Image
Image
Image
Image

Η δημοτικότητα των ανδρικών κοσμημάτων συνεχίζει να αυξάνεται

men1

men2men2

Παρά τη ζήτηση για ανδρικά κοσμήματα που κυμαίνονται σε όλη την ιστορία της βιομηχανίας της μόδας, η δημοτικότητά της τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί συνολικά καθώς δαχτυλίδια, περιδέραια και σκουλαρίκια έχουν γίνει μόδα
Ένας σημαντικός παράγοντας που συνέβαλε στην αναζωπύρωση της ζήτησης ανδρικών κοσμημάτων ήταν η προθυμία διακεκριμένων ανδρών και διασημοτήτων να φορούν κοσμήματα μπροστά στα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης. Οι Superstars, όπως ο Will Smith, ο Lewis Hamilton και ο Alexander Skarsgard, είναι τακτικά παγιδευμένοι από τους παπαράτσι φορώντας περήφανοι τα κοσμήματα τους.

men4


Τέτοιες συνήθειες μόδας διασημοτήτων γίνονται γρήγορα παγκόσμιες τάσεις μόδας, οι οποίες αυξάνουν τη ζήτηση για παρόμοια κοσμήματα μεταξύ ανδρών, αυξάνοντας έτσι την παρουσία αρσενικών κοσμημάτων σε διεθνείς πασαρέλες και σε μεγάλα καταστήματα σε όλο τον κόσμο.
Οι ερευνητές της αγοράς, έχουν συλλέξει δεδομένα τα τελευταία πέντε χρόνια, γεγονός που δείχνει ότι το 48% των ανδρών αγοράζουν δαχτυλίδια, το 47% αγοράζουν περιδέραια και το 32% αγοράζουν βραχιόλια για τον εαυτό τους. Επίσης επισημαίνουν τον ζωτικό ρόλο του online marketing που απευθύνεται στους άνδρες, με στοιχεία που δείχνουν ότι το 40% των ανδρών είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει τα κοινωνικά μέσα για να πάρει ιδέες για αγορές κοσμημάτων, σε σύγκριση με το 31% των γυναικών.
Ενώ η αγορά αρσενικών κοσμημάτων δεν αναμένεται να ξεπεράσει τον γυναικείο τομέα, εξακολουθούν να υπάρχουν ενδείξεις σημαντικής δυνητικής ανάπτυξης στην αγορά, καθώς η ζήτηση συνεχίζει να αυξάνεται. Οι ειδικοί της βιομηχανίας προβλέπουν την εμφάνιση κοσμημάτων πολυτελείας ως κορυφαία ανδρική τάση που προχωράει.

men5