Image
Image
Image
Image
Image

Το JewelTime στη Μόσχα!

Το μόνο διεθνές περιοδικό που έδωσε το «παρών» στη μεγάλη ρωσική έκθεση NEW RUSSIAN STYLE 2013

afieroma1

Το δυναμικό «παρών» έδωσε το περιοδικό Jewelry & Time στη διεθνή ρωσική έκθεση κοσμήματος NEW RUSSIAN STYLE 2013 που διοργανώθηκε από τις 29 Μαΐου ως τις 2 Ιουνίου στο εκθεσιακό κέντρο της Μόσχας, Αll-Russian Exhibition Centre. ToJ&T ήταν το μόνο διεθνές περιοδικό που συμμετείχε με δικό του περίπτερο παρουσιάζοντας την τελευταία έκδοσή του στη ρωσική γλώσσα, μοιράζοντας χιλιάδες αντίτυπα και αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στο απαιτητικό ρωσικό κοινό.

afieroma2

Η 12η ρωσική έκθεση κοσμήματος “NEWRUSSIANSTYLE”ανέδειξε όλο το μεγαλείο και την πολυτέλεια της ρωσικής αγοράς κοσμήματος. Χιλιάδες εμπορικοί επισκέπτες αλλά και απλοί καταναλωτές –μιας και η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη!- κατάκλυσαν τους εκθεσιακούς χώρους του εκθεσιακού κέντρου της Μόσχας.

Τα χιλιάδες πολύτιμα εκθέματα της “NEWRUSSIANSTYLE”παρουσιάστηκαν από 560 και πλέον εκθέτες που κυρίως ήταν παραγωγικές επιχειρήσεις από τις διάφορες περιοχές της ρωσικής επικράτειας και τη πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Οι συμμετοχές αυτές σκιαγραφούν το μελλοντικό μοντέλο της ρωσικής αγοράς κοσμήματος και αναδεικνύουν τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξής της παρά το γεγονός ότι η διεθνής οικονομική συγκυρία κινείται σε υφεσιακούς ρυθμούς.

afieroma3

Η “NEWRUSSIANSTYLE”είναι η μόνη μεγάλης κλίμακας εκθεσιακή πλατφόρμα στη Ρωσία για την προώθηση και παρουσίαση των διεθνών brand κοσμημάτων και των άλλων προϊόντων που προορίζονται για εξαγωγή. Η στήριξη της ρωσικής εμπορικής λέσχης κοσμημάτων εγγυάται την προσοχή των χονδρεμπόρων.

afieroma4

Το προφίλ της έκθεσης

Στην φετινή έκθεση έδωσαν το παρών εταιρείες παραγωγής κοσμημάτων, ωρολογοποιίες, επιχειρήσεις επεξεργασίας και εμπορίας διαμαντιών, πολύτιμων λίθων και μαργαριταριών, εταιρείες προϊόντων συσκευασίας και ειδών δώρων, εξοπλισμού και μηχανημάτων κ.α.  

afieroma5

Η συνολική επιφάνεια της έκθεσης ανέρχεται σε 28.560 τετραγωνικά μέτρα, ενώ οι επισκέπτες ξεπέρασαν τις 7.000 άτομα. Η έκθεση χαρακτηρίζεται από μία διαρκή ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, καθώς από τους 539 εκθέτες και τα 24.300 τ.μ. του 2011, φτάσαμε στους 559 εκθέτες και τα 28.559 τ.μ. το 2012. Ανοδική πορεία ακολουθούν και οι εμπορικοί επισκέπτες, με 5.896 το 2011 και 6.603 το 2012.

afieroma

Στην έκθεση μπορούσε κανείς να δει από «βαριά» κοσμήματα υψηλής πολυτέλειας, από χρυσό, διακοσμημένο με διαμάντια, ρουμπίνια, σμαράγδια, και ζαφείρια, για καταναλωτές υψηλών εισοδημάτων, μέχρι και πιο προσιτά κοσμήματα, κατασκευασμένα από ασήμι και άλλα πιο οικονομικά υλικά, για τους καταναλωτές περιορισμένων εισοδημάτων.

afieroma7

Οι εκτιμήσεις των ρώσων διοργανωτών είναι ότι η εν λόγω έκθεση σημείωσε απόλυτη επιτυχία από πλευράς συμμετοχής, συνεργασιών και επιχειρηματικών επαφών, καθώς η πλειοψηφία των συμμετεχόντων έμεινε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι η “NEWRUSSIANSTYLE”δεν ήταν από τις μεγαλύτερες ρωσικές εκθέσεις κοσμήματος, καθώς η σημαντικότερη διοργάνωση στη ρωσική επικράτεια είναι η Junexη οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 14 ως τις 18 Σεπτεμβρίου 2013μ, στο εκθεσιακό κέντρο της Μόσχας All-RussianExhibitionCentre. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η έκθεση αυτή συγκεντρώσει το 97% της εγχώριας παραγωγής κοσμήματος της Ρωσίας ενώ η έκταση η οποία θα διατεθεί για τις ανάγκες των εκθετών και των επισκεπτών, αναμένεται να ανέλθει σε 37.800 τετραγωνικά μέτρα.

afieroma8

Συνέχεια στην JUNWEXMoscowτον Σεπτέμβριο

Η JunwexMoscowπου πραγματοποιείται κάθε χρόνο, παρουσιάζει μια σταθερή τάση ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια. Το 2011 συμμετείχαν 709 εκθέτες, που παρουσίασαν τα προϊόντα τους σε μια εκθεσιακή επιφάνεια 37638 τετραγωνικών μέτρων, και προσέλκυσε 17825 επισκέπτες. Ενώ στη διοργάνωση του 2012, συμμετείχαν 715 εκθέτες και 17.961 επισκέπτες, ενώ η έκθεση έλαβε χώρα σε μια συνολική επιφάνεια 37.710 τετραγωνικών μέτρων.

HJunwexεγκαινιάστηκε το 2005 σε μια προσπάθεια των Ρώσων κοσμηματοποιών να καθιερώσουν μια αναγνωρίσιμη πλατφόρμα προβολής διεθνούς επιπέδου των προϊόντων τους, αλλά και να προωθήσουν την εξωστρέφεια και τη συνεργασία τους με τις αγορές του εξωτερικού.

Στην πορεία κατάφερε να καθιερωθεί ως η μεγαλύτερη έκθεση κοσμήματος και ρολογιού στη Ρωσία προσελκύοντας τα μεγαλύτερα brand της διεθνούς αγοράς.

afieroma10

afieroma11

Η έκθεση κατάφερε μάλιστα σχεδόν να πενταπλασιάσει την εκθεσιακή επιφάνειά της μέσα σε 7 χρόνια. Το 2005 κάλυψε 8000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ το 2012 έφτασε τα 37.710 τ.μ.

Όσον αφορά τους εκθέτες, η πρώτη διοργάνωση του 2005 ξεκίνησε με 250 εκθέτες, και κατάφερε ως το 2012 σχεδόν να τους τριπλασιάσει φτάνοντας τους 715 εκθέτες.

afieroma12

Οι επισκέπτες που παρακολούθησαν την 1η Junwex το 2005 ήταν μόλις 11.086 και το 2012 τετραπλασιάστηκαν φτάνοντας τους 39.347. Ειδικότερα οι εμπορικοί επισκέπτες σχεδόν τριπλασιάστηκαν από την πρώτη διοργάνωση που ήταν 6.578 και έφτασαν πέρσι τους 17.961.

afieroma13

Οι χώρες που πλαισιώνουν την Junwexείναι Ιταλία, Γερμανία, Ισραήλ, Τουρκία, Βραζιλία, Ισπανία, Ινδία, Χονγκ Κονγκ, Κίνα, Αραβικά Εμιράτα, Ελλάδα και Πορτογαλία.

afieroma14

 

Η ρωσική φιλοξενία

Η ελληνική αντιπροσωπεία στην έκθεση της Μόσχας τον περασμένο Μάιο εκτός από μια υπέροχη εκθεσιακή διοργάνωση, είχε την ευκαιρία να απολαύσει και την εξίσου εντυπωσιακή ρωσική φιλοξενία, που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από την ελληνική.

afieroma15

Τόσο οι επισκέπτες που προσέρχονταν στο περίπτερο του JewelTime όσο και οι διοργανωτές, εξέφραζαν με κάθε τρόπο και ευκαιρία την αγάπη τους για την Ελλάδα, αλλά και την θερμή συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους για τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας και ο ελληνικός λαός, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις στην εμπορία και την λιανική αγορά κοσμήματος που ήρθαν σε επαφή με το J&T διατύπωσαν ευθέως την άποψή τους ότι θα ήθελαν να συνεργαστούν με ελληνικές επιχειρήσεις κοσμήματος. Μάλιστα, χαρακτηριστικά ένας Ρώσος επισκέπτης ρώτησε την αντιπροσωπεία του περιοδικού μας «γιατί δεν έρχονται ελληνικές εταιρείες να παρουσιάσουν τα πολύτιμα και όμορφα προϊόντα τους» και ότι μια τέτοια ενέργεια θα τύγχανε της θερμής υποδοχής από τη ρωσική αγορά.

afieroma16

Τεύχος 3