Image
Image
Image
Image

Νέοι Έλληνες σχεδιαστές και κοσμήματα που φτιάχτηκαν για να τα λατρέψετε

Nέοι Έλληνες σχεδιαστές έρχονται στο προσκήνιο του καινούργιου τεύχους του περιοδικού Jewel Time, ως ένδειξη της ελπιδοφόρας συνέχισης της τέχνης της αργυροχρυσοχοΐας.

Αυτοδημιούργητοι ή διάδοχοι οικογενειακών επιχειρήσεων, τα νέα παιδιά του κλάδου φωτίζουν και εξελίσσουν την τέχνη που τόσο αγαπούν και αποτελούν έμπνευση για όσους νιώθουν πως έχουν ανάγκη από νέα ερεθίσματα και καινοτόμες ιδέες.

 


 

Η Κατερίνα Κλωναρίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Το 1997 αποφοίτησε από το Πρότυπο Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στο σχέδιο, του τομέα Εφαρμοσμένων τεχνών.
Το 2000 ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές της στο Πολιτιστικό Ι.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στην αργυροχρυσοχοΐα. Έκτοτε, η μελέτη, η εφαρμογή τεχνικών και ο σχεδιασμός κοσμημάτων αποτέλεσαν πρωταρχικό της σκοπό.

 66A2058

Από το 2013 διατηρεί η ίδια το εργαστήριο του πατέρα της με την επωνυμία Katerina.K δίνοντας νέα πνοή στην ήδη επιτυχημένη επιχείρηση.
Άνθρωπος με βαθιές καλλιτεχνικές ανησυχίες, ανέπτυξε πάθος όχι μόνο για τη δημιουργία κοσμημάτων, αλλά και για την τέχνη της φωτογραφίας, με την οποία ασχολείται από το 1998.

 66A2389

 66A6874a

Οι εικόνες που έχει συλλέξει κατά το πέρασμα του χρόνου αποτελούν πηγή έμπνευσης για τα μοναδικά κοσμήματα που δημιουργεί με ασήμι και ακατέργαστους ημιπολύτιμους λίθους.
Γνωρίστε τη συλλογή της, γνωρίστε την αγάπη της για τη δημιουργία του χειροποίητου καλλιτεχνικού κοσμήματος, που καθιστά το καθένα από αυτά μοναδικό έργο τέχνης.

 66A8009 2b1

www.katerinak.gr 

 


 

Ο Κωνσταντόπουλος Κωνσταντίνος, είναι σχεδιαστής και δημιουργός του CURIO jewellery studio.

 MG 7972

«Πάντα μου ασκούσαν γοητεία τα αντικείμενα που η αισθητική και ο σχεδιασμός τους τα κάνει να ακροβατούν ανάμεσα στο χρηστικό και διακοσμητικό τους ρόλο.

 MG 7974

 MG 7984

Στο CURIO jewellery studio σχεδιάζω με βάση την αρχή αυτή, προσπαθώντας να ισορροπήσω το κόσμημα με το γλυπτικό αντικείμενο, δίνοντας μεγάλη προσοχή στη σχεδιαστική λεπτομέρεια και τη μοναδικότητα, ευελπιστώντας τα κοσμήματα μου να αντανακλούν ένα μέρος της προσωπικότητας του κατόχου τους και να δημιουργούν μια εμπειρία για όσους ψάχνουν κάτι πέρα από ένα απλό αξεσουάρ.»

 MG 7985

www.curio.gr 

 


 

Η Άρτεμις Παντελίδου γεννήθηκε στην Αθήνα.

Geometric Heart Necklace Golden Olive Studio Valentines Gift

Σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου Κρήτης και κατά το τελευταίο έτος παρακολούθησε μαθήματα χρυσοχοΐας στο εκπαιδευτικό ίδρυμα Galileo, όπου εμβάθυνε στο σχέδιο κοσμήματος και τον τρισδιάστατο σχεδιασμό.

greek style maze earrings labyrinth square earrings rose gold

greek style maze ring labyrinth square ring rose gold

Ξεκίνησε την εργασία της σε εργαστήριο χρυσοχοΐας, στη συνέχεια στην εταιρεία υψηλού κοσμήματος ‘Etho Maria’, παίρνοντας μέρος στην έκθεση ‘Baselworld 2018’ και τέλος ως σχεδιάστρια 3d μοντέλων, όταν αποφάσισε να ιδρύσει τη μάρκα της ‘Golden Olive Studio’ το 2020.

Minimal Circle Hoops Golden Olive Studio Brown Plexiglass2

Minimal Circle Ring Golden Olive Studio White Plexiglass

Η σύζευξη των τεχνών ήταν πάντα το πάθος της, γι’ αυτό προσπάθησε να συνδυάσει όλη τη γνώση της αρχιτεκτονικής και της χρυσοχοΐας, προκειμένου να δημιουργήσει μία μάρκα κοσμημάτων με τη δική της αισθητική.

www.goldenolivestudio.com 

 


 

Tα κοσμήματα Loop.a σχεδιάζονται και κατασκευάζονται από την Αρχοντία Βασίλα στο εργαστήριο της στην Θεσσαλονίκη.

DSC 00761

Το 2011 γράφτηκε στα πρώτα σεμινάρια αργυροχρυσοχοΐας και γοητεύτηκε από το υλικό και την αίσθηση να δημιουργείς κάτι με τα χέρια σου εκ τού μηδενός.

DSC 00801

DSC 01331

Έτσι να σεμινάρια έγιναν σχολή και η σχολή επάγγελμα και κάπου εκεί δημιουργήθηκε η Loop.a, ένα Μπραντ που δημιουργεί μοναδικά κοσμήματα από ασήμι, χρυσό και πολύτιμες πέτρες.

DSC 01541

mr9consepct

Το κάθε κόσμημα είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο με προσοχή στη λεπτομέρεια, έτσι ώστε να είναι άνετο και ιδιαίτερο, και κρύβει από πίσω τη δικιά του μοναδική ιστορία, όπως οι άνθρωποι που επιλέγουν να τα φορέσουν.

www.loopajewelry.com 

 


 

Ivaya Illusion Jewelry είναι ένα νέο ελληνικό Brand που δημιουργεί κοσμήματα και αξεσουάρ χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο ανοξείδωτο ατσάλι.

Kadro 500X700 1

Η εταιρεία βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και οι δημιουργίες της είναι στην αγορά από το 2017.

Kadro 500X700 3

Τα προϊόντα Ivaya Illusion Jewelry σχεδιάζονται με μια μοναδική τεχνική που αντανακλά το φως με συναρπαστικούς τρόπους, δημιουργώντας ένα λαμπερό οπτικό αποτέλεσμα. Τα σχέδια είναι εμπνευσμένα από γεωμετρικά σχήματα και δομές, τη συμμετρία και το μίνιμαλ ύφος.

Kadro 500X700 5

Kadro 500X700 6

Ο τρισδιάστατος σχεδιασμός και οι αντανακλάσεις δίνουν ζωή και λάμψη σε αυτά τα κοσμήματα.

www.ivaya.gr