Image
Image
Image
Image

Νέοι Έλληνες σχεδιαστές και κοσμήματα που φτιάχτηκαν για να τα λατρέψετε

Οι νέοι σχεδιαστές που δεν παύουν να μας εκπλήσσουν και να μας εμπνέουν, εμφανίζονται και σε αυτό το τεύχος του περιοδικού Jewel Time.

Φέρνοντας ιδέες και σχέδια που αποτελούν μία αναζωογονητική κινητήριο δύναμη για τον κλάδο, φροντίζουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, μία παρουσία άλλωστε που κανείς δε θα ήθελε να χάσει.

 


 

Η Παυλίνα Βερούκη είναι εικαστικός και σχεδιάστρια κοσμημάτων. Γεννήθηκε στην Αθήνα.

verouki pavlina 1

Σπουδάζοντας στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας άρχισε να εργάζεται ως βοηθός σχεδιασμού σε εργαστήρια κοσμημάτων, μαθαίνοντας την τέχνη της χρυσοχοΐας. Ο ήχος του σφυριού και το θέαμα του φλεγόμενου μετάλλου την κέρδισαν.

verouki pavlina 2

Αφού ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στις Εικαστικές Τέχνες στην Ολλανδία, συνέχισε να ασχολείται με τη χρυσοχοΐα και το 2014 ξεκίνησε την δική της εταιρία κοσμημάτων.
Της αρέσει να σχεδιάζει κοσμήματα, να ζωγραφίζει με πένα και ακουαρέλες. Η τελευταία της αγάπη είναι η οξυτυπία την οποία βρίσκει συγγενή με την κατασκευή κοσμημάτων λόγω των υλικών (μέταλλο) και των τεχνικών (οξείδωση). Συνδυάζει το σχέδιο των κοσμημάτων της με τις φόρμες που βγαίνουν στα καλλιτεχνικά της έργα καθώς και τα δύο αποτελούν μέρος του δικού της μικρού σύμπαντος.

verouki pavlina 4

verouki pavlina 5

Μπορείτε να βρείτε τη δουλειά της σε πολλές τοποθεσίες στην Ελλάδα, στο Ίδρυμα Καλών Τεχνών και Μουσικής Θεοχαράκη και στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.

verouki pavlina 3

www.pavlinaverouki.com
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τ. 6942 031940

 


 

Η Αλεξοπούλου Αθηνά αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με διάφορα εικαστικά μέσα όπως ο πολυμερής πηλός και το σύρμα.

alexopoulou 1

Από το 2017 έως το 2019 παρακολούθησε τα προγράμματα «Visual Arts» και «Comics Illustration» του κολεγίου Βακαλό. Η αναζήτηση ενός πιο δημιουργικού μονοπατιού την οδήγησε στην Φλωρεντία όπου και ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στην κεραμική.

alexopoulou 2

alexopoulou 3

Από το 2020 σχεδιάζει και δημιουργεί κεραμικά κοσμήματα με λεπτομέρειες από 24Κ χρυσό.

alexopoulou 4

alexopoulou 5

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τ. 26924 00865, 6983 772641

 


 

Η Ιωάννα Χρυσίνα δημιουργεί χειροποίητα κοσμήματα, ενώνοντας τη τέχνη με τη χειροτεχνία.

chrisina 1

Εμπνευσμένη από την αρχαία Ελλάδα, τα κατασκευάζει με κέντρο την αρχαία αίγλη, την ομορφιά, τη λιτότητα και συγχρόνως τη δυναμική μιας εποχής που έδωσε τη σοφία της σε όλο το κόσμο.

chrisina 2

Το μέταλλο που χρησιμοποιεί ως βάση είναι το Ασήμι.
Must συλλογή της όμως είναι η τέχνη του Soutache. Μια τεχνική που έγινε γνωστή από τον 14ο αιώνα και χρησιμοποιήθηκε στη διακόσμηση γυναικείων ρούχων στη Γαλλία.
Επίσης χρησιμοποιήθηκε σε ρούχα υψηλής ραπτικής από ανθρώπους σε όλο το κόσμο όπως στη Ρωσία, Μαρόκο και Δυτική Αφρική.
Χαρακτηριστική είναι η χρήση του στις επωμίδες και τα γαλόνια στρατιωτικών στολών αλλά και ενδυμάτων εμπνευσμένων με αυτό το στυλ. Πολλές λεπτομέρειες παρατηρούνται και στη βικτωριανή μόδα.

chrisina 3

Διακοσμεί επίσης καφτάνια παραδοσιακών ενδυμασιών απ’ όλο το κόσμο, όπως και των Μεξικανών μουσικών Mariachi στις οποίες είναι χαρακτηριστικός ο κεντητός διάκοσμος.
Κάποια κλασσικά κοσμήματα soutache στη συλλογή μας παραμένουν.
Κάποια όμως στόχος μας είναι να τα εκμοντερνιστούμε ώστε να ταιριάξουν με τη σημερινή εποχή.

chrisina 4

Επίσης, σύντομα θα παρουσιάσει και τη νέα της συλλογή, που αξίζει να τη δείτε. Η “Ethereal bridal” by Ioanna Chrisina, με βάση το μετάξι σε νυφικά κοσμήματα, αξεσουάρ και στέφανα γάμου, έχει θερμή υποδοχή από το πελατολόγιο μας παρόλο που η κυκλοφορία της μετράει μόνο λίγες ημέρες.

chrisina 5

www.ioannachrisina.gr
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τ. 6955 589646

 


 

Πίσω από το εργαστήριο Πότνια βρίσκεται η Βασιλική Γκαβά και ο Μιλτιάδης Τύμβιος. Σπούδασαν αρχιτεκτονική, design, σχεδιασμό και κατασκευή κοσμήματος και αγαπάνε την τέχνη, την ιστορία και την αρχαιολογία.

potnia 1

potnia 2

Ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε κοσμήματα το 2009 και ανοίξαμε το εργαστήριό μας το 2012. Από τότε κατασκευάζουμε κοσμήματα με αγάπη και πάθος για το design. Έχουμε έδρα την Αθήνα, όπου γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε.

potnia 3

potnia 4

Με γνώμονα την τέχνη και τον πολιτισμό της Ελλάδας αλλά και τον σύγχρονο πολιτισμό, δημιουργούμε μικρά έργα που στόχο έχουν να στολίσουν τους ανθρώπους και να αναδείξουν τη χάρη και την ομορφιά τους.

potnia 5

potnia 6

Η λέξη Πότνια, που επιλέξαμε για το όνομα του εργαστηρίου μας, είναι αρχαιοελληνική και σημαίνει αφέντρα/κυρίαρχη. Αυτή η λέξη εκφράζει την ιδέα μιας γυναίκας που μέσα από τις επιλογές της ορίζει τον εαυτό της και εκφράζει την προσωπικότητά της.

potnia 7

potnia 8

www.potniadesign.com
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τ. 210 6449838, 6942 058379

 


 

Η Μαργαρίτα Γεωργίου ξεκίνησε παρακολουθώντας τα πρώτα της σεμινάρια πάνω στο κόσμημα και αργότερα πήγε στη σχολή αργυροχρυσοχοΐας στη Στεμνίτσα για να μάθει την τέχνη βαθύτερα. Έτσι το 2012 σα φυσική εξέλιξη γεννήθηκε η Blue Margarita.

margarita 1

‘’Από μικρή θαύμαζα αυτά τα μικρά αντικείμενα τέχνης που ονομάζονται κοσμήματα. Τα συνδύαζα με ανθρώπους και ιστορίες…
Γρήγορα άρχισα να νιώθω το εργαστήρι ως φυσικό μου περιβάλλον, περνώντας αμέτρητες ώρες ανακαλύπτοντας τα μηχανήματα και τα εργαλεία του μετάλλου. Αυτό που με γοητεύει περισσότερο μέχρι σήμερα, είναι ότι δημιουργώ με τα χέρια μου κάτι εκ του μηδενός.

margarita 2

margarita 3

Μ’ αρέσει να αποδομώ τις εικόνες γύρω μου. Το απλό και ό,τι δεν κάνει ‘θόρυβο’ είναι στοιχεία που με εκφράζουν. Συχνά σπάω την πολυπλοκότητα της καθημερινής μου ζωής στην πόλη, ταξιδεύοντας σε τοπία που με ηρεμούν, όπως οι Κυκλάδες και η Αρκαδία.
Έτσι στα σχέδια μου κυριαρχούν οι μίνιμαλ φόρμες και οι καθαρές γραμμές.

margarita 4

margarita 5

Όλα τα κοσμήματα δημιουργούνται στο εργαστήρι μας στην πλατεία Μαβίλη με υλικά όπως το ασήμι, ο μπρούτζος, ο αλπακάς και ημιπολύτιμες πέτρες. Με σεβασμό στη φύση χρησιμοποιούμε υλικά που δεν την προσβάλλουν. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι φοράμε, καθώς έρχεται σε επαφή με το σώμα μας. Άλλωστε υπάρχουν κοσμήματα που δεν τα βγάζουμε ποτέ από πάνω μας! ‘’

margarita 6

margarita 7

www.bluemargarita.gr
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τ. 211 1154274, 6972 802930