Image
Image
Image
Image

Η GIA θα γίνει ψηφιακή μέχρι το 2025

Νέος φάκελος με ψηφιακό διαμάντι θα κυκλοφορήσει για πρώτη φόρα το 2023

GIA 1

Το GIA (Gemological Institute of America), το οποίο αποτελεί πρωτεργάτη για τη γεμολογική έρευνα, την εκπαίδευση και τις υπηρεσίες αναγνώρισης και αξιολόγησης πολύτιμων λίθων που βασίζονται στην επιστήμη, τώρα υπόσχεται να ενισχύσει την προστασία των καταναλωτών μετατρέποντας όλες τις γραπτές αναφορές σε ψηφιακή μορφή από το 2025.
Ο μετασχηματισμός θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2023 με την ψηφιακή κυκλοφορία της πιο δημοφιλούς έκθεσης του GIA, του φακέλου διαμαντιών GIA. Με την υποστήριξη μιας πλήρως επανασχεδιαζόμενης εφαρμογής, η νέα ψηφιακή αναφορά θα παρέχει τις πληροφορίες των διαμαντιών που αναζητούν οι καταναλωτές, με τον πιο ασφαλή και άμεσο τρόπο.
Η ολοκληρωμένη ψηφιακή υπηρεσία του GIA θα διαθέτει επίσης ένα νέο σύστημα αντιστοίχισης επιγραφών, ενεργοποιημένο από το καινοτόμο όργανο GIA Match iDTM. Σχεδιασμένο για να συνδυάζεται άψογα με τη νέα εφαρμογή, το GIA Match iD καταγράφει την εικόνα επιγραφής ενός διαμαντιού και συνδέει το διαμάντι με την ασφαλή του αναφορά GIA χρησιμοποιώντας τεχνολογία αποκλειστικής τεχνητής νοημοσύνης (AI).
«Οι ψηφιακές αναφορές του GIA βασίζονται στην καινοτομία που ακολουθούσαμε επί δεκαετίες και προωθούν την αποστολή μας για την προστασία των καταναλωτών», δήλωσε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του GIA Susan Jacques. «Αυτός ο σημαντικός μετασχηματισμός επιτρέπει στο GIA να προσφέρει στους καταναλωτές μια πραγματικά μοντέρνα και συναρπαστική εμπειρία βοηθώντας παράλληλα τη βιομηχανία μας να προχωρήσει προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον».
Η μετατροπή όλων των αναφορών GIA σε ψηφιακή μορφή θα εξοικονομεί 20 τόνους χαρτιού και 18,5 τόνους πλαστικού κάθε χρόνο και θα μειώσει τις εκπομπές άνθρακα που σχετίζονται με τις μεταφορές.
«Το GIA συνδυάζει μοναδικά την κορυφαία στον κλάδο έρευνα, ανάπτυξη προϊόντων και τεχνογνωσία αξιολόγησης για να αξιοποιήσει πλήρως τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης και της τεχνολογίας cloud», δήλωσε ο Pritesh Patel, ανώτερος αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του GIA. “Αυτός ο ασυναγώνιστος συνδυασμός ενισχύει την ικανότητά μας να εξυπηρετούμε καλύτερα τους αξιότιμους πελάτες μας στην παγκόσμια βιομηχανία κοσμημάτων και κοσμημάτων».
Η ψηφιακή υπηρεσία GIA Diamond Dossier βασίζεται σε τρία στοιχεία:

GIA 2

• Μια πλήρως ανεπτυγμένη ψηφιακή αναφορά που περιλαμβάνει τα 4C του διαμαντιού.
• Την εφαρμογή GIA για εμπόρους λιανικής και καταναλωτές ώστε να προβάλουν με ασφάλεια, να αποθηκεύουν και να μοιράζονται πληροφορίες για τα διαμάντια τους και να μαθαίνουν για τα 4Cs της ποιότητας διαμαντιών της GIA.
• Το όργανο GIA Match iD με ιδιόκτητη τεχνολογία AI, που καταγράφει την εικόνα της επιγραφής του διαμαντιού και συνδέει το διαμάντι με τη μοναδική του αναφορά GIA στο ασφαλές cloud GIA, φέρνοντάς το απευθείας στον καταναλωτή στην εφαρμογή GIA.

GIA 3

Η νέα εμπειρία ψηφιακής αναφοράς, συμπεριλαμβανομένων των επιδείξεων της εφαρμογής GIA και του GIA Match iD, έκανε το ντεμπούτο της στο περίπτερο GIA στην έκθεση JCK Las Vegas στις 10 Ιουνίου.
Το όργανο GIA Match iD θα είναι διαθέσιμο για αγορά το φθινόπωρο του 2022, με τιμή 695 $, συμπεριλαμβανομένης μιας συνδρομής περιορισμένου χρόνου.