Image
Image
Image
Image

ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ

Η Richemont αγόρασε την Buccellati

Η Richemont αποκτά την ιταλική μάρκα κοσμημάτων Buccellati για να ενισχύσει το υπάρχον χαρτοφυλάκιο της, των Cartier και Van Cleef & Arpels.

1 Buccellati logo

Η ελβετική εταιρεία κατασκευής πολυτελών ειδών αγόρασε το εμπορικό σήμα της Buccellati με έδρα το Μιλάνο από την κινεζική εταιρεία επενδύσεων Gangtai Group Corp., για τιμή που δεν έχει αποκαλυφθεί. Ο Luca Solca, αναλυτής του Sanford C. Bernstein, δήλωσε ότι πλήρωσε πιθανώς λιγότερα από τα 230 εκατομμύρια ευρώ (250 εκατομμύρια δολάρια) που η επενδυτική εταιρεία που εδρεύει στη Σαγκάη είχε πλήρωσε για την Buccellati πριν από αρκετά χρόνια.

2 Buccellati shop

Η νέα προσθήκη ενισχύει τη θέση της Richemont στην αγορά επώνυμων κοσμημάτων. Τα κοσμήματα έχουν γίνει αρκετά σημαντικά για την εταιρεία, καθώς αποδεικνύεται ότι είναι πιο ανθεκτικά κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης από τα ρολόγια. Η Richemont ενισχύει αυτή τη θέση, αφού ο Cartier εισήγαγε νέες γραμμές όπως το Clash για να προσελκύσει περισσότερα με το εμπορικό σήμα.

3 Buccellati bracelet

“Η Buccellati είναι ένα εμπορικό σήμα με ισχυρή κληρονομιά και χαρακτήρα, το οποίο μπορεί να επωφεληθεί από την εμπειρία και την κλίμακα της Richemont στο κόσμημα”, δήλωσε ο Solca του Bernstein.

4 Buccellati bracelet

Η Buccellati, η οποία γιορτάζει την 100η επέτειό της φέτος, επίσης κατασκευάζει ρολόγια και ασημικά, χρησιμοποιώντας τεχνικές που χρονολογούνται από την Αναγέννηση. Διάφορα βραχιόλια στη συλλογή του εμπνέονται από ευγενείς της ευρωπαϊκής ιστορίας, όπως το βραχιόλι Caterina, το οποίο διαθέτει μια κηρήθρα επιφάνεια σε χρυσό και διαμάντια για να αναπαράγει το κίτρινο λευκό φόρεμα από μετάξι του 16ου αιώνα σε ένα πορτρέτο του γάμου της Catherine de Medici με τον βασιλιά Henry ΙΙ της Γαλλίας.
Η Corriere della Sera ανέφερε ότι πέρυσι το εμπορικό σήμα είχε πωλήσεις 50 εκατομμυρίων ευρώ.

5 vintage buccellati flower brooch circa

Η εξαγορά δεν θα έχει ουσιώδη επίπτωση στα λειτουργικά αποτελέσματα της Richemont κατά την τρέχουσα χρήση, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Γενεύη.