Image
Image
Image
Image

Η DE GRISOGONO ΧΑΙΡΕΤΑΕΙ

Το “παλιό Χόλιγουντ” με πολύχρωμα κοσμήματα στο Φεστιβάλ των Καννών

de Grisogono 1

Η De Grisogono θα παρουσιάσει για 17η συνεχή χρονιά τα υψηλά κοσμήματά της σε αυτό που είναι αναμφισβήτητα ο πιο λαμπερός διάδρομος κόκκινου χαλιού στον κόσμο κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Ο πολυτελής κοσμηματοπώλης προσέφερε μια ματιά σε ό,τι θα κοσμούν τα διεθνή κινηματογραφικά αστέρια και τα μοντέλα στη διάρκεια της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 25 Μαΐου στην παραθαλάσσια πόλη των Καννών της Γαλλίας.
Φέτος, με αρκετή προσοχή, η υψηλή συλλογή κοσμημάτων θα αφιερωθεί στην “δημιουργικότητα του παλιού Χόλιγουντ”, πιο συγκεκριμένα στις ταινίες που δημιουργήθηκαν στο Technicolor, τη διαδικασία που βάζει το χρώμα σε ταινία. Η πρώτη αποκάλυψή του είναι πέντε δαχτυλίδια με κρυστάλλινα στολίδια γεμάτα από κορεσμένα χρώματα και υφές. Τα δαχτυλίδια χωρίζονται σε πέντε κεντρικά πετράδια, το καθένα με μοναδικό χρώμα (ρουμπίνι, σμαράγδι, ζαφείρι, κίτρινο διαμάντι και λευκό διαμάντι) και με πέντε στυλιστικές υπογραφές (χρωματικοί συνδυασμοί, περικοπές πολύτιμων λίθων, όγκος, ελαφρότητα και κίνηση). Τα δαχτυλίδια είναι όλα μοναδικά κομμάτια.

de Grisogono 2

Τα τρία πρώτα δαχτυλίδια εμπνέονται από τα δύο πρώτα χρώματα που χρησιμοποιούνται στον κινηματογράφο, το κόκκινο και το πράσινο.
Το πρώτο είναι ένα λευκό χρυσό δαχτυλίδι 18 καρατιών που έχει ένα 18,13 καρατιών Burmese cushion-cut ruby που περιβάλλεται από 46 λευκά διαμάντια briolette-cut με επιπλέον 319 pavé λευκά διαμάντια.

de Grisogono 3

Το δεύτερο δαχτυλίδι είναι σε χρυσό 18 καρατιών με διαμάντι 7,12 καρατιών, με 21 ρουμπίνια cabochon, 111 λαμπερά κομμένα ρουμπίνια και 162 λευκά διαμάντια. Οι έγχρωμες αντιθέσεις ενισχύονται περαιτέρω με μαύρες χάντρες ρόδιο τοποθετημένες μέσα στα ρουμπίνια.

de Grisogono 4

Για το τρίτο δαχτυλίδι, ο πολυτελής κοσμηματοπώλης υπογραμμίζει το βάθος ενός κοραλλιογενούς σμαραγδιού 11.60 καρατιών με μαύρα διαμάντια pavé, όλα τοποθετημένα σε 18 καράτια λευκόχρυσο.

de Grisogono 5

Το επόμενο δαχτυλίδι θυμίζει την ώρα που το μπλε μπήκε στο φάσμα Technicolor χρησιμοποιώντας ζαφείρια, διαμάντια και σμαράγδια. Η κεντρική πέτρα του λευκού χρυσού κόσμημα 18 καρατίων είναι χτισμένη με ένα ωοειδές μπλε ζαφείρι 16,89 καρατιών και το υπόλοιπο κόσμημα καλύπτεται σε 17 λευκά διαμάντια, 55 σμαράγδια και 15 μπλε ζαφείρια.

de Grisogono 6

Για το τελευταίο δαχτυλίδι, ο κοσμηματοπώλης πήρε κίτρινο για το χρώμα υπογραφής με κίτρινο διαμάντι οβάλ 5,77 καρατιών και κίτρινα διαμάντια με 21 μπαγκέτες. Σε αυτό που ο Grisogono περιγράφει ως “παραβιάζοντας τους κώδικες του κλασικισμού”, τα δόντια και το στέλεχος του δαχτυλιδιού είναι στρωμένα με λαμπρά κομμένα μαύρα διαμάντια, δημιουργώντας μια έντονη και λαμπρή χρωματική αντίθεση με το κίτρινο.
Αυτή η εισαγωγή από τον de Grisogono εγγυάται ότι το κόκκινο χαλί θα λουστεί με χρώμα κατά τη διάρκεια των Καννών.