PCR, επαναχρησιμοποιώντας εγκαταστάσεις για χρήση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και παροχή υποστήριξης για κοινωνικές υπηρεσίες και καταφύγια ως απάντηση στις αυξανόμενες προκλήσεις που σχετίζονται με τη βία που βασίζεται στο φύλο.